Şimdi Ara

Servisin Direttiği Yağ Yerine Kendi İstediğim Yağ Koymak İstiyorum ( Motor Garantisi )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
4.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracımın bakımı yaklaşıyor. Servisler hem kendi istedikleri yağı koyuyorlar hemde fahiş fiyattan satıyorlar.
    Örneğim benim aracımın bakımları 15binde bir ( benzinli ) servis BP yarı sentetik yağ kullanıyor. Fakat ben Castrol ( Edge 5w40 fully synthetic )yada Mobil Tam sentetik daha kaliteli yağ koymak istiyorum.
    Bu durumda servis motoru garanti dışı bırakıyor ve bir kağıt imzalatıyormuş. hemde dışarda en kaliteli yağ 70-80 lira iken servisin dandik yağı 80TL+KDV.. Bu kağıt neleri kapsıyor ben kendi istediğim yağı neden koyduramıyorum sonuçta 10-40 ise 10-40, 5-40 ise 5-40 yani aynı derecede yağ olacak ama daha kaliteli yağ alacağım motorumun ömrü için. ben BP marka yağ koydurmak istemiyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevirim. Hak-Hukuk bu koşullarda devreye girmiyor mu? Neden servislerin böyle bir diretmesi var bu konuda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 11 Temmuz 2012; 12:23:57 >

• hangi servis bu ? aracın 1 sene daha garantısı var sanırım bence bıraz daha ıdare edın
  • Bence haksız rekabete giriyor, ben aracımda X marka yağı kullanmak zorunda değilim ama Fiat servislerinde kendi yağımı koyduramadım, Fiat Müşteri hizmetlerine şikayet ettim, müşteri hizmetlerinden bana dönüş yapan bayan daha agresif olunca marka zihniyeti bu kadarmış dedim ve fiattan vazgeçtim. Ama Citroen servisleri herhangi bir sorun çıkartmadılar. Kendi hava filtremi ve yağımı sorun çıkartmadan koydular.
  • Yağ koydurmada problem yok koyuyorlar ama dediğim gibi yağdan kaynaklı motor problemini üstlenmiyorlar bu sebeple kağıt imzalatiyorlarmis. Bildigim kadarıyla bütün servisler böyle çalışıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bir şekilde reddemezler. Olay mahkemeye kadar gitse siz kazanırsınız o kadar yani...
    Garanti olayı firmanın şart koştuğu özelliklerdeki yağı kullanmanızı gerektirir. Yani aracın kitapçığında uygun yağın spesifikasyonları yazar, o tabloya uygun yağ koymanız gerekir o kadar. Kağıt olayı falan da senet gibi birşey değil bildiğim kadarıyla servis formuna yağı sizin getirdiğinizi ve müşteri isteğiyle araca o yağın konduğunu belirtirler o kadar.
    İtiraz edenler sadece çakallıktan, yoksa bir dayanağı yok.
    Kolay gelsin.
  • Öyle motor garanti kapsamından çıkar diye bir şey yok, eğer yağdan kaynaklı bir sorun olursa servis üstlenmez, ama yağı aldığınız firma üstlenir sorumluluğu.

Fiat servisleri dışarıdan yağ getirmenizi asla kabul etmiyor, illa kendi sattıkları markayı koyacaklarmış, hangi marka koyacaksın ben alıp getireyim diyorum. Onu da kabul etmiyorlar, illa biz sana GEÇİRECEĞİZ diyorlardı, ben de özel servise gidip yarı fiyatına aracımın 50 bin bakımını yaptırdım, maddi durumum düzelsin bir daha Fiat markasının yanından geçmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

Hiç bir şekilde reddemezler. Olay mahkemeye kadar gitse siz kazanırsınız o kadar yani...
    Garanti olayı firmanın şart koştuğu özelliklerdeki yağı kullanmanızı gerektirir. Yani aracın kitapçığında uygun yağın spesifikasyonları yazar, o tabloya uygun yağ koymanız gerekir o kadar. Kağıt olayı falan da senet gibi birşey değil bildiğim kadarıyla servis formuna yağı sizin getirdiğinizi ve müşteri isteğiyle araca o yağın konduğunu belirtirler o kadar.
    İtiraz edenler sadece çakallıktan, yoksa bir dayanağı yok.
    Kolay gelsin.

Bende onu diyorum ustaya...kardeşim aracın kitapçığında şu şu şu yağlar konulabilir diyorsa bende kitapçığın verdiği değerler doğrultusunda yağ koyduktan sonra servise ne oluyor onu anlamıyorum. Peki servis gitti dandik yağı koydu ben servisten çıktım karterin tıpasını açtım yağı boşalttım gittim kendim 4lt yağ koydum hadi servis anlasın bakalım hangi marka yağ var...bence bu yağ olayı tamamen saçmalık..servislerde yağ markası seçenekli olmalı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemalkaan

Öyle motor garanti kapsamından çıkar diye bir şey yok, eğer yağdan kaynaklı bir sorun olursa servis üstlenmez, ama yağı aldığınız firma üstlenir sorumluluğu.

Fiat servisleri dışarıdan yağ getirmenizi asla kabul etmiyor, illa kendi sattıkları markayı koyacaklarmış, hangi marka koyacaksın ben alıp getireyim diyorum. Onu da kabul etmiyorlar, illa biz sana GEÇİRECEĞİZ diyorlardı, ben de özel servise gidip yarı fiyatına aracımın 50 bin bakımını yaptırdım, maddi durumum düzelsin bir daha Fiat markasının yanından geçmem.

ben kaliteli yağı 70 liraya alıyorum, servis kendi selenia yağını 168 liraya satıyor.
  • Kendi istediğim yağı koyamamak bence de çok sıkıntılı bir durum; ancak Mobil Castrolden kaliteli mi ki?
  • Tüm Fiat servisleri böyle mi acaba?
    Ben Toyota`da kendim yağımı koydurtuyorum ve bir problemle karşılaşmadım.
  • Tamamen ticari bir tezgah. Yetkili servislerden nefret ediyorum. İşin vizyon ve pazarlama kısmı bir tarafa yetkili serviste mekanik kalite de çok nadir gördüm. Sanayiden farkı olmayan makyajlanmış atölyeler sadece. Milletin parasını çalmaktan başka iyi yaptıkları bir iş yok.
  • Bahsedilen konu tüm servislerin genelde ortak konusudur. Onların da kendince haklı veya haksız yanları var ancak teknik olarak daha üst sınıf ver araç kataloğu içerisinde belirtilen yağları koyduğunuzda garanti dışı kalır denemeleri hukuki değildir. Siz aracı servisten satın almamışsınız ve ana sözleşmeyi satıcı firma ile yapmış görünmektesinizdir.

Satıcı firma şartnamesinde yetkili servisler dışında bakım yapıldığında garanti şartı bozulur diye bir madde varsa , servisin dışında alakasız bir şey yaptırsanız bile garanti hükmünü bozmuş olursunuz :mesela araç çektirme , yolda kalma vb .

Emin olunuz ki yağdan kaynaklanan bir garanti mevzusu milyonlarca araç içinde bir iki aracı geçmeyecektir. Nedenleri kısaca anlatmaya çalışayım.

1-Araç size sıfır teslim edilmektedir.
    2-Araçların bakım periyodları içinde mesela 3 yıl garanti süresi olan aracın 3-4 kere yağı değişecektir. dizelde 15000 km de bir.
    3-Motorda bir sorun olduğunda bunun yağdan kaynaklandığını ispat etme şansınız çok büyük bir sıfırdır. Böyle durumla karşılaşıp motor revizyonu gibi durumlar söz konusu olduğunda suçu yakıt veya bakım şartlarına yönelteceklerdir.
    Belki mercedes , bentley alırsanız kabul edebilirler ama zaten onların kullandığı yağlar da üst sınıftır.

4-Bu tür kaygılar genelde orta ve alt sınıf araç üreticilerinin servislere bıraktıkları kar oranlarının düşmesi neticesinde olmaktadır. Onlar da en çok kar bırakan ve katalog sınırları içine giren yağı seçmektedirler. Ticaretin kuralları içinde ancak izin aleyhinize bir durum söz konusudur.

Peki bu kadar forumda okuyan yazan çizen kişi var .Herhangi birisi motor yağını servisin yanlış koymuş olduğunu ispatlayan bir vaka yaşamış mıdır? Olasılık olarak böyle bir durum varsa en azından forumda birisinin çıkıp , ''servis hatalı yağ kullanmış aracın motorunu yeniledik '' demesi gerekmez midir?

5-Servis motoru yenilemez ancak revizyon yapar bu zaten sizin aleyhinize bir durumdur.

6-Servis motoru sandık motor şeklinde yenilemesi için kendisiyle çelişmek zorundadır. Çünkü eğer araç kataloğu sınırları dışında yazan bir yağ seçmesi söz konusu değildir.
    Hangi yağın uygun olduğunu servis değil, üretici belirlemektedir. Uygun olmayan yağa fabrika zaten onay vermez. Dolayısıyla sizin servisin kullandığı bir yağ neticesinde haklı çıkma şansınız yok olmaktadır.

7-Peki siz doğru olan bir yağı kullandınız ve motor bir şekilde hasar gördü diyelim. Bunun için servisten beklenti içine girmeniz mümkün müdür. Cevap hayırdır.

Çünkü zaten daha üst kalite bir yağ kullanıp başınıza böyle bir sorun gelem şansı yoktur. Teoriyle pratik çelişmez.

Ama biliyorsunuz ki şansız bedeviyi diye başlayan bir cümle var. Gerisini yazmam uygun olmaz...
    Böyle bir vaka var ve siz tam sentetik bir yağ ile sorun yaşadınız, bunu servis de koymuş olsa idi, aşınma konusu uzun km’ler sonra çıkacak bir durumdur. Bu durumda açık kapılardan birinden servisi yakalama şansınız yine sıfırdır. Suçu yakıta, yakıt filtresine, aracı kullanma biçiminize yüzlerce farklı noktaya çekip sizi minder dışında anında nakavt edeceklerdir.

Sonuç:

Sonuç olarak endişeyle yaşamaktansa doğruyu buluyorsanız, doğruyu savunabiliyorsanız bunu uygulayacağınız ve mutlu olacağınız seçeneği SEÇİNİZ. Çünkü mutsuzluğunuzu veya yaşayacağınız kötü tecrübeleri şanssızlığa bağlayamazsınız, ancak kötü seçiminize bağlayabilirsiniz. Eğer birileri ispat için uğraşacak ise bırakınız servis sizin seçiminizin YANLIŞ olduğunu ispat etsin. Gücü ve bilgisi yetiyorsa !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 11 Temmuz 2012; 14:07:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

Tüm Fiat servisleri böyle mi acaba?
    Ben Toyota`da kendim yağımı koydurtuyorum ve bir problemle karşılaşmadım.

toyotaların kullanma kılavuzunda kendiniz yapabileceğiniz bakımlar kısmında yağı değiştirebileceğimiz yazıyor zaten , kılavuza uygun yağı kendiniz belirleyebilirsiniz . onun için yetkili servislerde yağ konusunda itiraz edilmiyor kullanıcıya .
  • yanlız burada ince bir nokta var.periyodik değişimi yapılan parçalarda bu mal dandik ben guvenmıyorum;daha kaliteli olan su urunu alacağım dediğinizde;

bunun geçerli bir nedeni vardır.fakat başka biri hayati önem taşıyan ve orginal olduğundan daha pahalı bir servis yedek parçasına itiraz edip;ben su yan sanayi parçasını taktırmak istiyorum bütçem bu kadar deyip:hem kendi hayatını hemde servis ve distiribütör ü hayati ve hukuki bir tehlikeye taşıyabilir.

ki 2.olasılığın çok daha büyük olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.
  • Toyota'nın gözünü seveyim...Ne yağı getirirsn getir,biz onu koyarız diyorlar...Nitekim bakım zamanı ben de yağı kendim götürmüştüm...
    Onların 10w-40 sattığı paraya ben 5w-30 alıp motora eklettim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Öyle motor garanti kapsamından çıkar diye bir şey yok, eğer yağdan kaynaklı bir sorun olursa servis üstlenmez, ama yağı aldığınız firma üstlenir sorumluluğu.

ben kaliteli yağı 70 liraya alıyorum, servis kendi selenia yağını 168 liraya satıyor.

Kullandıları parçalar kalite olsa yine içim yanmayacak, dışarıda 60 TL olan Opet Marka yağı 90 TL'ye koyuyorlardı, ben 90 TL'ye tam sentetik Mobil 1 alıp koydurdum özel serviste.

Ha bir de ön fren balatası mevzusu var, 80 TYL aldılar ön fren balatasına, onu bile orijinal opar yerine dandik 10 tl'lik yan sanayi fren balatası takmışlar. Ben TWR marka fren balatasını 45'ye alıp taktırdım dışarıda.

Zaten işçilikten geçiyorlar, bir de illa kendi saf malzemelerine zorlayarak 3-5 katı geçiriyorlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Kullandıları parçalar kalite olsa yine içim yanmayacak, dışarıda 60 TL olan Opet Marka yağı 90 TL'ye koyuyorlardı, ben 90 TL'ye tam sentetik Mobil 1 alıp koydurdum özel serviste.

Ha bir de ön fren balatası mevzusu var, 80 TYL aldılar ön fren balatasına, onu bile orijinal opar yerine dandik 10 tl'lik yan sanayi fren balatası takmışlar. Ben TWR marka fren balatasını 45'ye alıp taktırdım dışarıda.

Zaten işçilikten geçiyorlar, bir de illa kendi saf malzemelerine zorlayarak 3-5 katı geçiriyorlar.

haklısınız. fren balatasını bunlar taktı 3bin km geçti fren mesafesi uzadı, balataların değişmesi lazımmış. 3bin km de balatamı biter ya.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.