SElam arkadaşlar ben casper nirvana laptopumu servisine yolladım anakart ile birlikte ekran kartını da değiştirmişler anakart optimus olmuş ama ekran kartı ati hd 5650 di şimdi geforce gt 320m koymuşlar bir de üstüne gpu tuşunu da touchpad açma kapama tuşu yapmışlar ben geri yollayım tekrar eski ekran kartını koymalarını isticem sizce ne yapayım ???
fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar biraz yardımcı olun lütfen..tekrar yollasam içini dışına getirseler diye düşünüyorm bi de ne ekliyorlar ne çıkarıyorlar belli değil..
Anladığım kadarıyla ; sizden bu konuda izin almadan ve de arıza göstermeden bazı parçalar değiştirilmiş. Faranti şartlarını inceleyin. Bununla ilgi bir şey yoksa kaymakamlıklarda bulunan tüketici hakem dilekçenizi yollayın. Ayrıca sorunu casper yetkililerine de bildirin. Bana sorarsanız eski parçaları geri takmalarını istemeniz.
anakartı değiştirip bir üst modelinin konulduğu söyleniyor arıza formunda ama ati 5650 nın yerine de geforce gt 320m yi koymuşlar sıkıntı burada. öğrenmek istediğim şu ekran kartını tekrar ati koyarlarsa anakartı da tekrar değiştirmek zorundalar mı ?
güncel.
kimse ilgilenmiyor galiba bu sitede okuyup okuyup geçmişler..
Evet anakartın bu durumda tekrar değişmesi gerekiyor.
Taktiklari ekran karti eskisinden daha kotu. Muhtemelen anakart degistigi icin ekran kartini da mecburen degistirmek zorunda kalmislar. Yani eksi ekran kartin bu anakart ile olmaz diye biliyorum. O yuzden sen tekrar iletisime gecip eski anakart ve ekran kartinin ayni modelleri ile degisimi iste. Eger ellerinde yoksa eski ekran kartimin seviyesinde bir ekran karti ile degistirin de. Anakart yuksek model olabilir ama benim icin ekran karti daha onemli dersin. Fazla zaman gecmeden bildir bence.
Senin bilgisayarın anakart arızasını yapamadıklarından anlaşılan değiştirmişler, anakart değişince otomatik olarak ekran kartı da değişecek tabii eski ankartın yenisi olmadığından başka bir model anakart takıp göndermişler, casper bunu çok yapıyor zaten orjinal markanın hali başka işte :) Gelelim senin soruna Casper'i ara bilgisayarının özelliklerini söyle de ki "ben eski ekran kartımı istiyorum bu bilgisayarı alırken özelliklerine baktım öyle aldım, nvidia olsaydı almazdım, ben nvidia almasını bilmiyormuyum, ben eski ekran kartımı istiyorum, arızasını ne yaparsanız yapın çözün yada bana üst modelini gönderim, yoksa yasal haklarımı kullanacağım" de telefonu kapat. Ayrıca bulabildiğin bütün mail adreslerine de konuyu özetleyen mail at. Rastgele.
ben de aynen general96 nın düşündüklerini düşünüyorum zaten özellikle ati paylaşımsız bir ekran kartı almak istemiştim 2 yılın dolmasına 2 ay kaldı ve o zaman atinin gözde bir modeliydi.
bu geforce gt 320m bana paylaşımlı gibi geliyor şu an gt4 ü yükleyip performansına bakacam çünkü ati 5650 de sorunsuz oynuyordum.atide kasten bilgisayarı kasmak için 10 larca şey açıp uğraşıyordum bana mısın demiyordu gt4 ü yüklerken şuan winamp ı bir açıyor makina neredeyse bi 20 sn bekliyor :D illet oldum ya bir de işin komiği atinin gpu tuşu boşta kalacak diye toucpad tuşu yapmışlar tam bir alem anlayacağınız..
selam ,size verdikleri garanti -servis ya da değişim formu ve ilgili belgeler ile t.hakem heyetine başvurun .normalde diğer markalarda bu tür arızalarda yerine takacakları donanım en azından bir miktar yüksek değerde olanını veriyorlar.ne yazıkki casper bu konuda sınıfta kalan markalardan oluyor.ekran kartınıza gelince önceki ile arasında bayağı bir fark var.mücadele ederseniz kesin yenilerler...
bu özeli yardımın için çok teşekkür ederim ve diğer tüm yorum yapan arkadaşlara da .. ancak hakem heyeti bağlayıcı olmuyor eğer atinin bir üst modelini koymazlarsa direk olarak tüketici mahkemesine gideceğim.
quote:
Orijinalden alıntı: psikozsound
bu özeli yardımın için çok teşekkür ederim ve diğer tüm yorum yapan arkadaşlara da .. ancak hakem heyeti bağlayıcı olmuyor eğer atinin bir üst modelini koymazlarsa direk olarak tüketici mahkemesine gideceğim.
O halde şimdiden gidebilirsin çünkü H36 serisinde 2 model de ati kullanılıyor. Bir tanesi senin eski anakartın olan H36T diğeri bir alt model olan H36Q..
Özetle servisten eski anakartımın sağlam olanından takın ben nvidia ekran kartlı istemiyorum dersin.Bir üst model talep edersen öyle bir anakart olmadığı için takamayacaklardır.
benim garanti belgemde farklı zamanlarda 6 tane arızadan fazla olursa değişim talep edebilirmişim şimdi ben bunu yollasam bana tekrar parça değiştirdik deyip yollarlar ise muhtemelen 7. parça değişikliği meydana gelmiş olur o zaman gidip şikayet etsem bunların hiç şansı kalmaz diye düşünüyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme