arkdaşlar yan dükkan çok aşırı ses açıyor bize ses bozan/kesen devre lazım arda duvar var 1m etkili olsa yeter şimdiden teşşekkürler...
T.C Mahalli idareler , belediye zabıtası .
rahtsızlığın boyutunu ,zamanını tesbit edip şikayetçi olabilirsin
Diğer komşularınla anlaş ve karşı atağa geç.aynı şekilde karşılık ver.etkili bir yöntemdir.
teknik birşey istiyorsan uçaklarda ve yeni model iett otobüslerinde kullanlan bir sistem var. dışarıdaki ses sinyalini alıp ses frekansının fazını 180 derece kaydırıp aynı seviyede içeri veriyor. böylelikle gürültü nötürlenmiş oluyor. böyle bir sistemin devresi hakkında bir fikrim yok sadece çalışma mantığını biliyorum. internette biraz araştırın derim belki devresini de yapmışlardır:)
quote:
Orjinalden alıntı: uzman_as
teknik birşey istiyorsan uçaklarda ve yeni model iett otobüslerinde kullanlan bir sistem var. dışarıdaki ses sinyalini alıp ses frekansının fazını 180 derece kaydırıp aynı seviyede içeri veriyor. böylelikle gürültü nötürlenmiş oluyor. böyle bir sistemin devresi hakkında bir fikrim yok sadece çalışma mantığını biliyorum. internette biraz araştırın derim belki devresini de yapmışlardır:)
Aklıma yeni bir çakallık soktun sen çok yaşa emi.
quote:
Orjinalden alıntı: uzman_as
Teorik olarak basit ama pratikte karmaşık devre gerektiren bir sistem.Uygulaması var.Ama bizim örneğimizde işe yaramaz. hayal gücümüzü çalıştıralım imdi.
uzaktan kumandalı bir devreyi sigorta otomatına koy.sigortayı bu magandaların sigortası ile değiştir.ses yükselince bas kumandaya
cvplar için çok teşekkürler zabıta olayı denendi ama zabıta gittimi devam... bunun devresini yine bizim forumda görmüştüm ama bulamıyorum
aşşağıdaki link de ses kesme işlemini portable olarak yapan bir kulaklıkdan bahsediliyo. ve cihazın ses kesici ünitesi kulaklıktan ayrılabiliyor sanırım. o üniteyi bir anfi yardımıyla bu işlem için kullanmak mümkün olabilir sanırım. merak ediyosanız bir inceleyin derim.