Şimdi Ara

Sese duyarlı ışıklandırma..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar konuyu nereye açacağıma karar veremedim sanırım en uygun bölüm burasıydı :)

Mutlaka forumda dolaşan bu konuda bilgili arkadaşlar ve elektronik mühendisliğini okuyan-bitirmiş arkadaşlar vardır.

Bi konuda fikrinizi almak istiyorum.

Odama şerit led , neon gibi aydınlatma koymak istiyorum ancak bu ışıklandırmanın sese duyarlı olmasını istiyorum. Odadaki sese müziğe göre azalıp çoğalsın yada renk değiştirsin istiyorum.

Potansiyometre ve modülatör gibi bazı parçaları araştırdım. Ancak teknik olarak bilgim olmadığı için bir yerde tıkanıp kalıyorum.

Daha açık söylemek gerekirse örnek olarak 12V enerji ile çalışan bir ışıklandırma sistemine extradan bir parça ekleyerek o sistemi sese duyarlı olmasını sağlamak istiyorum.

• Sesi sürekli elinle azaltıp çoğaltacak mısın? Bass desen anlarımda, sesi nasıl uyarlayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilk3r.s

Sesi sürekli elinle azaltıp çoğaltacak mısın? Bass desen anlarımda, sesi nasıl uyarlayacaksın.

internette bazı ışıklandırma sistemleri satılıyor. Bu ev dekorasyonunda küçük aralıklara konan ledler oluyor mesela.

Odadaki müziğe göre (bass tiz veya en yüksek ses hangisiyse ona uyarlı olabilir) yükselip alçalıp yada renk değiştiriyorlar. Örnek bir video koymam gerekirse.

http://www.youtube.com/watch?v=U8kjUIP-1pg&feature=player_embedded

Tabi bu kadar profesyonel birşey istemiyorum. Sadece kendi devresi üzerinde bulunan mikrofon aracılığıyla ışık şiddetinin ses düzeyine göre azalıp alçalmasını istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NanoCruel -- 17 Kasım 2011; 4:05:59 >

• Bu konuya bir göz at istersen,
    bir arkadaş bu yöntemle evine bir uygulama yapmış, dün konusu vardı ama bulamadım.

Müziğe duyarlı led yapımı
  • Bu işi odama yaptım. Direk aynısı. Direk bana PM at. Bu saate kadar uyuyamadım bir nedeni varmış sana bu bilgiyi vermek
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^^CoNCoN^^

Bu işi odama yaptım. Direk aynısı. Direk bana PM at. Bu saate kadar uyuyamadım bir nedeni varmış sana bu bilgiyi vermek

Pm

• İstediğin tam olarak bu (:
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Far ışık güçlendirme
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahtant

Bu konuya bir göz at istersen,
    bir arkadaş bu yöntemle evine bir uygulama yapmış, dün konusu vardı ama bulamadım.

yönlendirme için teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahtant

Bu konuya bir göz at istersen,

Benim konum http://forum.donanimhaber.com/m_54647168/mpage_1/f_/key_//tm.htm#54647168

• Emre Elektronik'in sitesine bak, orada var bunlar. Kargoyla sipariş edersin ama parçalarını kendin birleştirmen gerekiyor devre elemanları falan. Olmadı birine birleştirtirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünemedi

Emre Elektronik'in sitesine bak, orada var bunlar. Kargoyla sipariş edersin ama parçalarını kendin birleştirmen gerekiyor devre elemanları falan. Olmadı birine birleştirtirsin

ilgin için teşekkür edeirm hemen göz atacağım dostum :)

@Sezer Cinoglu

Philips'in 500W lık bir ev sinema sistemi var :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.