Selamlar arkadaşlar, Hayatımda ilk kez bir bilgisayarı kendim toplamak istedim ve i5 12400 işlemcili 3050 ekran kartlı giriş/orta bir pc montajı için gerekli çalışmalara başladım. Yıllardır yüksek desibelli kasalarla boğuşmuş biri olarak piyasada neyin sessiz olarak üretildiğini öğrendim. Be Quiet ve Fractal Design gibi markalar arasından tercihim bir tık yanlış olsa bile MSI MPG QUIETUDE 100S oldu. ( Anarkart ile aynı olsun istedim ) Bunun için 2 tane ön tarafa 1 tane arka tarafa ( egzost ) ARCTIC marka sessiz fan siparişi verdim. Fanlar henüz elime ulaşmadı. Sessizlik odaklı üretilen CORSAIR RMx 750 ve NOCTUA hava soğutucu ile ekibi tamamladım. Montaj tecrübem olmadığı için birkaç sorum olacak youtube videolarında aradığımı bulamadım maalesef. * OC ile ilgilenmiyorum bu 3 fan yeterli olur mu dersiniz ? * Aldığım fanların montajını 2 öne 1 arkaya yaptıktan sonra , kasanın sol tarafında fan control board üzerine ( 4 pin yuvalarına ) bağlamam yeterli olacaktır doğru mu ? Yani herhangi bir led ürünüm yok 4 pin olan 3 tane PWM fanlarım var. Çünkü ekteki görselde görüleceği gibi bu board tek bir çıkış ile anakarta bağlanıyor. ( JRAINBOW ) Benim aklımda hep bu fanları tek tek anakarta bağlamak gerek bilgisi var. Burada sorun yaşar mıyım ? * Normalde egzost fanının dışarıya hava vermesi lazım bildiğiniz üzere, montajda arka fanı ters bağlamam gerek doğru mu ? ve son olarak. * Yardımcı olacağını düşündüğünüz notlarınızı paylaşırsanız sevinirim.
|
Bildirim