6 aydır kullandığım HP 6020 et laptobumda son 2 aydır videolarda takılma ve oyunlarda seste eko ve görüntüde takılma yaşıyorum. Laptop özellikleri; Dv6 6020ET:TEKNİK ÖZELLİKLER Sistem özellikleri Yüklü işletim sistemi Orijinal Windows® 7 Home Premium 64 işlemci Intel® Core™ i7-2630QM • 2 GHz, 6 MB L3 önbellek Yonga kümesi Intel HM65 bellek bellek 4 GB DDR3 Bellek düzeni Tek parca 1333 mhz micron ram Maksimum bellek 8 GB'ye yükseltilebilir DDR3 Bellek yuvaları 2 kullanıcı erişimli Bilgi Depolama Dahili sürücüler 500 GB SATA (7200 rpm) Optik sürücüler Çift Katman Destekli LightScribe SuperMulti DVD±R/RW Grafik Monitör boyutu (diyagonal) 39,6 cm (15,6 inç) Yüksek Çözünürlüklü LED HP BrightView Ekran Ekran çözünürlüğü 1366 x 768 Grafik AMD Radeon HD 6770M (1 GB DDR5) Genişletme özellikleri Yuvalar Secure Digital kartlar, Multimedia kartları için Çoklu Dijital Ortam Okuyucusu Bağlantı Noktaları 1 VGA; 1 HDMI; 2 kulaklık çıkışı; 1 mikrofon girişi; 2 USB 2.0; 2 USB 3.0; 1 RJ45 Ortam aygıtları Web kamerası Tümleşik Dijital Mikrofonlu HP TrueVision HD Web Kamerası (VGA düşük ışık) Ses özellikleri Beats Ses Sistemi Giriş aygıtları İşaret aygıtı Açma/Kapama düğmesi ve Çoklu Dokunma hareketlerini destekleyen Dokunmatik Yüzey Klavye Entegre sayısal tuş takımının olduğu tam boyutlu klavye İletişim Ağ arabirimi Tümleşik 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN Kablosuz teknolojileri 802.11 b/g/n Bluetooth kablosuz ağ iletişimi Boyutlar ve ağırlık Ürün ağırlığı 2,91 kg'dan başlayan ağırlık Ağırlık yapılandırmaya bağlı olarak değişir Ürün boyutları (G x D x Y) 37,8 x 24,68 x 3,11 cm Boyutlar konfigürasyona göre değişiklik gösterir Güç Güç kaynağı türü 120 W AC Güç Adaptörü Pil türü 6 hücreli Lityum-İyon (Li-Ion) pil Enerji verimliliği uygunluğu ENERGY STAR® onaylı; EPEAT Silver® Tümleşik parmak izi okuyucusu
Normalde oyun oynamıyorum pek ama test etmek için aldığım Empire Total War ve genelde oynadığım League of Legends oyunlarında sesler eko yapıyor ve ekran kısa süreli olarak donuyor. League of Legends'ta 90-110 arasında değişen FPS birden 5 FPS'ye iniyor. İnternet üzerinden video oynatırken seste takılma olmadan görüntü 1-2 saniyeliğine donuyor. Streaming videolarda eğer videonun tamamı yüklenmişse bu sorun olmuyor, yüklerken oynattığımda bu sorunla karşılaşıyorum.
Şu ana kadar yaptıklarım; Fabrika ayarlarına geri yükledim. Ekran kartını, Intel Storage Teknolojiyi, Wi-Fi kartını, BIOS'u update ettim. Card reader slotunu, tümleşik kamerayı ve Ethernet slotunu deaktive ettim. Ağ kullanımında ani düşüşler gözleyince oyun için test ederken wi-fi kartını da deaktive ettim. Defrag, chkdisk ve memtest yaptım, hiçbir sorun görünmüyor. Intel ekran kartını deaktive edip sadece Radeon ile kullanmayı denedim. Windows'un boottan itibaren kullanacağı işlemci sayısını 8'e sabitledim.
Bunlara rağmen hala bir değişiklik olmadı veya çözüme yaklaşamadım. Ne tavsiye edersiniz?