Şimdi Ara

sevgilinin gidecegi okulu yazmak sacmalik mi? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
2
Favori
11.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    veremedim maalesef. babama bilkent lafini acmaya calistim ters tepti. siralamalar aciklanana kadar dusunmeye devam edecegim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: loyals

tesekkur ederim zaman ayirip yazdiginiz icin. siz cok cesur olabilirsiniz bilmiyorum ama ben degilim. ben istanbulda yasarken de,bu kucuk sehire tasindigimizda da hic ailemin yanindan ayrilmadim. babam bana para vermezse hayatimi kyk bursuyla idare edemem. babami silip gidersem istanbulda tek basima babam beni ozel yurda yazdirmazsa 4 kisilik de olsa yurtta kalamam. mezun olana kadar belki hayata bakis acim degisir ama su durumda babam disinda bir avukatin yaninda calisamam.

disaridan iyi gorunmuyor farkindayim, salak hatta asalak gibi gorunuyor onun da farkindayim ama maalesef benim ailemi silip istanbulda okuyacak gucum de cesaretim de yok. erkek arkadasimin netleri ve obpsine de belki bogazici gelmeyebilir. bilkentin %50sini de yazacagi icin ona garanti bakiyor. ben kimseyi fedakarlik icin zorlamadim, ondan ankarayi yazmasini istemedim.

tesekkur ederim iyi niyetlisiniz ama hayatin dinamikleri her zaman her yerde ayni degil. benim sorunum aileme devlet veya daha ucuz bir ozelde okuyabilecekken sevgilimden ayrilmamak icin fazla para odetip odetmemek mevzusu. vicdanim el veriyor mu vermiyor mu mevzusu. ayni durumda olanlarla konusmak icin yazdim ve konustum.
    Hala anana babana aykırılık yapıp sevgilinin peşinden gitme derdindesin. Eskaza konuyu görse “boşver konuyu okuma aşkım” der sana kızar falan sen yine gidersin Bilkent’e vs.

12. Sınıf-Mezun-Üniv 1’i kız arkadaşımla geçirdim üniv 1 de ayrı şehirlerdeydik. Sırf böyle düşündüğümden tercih dönemi sevgilimden ayrılıp sonra tekrar barıştım. Bana göre üniversite yazacak kadar salaktı çünkü. Sonuç olarak ayrıldık tabi.

• Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    siz benim yazdigimi okudugunuza emin misiniz? bu kadar sert konusmaniza gerek yok. ben aileme aykirilik yapmak istesem istanbulda okumak icin diretirdim.

lutfen boyle yazacaksaniz daha fazla yazmayin cunku cok kiricisiniz. ben aileme kotuluk yapma niyetinde degilim hic de olmadim. ben her zaman kendi isteklerimi ikinci plana attim ailem icin. simdi yine aynisini yapiyorum. ben gazide okumak istemiyorum, hacettepeye yetecek kadar da puanim yok. yani ben yine babam nereyi isterse orayi yazacagim ailemle illa erkek arkadasimin pesinden gitmek icin kimseyle kavga edemem hele ailemle hic.

• kardeşim sen kız olan tarafsın galiba? böyle bir erkeklik yok çünkü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lise yıllarım geldi aklıma. Ben de 3 te böyle düşünüyordum. Neyse ki aptalca bişey yapmadım. Şu an geçmişe bakıyorum da harbiden tamamen gerizekalılıkmış düşündüklerim. Ben bu kızla evleneceğim dediğimde bak daha yaşın küçük, büyük konuşma diyen abilerime selam olsun.
    Kısacası demem o ki, tüm geleceğini bir kızdan çok bir insan için değiştirmen tüm hayatında yapacağın en büyük hata olabilir. Forumdaki asosyaller gibi dişi cinsiyet düşmanlığı yapmayacağım lakin klasik bir nasihat olarak, daha yaşın küçük sen kendin için en iyisini yap. Eğer sevginiz gerçekse zaten mesafe sorun olmaz. Yok eğer ayrılırsanız olması gereken buymuş deyip önüne bak. akademik geleceğinin parlak olması seni daha mutlu birlikteliklere götürebilir. Belki şu an bunlar çok uzak geliyor. Ama bir abi tavsiyesi olarak her zaman ilk kendi geleceğini kur derim ben

• Ailenin bilkent hukuk karşılayacak imkanı varsa yaz git, sevgilin olsun olmasın bilkent hukuk pişman etmez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

siz benim yazdigimi okudugunuza emin misiniz? bu kadar sert konusmaniza gerek yok. ben aileme aykirilik yapmak istesem istanbulda okumak icin diretirdim.

lutfen boyle yazacaksaniz daha fazla yazmayin cunku cok kiricisiniz. ben aileme kotuluk yapma niyetinde degilim hic de olmadim. ben her zaman kendi isteklerimi ikinci plana attim ailem icin. simdi yine aynisini yapiyorum. ben gazide okumak istemiyorum, hacettepeye yetecek kadar da puanim yok. yani ben yine babam nereyi isterse orayi yazacagim ailemle illa erkek arkadasimin pesinden gitmek icin kimseyle kavga edemem hele ailemle hic.
    Gazi hukuk yaz, sevgilin Bilkent yazsın.

İkisinin ortasında bir yerde sevgilin tek kişi ev tutsun, beraber kalırsınız. Tabi babanın haberi olmasın bu durumdan, o seni yurtta bilsin

Edit: Bilkent Mühendislik ile Gazi Üniversitesi hukuk arasında 12 km var. Nasıl farklı şehirde olsanız daha yakın olacaksınız? 12 km uzak mı?
    sevgilinin gidecegi okulu yazmak sacmalik mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 3 Temmuz 2019; 13:30:52 >

• Go All The Way G kullanıcısına yanıt
    kiz olan benim ama bu konunun erkeklikle ne alakasi var?

• LEAME kullanıcısına yanıt
    konuda kiz olan benim. dusunceleriniz yine ayni mi? ben de kimse icin gelecegimi hic etmek istemem ama bana bu hakki basta kendi ailem tanimiyor. yani aslinda ben tamamen hur irademle secimi hicbir zaman yapamiyorum.

• Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    kucucuk bir sehirdeyiz ve ankarayi haftasonu alisverise gittigimiz kadariyla biliyoruz. toplu tasima hayatimda kullanmadim desem yeridir cunku ihtiyacim olmadi yani burada. buradan aldigim fikirlere gore de evet arasi fazla degilmis. yani bize gore fazla ama buyuk sehirlere gore fazla degilmis.

• loyals L kullanıcısına yanıt
    İkisinin ortasında ev tutsun sevgiliniz akşamları beraber olursunuz. Hem biraz nefes alırsınız ikiniz de. Aynı kampüste bile olsanız ders saatleriniz aynı olmayacak, ders programı saatleri farklı olacak falan derken anca yemekhanede görüşeceksiniz. Mesela onun Cuma dersi olmayacak senin Cuma olacak, Pazartesi olmayacak vb.

• büyük ihtimal üni bitene kadar ayrılırsınız bence saçmalık
  • Bir gün aşklar biter, elinde okuduğun okul kalır.

• @loyals

Sen kendi gönlünden geçen bölümü yaz ( veya paran yettiği bölümü üniversiteyi)

Kız nereyi istersen okusun bıraq. Seviyorsa senindir
  • quote:

konuda kiz olan benim. dusunceleriniz yine ayni mi? ben de kimse icin gelecegimi hic etmek istemem ama bana bu hakki basta kendi ailem tanimiyor. yani aslinda ben tamamen hur irademle secimi hicbir zaman yapamiyorum.
    Bir kız için değil bir insan için dememin sebebi oydu. Kız erkek farketmez. Evet lise çağı belki de dostluk, arkadaşlık anlamında zirveyi tadabileceğin yer olabilir. Ama hayat arkadaşını lisede bulan çok az insan var. Ki zamanında ben de lisede bulduğumu, nadir insanlardan biri olduğumu düşünüyordum. Şu an bakınca iyi ki lisedeki insanla beraber değilim diyorum. Lisedeki insanla beraber kalınca değişemiyorsun, değişemediğin gibi gelişmen de adım adım ilerliyor. Koşamıyorsun. Koştuğunda karşındaki insan' bu sen değilsin' diyor. Oysa üniversite öyle değil, sen biriyle koşarken tanıştığında o senin tempona uyuyor, seni yavaşlatmıyor. Konumuz elbette bu değil. İlişkinde mutluluklar, uzun yıllar dilerim. Ama yarın ne olacağımız belli değilken 'kendi' geleceğini başkasının üzerine kurmak verebileceğin en kötü karar olabilir.

• Üzücü.
  • O işler hep öyle insan ayrılmaya hiç kendini hazırlamaz akışına bırakır ama sonra o bir anda başkasını sever ve hesap soramazsın çünkü tek lafı üzgünüm olur aldatılmış olursun bunu kökümden yaşadım(ayrıntılarını duysanız anlardınız) bütün üniversite hayatın mahvolur valla belki aldatıldığım için karamsarımdır ama bence hayatta tek başına da olduğunda nasıl yaşamak istiyorsan öyle yaşa birine göre değil.

• hayatimda tek basima olmak istesem puanimin yettigi en iyi hukuk fakultesini isterim ama maalesef mumkun degil.

• loyals L kullanıcısına yanıt
    Hayatınızda tek yaşadığınızı farz edip nasıl yaşamak isterseniz dedim yanlış anladınız.

• tamam oyle oldugunu dusunsem de su an benim icin cizilen plani istemem ama elimde degil. anladim aslinda sizi. cok tesekkur fikriniz icin.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.