Şimdi Ara

sevgilinin gidecegi okulu yazmak sacmalik mi? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
2
Favori
11.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ve sen bu tarz bir erkekle halan beraberliğini sürdüyorsun.

Canım benim kusura bakma da sen kafayı sıyırmışsın. Daha max. 19 yaşında, hayatının baharındasın, yapacağın en büyük hata bu yaşında başkasının isteğine göre kendi yolunu çizmen, özellikle de kendini tanıyıp hayatı keşfedeceğin bu en verimli yaşlarda. Sen şuan kendini avutuyorsun "Ben sadece erkek arkadaşım için Ankaraya gitmiyorum ki..." falan diye de, tek kelime, yapma, bırak istediğin şehre git, istediğin tercihi yaz ki sevgilini tanı ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 3 Temmuz 2019; 6:4:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba öncelikle,

Biz de sevgilimle beraber üniversite hayali kuruyorduk ama sonuçlar o kadar iyi gelmeyecek gibi hem birimiz çok yüksek gelse birimiz daha düşük yüksek alan düşük alanla aynı yeri yazardı bizde. Benim düşüncem erkek arkadaşınız, tamam ilk 500 harika, neden beraber gidebileceğiniz bir üniversite fikrini de düşünmüyor. Evet, bilkent, hayatım net kurtulur dedikten sonra ama sevgilim de var demiyorsa sıkıntı bence. Sevgilin olunca insan iki kişilik düşünmek zorunda ve böyle düşünmek iki tarafı da mutlu etmeli. Umarım ki hallolur en güzeliyle ve daima mutlu olursun kardeş :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Maksimum 1 seneye ayrılırsın. 3 yıllık bitmiş ilişkime dayanarak söylüyorum. Neyse ki aynı hatayı yapmadım. Kafana en çok uyan okulu yaz 5-6 sene orasıyla geçireceksin, sevgilin sana acımaz.

Edit: Mesajları okudum, eve gelince editleyip uzun uzun yazacağım felakete sürükleniyorsun. Sevgililik iki kişi iş yapmak ortak karar almak falan diyenler halt yemiş. Çocukça düşünmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 3 Temmuz 2019; 10:13:59 >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    yorumunuz icin tesekkur ederim. ama benim ankarayi yazma zorunlulugum ailemden geliyor. erkek arkadasim aslinda boun dusunuyordu ama benim ailem bana kesinlikle ankara,olmazsa kirikkale dedigi icin o kendisi de sildi atti istanbul fikrini. yani haklisiniz ben kendi kararimi veremiyorum ama erkek arkadasim icin degil ailem icin boyle oluyor. gerci bilmiyorum ailem rahat birakip istedigin yeri yaz dese ben nasil karar verirdim, o hic soz konusu olmadigi icin dusunemedim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loyals -- 3 Temmuz 2019; 10:35:42 >
  • cok tesekkurler fikriniz icin. ciddi sekilde olmasa bile laf arasinda “ya sana hacettepe gelirse ben de hacettepe yazayim” demisligi var onun da ama ben asla kabul etmedim o da ciddi degildi zaten. hani alttan alttan bak gordun mu ben senin icin bunu yapiyorum sen benim icin bilkente gelmiyorsun demek istedi. ben onu zorlayamam, istedigi yeri yazsin. sonucta yeteri kadar calismayan benim. hayirlisi olsun. cok tesekkur ederim tekrar.

• loyals L kullanıcısına yanıt
    Çok konunun derinliklerine bakmadım, bu yüzden Ankara'da yaşadığını yeni öğrendim güzel kardeşim. Altta Ahmet V. Arkadaşımızın yorumuna yazdığın cevaba ithafen şunu demek istiyorum, "Bak ben senin için şunu bunu yaparım, yaptım!.." tarzı cümleler benim nezdimde nahoş ve hayatımı sürdürmek isteyeceğim birisinden asla duymak istemeyeceğim cümlelerdir. Fedakarlık sadece kendinden taviz vererek yapılmaz, bunu yaparken öncelikle yapacağın fedakarlığın amaçladığın neticeye ulaşması ve sonucunun her halükarda vicdanını rahatlatıp beklentilerini tatmin etmesi lazım. Yoksa yapılan hamle enayiliğin ötesine geçmez.

Son olarak 24 yaşındayım, 3 senelik bir ilişkim var ve ben daha sizin kafanızda değilim, öncelikle kendi hayatlarımızı kurmaya çalışıyoruz birey olarak ki beraber bir hayat kurduğumuzda keşkelerle birbirimizi boğmayalım. O yüzden küçümseme olarak görme fakat daha 2 kişilik planlamak için gözümde küçüksünüz. O yüzden önce bireysel olarak gerekenleri tamamlayın aranızdaki diyalog güçlüyse o ilişki her türlü yürür, kimi zaman yağ gibi akar kimi zaman sancılı pürüzlü dönemlerde takıla takıla gider. Bu yüzden hayatınızın her noktasını birbirinizle özgürce konuşup tartışabiliyor olmanız ve tabiki de fikirlerinize, düşüncelerinize ve eylemlerinize karşılıklı olarak saygı duyabiliyor olmanız lazım. Şimdiden ileriki hayatında başarılar dilerim güzel kardeşim ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 3 Temmuz 2019; 10:57:5 >

• Saçmalık değil net gerizekalılıktır.Anneniz babanız tercihinize karışsa yaygara kopartırsınız.

• Sevgili için üniversite yazma işi hala devam ediyor mu yav?Bizim zamanımızda da vardı böyle geryler.Hatta arkadaşım vardı buna örnek.Kısaca anlatayım durumunu.

Bunlar liseden beri aşıklardı birbirlerine.Sonra kursa fln gittiler beraber yaptılar her şeyi.Amaçları aynı ünide okumaktı.Oğlanın notları süperdi.Hedefinde boğaziçi vardı.Tercih dönemi geldi çattı.Bizim oğlan dereceye girmişti kız da ilk otuz bindeydi.Bizim gery sırf aşkı için onun yazdığı üniyi yazdı.Aynı üniyi kazandılar.Sevinçlerinden yanlarına varılmıyordu.Başta her şey güzel gidiyordu ama 1 sene sonra o aşıklar birbirlerinden soğumaya başladılar ve ayrıldılar.

Arkadaşım çok pişman oldu.Neye pişman oldu derseniz,daha iyi bir üniye gidebilecekken aşkı (sözde) uğruna daha kötü bir üniye giderek hayallerinden vazgeçmişti.

Umarım bu durum senin aklını başına getirmeye yeter.Bu zamanda, böyle bir ortamda bu riski almak büyük cesaret ister genç arkadaşım.

• koparamiyorum maalesef. siralamama buyuk ihtimalle marmara hukuk tutacakken ben ankarada hacettepeden sonra gelen gaziyi o da olmazsa baskenti yazmak zorundayim. hepsi de tamamen babamin fikri. ben aslinda kimseye karsi kendi fikirlerimi dayatamadigim icin bu konuyu acmak zorunda kaldim.

• Nickola Tesla kullanıcısına yanıt
    bizde durum soyle, ben eger sevgilim icin okulu yazarsam ucretli yazacagim ve belki de turkiyenin en iyi hukuk fakultesi burasi. benim durumum su ben sevgilim icin aileme fazladan para odetmeyi kendime yediremiyorum ve iki taraftan da anlayis goremiyorum. cok tesekkur ederim zaman ayirip yazdiginiz icin.

Senin sorunun kendinle. Bütün yorumları, yazdıklarını hayretle okudum. Sen önce biraz cesaretlen, kendine güven. Başkalarına kendini şartlamışsın. Baban da olsa sırf o üzülmesin diye yapmak istemediğin şeyleri yapacağını söylüyorsun, eğer kendine saygın varsa evlatlıktan reddetse bile bunu yapma, ben yapmazdım. İstanbul Hukuk(iö), Marmara Hukuk tutabilecekken babanın isteğiyle kıytırık Başkent'e gitmek, kendi kariyerine, çalışacağın yere karar verememeyi kabullenmek saçmalık. Sevgiline de söyle eğer Boğaziçi'ni Bilkent'ten çok istiyorsa, sen Ankara'da kalsan dahi orayı seçsin. Ben bu saçmalığı kabul edemiyorum, fedakarlık tüm hayatınızı etkileyecek böyle bir noktada yapılmaz, eğer yapılıyorsa fedakar olmayıverin.
  • louloudi kullanıcısına yanıt
    tesekkur ederim zaman ayirip yazdiginiz icin. siz cok cesur olabilirsiniz bilmiyorum ama ben degilim. ben istanbulda yasarken de,bu kucuk sehire tasindigimizda da hic ailemin yanindan ayrilmadim. babam bana para vermezse hayatimi kyk bursuyla idare edemem. babami silip gidersem istanbulda tek basima babam beni ozel yurda yazdirmazsa 4 kisilik de olsa yurtta kalamam. mezun olana kadar belki hayata bakis acim degisir ama su durumda babam disinda bir avukatin yaninda calisamam.

disaridan iyi gorunmuyor farkindayim, salak hatta asalak gibi gorunuyor onun da farkindayim ama maalesef benim ailemi silip istanbulda okuyacak gucum de cesaretim de yok. erkek arkadasimin netleri ve obpsine de belki bogazici gelmeyebilir. bilkentin %50sini de yazacagi icin ona garanti bakiyor. ben kimseyi fedakarlik icin zorlamadim, ondan ankarayi yazmasini istemedim.

tesekkur ederim iyi niyetlisiniz ama hayatin dinamikleri her zaman her yerde ayni degil. benim sorunum aileme devlet veya daha ucuz bir ozelde okuyabilecekken sevgilimden ayrilmamak icin fazla para odetip odetmemek mevzusu. vicdanim el veriyor mu vermiyor mu mevzusu. ayni durumda olanlarla konusmak icin yazdim ve konustum.

• Sevgilin de mi mezuna bırakmıştı geçen sene mezuna bıraktıysa sıralaması kaçtı?

• zoilist kullanıcısına yanıt
    mezundu 34k

Çok iyi yükseltmiş helal olsun Onla iletişime geçebilsem ne güzel olurdu

• zoilist kullanıcısına yanıt
    burayi okuyor ama uye olmuyor. olursa haber veririm. :) calismasi hakkinda vs soracaklariniz olursa da sorabilirsiniz butun gun birlikte calistik hep.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loyals -- 3 Temmuz 2019; 12:43:10 >
    Teşekkürler

• Sevgilin olmasa bu sıralamayla nereyi yazacaktın?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu ne hit aldı bee :)

ee bir karar verebildin mi bari?
  • QualityDommage kullanıcısına yanıt
    hacettepe-gazi-baskent %50-kirikkale-kirikkale io

benim tercih listem bu olacakti buyuk ihtimalle hala bu olacak. belki aradan gaziyi cikaririm bilmiyorum. bilkent icin kararimi verirsem buyuk ihtimalle hacettepe ve bilkent olacak sadece.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.