Şimdi Ara

SEVİLMEYEN SEBZELER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
5.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir araştırma yaptım altta yazan sebzeler genellikle sevilmiyor sizce niye ? ama hepside inanılmaz faydalı 1. Mantar 2. Ispanak 3. Bamya 4. Pırasa 5. Enginar 6. Bakla 7. Semiz Otu 8. Karnıbahar 9. Brüksel Lahanası 10. Brokili 11. Kereviz

• Yapay Zekanın Yanıtı

En Sevilmeyen Sebzeler: Nedenleri ve Çözümleri

Sebzeler, genel sağlığımız için gerekli besinleri içerirken, bazıları özellikle seçici damaklar tarafından beğenilmeyebilir. Bu "sevilmeyen sebzeler", beslenme alışkanlıklarınızı geliştirmek için farklı şekillerde yaklaşabileceğiniz bir zorluk oluşturabilir.

En Sevilmeyen Sebzeler

Bir çalışmaya göre, en sevilmeyen sebzeler genellikle şunlardır:

• Brüksel lahanası
    • Lahana
    • Kereviz
    • Ispanak
    • Soğan

Bu sebzelerin acı tadı, sert dokusu veya belirgin aromaları, onları bazıları için hoş olmayan hale getirebilir.

Sevilmeyen Sebzeler Yememenin Yan Etkileri

Sevilmeyen sebzelerden kaçınmak, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli besinsel eksikliklere yol açabilir:

• Vitaminler A, C ve K eksikliği
    • Lif eksikliği
    • Antioksidan eksikliği

Sevilmeyen Sebzeleri Sevdirmenin Yolları

Sevilmeyen sebzeleri diyetinize dahil etmek zorlayıcı olabilir, ancak bu zorlukları aşmanın bazı yolları vardır:

• Pişirme Yöntemlerini Değiştirin: Sebzeleri ızgara yapmak, kavurmak veya püre haline getirmek, lezzetlerini artırabilir ve onları daha çekici hale getirebilir.
    • Diğer Malzemelerle Karıştırın: Sevilmeyen sebzeleri, sevdiğiniz diğer malzemelerle karıştırın, örneğin salatalara ekleyin veya smoothie'lere gizleyin.
    • Baharat ve Soslar Kullanın: Baharatlar ve soslar, sevilmeyen sebzelerin tadını iyileştirmeye yardımcı olabilir ve onları daha lezzetli hale getirebilir.
    • Yavaş Yavaş Alışın: Sevilmeyen sebzeleri aniden diyetinize dahil etmek yerine, onları yavaş yavaş küçük miktarlarda ekleyin. Zamanla damak tadınız alışabilir.

Sonuç

Sevilmeyen sebzeleri sevdirmek, beslenme alışkanlıklarınızı iyileştirmek için önemli bir adımdır. Pişirme yöntemlerini değiştirerek, diğer malzemelerle karıştırarak ve baharatlar kullanarak, damak tadınızı genişletebilir ve genel sağlığınızı iyileştirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1 2 4 6 8 10 Bayılırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brokoli sevilmez mi lan? Oha? Semiz otlu yoğurtta mükemmel olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ispanak dışındakiler çöp ama tabi bunları bulamayanlarda var şükretmek lazım
  • Sevmediğim yiyecek yok.
  • Mantarı severim. :) Hele o en son yediğimden olsa nam nam yerdim.

• Mantar sebze değildir bildiğim kadarıyla.Hiç birini sevmem hatta hiç bir yeşil bitkiyi yemem anti-vegetarianım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kakao Sebze mi Meyve mi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 5 6 9 10 11 i sevmiyorum kalanı iyidir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kereviz hariç hepsini süpürürüm.
  • Kerevizden nefret ederim gerisini yerim

• bütün hayatım boyunca mantar , kereviz , pırasa ve enginar yiyebilirim

• Arkadaşlar damak zevklerinize saygı duyuyorum bende tam bir etobur olduğumdan dolayı beyaz et, kırmızı et, patates, bezelye, patlıcan, pilav ve makarna türü gıdalarla beslenirim
  • Kereviz Bakla Brokoli

• Sadece 7-2 yiyorum
    Diğerleni hiç sevmem özellikle kabak patlıcan pırasa ögh.
  • pırasa sevmem kereviz pek aram yok.enginar da pek sevmem ama yiyedebilirim.lahana ile brokoliyide pek sevmem.
  • Hepsini severim. Hepside süper.
  • Hepsini severim mantar ve brokoliyi ayrıca severim.
  • Harbıden o lıstedekılerı yıyebılenlere hayret edıyorum benım mıgdem bulanıyor

• domates yemedim hayatımda
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

Ispanak dışındakiler çöp ama tabi bunları bulamayanlarda var şükretmek lazım

Niyetiniz kötü olmadığını biliyorum. Dh de çokça kullanılan kalıp artık alışkanlık olmuş. Ama kullandığımız kelimelere dikkat edelim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.