Şimdi Ara

SHARP Lcd Tv'ler # Genel Konu # (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
989
Cevap
8
Favori
147.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: albani

Tony sen harbi "FILM" cimisin???

Ve bütçen nedir,asıl önemlisi budur,LCD leri salla geç,"FILM" ci isen ya PJ alacaksın ya da daha kullanımı rahat PDP alacaksın
    Sen ayrıca Pany ana başlığını bir güzel oku,boşver Sharp ı filan++

Evet hocam harbi filmciyim :)

Esasında 5.000i aşmak istemiyorum, +/- olabilir tabi az oranlarda. Ben en iyisi Pany başlığını baştan bir iyice okuyayım, dersimi çalışıp geleyim. Ama ne bileyim yine de, markanın büyüklüğünden midir Sharp daha ağır basıyor ama önemli olan tabi ki mantıkla hareket etmek, içimizden gelenle değil
  • quote:

@tony

Sharp ana üretici olarak TFT-LCD sektüründeki neredeyse tüm teknolojilerinin "bulucusudur"! gerek Modül üreticileri gerekse de Panel üreticileri kullandıkları çoğu gerekli teknikleri
    Sharp dan aldıkları üretim Lisansları ile üretiyorlar(çünkü bunlar ya Sharp Patentli ürünlerdir ya da Sharp tekniği olup kullanmı Lisansa tabi ürünlerdir)

Sharp 4K ları da "ilk" çıkarandır!
    Sharp 8K ları da ilk çıkarandır
    Sharp 12/16K ları da ilk çıkarandır!

Sharp ın bulup çıkarması ayrı bir durumdur,bunu "Ticari" olarak ürüne dönüştürmek ayrı bir durumdur

Sharp teknoloji üreticisidir TFT-LCD ler için ayrıca bunların ilgili olarak bir dünya da üretim teknikleri vardır,bunları da bulan Sharp dır,adamlar zaten diğer hiç bir üreticiye benzemezler
    onlar Lisans satar para kazanır veya Teknik üretip bunun desteğiini verir para kazanır,herifler "KAFA" işi yaparlar fasonculık veya amelelik yapmazlar

Panel satmak için de pazara çıkmaz,reklama çıkmaz v.s v.s zaten herifler bir tek kendi pazarı için sıkı paneller üretirler(Japonya daki LCD lerin yarısından çoğu Sharp dır)
    bir de USA/Canada pazarı için üretim yaparlar,dünyanın geri kalanı onlar için hikayedir ve bakmazlar bile!

Panelleri(Japan market hariç) Malezya/Çin/Meksika da üretilmektedir! Avrupada satılan ve arka kapak daki sticker da gördüğünüz "Made in Japan" yazısına aldanmayın

Paneller ayrıca çeşitli yerlerden montajlanır ki ana CKD/SKD üretimi neredeyse tamamen ÇİN dir,Japonlar böyle uyduruk montaj veya üretim işleri ile uğraşmazlar,çoktan terkettiler
    bu işleri!

Modüller(Sharp için) Japonya dan çıkıyor(iki ayrı fabrikasından) ama bazı Kıta/Ülkeler v.s için Modüller Çin/Taiwan ürünleridir!

En son olarak maliyetli olduğu için Sharp Meksika/Malezya ve Çin de ki fabrikalarını da bir Çin li gruba satmıştır! işin üretim kısmı ile Sharp gibi ana üreticiler uğraşmazlar(özellikle Japonya da)

++
    Avrupadaki çoğu/bazı Sharp paneller dandikdir(kalite anlamında tabiki) ama bana göre ciddi kötüdür(HW olarak)

"Nerede üretildiği" diye bir durum veya uygulama v.s panel tip TV ler için söz konusu değildir,önemli olan hangi elemanları(parçaları)kullandığınızdır!!
    Çoğu hatta neredeyse tamamı günümüz panellerin kalitesi iyi olmayıp bazıları da ciddi kötüdür! hepsi de ÇİN malıdır bunların,ama siz parça üreticisinden kaliteli eleman alıp da kullanabilirsiniz
    veya gidip en dandik malzemeyi de takabilirsiniz keyif sizin para sizin,bahsettiğim ana üreticiler 7 tanedir yani bildiğiniz ve bir çırpı da saydığınız markalar ki buna Sharp da dahildir!

Panel işin de "kalite" öldü Beyler! 2010 dan sonra kalite filan kalmadı haybeye kalite diye bir şey aramayın veya kalite diye gidin Loewe veya B&O alın,bunlar tam kalitedir

Bu ara da bir bilgi daha vereyim en kaliteli panellerin satıldığı USA/Canada için de bu "montajlamalar" ve tüm Amerika Kıtası için ürünler için;Meksika dır(sahibi şimdi Çin li)

Panellerin arkasına bakarsanız şöyle bir yazı görürsünüz "ASSEMBLED IN....... Poland/Czech Rep/Slovakia/Hungary/Indonesia/Malaysia v.s gibi

bizim "assembled" dediğimiz montajdır,parçalar çoğunlukla Çin den çıkar+

Sonuç; takılmayın böyle konulara,siz gidin almak istediğiniz paneli inceleyin veya fiyatına bakın v.s

Sharp-Avrupa için;zaten çok iyi bir seri çok uzun yıllardır YOK,ama onlar çıktımı,bakın onlar çok ciddi kalitedir hem de her şeyiyle ama bir kusuru vardır acaip pahalıdır

++

Saygıdeğer hocalarım benim sorduğum soru güme gidiyor.Ben 50LE762 kullanıcısıyım gerçekten çok memnunum renk kalitesi bans göre mükemmel ban Pioneeri hiç aratmadı ve ondan daha üstün geldi..Aşagıdaki sorum ile ilgilenirseniz sevinirim.Teşekkürler

13 Ekim 2014; 15:05:41 Paylaş Değiştir Cevap Alıntı Sil PM
    Sayın sharp ustaları,pioneer 43 inç XDE plazmam duvardan düşüp kırıldığı için Sharp 50-762 aldım.Usb den 3 ayrı flash bellek ve WD usb 2.5 320 GB Harici HD takarak kayıtı denedim TV de kendi programı ile format attım,TV kapatıp usb ye tatım surucuyu görüyor fakat kayıt etmiyor .Yardımcı olursanız sevinirim..Saygılar..

• @Tony

sen Pany ye bakacaksın ama bütçe biraz sıkıntı olacak gibi,malum HiEnd Pany ler hala çok pahalı!

@gürsel

Pio yu hiç bir panel tutmaz özellikle doğru renk üretimin de ve siyahlar+contrast v.s hele hele 762 ile mukayese bile edilemez

diğer sorduğun durum ise benim ilgi alanım değildir,ancak bildiğim kadatıala kayıt için panelin DVB Tuner ve HD yayından kayıt etmek mümkün!(bu genel bir kuraldır paneller de)
    bazı paneller de kendi formatladığı HDD yi kayıt sorunu çıkabiliyor,daha fazlasını bilemiyorum,kendim de bir ara denedim,yapamadım!

++
  • quote:

@Tony

sen Pany ye bakacaksın ama bütçe biraz sıkıntı olacak gibi,malum HiEnd Pany ler hala çok pahalı!

@gürsel

Pio yu hiç bir panel tutmaz özellikle doğru renk üretimin de ve siyahlar+contrast v.s hele hele 762 ile mukayese bile edilemez

diğer sorduğun durum ise benim ilgi alanım değildir,ancak bildiğim kadatıala kayıt için panelin DVB Tuner ve HD yayından kayıt etmek mümkün!(bu genel bir kuraldır paneller de)
    bazı paneller de kendi formatladığı HDD yi kayıt sorunu çıkabiliyor,daha fazlasını bilemiyorum,kendim de bir ara denedim,yapamadım!

++

Ustadim pm atamadim.bir konuda nacizane tavsiyene ihtiyacim var.nasil konusabiliriz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eMail at veya buradan yaz+
  • Merhaba, ben SHARP LC50LE752 almayı düşünüyorum, albani hocam ya da diğer arkadaşlar fikirlerinizi belirtir misiniz rica etsem
  • quote:

eMail at veya buradan yaz+

SHARP LC50LE752 fiyatı da 2100 tl.
  • Tavsiye etmem+

Daha doğrusu hiç bir Sharp ı tavsiye etmem!

Sadece şöyle olursa belki olabilir;panel ciddi "ucuz" ise o zaman alınabilir!
  • Size soracagim bir kac soru var .
    46lc 831s almistim gecen yil fakat pek memnun degilim.internetten hdmi kablosu ile 1080p filmleri bilgisayardan bagladigimda goruntu ekranda akici olarak oynamiyor danki takiliyor.
    Bir ikinciside hdmi1 de goruntu cok canli ve renkli iken diger hdmi girislerinde o canli renk yok pes ve karanlik bir goruntu aliyorum.
    Ne yapmaliyim neden oluyor bu durum aydinlatirsaniz sevinirim.
    Simdiden tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @froster

>net ile direk izleme de sorun olur/olabilir bunun panelin motion-handling performansıyla da hiç bir alakası yoktur!!
    ancak sen hangi cihaz ile bunu alıyorsun da HDMI ile bağlantı yapıyorsun?? bu ikisi farklı uygulamalardır

örneğin modemden ethermet ile bağlantı yapıp da panelin aplikasyonlarından mı izliyorsun??

kısaca nedir panelin bağlantı durumu ve aradaki cihaz v.s?

veya net hızın yeterli gelmez içerik de sürekli buffering yapar! bu da farklı bir durum ve direk senin net hızın ile alakalıdır kaldıki 1080p izlemek istiyorsun!

>HDMI portlar da böyle bir fark olmaz! ancak bir port da "picture mode" farklı ise veya ayarları v.s o zaman resim farkı olur
  • albani kullanıcısına yanıt
    Sevgili arkadaşlar ben bu görüşe katılmıyorum.ben yaklaşık 10 sene pioneer in efsanevi serilerinden kullamış biri olarak yeni almış olduğum Sharp 50LE762 den çok memnunum.samsung lg uhd serileri ni Dsmart HD bağlatarak izledim curved ları da ve ben en çok bu modelin renk parlaklık ve canlılığını beğendim.Tek sorunum USB den kayıt yapamıyordum.Digicom Genel merkezden metin beye durumu anlattım bunula ilgilendi ve yurt dışına genel merkeze bildirdi oradan da onun aracılığıyla yeni yazılım gönderdiler.Usb flashdisk yolu ile 5 dakikada yazılım basitçe güncellendi ve sorun çözüldü.Her tip USB belleğe nefis görüntüyle kayıpsız kayıt yapıyor.1 saatlik kayıt 4 gb tutuyor..hizmet kalitesini daha nasıl değerlindereceğiz..Ben şahsen bu modeli tavsiye ederim.752 den farkı 300 hz oluışu ayrıca 3D si de çok güzel.Sharp'ı tavsiye etmem diyen arkadaş sebebini açıklasın da biz de bilelim.İyi günler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurseltan1 -- 14 Kasım 2014; 12:51:32 >
  • Öncelikle geçmiş olsun. Merak ettim Tv nasıl duvardan düştü? Pek duyulmuş bir şey değil de.
  • albani kullanıcısına yanıt
    albani üstad,
    Fiyat ucuz olursa Sharp alınabilir demişsin.
    LC60LE752 2,999 TL sence iyi fiyat mı? Ya da Sony KDL55W815 o da 3,299.
    İki cihazı karşılaştırısan hangisi tercih edilebilir?

Yardımcı olabilirsen sevinirim
  • quote:

Tavsiye etmem+

Daha doğrusu hiç bir Sharp ı tavsiye etmem!

Sadece şöyle olursa belki olabilir;panel ciddi "ucuz" ise o zaman alınabilir!

üstadım hiçbir sharpı tavsiye etmem demişsiniz ama size sharp 60UQ10 u sormak istiyorum

pany zt'lerden beri panel aratırıyorum pany dükkan kapatınca zt olmaz artık oled alayım diyorum onda da korelilere bulaşmak istemiyorum ki sizde korelileri evimin önünden bile geçirmem diyorsunuz

araştır araştır başa dönüyoruz piyasada iyi panel yok mecburen kötünün iyisini seçmek durumundayım

sharp 60UQ10 mı yoksa
    lg oled 55ec930 mu?

hiçbirisi derseniz tavsiyenize uyup son çare bim'e gidip alacağım birşey artık

• 60UQ10 çok güzel bir model bence, şu an belki de sharplar arasında alınabilecek en iyi model bu. Ben de düşünmüştüm bir ara, sonra hem gri çerçevesi olmasından, hem de aklımın bir yerinde hep plazma olduğundan vazgeçtim. Gözümü karartıp ZT60 aldım, VT60 da alabilirdim ama hem 60" benim için ideal olduğundan ve bir üst seri olduğundan ZTyi tercih ettim. Sharp da pişman etmez bence, ama Pany için de bir daha düşünün derim.
  • Arkadaşlar,

Sharp 60le840 ve 60le752 modelleri arasında kaldım. 840'ı sanırım 4.000 752'yide 2.900 e alabilirim gibi görünüyor. Sizce fiyatlar nasıl ve 1100 TL 840 için fazla vermeye değer mi?
    Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • Elimde sharp 40le831s var altyazı açmıyor napmam gerek
  • Sharp 50le762 hızlıaldan 1950 tlye alınıyor.Nasıl sizce alınırmı?
  • barakuda1 kullanıcısına yanıt
    Abicim ben bu tv yi aldım. Yaklaşık iki aydır kullanıyorum. Özellik ve fiyat performans olarak tavsiye edebilirim. Benim aldığım ürün polonya imalatı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albano

Abicim ben bu tv yi aldım. Yaklaşık iki aydır kullanıyorum. Özellik ve fiyat performans olarak tavsiye edebilirim. Benim aldığım ürün polonya imalatı.

Anladımda bu sharp japon malı değilmiydi neyse usb den film izleniyormu tam ekran sorunu filan yok değilmi?
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.