Şimdi Ara

SHARP Lcd Tv'ler # Genel Konu # (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
989
Cevap
8
Favori
147.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • usb den film izleniyor. Ancak bazı formatlar desteklenmiyor. Tam ekran sorunu yaşamadım.
  • Arkadaşlar buakşam tvden görüntü alıyorum ama ses alamıyorum , varmı sizde bu durum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, Uzun süren aramaların ve forumda takıla takıla iyice televizyon manyağı olup çıktım, kendi kendime altı üstü bir televizyon için yedim bitirdim, o kadar forumda takıldım ki ne kadar marka varsa inceledim...... En son kendimi sunny felan incelerken buldum.... En sonunda anladım ki hepsi aynı bok. Bu yüzden işim gücüm yokmuş gibi deli gibi istemsizce televizyon bakıp, kendimi daralttım ve sonunda ulan hepsi aynı bok şimdi çıkıcam önüme ilk gelen 60 inc tv'i alıp çıkacağım diye media mark'a gittim. Tam sony 50'inc olanını aldım tam parasını ödemeye giderken bir baktım karşımda canavar gibi 60 inc sharp 60LE752 duruyor. Muazzam bir görüntü var. Baktım sony den biraz tırt bir görüntüsü var hemen aldım elime kumandasını biraz görüntü ayarı yaptım bir baktım sony ile aynı görüntü oldu rengini felan ayarladım ışıl ışıl görüntü var. Fiyatı da 3000 tl yani o kadar 4000tl lik 2500 tl lik saçma sapan yok samnsung yok lg yok sony derken önümde kocaman bir sharp duruyor ve fiyatıda inanılmaz indirilmiş 60le752 tv ve fiyatı 3000tl hemen cepten araştırma yaptım heryerde fiyatı 3600 ve 4200 tl arasında gidip geliyor, gerçekten de fiyatı uygun hemen sony iptal ve sharp'ı aldım arabaya bile sığmadı zorla götürdüm o derece :)

Şimdi size bu kadar yazıyı şunun için yazdım.. Ulan bir tv alacağız içine ettiğimin memleketinde o kadar derdimiz tasamız var. Bir tv için yok yere sıkıntı yapıyoruz.
    Halbuki ben bu tv'i sadece indirdiğim 8-10gb lık filmleri ve hd yayınları izlemek youtube dan film yada bişiler açmak için alacağım. Oyun oynamayacağım sadece film izlemek için alacağım ve bana 800 - 600 hz gerek yok düz manık sadece 100hz bile olsa zaten film izlemek için yetiyor. Şansıma tv orjinal japon üretimi ve digicom garantisi ile geldi. Eve getirdim 10 gb lık full hd bir film açyım ve tv ne lg 4k ne de samsung'un o boktan panallerine benziyor. 10 numaram görüntüsü var ve gerçekten lg den ve samsung'dan çok çok daha kaliteli bir görüntü veriyor. O sinirle tv'i aldığım için sonrasında denemek için hdd'imi yanıma aldım, sharp'ta açtığım orta kalite 1,30gb lık bir filmi american hustle filmin ismide, hdd'ime attım ve gittim bu sefer yine media mark'ın farklı bir şubesine 18.000 tl ' satılan tv den tutunda 2000tl lik tv lere kadar bir çok tv'e hdd 'i takıp denedim ve emin olun philips'den ve sony'den başka hiç bir tv sharp kadar kalitesi görüntü vermedi. Dolayısı ile o sinirle almış olduğum tv aslında piyasanın en iyi lcd tvlerinden biri olduğunu anladım. Bence alın kardeşim... Bu kadar dert ettiğiniz şeyin aslında hiç birşey olduğunu ve alınca çokta kafaya takmadığını o zaman anlayacaksınız.

+++++++++++++

Gelelim benim yapabildiklerim ve yapamadıklarıma

---- 10 numaram film görüntü kalitesinden sonra bazen yaptığım ayarlar kayboluyor bunun sebebi nedendir ?

---Tv'i kumandadan kapatıyorum bir müddet sonra tv açılıyor. ( Kanal kaydetme modu kapalı , tv yayınlarını otomatik al kapalı olmasına rağmen ekranda görüntü yok ama tv^nin açık olduğunu gösteren led mavi yanıyor. Bir müddet sonra tv'nin açıldığını farkedince tekrar kapatma moduna bastığımda ekran da görüntü olmamasına rağmen ekran kapanıyormuş gibi bir flash back olup sonra tamamen kapanıyor bunun sebebi nedir ? )
    --- Divx filmleri oynatabilemesi için verdiği numarayı divx'e kaydettim sonrada gelip tv'e kayıt numarasını girdim sorunsuz kayıt oldu yalnız divx filmerlin tümünü oynatabilmeme rağmen ses gelmiyor ? Bunun sebebi nedir?
    --Hiç bir film de alt yazı çıkmıyor. Ayarlardan alt yazı açık haline getirdim, filmler ile alt yazı isimleri de aynı ama alt yazılar çıkmıyor.
    KANALLARI NASIL BULABİLİRİM ?
    ---En büyük problemim kanal ayarlaması yapamıyorum, tv de kanallar yok ve turksat 4a uydusunun ismi çıkmıyor. Tursat42a uydusunun ismi çıkıyor seçiyorum frekans seçimi yapıyorum 200 küsür kanal bulundu diyyor ama hepsi digiturk kanalları ve scard kartı istiyor. Normal yayınları bulmuyor.

ALT YAZILARI O KADAR AYARLAMAMA RAĞMEN ALT YAZI ÇIKMIYOR.

Diğeri de siyah ekran da bulutlanma var. Tv'i ilk açtığım da köşelerinde siyah ekran olup sharp yazı geldiğinde köşelerde siyah alanlarda bulutlanma var. Servise gösterdim abi bunu götürüp diğerini getirsem onda da olacak tüm led tvler bu şekilde bu teknoloji böyle hiç kasma dedi bende çok tınlamıyorum zaten yayın akışına veya görüntüye bir etkisi yok konsantras ayarını kıstım pek belli olmuyor zaten.

• Birde sharp tv genel konu denmiş ama çok az yazı var, başka bir konu var orada mı paylaşım yapılıyor.. Çünki bu kadar az kullanan olduğuna inanmıyorum, sadece ben oradayken adamlar 3 tane sharp sattılar.
  • SHARP LC60LE652V DVB-S FHD 3D SMART LED TV hakkında fikri olan var mı acaba?
  • 60LE752E bugün aldım ve gece kurup kısa bir araştırma sonrasında
    ilk gerekli bazı fonksiyonları kullanmayı öğrendim...
    Zaten yalnızca dsmart kullandığım için anten kurulumu falan hiç gerekmediği
    için fazla uğraşmadım.
    İlk izlenim olarak siyahlar ve renkler bence çok güzel. Her hangi bir ışık sızması
    ve bulutlanma yok. Ayrıca 10 dakikalık bir 3D demo indirip izledik ve gayet başarılıydı. Muhtemelen
    gözlüklerin aktif shutter olmasının da etkisi vardır. 2D=>3D dönüşümü yeterli ve başarılı değil.
    Ben dahili wi-fi sanıyordum ama, harici bir dongle ile geliyor ve kurulum ve bağlantı çok kolay oluyor.
    Bağlandıktan sonra ilk iş son yazılım güncellemesini yaptım ve birkaç içerik gezdim ancak 3mbit net ile
    tadı olmadığından şimdilik net kısmını bıraktım. İleriki günlerde biraz daha bakarım.
    Son olarak da, iPad'a Sharp Smart Remote+ kurdum ve gerçekten güzel, işlevsel bir (ayni ağ üzerinden)
    uzaktan kumanda yapmışlar.
    Belki benim eski LG 47LH4500 takozunun görüntüsünden sonra bu Sharp gözüme fazla güzel görünmüştür
    diyecem ama, ev ahalisi de tam not verdi. Sanırım umduğum ve beklediğimden de iyi çıktı dersem yanlış olmaz.
    Bir de çok işime yarayan otomatik kapanma için timer fonksiyonu da yok, ya da ben bulamadım ve eğer gerçekten
    bu özellik yoksa önemli bir eksik bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirbay -- 27 Aralık 2014; 8:47:32 >

• arkadaşlar, bu tv kanal bulma konusunda bana kafayı yedirtecek. Tv'i ilk aldığımda kurulum için gelen servis usb ile kanalları kurdu ve gitti. Aradan bir hafta geçti, sabah bir kalktım kanallar yok şimdi de ne yaparsam yapayım kanalları bulamıyorum. Tv'i ilk kurulum ayarlarına getirdim şimdi. Bina da çoklu dağıtım sistemi var. Antent tesisat ayarı kısmında uydu(dvb-s) sekmesini seçiyorum -- diseqC tek kablolu dağıtım sistemini seçiyorum - Ardından gelen menu de Tursat42e frekansları çıkıyor elle giremiyorum en düşük 9750 diğerini de en yüksek frekansı ayarlıyorum. Bir sürü kanal buluyor ama hepsi şifresi... Şifresiz sadece trthd felan geliyor ne kanal d ne show bırakın hd olanını normal yayın bile gelmiyor. Kafayı yiyeceğim artık. Biri bana yardım etsin lütfen....

yada menu + üç kere 9 üç kere 2 tuşuna basılarak servis menusu geliyor. Burada siz de kurulu olan tüm kanallar varsa o kanalları usb disk'e kaydedebiliyorsunuz. Lütfen biri o kanalları kaydedip indirebileceğim bir yere yükleyebilir mi ?? Delircem artık

Ayrıca tv 60LE752E

• Bir arkadaşıma aldığımız Sony 55w805b kurulumunu yaparken ilk anda biz de
    ayni şekilde saç baş yolduk bu kanal arama işinde. Tabii oturduğu sitenin sistemini
    bilmediğim için arkadaşın söylediğine göre davranıp ilk defasında ben de disec seçmeden
    tek kablodan aratınca sizinkine benzer durumu yaşadım. Bunu birkaç kez deneyip baktım
    sonuç değişmiyor, bu defa her bir disec için sinyal test yaptım ve gördüm ki asıl sinyal
    disec A da var ve bunu seçip aradığımda tüm kanallar gelmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmirbay

Bir arkadaşıma aldığımız Sony 55w805b kurulumunu yaparken ilk anda biz de
    ayni şekilde saç baş yolduk bu kanal arama işinde. Tabii oturduğu sitenin sistemini
    bilmediğim için arkadaşın söylediğine göre davranıp ilk defasında ben de disec seçmeden
    tek kablodan aratınca sizinkine benzer durumu yaşadım. Bunu birkaç kez deneyip baktım
    sonuç değişmiyor, bu defa her bir disec için sinyal test yaptım ve gördüm ki asıl sinyal
    disec A da var ve bunu seçip aradığımda tüm kanallar gelmişti.

Merhabalar, ben de kanalların tümü geliyor kanallar bulunuyor ama hepsi şifreli kanallar. Şifresiz olarak gelenlerin hepsi ya saçma sapan reklam kanalları yada trt hd normal trt geliyor. Diğerleri gelmiyor. Sizin tv kurulumu yapıldı mı ? Kanllar geldi mi ?Merhabalar, ben de kanalların tümü geliyor kanallar bulunuyor ama hepsi şifreli kanallar. Şifresiz olarak gelenlerin hepsi ya saçma sapan reklam kanalları yada trt hd normal trt geliyor. Diğerleri gelmiyor. Sizin tv kurulumu yapıldı mı ? Kanllar geldi mi ?

• Arkadaşlar, hayırlı olsun. TVlerin dahili uydu alıcıları pek rantabl olmıyor aslında.
  • SHARP LC-80LE657EN 80" 200HZ
    selamlar büyük bir tv almak istiyorum sizce bu tv nasıldır?var mı kullanan biri?yardımlar için teşekür ederim
  • Geçenlerde Teknosa'da (Sanko Park-Gaziantep) 80" bir Sharp görmüştüm ama pek özellikli değildi hatırladığım kadarıyla. Sizin bahsettiğiniz bu model 3D mi ve fiyatı nedir? Benim gördüğüm, yanlış hatırlamıyorsam 14-15bin TL civarındaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sami Ertaga -- 2 Ocak 2015; 22:28:26 >
  • Ben de yaklaşık 20 gündür 60LE752E kullanıyorum .

Digitürk üyesiyim ve HD yayınlar 3D yayınlarını izleme şansım oldu . Görüntü,renk kalitesi mükemmel siyahlar,beyazlar yeşiller sarılar kırmızılar velhasıl dediğim gibi görüntü kalitesi çok çok güzel .

TV yi 3000 Tl ye aldım 75 tl axess puanı ve 170 tl lik hediye tablet ile beraber çok uygun fiyata geldi .

TV yi evdekiler seyrederken hiçbir olumsuzluğunu görmediler bende buraları okumasam benimde haberim olmazdı ama bilgi sahibi olunca dikkatini çekiyor evet Motion handling sorunu var bazı sahnelerde kendini hissettiriyor, bulutlanma ekran da hiçbir yayın yokken kendini gösteriyor ama hiçbir yayında karanlık sahnede farkettirmedi kendini .

Yine buraları okuyunca bahsettiğim bu olumsuzluklar hemen hemen tüm Led tvler de var hem de çok çok daha fazla para verilen marka ve modellerde de var .

Kısacası ben TV den şimdilik çok memnunum . Mevcut bulutlanmanın ileride daha büyük boyutlara gelme ihtimalini servise sordum buna rastlamadıklarını söylediler .

HDD üzerinden film seyrederken alt yazı çıkmamasıyla ilgili olarakta servis TV nin bunu desteklemediğini belirtti media player yada blue ray üzerinden önerdiler belki alt yazı dosyasının filmin içine gömülerek denenebileceğini belirttiler bunu da denedim ancak yinede alt yazı gelmedi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sismese -- 3 Ocak 2015; 1:01:38 >

• Bu gün tekrar baktım. Teknosa'da gördüğüm LC80LE657E FHD-DVB T2/C/S2 modeli. 15.689TL fiyatı vardı. Sanırım 3-4 aydır teşhirde duruyor. Kapalıydı gerçi ama epey ellendiği belli. Yeri de değiştirilmişti. Ama bence %20-30luk bir teşhir indirimi yapılırsa yine de alınabilir.
  • sismese kullanıcısına yanıt
    Bence de birkaç ölümcül eksikliğinden biri altyazı, diğeri de dts çözemiyor oluşu...
    Ayrıca 10 Gb boyutundan sonraki yüksek bitrate akışlı 3d filmleri çok zor açıp, ite kaka oynatıyor.
    Arkadaşıma aldığım Sony W805B de ise ayni film sorunsuz çalışıyordu. Gerçi altyazı yerine bir dizi
    soru işareti çıkıyordu ama, belki ayarı falan vardı, pek incelemedim. Yani Sharp'ın işlemci ya da
    yazılımı biraz tırt çıktı. Menülerde de direk değil, biraz dolambaçlı oluşuyla rakamsal ve grafik gösterge
    olmayışı biraz sıra dışı geldi. Servis menüsüne girip bazı ayarlara göz attım ancak, orada da tatmin edici
    ve kişiselleştirici fazla detay bulamadım. Bir tek "motion" ayarı için bir sayfada "MCTI jupper" ve "MCTI MTF"
    diye ve birkaç ayar daha var ancak nasıl ayarlanır tam anlayamadım. Zaten bu tv nin servis setting ile
    ilgili bir ayarını da nette bulamadım gitti, belki ilerleyen günlerde ya da eşdeğer başka modelinkini buluruz.
    Bunların haricinde görüntü, renkler ve netlik müthiş ki, zaten tv demek aslen göze hitap eden görüntü demek
    olduğuna göre, diğer ayrıntılar ikincil derecede teferruat kalıyor.

• Zaten bir kaç ayar dışında hep uydu alıcının menüsünü kullanıyoruz. Ben TVnin menüsünü pek önemsemiyorum.
  • Teknosa 60le752v + 3D gözlük 2999 TL - Ayrıca 300 TL Hediye Çeki veriyor

link
  • Yukarıda yazdığım 80"lik model hakkında fikri olan var mı?
  • 60le752 ile sharp a geçtim bende ilk iznimlerim görüntü güzel doğal renkler canli samsung a yakin lg den çok daha iyi menü kötü kullanışsız smart dahili wifi ya yok yada ben bulamadım smart yok kabul ettim optic çıkış yok ses sistemimi hdmi üzerinden taniti servis dsmart hd ile kullanıyorum hd kanallar gayet güzel sd ler ehh f/p olarak gayet iyi bluray lerde harika görüntüler elde ettim hdd bağlayıp mkv deneyemedim ayni boydaki diğer tv lere göre fiyat gayet düşük eğer tv yi b.sayar gibi kullanmayacaksaniz görüntü iyi olsun bana yeter derseniz alacağınız tv kesinlikle bu ama cebi bağlım netten film izlim youtube a bakim derseniz bu tv size gelmez uzak durun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sharp lc-60le652e televizyonun kanal listesi alfabetik hale dönmüş. oysa kullanıcı uydudaki sıra ile olsun istiyor.( populer kanallar) sanırım kumandadan bi tuşa basılınca böyle olmuş. ne yapılması gerektiğini bilen var mıdır?

teşekkür.
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.