Şimdi Ara

SHARP Lcd Tv'ler # Genel Konu # (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
989
Cevap
8
Favori
147.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayın sharp ustaları,pioneer 43 inç XDE plazmam duvardan düşüp kırıldığı için Sharp 50-762 aldım.Usb den 3 ayrı flash bellek ve WD usb 2.5 320 GB Harici HD takarak kayıtı denedim TV de kendi programı ile format attım,TV kapatıp usb ye tatım surucuyu görüyor fakat kayıt etmiyor .Yardımcı olursanız sevinirim..Saygılar..
  • gurseltan1 G kullanıcısına yanıt
    Merhaba,hayırlı olsun öncelikle.nereden kaça aldınız acaba?görüntü kalitesinden memnunmusunuz?bahsettiğiniz kayıtla ilgili sorun haricinde başka bir sorunla karşılaştınız mı?karanlık ortamda siyah performansı nasıl?ışık sızması bulutlanma gibi sorunlar var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercux22

SHARP LC50LE752V ve SHARP LC50LE752 nasıldır? Teknosada 2099 tlye satılmaktadır.Lg 47lb670v veya vestel 47pf9090 almayı düşünüyordum ama artıları eksileri nedir bilen varsa yardımcı olabilirmi? Teşekkürler şimdiden...

Haftasonu Sivas BİMEKS'de LE752 sanırım 1783 TL idi. Gümüş gibi rengi vardı.
  • gümüş_süvari kullanıcısına yanıt
    tv den çok menunum görntü gayet iyi 2500 tl ye almıştım..762 nin 752 ıle farkı 300 hz
  • Sadece görüntü kalitesini ele alırsak Sharp LC50LE652V nasıl bir televizyondur? (3d ve smart tv benim için önemli değil)
  • iron1 İ kullanıcısına yanıt
    Sharp 762 tv yi hızlı aldan kampanya fiyatı 2059 tl aldım. Ürünü henüz daha kargoda teslim almadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albano -- 19 Ekim 2014; 23:19:06 >
  • iron1 İ kullanıcısına yanıt
    800 serileri forumda tavsiye ediliyordu. Ancak bende 762 aldım. Ürün orjinal japon malı olduğunu belirttiler. Bunun üzerine siparişi verdim. Bakalım inşallah hayırlısı olur.
  • albano kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun. İnşallah tv umduğunuz gibi çıkar. Ben emin olamadığımdan Philips almaya karar verdim. Kargoda, bekliyoruz artık.
  • Teşekkür ederim. Size de hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.
  • http://www.n11.com/sharp-lc-42le762v-led-televizyon-P28214510

http://www.n11.com/sharp-lc-50le752v-led-tv-2-yil-garanti-P29125939

şu 2 modeli araştırıyorum kullanan veya hakkında bilgi sahibi olan var mıdır?
  • 762 modeli 300 herz 752 ise 200 herz arasındaki fark sadece herz dir. Ben 762 model 5o inç olanını bugün kurdum. Hd kanallarda görüntü iyi sd lerde ise tatminkar diyebilirim. Kendi içindeki uydu alıcısı kanal geçişleri oldukça hızlı. Fiyat performans olarak ben memnunum.
  • Arkadaşlar bu tv de xbox 360 ya da ps3 felan deneyen var mı? Eğer varsa input lag değeri nedir? Hissedilir bir gecikme var mı? Eski tv im samsung 46c750 lag çok fazlaydı da bu tv de böyle bir sorun yaşar mıyım diye mereak ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba dostlar,

Sharp televizyonların panellerinin çok iyi olduğunu duydum. Ben de tv alma arifesindeyim. 3500tl bütçem var. Tavsiyeniz nedir? 50 inç civarı istiyorum..
  • Selam

Sharp ın LE830-840 serilerinin f/p oranının yüksek olduğunu duymuştum. O serilere bakabilirsiniz.

Sharp larda input lag olayı panele göre farklılık gösteriyor.
    Ortalamada vasat denebilir.input lag değerlerinin düşük olduğu marka Sony 'dir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sharp Ultra HD model çıkardı mı? Daha doğrusu TR'ye geldi mi 4K modelleri. Yeni evimin salonu için düşünüyorum Sharpı ciddi ciddi. Forumda bahsedilmişti gerçi, TR'de satılan Sharp led tvler amerika ve avrupa pazarına satılanlar gibi kaliteli değilmiş? Bimeksin sitesinde tvlere bakarken birşey dikkatimi çekti. Elektronik ürünlerin tümünde ürünün altında hangi ülkede üretimin gerçekleştiği yazıyor. Bimeksin sharp tv bölümü linkini paylaşıyorum. Orada görebilirsiniz dediğim ibareleri. Çoğunda Japonya yazıyor, geri kalanlarda ise Çin ve Endonezya var.

Nedir bu işin aslı, Japon üretimi Tvler daha mı tercih edilesi oluyor acaba :)

http://www.bimeks.com.tr/kategori.aspx?s=1&kid=1083&kategoriadi=televizyon&mid=381

• quote:

Orijinalden alıntı: tonysparkov

Sharp Ultra HD model çıkardı mı? Daha doğrusu TR'ye geldi mi 4K modelleri. Yeni evimin salonu için düşünüyorum Sharpı ciddi ciddi. Forumda bahsedilmişti gerçi, TR'de satılan Sharp led tvler amerika ve avrupa pazarına satılanlar gibi kaliteli değilmiş? Bimeksin sitesinde tvlere bakarken birşey dikkatimi çekti. Elektronik ürünlerin tümünde ürünün altında hangi ülkede üretimin gerçekleştiği yazıyor. Bimeksin sharp tv bölümü linkini paylaşıyorum. Orada görebilirsiniz dediğim ibareleri. Çoğunda Japonya yazıyor, geri kalanlarda ise Çin ve Endonezya var.

http://www.bimeks.com.tr/kategori.aspx?s=1&kid=1083&kategoriadi=televizyon&mid=381

Üretim yerinin kaliteyle pek bir ilgisi olmamalı.
    Çin'de çok çok kaliteli ürünler üretiliyor, veya Japonya'da düşük kaliteli ürünler üretilebilir.
    Sharp ile iligli konu kalite değil, özellik olmalı.
    Bazı özellikleri olmayan TV'ler Türkiye'ye gönderiliyorsa bu kalite problemi değildir.

• @tony

Sharp ana üretici olarak TFT-LCD sektüründeki neredeyse tüm teknolojilerinin "bulucusudur"! gerek Modül üreticileri gerekse de Panel üreticileri kullandıkları çoğu gerekli teknikleri
    Sharp dan aldıkları üretim Lisansları ile üretiyorlar(çünkü bunlar ya Sharp Patentli ürünlerdir ya da Sharp tekniği olup kullanmı Lisansa tabi ürünlerdir)

Sharp 4K ları da "ilk" çıkarandır!
    Sharp 8K ları da ilk çıkarandır
    Sharp 12/16K ları da ilk çıkarandır!

Sharp ın bulup çıkarması ayrı bir durumdur,bunu "Ticari" olarak ürüne dönüştürmek ayrı bir durumdur

Sharp teknoloji üreticisidir TFT-LCD ler için ayrıca bunların ilgili olarak bir dünya da üretim teknikleri vardır,bunları da bulan Sharp dır,adamlar zaten diğer hiç bir üreticiye benzemezler
    onlar Lisans satar para kazanır veya Teknik üretip bunun desteğiini verir para kazanır,herifler "KAFA" işi yaparlar fasonculık veya amelelik yapmazlar

Panel satmak için de pazara çıkmaz,reklama çıkmaz v.s v.s zaten herifler bir tek kendi pazarı için sıkı paneller üretirler(Japonya daki LCD lerin yarısından çoğu Sharp dır)
    bir de USA/Canada pazarı için üretim yaparlar,dünyanın geri kalanı onlar için hikayedir ve bakmazlar bile!

Panelleri(Japan market hariç) Malezya/Çin/Meksika da üretilmektedir! Avrupada satılan ve arka kapak daki sticker da gördüğünüz "Made in Japan" yazısına aldanmayın

Paneller ayrıca çeşitli yerlerden montajlanır ki ana CKD/SKD üretimi neredeyse tamamen ÇİN dir,Japonlar böyle uyduruk montaj veya üretim işleri ile uğraşmazlar,çoktan terkettiler
    bu işleri!

Modüller(Sharp için) Japonya dan çıkıyor(iki ayrı fabrikasından) ama bazı Kıta/Ülkeler v.s için Modüller Çin/Taiwan ürünleridir!

En son olarak maliyetli olduğu için Sharp Meksika/Malezya ve Çin de ki fabrikalarını da bir Çin li gruba satmıştır! işin üretim kısmı ile Sharp gibi ana üreticiler uğraşmazlar(özellikle Japonya da)

++
    Avrupadaki çoğu/bazı Sharp paneller dandikdir(kalite anlamında tabiki) ama bana göre ciddi kötüdür(HW olarak)

"Nerede üretildiği" diye bir durum veya uygulama v.s panel tip TV ler için söz konusu değildir,önemli olan hangi elemanları(parçaları)kullandığınızdır!!
    Çoğu hatta neredeyse tamamı günümüz panellerin kalitesi iyi olmayıp bazıları da ciddi kötüdür! hepsi de ÇİN malıdır bunların,ama siz parça üreticisinden kaliteli eleman alıp da kullanabilirsiniz
    veya gidip en dandik malzemeyi de takabilirsiniz keyif sizin para sizin,bahsettiğim ana üreticiler 7 tanedir yani bildiğiniz ve bir çırpı da saydığınız markalar ki buna Sharp da dahildir!

Panel işin de "kalite" öldü Beyler! 2010 dan sonra kalite filan kalmadı haybeye kalite diye bir şey aramayın veya kalite diye gidin Loewe veya B&O alın,bunlar tam kalitedir

Bu ara da bir bilgi daha vereyim en kaliteli panellerin satıldığı USA/Canada için de bu "montajlamalar" ve tüm Amerika Kıtası için ürünler için;Meksika dır(sahibi şimdi Çin li)

Panellerin arkasına bakarsanız şöyle bir yazı görürsünüz "ASSEMBLED IN....... Poland/Czech Rep/Slovakia/Hungary/Indonesia/Malaysia v.s gibi

bizim "assembled" dediğimiz montajdır,parçalar çoğunlukla Çin den çıkar+

Sonuç; takılmayın böyle konulara,siz gidin almak istediğiniz paneli inceleyin veya fiyatına bakın v.s

Sharp-Avrupa için;zaten çok iyi bir seri çok uzun yıllardır YOK,ama onlar çıktımı,bakın onlar çok ciddi kalitedir hem de her şeyiyle ama bir kusuru vardır acaip pahalıdır

++

• quote:

Orijinalden alıntı: tonysparkov

Sharp Ultra HD model çıkardı mı? Daha doğrusu TR'ye geldi mi 4K modelleri. Yeni evimin salonu için düşünüyorum Sharpı ciddi ciddi. Forumda bahsedilmişti gerçi, TR'de satılan Sharp led tvler amerika ve avrupa pazarına satılanlar gibi kaliteli değilmiş? Bimeksin sitesinde tvlere bakarken birşey dikkatimi çekti. Elektronik ürünlerin tümünde ürünün altında hangi ülkede üretimin gerçekleştiği yazıyor. Bimeksin sharp tv bölümü linkini paylaşıyorum. Orada görebilirsiniz dediğim ibareleri. Çoğunda Japonya yazıyor, geri kalanlarda ise Çin ve Endonezya var.

Sharp ın 2K modeli mevcut şu an. 60UQ10.
    4K serisi olan UD serisi yılsonu gibi gelecekmiş.

• Doğru diyorsunuz, üretim yerine pek takılmamak lazım. Ben aslında başta Sony 4K düşünüyordum, ama onların da fiyatlar malum (yandan hoparlörlü olan 4k modelleri 55" olanlar). PS4 için tercihimi yaptım zaten, Sony 46W905 modelinden kaptım 1-2 ay önce kapalı kutu, kafam rahat o konuda, ki W905 serisini diğer serilerden ayırmak lazım bana göre. Salona alacağım tvde ise çoğunlukla bluray film izlenecek + ses sistemi vs.. O yüzden siyah dengesi çok iyi bir seri düşündüm, 4K olması çok mühim değil dedim sonradan, 4k içerikli yayın olsun, film olsun, kısıtlı sayıda olacak bir süre daha. O yüzden şu Sharp modellerini iyice araştırayım, acelem de yok aslında, birkaç ay daha vaktim var. Madem 2014 sonunda gelecek, UHD Sharplara da bi göz atarım. Bir model belirleyince de yine fikrinizi almak için sizi rahatsız ederim.

@albani hocam çok sağolun bu arada özellikle sharp ve toshiba konusunda baya tecrübeniz var uzun süredir yazılarını takip ediyordum

Edit: Bir model de buldum, UQ serisi, 60 ekran.
    http://www.bimeks.com.tr/urun/143101/sharp-60uq10-152-ekran-3d-quattron-pro-led-tv.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zorbis -- 31 Ekim 2014; 21:09:09 >

• Tony sen harbi "FILM" cimisin???

Ve bütçen nedir,asıl önemlisi budur,LCD leri salla geç,"FILM" ci isen ya PJ alacaksın ya da daha kullanımı rahat PDP alacaksın
    Sen ayrıca Pany ana başlığını bir güzel oku,boşver Sharp ı filan++
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.