Şimdi Ara

Sharp yeni ledleri ile bayağı iddalı olacak sanırım LC-60LE857E (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
2
Favori
28.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TV'yi %40 1080p mkv filmlerde %40 ps4'te %20 Digiturk'te kullanacağım, bu şartlarda 2K olması almamı daha mı çok gerektirir yoksa 1K yani 857 serisi bana kafimidir sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film ve digitürk kısmı sorun değil. Ama ps4 için input lag panelde soru işareti.

Sharp panellerde input lag ya çok azdır ya da aşırı fazla diye biliyorum. Test etmek lazım paneli.

Bucarada 999 TL lik fark bütçenizi zorlamıyorsa UQ10 tercih edin derim.
    Bu panelin fiyatı 7.999 TL idi. 2 bin tl bir indirim olmuş.

2015 modellerde UD20 gelecek büyük ihtimal.
    Ona hazırlık olabilir bu kampanya. Ya da panel çok satmadı, fiyatı rekabetçi düzeye çektiler.

• Maverick_77 kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için tşk ederim, input lag olayını ydışı forumlarda biraz araştırıyım bakalım birşey bulabilecekmiyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler Sharp ların bu büyük veya bayağı büyük ebatlı panelleri,heriflerin özellikle Avrupa/Asya pazarların dan daha fazla pay kapmak için çıkardıkları teknik olarak zayıf veya
    eksik bazı yine teknik özellikleri olan panellerdir!

Sharp TFT-LCD Modül üretimi konusunda tüm ana üreticilere ve diğer Modül üreticileri dahil "teknoloji satan"(daha doğrusu Lisans kullandıran tek ana Modül üreticisidir)
    bunlar arasın da en başta da Samy geliyor ve diğer hepsi de geliyor sırayla....

Üretim bandları ve teknikleri v.s Modüller için,çok basit işlerdir! dikkat ederseniz ebat bayağı büyük ama fiyat çok ucuz aslın da çok daha da ucuz olabilir! veya isterlerse
    152 ye kadar yolu var Sharp da Modüller için,maliyetleri düşük bu panellerin ve Sharp için de çok ciddi düşük,zaten heriflerin ama işi bu,teknoloji satıyorlar,ama bunu kendi
    panellerin de göremiyorsunuz veya en az 5 sene de bir görürsünüz ki,Avrupa bu açıdan oldukça şanssızdır!

Herifler "kasıtlı" olarak çıkarmıyor böyle çok sıkı panelleri veya Japan/Canada/USA için çıkarıyorlar,ayrıca bu heriflerin özel üretim panelleri de vardır,bunlar en gelişmiş görüntüleme sistemlerinden
    tutun da,65 lik Monitör lere kadar,onbinlerce dolar değerinde Display de üretiyorlar! USA/Japan ve diğer ülkeler deki bu absürt rakamlı çok gelişmiş panelleri de hep Sharp üretiyor
    Veya Mitsu/NEC/Fujitsu veya Hitachi v.s gibi markalardaki Modül de yine SHARP dır! kısaca bu iş Sharp dan soruluyor,ilk çıktığı günden bugüne kadar ve böyle de devam edecektir!

Bahsettiğiniz 857/852 veya 6/7/8 serisi v.s yaw bunlar hikaye paneller,ben SHARP markasının bile bunlar da kullanılmasına hasta oluyorum,markayı baltalıyor bu vasat paneller!

Sonuç;büyük ebat LCD almak isteyenler için F/P panellerdir bunlar(ancak ben işin "performans" kısmını sadece ve sadece diğer Marka lara göre mukayese ederek ele aldım,dalgaya düşmeyin ltf)
    bunlar bana göre performans paneller kesinlikle değildir! bunu da elersem,geriye o paraya kocaman bir panel alıyorsunuz!

Ben ayrıca 50/52 üstü için zaten LCD hiç tavsiye etmem direk PDP derim! ancak PDP işi bitti sayılır;Pio ve Pany gidince oarat da bir tek Samy kaldı,o da sanırım bu sene bitiriyor veya bitirdi,LGE yi
    zaten adam dan saymıyorum bile PDP işinde!

55 ve üstü LCD den sadece HD ler güzel izleniyor! veya FILM ci iseniz yine HD ler ok ama bana göre LCD den FILM işi yine olmaz!

Ama adam gibi bir FALD panel çıkarırsınız,ebatı da 55 den büyük olmaz,o zaman "FILM ci LCD si" yine olur tabiki
    örnek

Toshiba SV685
    Sharp ELITE(bu en iyisidir)
    Sony X4500(bu da RGB-FullLED+LD dir)
    Sharp XS1(RGB-FULL-LED+LocalDimming tekniğin de hem sistemin bulucusu hem de dünyanın en iyi ve tek bu teknik de panelidir!)
    LGE LE8500(LGE nin bugüne kadar ürettiği en iyi paneldir!ancak diğer dördünden geri de kalıyor,motion biraz sorunlu çünkü hızlı panel değil)

Bu 5 panel TOP-5 dir>>> PDP ile rekabet edebilecek FILM ci panelleridir

SV685 ise HIZ rekortmeni tek paneldir +LocalDimming moturun da en iyisidir!

Sharp a gelirsem,bu herifler FULL LED in bulucusu+LD nin bulucusu+en önemlisi RGB FL nin bulucusu+AmbientSensor+DynamicContrast v.s v.s nin de bulucusu

TOP-5 için de ise "ELITE" tek geçilecek paneldir! PDP olsay dı belki bazı değerleri kabul edilebilirdi ama panel TFT-LCD olduğu hal de PDP yi geçebiliyor! işin burası çok farkılı ama en önemli
    kısmıdır=Sharp bunların hepsini beceren tek ana üreticidir,ama miller Sharp panellere bakıyor veya hiç bakamıyor bile ve ortada hiç bir şey göremiyor sonra da Sharp hikaye diyor

Birisi başlık açmış 4K veya 6K bilmem ne çıkmış v.s diye,ben de dedimki Sharp iki sen önce 8K çıkartmıştı,geçen sene de 12K çıkarttı,2015 de ise 20K çıkaracak.........
    "K" ları sanırım birileri başka bir şey sanıyor ama bunlar uzun yıllar evvel bitirilmiş işlerdi yaw

Ne diyorduk bizim meşhur sloganımız olarak

>Bir Pio vardır bir de "Diğerleri"

>Bir Sharp vardır TFT-LCD işin de bir de "Diğerleri" vardır(siz "Diğerleri" içine istediğiniz üreticiyi katın ve Loewe ile B&O da buna dahildir!)

Not;Loewe ile B&O nun da eskiden LCD leri Sharp idi,sonra çok pahalı diye almayıp LGD ve Samy ye yöneldiler

Panel alemi özetle budur

Saygılar
    CAN

• quote:

Orijinalden alıntı: MrBeyaz

Bilgiler için tşk ederim, input lag olayını ydışı forumlarda biraz araştırıyım bakalım birşey bulabilecekmiyim.

Sharp panellerin Latency durumları;

1-eskiden 32/37 leri,adeta bir TN panelli Monitörler gibi ve hatta daha da hızlı idiler bu seri(serinin adını şimdi unuttum ama 2006/2008 yılları arası idi)sadece Japan/USA/Canada için üretilmişti
    inanılmaz hızlı idi 0-5ms LAG vardı!! şaka gibi ama gerçekti!

2-Daha sonra 40/46 ları yine baız serileri GAME Mode ile inanılmaz hızlı idi!

3-2008/2009 dan sonra ise bu paneller bitti!! veya şöyle oluyordu;Game Mode ile LAG çok düşük çıkıyordu ama Normal/Standard mod lar da ise Latency değeri çok yüksek çıkıyordu 80-120ms gibi
    hatta 180ms gibi

4-2010 dan sonra ise 3D sistemin içine girdiği için(bu durum aslında tüm üreticiler de geçerlidir çünkü 3D sistemi felç ediyor!!)Sharp da böyle hızlı paneller kalmadı!

5-Yine son yıllar da Game Mode oldukça iyi olsa da diğer modlar biraz zayıf yani yavaş kalıyor panel!

6-Sharp da çok hızlı paneller yine var ama bunları da siz göremezsiniz çünkü sadece "Japan Gamer" lar için bunlar üretiliyor!ara da bazı panelleri de USA/Canada için çıkıyor!
    ancak ebatları 32/37(sadece Japan ebatıdır 37)40/46 oluyor
    Veya bazı Display leri vardır Multi-Display Unit(Monitör+TV) bunlar da acaip hızlıdır ama acaip de pahalıdır! 40-65 ebat arasıdır bunlar,manyak capon Gamer lar alıyor bunları ve herif
    $ 35bin verip 65lik panelden oyun oynuyor yaw aslında bu panel özel üretim Display dir,Gaming için filan değildir ama herif manyak en hızlısı ve en büyüğünü basıp alıyor!

7-Avrupa da satılan Sharp ların yine de Game mode ile fazla lag sorunu çıkarmadan oynanıyor ama 60/70lik panelden zaten hız beklenemez teknik olarak,hatta PDP bile olsa
    min.30/35ms lag çıkar! gerçi çoğu çok hızlı oyunlar 32-40ms ile oynansa bile bazı hassas lara bunlar yeterli gelmez veya 35/40ms ile on-line gaming yine zor olur!(ebat handikapı)

8-Ancak bu panellerin Normal/Standard mode lag lari bir Sony veya Phil den iyi değildir!!(ebat faktörü yine!)

++

• Uzun lafı kısası sharpta olsa sonyde olsa 60"-70" TV'lerde 40ms lag olur diyorsunuz doğru mu anlamışım?

Şu an Pioneer 5090 kullanıyorum, alacağım sharp'ın 60" tv'nin oyun performansı pioneerdan daha mı iyi olur daha mı kötü, bir öngörünüz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrBeyaz -- 19 Ekim 2014; 14:31:01 >
  • albani kullanıcısına yanıt
    Peki hocam 60" onerebileceginiz bir tv var mi ? Sizin yorumlardan sonra hicbirsey almamak lazim

• @engürlü

-Senin 5060,2006 Model 1280x768px HDR paneldir ama FHD leri de mükemmel izlersin! Pio farkı ile panel de sorun olduğunu sanmıyorum ve sana ilk tavsiye onunla yola devam etmendir!
    zaten satsan alıcısı da çıkmaz,dolayısıyla sen ikinci bir panel almak istiyorsan eve o zaman git beğen al bir panel ama 5/6 kağıt gibi bu hiç etmeyecek panellere de paranı kaptırma

-Gözlerin zaten PDP ye ve "doğru renklere" alışmış sizin,ancak yeni model olsun,ıvır-zıvır her bir şey panel de olsun,vivid/canlı ve acaip parlak v.s resim istiyorsan o zaman LCD ler ok dir

-Son olarak ben bu Sharp ları tavsiye etmiyorum,ama büyük ekran olsun ve fiyatı da buna göre ucuz olsun diyen varsa Sharp alınabilir!

-Pio cu adama başka marka/panel filan aldırmak biraz zordur,sanırım ne demek istediğimi anladın,dolayısıyla sana 6090 bulurdum ama taze bitti 6 kağıda bunu kapardın ama bir başka
    dostumuz kaptı(Pio başlığına gel,oradan görüşelim) Cem bey 6090 panelini 6 kapıda sattı ama bir arkadaşımız daha var,sanırım o da 6 kağıda verebilir,salla gitsin LCD leri,ya da git Z6x
    sıfır bulursan kap derim sana

LCD için kafana göre takıl,bana sorma,ya da kimseye sorma kendi gözlerine göre bir panel LCD al,ben artık LCD lere hiç bakmıyorum!

Sen bence elindekiyle bir kaç sene daha yola devam edebilirsin,sonra da OLED lere geçersin+

CAN++

• Arkadaşlar hdmi, ile film izlemek için takınca laptoptan görüntüyü tvye alıyorum ama ses alamıyorum , varmı sizde bu durum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu fotodaki tv.yi iade edemedim. Digicom normal dedi buna :)
     Sharp yeni ledleri ile bayağı iddalı olacak sanırım LC-60LE857E

• quote:

Orijinalden alıntı: sabahattin ali

bu fotodaki tv.yi iade edemedim. Digicom normal dedi buna :)
     Sharp yeni ledleri ile bayağı iddalı olacak sanırım LC-60LE857E

Hocam pm attim gorusebilirmiyiz?
  • bütün tv ler mi sorunlu ??
  • 2900 TL ye alınmaz mı?birdaha bu rakamları bulamayabiliriz
  • valla ben aldım yarın kurulacak son 2 adet kalmış internet sitesinde ama bilmiyorum nasıl çıkacak zar attık bekliyoruz.
  • Arkadaslar selamlar,
    Yurtdisindan yaziyorum, benimde son gunlerde tesadufen ilgimi 840 modeli (sharp) cekmeye basladi, burda suan sifir bu urun yok, ama biyerden buldum cok temiz az kullanilmis olarak 2,5 sene once almis biri, acaba alsammi nasil dersiniz, yoksa gerek yok bu fiyata sifir baska bisey mi almaliyim? tavsiyeniz ne olur acaba? birde 857 mi 940 mi tavsiye edersiniz acaba? yorumlari okudum baya 840 daha tavsiye edilen model gibi sanki 857 de birtakim hatalar gorulmus sanirim..

tavsiyelerini bekliyorum tum ilgisi bilgisi olanlardan..

selamlar
  • Benzer bir durumda benim var.
    Sharp LC80 857 modelini ( ikinci el) 6000-6500 tl gibi bir fiyata alsam iyi mi olur ne dersiniz?
  • Dostlar, ustadlar

acil tecrubelerinize ve fikirlerinize ihtiyacim var.. Yurt disinda yasamaktayim, biraz eski bir model (yaklasik2-3 senelik) sharp 60le857e modelini uygun fiyata buldum. evde seyeredecegimiz icin ole tv den inanilmaz ozellikler bekleme durumumuz yok. Kaliteli canli renkler, ekran vs olmasi bizim icin ideal..

daha oncede 840e modelini dusunmustum incelemistim. acaba 840e mi dersiniz 857e mi? tavsiyeleriniz nedir acaba? acil karar vermem lazim bugun hemen cunku alacagim yerde tek kalan urun.. fiyatida 750eur..

eger hayir bunu alma derseniz, baska bu ayarda tavsiye edeceginiz hangi modeller var?

tecrubesi olan arkadaslardan acil yardim fikir ve oneri beklemekteyim.. suanki kullandigimiz tv de sharp lc40le 820e... ve bizim smart olmamasina ragmen cok memnunuz tv nin ses ve goruntu kalitesinden.

tskler simdiden..
  • mechan M kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bu modeli 2 ay kullandım memnun kalmadım sattım görüntü olarak fena değil ancak diğer tüm özellikleri kötü 3d smart menü kumanda servis vs vs tabi sizin orda servis çok daha iyidir görüntü bana yeter dersen alınır ama diğer özellikler ide kullanacaksanız sıkıntılı bşr cihaz bulunduğunuz ülkede vizio varsa onlarada bakın derim...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jackbauer J kullanıcısına yanıt
    seLAM jACKBAUER arkadasim,

tsk ederim ilgin ve cevabin icin. Ben Hollandadayim, 4-5 senedir de zaten sharpin 40 le820e modelini kullaniyoruz gayet memnunuz goruntu ve tv nin kalitesinden, Bu iste sharp dunya lideri oldugu icin yine beynim baska modellere bakamiyor malesef.
    Deidigim gibi ole sinema salonu tarzi kullanim amacimiz yok normal aile ici nasil kullaniloiyorsa o sekilde kullanicaz yine. Sinema, tv, HD kanallar ve ps3 oyun oynama seklinde. inceledigim kadariyla bize yeter bizi tatmin eder gibi ama sizler gibi kullanmis yada ektra bilgisi olanlara danismak istemistim forum araciligiyla.
    60LE840E ve Bu 60LE857E modeli arasinda kaldim, simdi buldugum avantajli fiyati olan model 857e modeli. ama onceki sayfalarda 840 i cok ovmuslerdi benimde oyuzden kafam karisti.
    Bu avantaj bugun yada enn gec yarin aldim aldim yoksa zaten satilacak cunku ben reserve ettirdim.
    fiyati nasi acaba bu yaklasik 3 sene onceki model icin 750eur.?
    birde acaba diyorum brz daha beklesek 4k li modellerden mi alsak?

*sizi tam olarak memnun emeyen neydi acaba? smart tv den beklentiniz neydi yani? normal sartlarda hizli sekilde youtube falan girsin yeter kumanda zaten suandada kullandigimiz ayni kumandi sharp in.

goruslerinizi yorumlarinizi acil bekliyorum...

tskler

• Valla hocam beni memnun etmeyen smart ı çok ağırdı 3d gözlük eşleşmesi çok sıkıntı idi hdd takıp film izlemek işkenceydi görüntü kalitesi ise gayet tatminkardı hafif banding vardı konsol performansı için birşey diyemem denemedim ama ben olsam 840 olanı alırdım fiyat Türkiye ye göre oldukça uygun..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.