Şimdi Ara

Sharp yeni ledleri ile bayağı iddalı olacak sanırım LC-60LE857E (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
2
Favori
28.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Albani üstad. Sharp le857 nin en iyi resim ayarlarını nereden bulabilirim. Google dan bir kaç adet buldum ama birbirinden çok farklı ve saharpın farklı modelleri için. Bu konuda yardıma ihtiyacım var. Kullanan arkadaşlar da tecrübelerini paylaşırsa çok makbule geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbr

Forumda "pocemonmutlu" diye bir arkadaş var onda Samsung 55Es 8000 ve Sony 46Hx 850 var ve paylaştığı resimlerde butlutlanma yok...Ve Bendeki Sony hx 750 ve daha önce sahip olduğum Sony Nx720 model cihazdada bulutlanma yoktu...Arkadaşıma aldırdığım bir Hx850 ve yine diğer arkadaşa aldırdığım Philips 7007'dede yok...Her "edge led"de bu olucak diye bir kural yok...Ama varmı var ve evet servis kabul etmiyor...

-Ama şöyle bir hakkımız var tüketici kanunu ile...İnternetten aldığımız Tv'yi 7 gün(Yeni kanun ile bu süre 15 güne çıktı) içerisinde iade edebiliyoruz...Ben artık Tv'lerin bu yüzden netten alınması taraftarıyım.Işık sızması olmayan veya az sızması cihaz denk gelene kadar cihazlar geri yollanabilir.Bu yolla bir arkadaşım 2 Tv geri yolladı ve ışık sızması olmayan bir cihaz aldı

-Sharp bu seneki modellerinde bu konuda çuvalladı.Ayrıca benim Abd'li kullanıcılarda gördüğüm gibi"bembeyaz" bir ekranı değiştiriyorlardıe heralde...

HOCAM YANLIS YÖNLENDİRME HALA 7 GÜN

• quote:

Orijinalden alıntı: vahdettinp

Albani üstad. Sharp le857 nin en iyi resim ayarlarını nereden bulabilirim. Google dan bir kaç adet buldum ama birbirinden çok farklı ve saharpın farklı modelleri için. Bu konuda yardıma ihtiyacım var. Kullanan arkadaşlar da tecrübelerini paylaşırsa çok makbule geçer.

Selam

"FILM" için sett.

Öncelikle sormak istediğim ise şudur;FILM leri nereden izliyorsun?? örneğin sen de BD varmı? varsa bu sett.ler 1080p/BD-media içindir ve ilk etap da bunu uygula!

Not;

A-USB-stick/USB-HDD ile izleme durumu farklıdır(BD-rip veya BD-netten indirme 1080p olsa bile!)PC de farklıdır v.s

B-Sharp ların Menü sistemi genelde aynıdır veya tepkimeleri de aynı sayılır!

C-Panel Default ayarlara gelsin veya resetle! sonra işleme başla!
    ++

Pict.Mode;MOVIE

>OPC;off yap öncelikle!

Backlight;+14/16
    Contrast;+35(veya 40/42 dene!)
    Brightness;-12/15
    Colour;0(ancak içeriğe göre bundan sapma olur!)
    Tint;+2/3(içeriğe göre değişecektir!)
    Sharpness;-2/3/4(içeriğe göre değişecektir!)

>Adv.Sett.

Colour Gamut;Expanded(içerik buna uygun ise! aksi halde 0-255 skalası 235 değerine iner standard da!)
    Motion Enhanc.;Off(bu da içeriğe göre değişiklik gösterebilir!!)
    Act.Cont.;Off
    Gamma;+1(bunu zaman içinde kendin izleyerek yeniden ayarlaman gerekir ve içeriğe göre yine değişiklik gösterir!!)
    Black-level;default
    Film mode;On(içerik org.BD media ise,değilse Off)bu ayar 24/25fps ye göre panelin Cadance(doğru aşağı ölçeklemesini) yapacaktır!

Col.Temp;Middle(FILM ler-Hollywood yapımları normalde "sıcaktır" veya bayağı sıcaktır!dolayısıyla bunu içeriğe göre yeniden ayarlaman gerekebilir!)
    High>>Blueish yapar/Low>>Reddish yapar! "Blue" sıcaklık FILM lerde asla olmaz!! bunu ancak SD&HDTV programlarında kullanabilirsin(Film/Dizi v.s hariç!)
    Aşağıda verdiğim 10-point ayarı işte bu olayı daha geniş biçimde ayarlayan set.dir!

Şimdi "10-point White-Balance" ayarını veriyorum;ancak bunu set.etmeden önce öncelikle yukarıda verdiğim değerleri girip resmi inceliyorsun(içerik tabiki FILM olacaktır!)
    daha sonra "test" amaçlı aşağıda verdiğim değerleri giriyorsun ve resmi tekrar izliyorsun!

Position;

RED Green Blue

1- +28 +12 +27
    2- +7 +5 +10
    3- -1 +2 -5
    4- -10 -2 -7
    5- -14 -1 -10
    6- -16 -1 -17
    7- -18 -2 -20
    8- -18 -1 -20
    9- -15 +2 -5
    10- -5 +1 0

Not;aslında bunun sett.çıplak gözle v.s yapılmaz ve prof.ISF gerektirir!! ve tabiki içerik FILM ise ortam aydınlamasına göre panelin ISF cihazlarıyla
    set.edilmesi gerekir!! örneğin bu değerler ortam ışık şiddetiyle alakalıdır!

Adv.Set."CMS" HUE ayarları

R+1/Y-1/G-2/C+1/B 0/M+3

CMS Saturation ayarları

R-2/Y-1/G-2/C-2/B-7/M-2

CMS Value/Bright ayarları

R+3/Y-2/G+2/C-2/B 0/M-2

Bu CMS ayarları da yukarıda bahsettiğim gibi aslında prof.ISF ile tam doğru ayarlanıyor!

QuadPixel;advanced
    DNR ve diğer ayarları off yap

++++++

Not;Sharp daki "Movie Mode" normalde Default olarak "karanlık ortam" için set.edilmişdir!!
    sen bence verdiğim set.leri User mode a uygula ve dene!(Kullanıcı modu olarak)

İçerik 1080p ise(org.media dan bahsediyorum!!) x.v Colour aktif olmalıdır ancak bu durum bir HDMI kablo ile bağlantıda olur!gerçi normalde herkes HDMI kablo kullansa bile,kablo kalitesi burada söz konusudur!! ....abi 10 liralik kabloda aynıdır.... olayı burada söz konusu değildir

Aspect;Movie 16;9 seç!!!(alt-üst barlarda boşluk kalacaktır ama bu aslında Filmin native aspect ayarıdır,Wide v.s seçerek resmin org.formatını bozma!!)

Diğer ayar ise(öğe) 1080i/p HDTV içeriklerde dot-by-dot seç!

++

Daha olmadı sana özel prof.ISF sett.yaptırırız(FILM için)

CAN++

• Üstad çok teşekkürler. Deneyeceğim. 10 nokta ayar kısmına girememiştim. Evet yaptığımda bu renklere ait 10 adet giriş ekranı bende çıkmıyor.
  • PES_21_Murat kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_75702791/tm.htm

Konuyu okuyun hocam.Basına açıklanan taslak bu.O sıralarda hemen yasalaşacağı konuşuluyordu bende ona istinaden yazdım ama hala bu yasa çıkmadı.Sebebini sanırım herkes tahmin ediyordur...
  • değerli albani üstat ve vahdet kardeşim,
    ben de geçen hafta sharp 60 le 857 alıp gruba katıldım.
    adına gölgelenme mi bulutlanma mı deniyor bilnmiyorum ama benim sorunum şu:
    özellikle digiturk Iq dan izlerken , siyah lacivert gibi koyu renklerde çözünürlük düşükmüş gibi görüntüler renkde harelenmeler oluyor.
    odak öndeyken arka plandaki görüntülerde özellikle bu sorun daha çok beliriyor.
    3 tane kaynaktan görüntü alıyorum
    1.dune hd base 3d (3 metrelik monster isf kablo ile bağlı), ki buradan mkv seyrediyorum ve en az sorunu bunda yaşıyorum hatta yok desem yeridir.
    2.pioneer lx55 bp (4 metrelik belkin prohd2000 hdmi ile bağlı) burada normal dvd lerde bu sorunu braz yaşıyorum.
    3.digiturk IQ (4 metrelik belkin prohd2000 hdmi ile bağlı) burada sorunu çok yaşıyorum moviemax hd kanallarından özellikle.
    hatta kaydedip sonra seyredersem inanılmaz derecede kötüleşiyor görüntü.

problemi biraz daha detaylı tarif edersem :
    forumdaki fotolara baktığımda bulutlanma sorununu düz siyah ekranlarda görüyorlar bende bu yok.
    ama film seyrederken koyu renk görüntülerde sanki çözünürlük düşmüş gibi görünüyor. turuncu renklerde de bazen sorun çıkardığı oluyor mesela kırmızı turuncu arası bir ruj sürmüş bayan görüntüsünde dudak hatlarında kaymalar oluyor.

vahdet kardeşim sende benzer sorunlar oldu mu?
    albani üstat ayarlar , kablo vs ile yapılabilecek bir şey var mıdır?
    yardımcı olursanız sevinirim telefon verebilirseniz bizzat görüşmek de isterim mümkünse

• quote:

Orijinalden alıntı: wisemanman

ürünle ilgili sadece reklam var. henuz kımsenın aldıgını zannetmıyorum bunun ıcın bıraz daha beklemek gerekecek. ama reklamı su sekılde yapılmıs.

Sharp’ın AQUOS serisi LED TV’lerinin yeni üyesi 200 ekranlık Sharp AQUOS Quattron LC-80LE857E 3D markanın amiral gemisi bayrağını devraldı.

Sharp AQUOS Quattron 3D LC-80LE857E 200 cm ekran boyutuyla görüntüleri neredeyse gerçek boyutlarında sunuyor. Televizyon üçüncü nesil dört renkli Quattron teknolojisine, alt piksel kontrolüne ve Clear Picture işlemcisine sahip. TV’nin çift çekirdekli işlemcisi sayesinde işlemler daha hızlı yapılabiliyor. Active Motion 800 teknolojisi, hızlı hareket eden görüntülerde meydana gelen bulanıklaşmayı azaltıyor ve görüntünün netliğini artırıyor.

Yeni TV PVR özelliği, programları televizyona bağlı olan bir USB sürücüsüne kaydetmenize ve bir USB bellek cihazından DivX dosyalarını oynatabilmenize imkan sağlıyor. Bu modelde hali hazırda mevcut olan tüm dijital TV alıcıları bulunuyor. LE857E serisinde ayrıca DVB-T dijital karasal televizyonu internet veri akışıyla birleştiren HbbTV Hybrid TV desteği de yer alıyor.

Açık bir web tarayıcısına sahip yeni AQUOS NET+ platformu sayesinde izleyiciler internete ve çeşitli uygulamalara erişebiliyorlar. LE857E serisi TV’ler Android ve iOS destekli mobil uygulama sayesinde akıllı telefonlar ya da tabletler aracılığıyla da kontrol edilebiliyor.

Sharp AQUOS Quattron 3D LED LE857 modelinin duvar kağıdı modu, fotoğraflarınızı ekranınızda duvar kağıdı resimleri olarak görüntüleyebilmenizi sağlıyor. Yeni Sharp AQUOS TV LED A+ sınıfında olması sayesinde üst düzey enerji tasarrufu da sağlıyor.

Sharp AQUOS Quattron LE857E serisinde 200 cm ekranlı model 7,999.- Euro, 177 cm ekranlı model 4,499.- Euro, 152 cm ekranlı model ise 2,699.- Euro tavsiye edilen satış fiyatı etiketine sahip.

Yanlışınız var amiral gemisi 90 sersisi takriben 220cm lik devasa bir led panelden bahsediyoruz..

• mercimek65 M kullanıcısına yanıt
    Dostum bahsettiğin durumu tam anlayamadım ama izleme mesafen nedir. Zifiri karanlık ortamda full siyah zeminde dinamik modda bulutlanma efekti mevcut. Ama aydınlık ortamda ve normal zeminde sorun yok. Senin sorunun daha çok kaynağa bağlı ve yazılımsal gibi. Gerçi albani üstad bu konuda daha doğru cevabı verecektir. Selamlar.
  • albani kullanıcısına yanıt
    Üstad,
    ben Sharp LC46LE831S led tv almayı düşünüyorum. Bu tv alınır mı? yada 46'' hangi tv almalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim. Bahtınız açık olsun.
  • SuperSantorelli kullanıcısına yanıt
    var bu ürün bende satıyorum 37.000 tl fiyatı var incelemek istersenizhttp://www.n11.com/aquos-lc-90le757-sharp-dunyanin-en-buyuk-televizyonu-P15470113
  • ebulkenan E kullanıcısına yanıt
    alınır üstadım dicikom bayilerine bak ama enkayda yok artıkhttp://www.galaksibilisim.com.tr/?urun-868-sharp-lc46le831s-tv-led-3d
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa demirel

var bu ürün bende satıyorum 37.000 tl fiyatı var incelemek istersenizhttp://www.n11.com/aquos-lc-90le757-sharp-dunyanin-en-buyuk-televizyonu-P15470113

Fiyat neden kadar uçuk? 80 inc versiyonu 11-13 bun tl arasinda bi satışı vardı,37 bin tl baya ucuk bi rakam olmuş..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panasonic dek kat ve kat ucuz ayrıca 80 inc versiyonu 11-13 bin arasında hala hatta bazı modellerde fiyat düşşüşü gelebilir...
  • Arkadaşlar bu ürün bende var xbox bağladım az önce merak ettiğiniz ne varsa cevaplayabilirim...
    http://www.galaksibilisim.com.tr/?urun-10688-sharp-lc60le857e-tv-led-3d
  • Arkadaşlar bu tv yi kullananlar hangi modda ve hangi ayarlarla kullandıklarını yazarlarsa çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vahdettinp

Arkadaşlar bu tv yi kullananlar hangi modda ve hangi ayarlarla kullandıklarını yazarlarsa çok sevinirim.

Hiç ayar yapmadım desem
  • Selamlar arkadaşlar. Karanlık ortamda dinamik modda film izlerken özellikle siyah zeminde Bulut tarzında gölgelenmeler oluyor. Bunun için ne yapılabilir. Fikirlerinizi almak isterim.
  • Merhaba, Sharp 50LE752 2500 TL ye inmiş durumda , bu panel hakkında bilgi rica edebilir miyim? Philips in 47PFL7008K modeli 2800 TL sizce hangisi ödenecek paranın hakkını verir?
  • kafkaf73 kullanıcısına yanıt
    philips hangi sitede 2800 tl
  • merkep kullanıcısına yanıt
    kliksa
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.