Şimdi Ara

Sharp yeni ledleri ile bayağı iddalı olacak sanırım LC-60LE857E (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
2
Favori
28.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    gecmıs olsun tekarardan. ama bu modelde ledlerı sondurme olayı vardır yanı sureklı bu sekılde rahatsız etmez seni. ama yınede gonderdıgın ıyı olmus. samsunga gelınce bence uzak dur ama yınede sen bılırsın
  • Altar72 A kullanıcısına yanıt
    o tv de 3d yok ve eskı bır model. ayrıca suanda 46le831s modelınde ındırım var. yanında hedıyesı ıle

http://www.gold.com.tr/sharp-lc46le831s-46inc-117cm-aquos-3d-quattro-led-tv-2-adet-3d-gozluk_u

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wisemanman -- 2 Ağustos 2013; 16:40:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Altar72

Saygıdeğer weisman birader moralim oldukça bozuk şimdi şu resimlere bakarmısın bunun adı bulutlanmamı cep kamerası ile çektim vede karanlıkta hatta az ışıkta bile durum vahim gibi 2 günlük tv servisimi çağırmalıyımhttps://store.donanimhaber.com/f2/c6/8a/f2c68ab0001b6b1d31ef3f15a4ae1c85.JPGhttps://store.donanimhaber.com/48/e8/7b/48e87b50d0ba8de5881fb8bb703a29fa.JPG
     Sharp yeni ledleri ile bayağı iddalı olacak sanırım LC-60LE857E Sharp yeni ledleri ile bayağı iddalı olacak sanırım LC-60LE857E

Kardeş bunu söyleyen adamı ben bir yakalasam odunla döverim

-Sana bunu ENKAY mı yoksa DIGICOM Servisimi söyledi?

-Mura efekti senin panelde,aynı zaman da düzensiz arka-ışık çalışmasından oluyor+bu da homojeniteyi bozuyor!

çok kötü değil(teknik anlamda)ama yine de kabul edilebilir seviyenin üzerinde,ancak Servisler bunlara böyle yaklaşmıyor tabiki!

-Sharp larda 2010 dan itibaren(diğer başlıkta daha detaylı yazmıştım) DSE/Band efektleri azalırken bu defa da Mura efektleri
    arttı,örneğin bleeding azaldı ama baclit çalışması panelin EDGE-LED olmasından dolayı "tüm markalar" için bu söz konusudur+
    "bölgedeki fiziksel ısınmanın" matrix önüne geçerek "kusması"(biz böyle diyoruz bu olaya) sebebiyle bir şekilde yukarıdaki gördüğünüz
    manzaralar ortaya çıkmaktadır!

-Bana göre bu panelin değişmesi gerekiyor!

++

Size asıl sorum şudur;

1-normal resim izlerken(hareketli görüntülerde)durum nedir?? sen buna bakacaksın ilk etap da(örneğin olası bir değişim
    söz konusu olmazsa ki zaten servislere buna bakarlar!)

2-sabit renk verdiğinde tonlama nasıl??

3-sabit "resim" verdiğinde(manzara/portre v.s gibi)durum nedir??

Bunları işi "pratiği" açısından sormaktayım;bahsettiğim durumlarda falso yoksa devam edebilirsin! ama bu panel,yukarıda yazdım değişim
    gerektirir seviyededir!

Sana sorduklarım ise olası bir kullanma durumu mecburiyeti olduğunda seni rahatsız edip etmemesidir!

++

Not;Pixellerin soğuk/nemli ve çok uzun zaman "yatması" sonucunda "likit" hareketinin donması/sisteme hemen adapte olamaması v.s sebeblerden dolayı
    bazı görüntü falsoları olur/olabilir;bu durum hem PDP ler için hem de TFT-LCD ler için aynıdır!

Bizim tavsiyemiz,panel eve geldikten sonra,ortama alışması için 1/2 konuşlanacağı ortamda bekletilmesi(ama bu olay daha çok soğuk iklimlerde,yüksek rakımlı
    yerler ve panel stok da çok uzun zaman özellikle fazla soğukta kalması durumunda söz konusudur)

Bazı durumlarda ise panel ortama alışması için yere yüzü-koyun yatırılıp min.1 gün bekletilebilir!(kutudan çıkarmadan veya çıkarılmışsa;yere yumuşak bir kumaş
    cinsi v.s yayılıp paneli yatırmak gerekiyor)

++

A-Sana pratik olarak şunu tavsiye edebilirim ama pek bir netice vermez veya verebilir az da olsa veya mura efektlerinin yerleri değişir ve/veya azalır v.s
    kesin bir sonuç çıkmaz yine de;ben sadece işin pratiği yönünden ve teknik olarak bunların olasılığı ki olduğunu zaten biliyoruz çeşitli uygulamalarımızdan!
    bunu yazıyorum

B-Diğer pratik yöntem(bunu 2 sene önceki malum Samy deki sorunlar başlığında tam teknik olarak anlatmıştım!)ise şudur;

>>Panelin arkasına orta boy veya büyükçe bir Vantilatör koyacaksın ve çalıştıracaksın çeşitli hız ayarlarında,mura efektini izleyeceksin yaklaşık 1/2 saat kadar!

Ancak işleme başlamadan önce

1-önce panel soğuk iken arkadan üflemeye başlıyorsun

2-önce paneli 1 saat kadar ısıtıyorsun,sonra arkadan üfleme işlemi yapıyorsun

şimdi bunlar ile o bölgelerdeki mura efektlerinin hareketlerini izleyeceksin;örneğin azalacak,yeri değişecek veya bir yerede azalırken bir de aratabilecek
    v.s v.s bu işinde net bir garantisi yoktur,ama denenebilir! çünkü bu uygulama ile sonuç alanlar da vardır! ama sürekli bu iş olamaz!(gerçi bazı
    insanlar örneğin panelin arka kapağına 2/3/4 adet FAN yerleştirerek soğutma işlemini sürekli yaparlar ama bu da "SES" demektir!

Teknik olarak buradaki espri "ISI transferi" ile alakalıdır,panelin jilet gibi incecik olması bir marifet değildir;tam tersi bazı falsolara davetiye çıkarmaktır
    herifler de kalite sıfır olduğu için ve bu işlemin olmaması için bazı elemanların özel olması gerekiyor ama bunun adına "maliyet" deniyor
    Dolayısıyla "tasarım hatalarına" bir de ISI ile olan alış-veriş neticesinde bu falsolar ya oluyor ya da artıyor v.s ayrıca bunlara bir başka sebeb ise "filtering"
    malzemelerin kalitesi ve işlevselliği v.s de eklenmektedir!

++

Bence senin aslında yapman gereken "değişim" için bastırmakdır! ama olamıyorsa o zaman devam ediyorsun ya da işi Hukuki boyuta taşıyacaksın

Saygılar++

• albani kullanıcısına yanıt
    Saygıdeğer Albani tv istanbula gitti ki ben Ankaradayım servis formunda test için tezgaha alınıdı yazıyor resimleri istanbula gönderdiğimde çok şaşırdılarını ilk kez böyle bir şey olduğunu beyan ettiler bende yazdığım mailde değişim talep ettim bakalım ne olacak tv yi severek almıştım amacım tv izlemek değil daha ziyede fil izliyorum neredeyse naçizane tek zevkim her akşam 9 dedinmi ekran başındayım 11 de hop yatağa.Elbette moralim bozuldu çünki odereceki karanlık sahnelerde bazı bölgelerde aydınlanma var. Ancak şu da gerçekki seni hiç tanımam ama bu işten anladığın belli çünki bu tv eski bir model vede bantları dahisararmıştı kutunun 1 gece evde bekledi kurulmadan bilsem yatırırdım yüzükoyun yere belki hiç olmazdı bu durum servis elemanları bilgili değil zannımca yada yeterince bilgili değil ilginize teşekkür ederim umuyorumki tv değişmeden gelirse bu yolculukytan sonra başına başka bir iş gelmez, duyuyoruz çünki ayrıcada değişmez ise direnmeye niyetim yok çünki bu ülkede bu işler zor moral bozucu ve yıpratıcı. Saygılar iyi çalışmalar.

• xbr kullanıcısına yanıt
    Bugün Bursa Mediamarkta Panasonic demo test cd si ile hem 60LE857 hem de 55F8000 i test etme şansım oldu. Sharp inanılmaz derecede güzel sonuç verirken F8000 de özellikle hareketli sahneler ve top testinde cisimlerin etrafındaki gölgelenme ve bulutlanma beni hayal kırıklığına uğrattı. Renk üretimi ve yakın mesafe izlemede de sharp da görüntü inanılmazken 55F800 de zaman zaman şahısların yüzlerinde vs piksellenme göze batıyordu (oblivyon filminin demosunda). Yani 60LE857 yeniden benim radarıma girmiş bulunmakta. isteyen Bursa Anatolium mediamark ta bu testi yaptırabilir. Sağolsun çalışanlar son derece sabırlı ve yardımsever. Test cd sini aldı geldiler. Üşenmeden testi benim için tekrarladılar.
  • Bugün Bursa Mediamarkta Panasonic demo test cd si ile hem 60LE857 hem de 55F8000 i test etme şansım oldu. Sharp inanılmaz derecede güzel sonuç verirken F8000 de özellikle hareketli sahneler ve top testinde cisimlerin etrafındaki gölgelenme ve bulutlanma beni hayal kırıklığına uğrattı. Renk üretimi ve yakın mesafe izlemede de sharp da görüntü inanılmazken 55F800 de zaman zaman şahısların yüzlerinde vs piksellenme göze batıyordu (oblivyon filminin demosunda). Yani 60LE857 yeniden benim radarıma girmiş bulunmakta. isteyen Bursa Anatolium mediamark ta bu testi yaptırabilir. Sağolsun çalışanlar son derece sabırlı ve yardımsever. Test cd sini aldı geldiler. Üşenmeden testi benim için tekrarladılar.
    Bursa Mediamarkda hem geçen senenin serisi hem de 857 serisinin 60 inç modelleri yan yana asılı duruyordu bugün. Valla internetteki yorumların tam tersine 857 inanılmaz derecede daha canlı ve güzel renkler üretiyordu. test sırasında görüntü aynı anda ikisine de verildi. 60 LE857 beni gerçekten etkiledi.
  • vahdettinp V kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bende bu Tv'yi Anatolium mağazasında eski seri(LE840) ile yan yana gördüm,evet yeni seri daha parlak fakat,parlaklık mı iyi yoksa resim işleme mi derseniz ben resim işleme derim.Siz testi nasıl yaptınız?Eğer orada 10'larca cihaza aynı görüntüyü gönderen dağıtıcılara güveniyorsanız yanılıyorsunuz.En sağlıklı test için yanınızda Laptop götürmenizi ve testi öyle yapmanızı tavsiye ederim.Öteki türlü bu olay satın alıp süreceğiniz arabayı başkasının sürüp kararı size bırakmasından başka birşey değildir.Kendi laptop'ınız ve kendi hazırladığınız test yayınlarını(Yüksek ve düşük bitrate'li mkv,varsa gerçek boyutlu Bd film,ve sevdiğiniz format neyse mesela anime,spor müsabakası görüntüsüde olabilir) bir klasör yapıp içine atın ve gidip orada deneyin.En doğru kararı böyle verirsiniz,yoksa ben orada satıcıların hangi görüntülerle ne panelleri "Gazladıklarını" gördüm.F8000 olayına gelirsek yukarıda yazdığım gibi mağaza görüntüleriyle"SEG" marka televizyon hakkında bile bir yargıya varılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbr -- 18 Ağustos 2013; 21:52:13 >

Test materyali Panasonic'in kullandığı profesyonel test cd si. Hareketli sahneler, topun hızlı hareketleri, shutter testi, siyah zemin üzerinde hızlı akan yazı ve şekiller, Siyah zemin üzerine beyaz renkli hızlı hareketli şekiller vs. Yolun düşerse uğra, rica et test etsinler. Bir uyanıklık görürsen müdahale edersin. Bizim de böylece gerçeklerden haberimiz olur. tekrar gidersem bu kez w905 ile test yaptıracağım. Eski ve yeni seri sharp konusunda şunu söyleyebilirim; resim işleme ve görüntü canlılığı konusunda kesinlikle 857 lehine çok fark vardı. Oblivion fragmanını hem 857 de hemde 55f8000 de izledim, kesinlikle 8000 deki yakın çekim Tom Cruise'un yüzündeki piksellenme 857 de yoktu. Top testinde topun gerisinde bir hale ve gölgelenme vardı 8000 de. 1000 hz yetmiyordu sanki. Ama 800 hz lik 857 de o gölgelenme yoktu. Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahdettinp -- 19 Ağustos 2013; 0:58:48 >
  • Sharp led tvnin farklı firmalarda farklı versiyonları var. 600, 700 ve 800 lü serilerini gördüm. Bunların esprisi sanırsam 800 lü olanlar en son versiyon olup quattron teknolojisi var. Hz olarak daha hızlılar ancak sharp tv lerin hd ve sd kalitesi hakkında hiç bilgim yok. Teşhirdeki ürünlerde de sabit video görüntüsü koyuyorlar dolayısıyla uydu receiverında nasıl bir görüntü sergilemekte bilemiyorum.

Bu konuda normal anten bağlı teşhir ürünleri nerden test edebilirim veya elinde fotoğraf görüntü olan paylaşırmı?

Aşağıda bazı serilerini yazdım sharp tvsi olanlar yorumlarını yazarsa sevinirim.

SHARP

652

752, 740E, 730E, 757E

840E, 857, 831S, 814E, 810E
  • vahdettinp V kullanıcısına yanıt
    Tv bölümünde çalışan bir arkadaşı yakınen tanırım.Benim bahsettiğim konu farklı,lütfen dikkatli okuyun.Ben diyorum ki oradaki her televizyona aynı görüntüyü yollayan splitter vasıtası ile test yapmayın yanılırsınız.Siz o panasonic cd'yi alın kendi Laptop'ınıza takıp testi öyle yapın ve Tv'leri mağaza modunda(Canlı) değilde sinema moduna alıp test edin.
  • Beyler Sharp için bir bilgi daha vereyim(özellikle HIZ konusunda)

1-Sharp Modüller hızlı veya çok hızlıdır>>(gerek ASV gerekse de Kameyama ürünleri-eski fabrika,yine yeni fabrika Sakai-City X-Gen dahil>>>Sharp daki üretim prosesleri+"kalite"+teknik çalışması v.s v.s
    çok ama çok farklıdır>>>örneğin bir paneli "çok pahalı" ise ki bunu tavsiye ederiz ama bunlar da Avrupada pek bulunmaz veya 3/5 senede bir gelir ve kapın deriz dolayısıyla
    Sharp panel üretimleri kendine hastır ve diğer hiç bir üreticiye benzemez,dolasıyla her Sharp panelin de üzerine atlanmaz!))

2-"Baclight scan" sistemi zaten bir Sharp buluşudur,diğer her bir LCD teknolojisi gibi!

Örnek;Sharp 100Hz ile tarar(ama harbi 100Hz) X Marka panel 400/800/1000Hz gibi sallama değerler ile tarar ama Sharp daha iyi yapar bunu!

Sharp paneller(Matrix)>>normalde True50Hz veya True100Hz olurlar,True200Hz leri siz bulamazsınız! ama bu heriflerin True50Hz panelleri bile bilmem ne markasının "sallama scan"
    değerinden çok daha yüksektir!

3-Sharp panellerin,çoğu Serileri(bunlar daha çok Japan/Canada/Aussi/USA da bulunanlardır) özellikle "Game Mode" da dünyanın en hızlı panelleridir
    Örneğin "caponlar" oyun manyağıdır,dolayısıyla panelde(TV den bahsediyorum)acaip hızlı olmalıdır!! Sharp burada devreye girer işte! Japonya da en çok Sharp satılır hemde ezici bir
    yüksek oranda(%55-57 gibi)bunun ana sebebi Hızlı olmalarıdır
    Ama bu paneller örneğin Avrupada yoktur!

Bu paneller normalde True100Hz olurlar ama Hız konusunda süperlerdir

Ama bazı panelleri ise bu konuda çok kötüdür! Game Mode bile kurtarmaz!

Yine Sharp paneller şöyle bir davranışta bulunurlar(dikkatinizi çekerim)

A-Normal/Standard mode çalışmaısnda Latency değeri aşırı yüksektir>> 120/180ms gibi

B-Game Mode ta ise 5-15ms gibi acaip düşüktür

Sharp ları sakın diğer tüm Markalar ile karşılaştırmayınız!

4-Avrupa serilerinden günümüzde 6/7 leri aynen geçin! 8 lerin de bazılarını geçin>>örneğin 840/852/857 ok dir

Not;mağazalardaki görüntüler tam/kesin netice vermese bile,işi bilenler yine de çoğu şeyini anlar ancak siz incelemenizde kendi cihazınızı
    götürerek yine de test edin derim!

5-"SD" kalitesi iyi olmaz 52 ve üstünde bu paneller de ve bu bir genel kuraldır! Sharp ların SD işlemeleri ebata göre konuşursam iyi değildir!
    ancak işin bu kısmı görecelidir ve sizin ne anladığınıza veya beklediğinize bağlı olarak epey değişir,panelin DVB-S Tuner SD kalitesi bana göre iyi değildir!
    60/70/80 olarak konuşursam ve zaten teknik olarak da böyle çok büyük ebatlarda özellikle TFT-LCD ler de SD ler de panel kötü çuvallıyor ama PDP ler de
    çok daha iyidir!

Sonuç olarak sakın SD kalitesine göre paneli değerlendirmeyin veya alın çok kalite bir Receiver onunla SD leri izleyin,en azından panelin DVB-S kalitesinden
    çok daha iyi olacaktır

6-Örneğin 60/840 Teşhirler sanırım 5,5 kağıt civarına bulunuyor! fiyat/performans olarak bana göre en iyi seçenek bu panel olur/olabilir!

7-Sharp ların çoğu serileri,SD ler de falso verir(52 ve üstü ebatlarda)>>panel özellikle yüksek "bit-rate" resim istiyor!! HD ler de bile zaman zaman TV yayınlarında
    (veya SD-DVD izlemede)falso yapıyor!!

60/70/80>>"TFT-LCD" düşünenler>> iyi düşünsünler,onun bunun bilmeden gazına gelmesinler ve illa büyük olur iyi olur tezi teknik olarak çoğu durumda "tutmaz"
    kaldıki bizim TÜRK insanı,ne olsa izler,yani ortaya ne gelirse yemek ister ama hepsinin de aynı güzel lezzet de olmasını ister ama bu mümkün değildir hele de panel
    60 ve üstü ise!!

8-840/852/857 panelleri büyük ebat olarak düşünenler,değerlendirsinler ama her bir şeyi süper yapsın gibi bir düşünceye de kapılmasınlar! olayı daha çok veya tamamen
    FILM izleme+HDTV izleme üzerine inşa etsinler,o zaman sonuç beklediğinizden çok daha iyi olacaktır

9-Bir başka Sharp tekniği konusu da şudur;Modüller deki eskiden olan sıkıcı "panel-banding" yeni panellerde pek kalmadı sayılır!ama sıfır hata da değildir!

video-band efektleri hala var ve içerik kalitesi düşükse daha fazla oluşuyor(vertical-band)ama diğer benzer büyük başka marka panellere göre bu konuda biraz daha iyidir!

DSE efekti(patching) var ama çok çok az!!!

"Camera-pan-scan" yaparken ki falso eskisi gibi değil!blur efekti yok ama az da olsa banding(vertical)vardır! ancak bu her panelde vardır(az veya çok)

Bu konularda eski klasik/kronik Sharp sorunları büyük ölçüde giderilmiştir!

Ancak Sharp paneller upscale/upgrade işlemlerinde iyi değildir>>kısacası kaliteli içerik ister bu meretler

++

Olayı bağlarsam;Sharp da her bir numara vardır,bu meretleri üretme de ki zaten TFT-LCD nin Atası da Sharp tır
    En babası da Sharp da ama düşük/vasat ları da Sharp da vardır,hatta kendi modüllerini bile kullanmadığı(örneğin 39/50 ebatlılar veya 26/32/37/40 gibi ebatlarda)CMI-Taiwan/Young Group Çin
    den Modül kullanıyor,her Sharp gördüğünüz Sharp değildir!!

Bir diğer teknik durum ise ki bana göre en önemlisi de budur;

A-"Full-array LED" panel olmalıdır ama çoğu böyle değildir!

B-"Local dimming" olmalıdır ama çoğu böyle değildir!

C-10-bit olmalıdır ama çoğu 8-bit dir!

D-True200Hz olmalıdır ama çoğu böyle değildir!

gibi daha bir çok sayabileceğim teknik eksiklikleri vardır!

+++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 19 Ağustos 2013; 13:02:03 >

• Üstad Panasonic test cd sini bluray oynatıcı üzerinden önce 60LE857 sonra da 55F8000 de oynattık. Sharp kağıt üzerinde 800 hz (gerçekte 200hz) ile 1000 hz lik 55F8000 den çok daha iyi sonuçlar verdi.
  • Vahdet,857 panel zaten F8x den çok daha iyidir ve Test etmeye de gerek yokki

Panel True200/240Hz dir,ancak video/panel processing değerleri ise düşüktür!!10-bit gibi(olması gereken 14/16 seviyesidir!)
    kısaca bir şekilde maliyetten kaçınılan ve daha fiyat odaklı paneller çıkarmak zorunda kalındığı için olması gereken değerler de
    elbette max/opti.olamıyor! ama olsa zaten bu fiyattan olmazdı,o da ayrı bir konu tabiki

Ben 7 gibi fiyatlar görüyorum 60 için ve bu rakam bu seviye bir panel için diğer rakipleriyle mukayese ettiğim zaman makul gibi görünmektedir!
    umarım Digicom da SE gibi fiyatları özellikle HiEnd serilerinde kasmaz da,bir çok insan bu panelleri alabilir!

60/840 örneğin 5,5 gibi bir rakamla oldukça uygun sayılır!(teşhir olsa bile!)

++

>>852/857 deki örneğin bahsettiğiniz "canlı/parlak" tanımları ise bu serilerin kullandıkları LED ışık şiddetlerinin oldukça yüksek değerde olmasından kaynaklanıyor!
    ama daha fazla baclit şiddeti demek beyazların patlaması demektir ve gerçi bundan hoşlanan insanlar da çoktur ama doğru değer değildir bu durum!

Üreticiler özellikle Samy ve kısmen Sony bunu genelde hep böyle kullanıyor!

>>"Doğru renk üretimi" ise Sharp lar da HD ler ile SD ler arasında epeyi farklıdır ve HD ler de çok iyi iken SD lerde çuvallıyor!
    Adam gibi bir "Receiver" şart bu durumda!! özellikle "doğru renk üretiminde"!!

>>Bu panel aslında "ucuz bir Sharp panelidir" ama bizde ciddi pahalı ve USA da artık bu seri $ 2000 altındadır! kaldıki bu panel yazdığım gibi "ucuz" bir seridir!

>>Panelin katman+matrix önü filtering tip/yapısı "semi-matte" olduğu için;panelin total HW kalitesine göre bu durumda 2D resim işleme/derinlik v.s görüntüsü
    biraz zayıftır!! ama bunlar panelin fiyatına göre zaten böyle olacaktı

>>Sharp larda izleme açıları zayıftır! vertical açı kötüdür! buraya kadarı "geneldir" ama 8x lerde bu durum biraz daha iyidir!(kullanılan modül yapısının pixel tiplerine göre)

>>Contrast;bu "teknik-yapı seviye" panellerde çok iyi değildir Sharp lar da! ayrıca Sharp ların normalde "Native CR" değerleri düşüktür bu seviye panellerinde!
    dolayısıyla grey-scale sıralaması da paralel olarak biraz düşüktür! ancak Black&Contrast(native)çok iyidir!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 19 Ağustos 2013; 15:49:21 >

• +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahdettinp -- 20 Ağustos 2013; 9:10:22 >
  • özür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahdettinp -- 20 Ağustos 2013; 9:11:17 >
    Yani üstad bu durumda bizler kararsız kalıyoruz. Her açıdan özellikleri iyi olupta fiyatı makul olan bir ürün bulamıyoruz.
    Sharp 60LE857 yaklaşık 7.000 Tl
    Samsung 55F8000 yaklaşık 4000 tl
    Sony 55W905 yaklaşık 6300 Tl
    Samsung 64F8500 plazma yaklaşık 8100 Tl (canlı göremedik)

Buyur buradan yak ne yapacağız şimdi. Phlips 4k tv ler uygun fiyata girecekmiş piyasaya. Yoksa beklemek mi lazım. Üstad ne dersin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakgoz79

Üstad Sharp LC60LE857E hakkındaki yorumunuz nedir? sizin kıstaslarına göre bu tv alınır mı alınmaz mı soru net üstad :)

Alınır+

840/852/857 ok dir+
  • quote:

Orijinalden alıntı: vahdettinp

Yani üstad bu durumda bizler kararsız kalıyoruz. Her açıdan özellikleri iyi olupta fiyatı makul olan bir ürün bulamıyoruz.
    Sharp 60LE857 yaklaşık 7.000 Tl
    Samsung 55F8000 yaklaşık 4000 tl
    Sony 55W905 yaklaşık 6300 Tl
    Samsung 64F8500 plazma yaklaşık 8100 Tl (canlı göremedik)

Buyur buradan yak ne yapacağız şimdi. Phlips 4k tv ler uygun fiyata girecekmiş piyasaya. Yoksa beklemek mi lazım. Üstad ne dersin...

60/857 fiyat olarak ok dir+
    60/840 teşhir 5,5 gibi bu da ok dir

F8x ise fiyat/performans olarak ok dir ama Samy başlıklarını iyi oku!

W9x paneli sil kafadan o para etmez bu panel! panel çok iyi ama rakam çok kötü!

Samy PDP F8x o bahsettiğin rakamın yarısı olursa ok dir,yaw herifler bu sene uçmuşlar ama panel teknik olarak
    o paranın malı kesinlikle değildir ve herifler LCD benzeri PDP yapmışlar filtreler ile oynayarak ve oldukça da başarılı ama teknik olarak bu panelde PDP
    de olması gereken değerler yok dolayısıyla 4 kağıt olura bu pael alınır ancak(bana göre böyle)

Sonuç olarak 7 kağıt paran varsa 857 alınabilir veya Samy den 60ES8x de olabilir(Sharp panellidir) 60/840 da alınır rakamı güzel+

Teşekkür ederim üstad .
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.