Şimdi Ara

Sharp yeni ledleri ile bayağı iddalı olacak sanırım LC-60LE857E (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
2
Favori
28.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • test ıcın laptopa gerek var mı? usb ıle gıdıp bu testlerı gayet gusel yapabılırler.
  • Sony hafıza kartı okumuyor sony de laptop suz bu testi yapmak imkansız...
  • Sharp 840 ve 857 serileri hakkında ufak bir değerlendirme yapayım arkadaşlar. 3 tane 857 serisi modele baktım 60 inç 70 inç 80 inç. 70 ve 80 inçte bulutlanma sorunu çok az derecedeydi ama 60 inç modelinde gerçekten rahatsız edecek kadar bir bulutlanma olayı vardı. Galiba yurt dışındaki forumlarda söylenenler doğru bazı televizyonlarda rahatsız edecek kadar bulutlanma olayı var. Ama her 857 serisinde olduğu doğru değil. Görüntü olarak eski televizyonlarına nazaran belli bir parlaklık artışı var dinamik mod ta görüntü bozuluyor. Philips , Samsung gibi oluyor. Eski serilerinin bir çoğunda bu sıkıntı yoktu dinamik mod ta olsa dahi bir farkı vardı Sharpın. Ama Film modun da hala başarılılar film moduna aldığınız zaman televizyon quattron panel olduğunu hatırlattırıyor. Tasarım olarak ta değerlendirirsem gerçekte burada bir sınıf atlamışlar. 840 serisi olan model gerçekten sharp ve quattron panelin farkını ortaya çıkartıyor. Bulutlanma sorunu bu panelde görmedim. Işık sızması gibi sorunda görmedim. Dinamik mod da dahi farkını ortaya koyuyor. Gerçekten yeni panelleri gördükten sonra eski panel Quattronların farkını bir daha anladım. Benim şahsi düşüncemi soracak olursanız ben şuanda sharp alacak olsam kesinlikle 840 serisini tercih ederim. Şuan aklıma gelenler bunlar sormak istediğiniz aklınıza takılan özellikler var ise yardımcı olmaya çalışırım veya aklıma geldikçe yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: nesin

Merhaba arkadaşlar,
    Almayı düşündüğüm Sharp LC-46LE831S led tv için yorumlarınızı alabilir miyim? Sharp 'ın Türkiye' deki servis durumu nedir bilem var mı?
    Teşekkürler

Sadece görüntüye önem veren biriysen sana bu modeli almanı tavsiye ederim. Eski serilerde 8xx serisinin altını kesinlikle tavsiye etmem. UVA modül olmadığı için 8xx serisinin altı modellerde birçok sıkıntı ile karşılaşırsın. Ama bu 831 serisinin görüntü işlemesi çok başarılı. İnce çerçeve olamadığı için kolay kolay ışık sızması gibi sıkıntılarla başın ağrımaz. Oyun modunda gerçekten başarılı cihazlardır tepkime süresi çok iyi. Renklerin içindeki ayrıntıyı sana çok iyi yansıtır. Film izlerken bunu çok iyi fark edersin. Bazı kişiler bu serilerin renk işleyişinde sıkıntı var dese de ben buna kesinlikle katılmıyorum. LG ve Samsung ta alamadığım ayrıntıları ben bu panelde çok rahat göre biliyorum. Eksi olarak söyleye bileceğim smart menüsü ve uygulamaları koreli rakipleri kadar gelişmiş değildir. Görüntü kalitesine önem verenlerden isen bu paneli almanı tavsiye ederim ki bu seride Türkiye de bitmek üzere olan bir model bitince kıymeti ortaya çıkacak makinalardan biridir. Şuan bu modeli electro world , teknosa ve bimeks satıyor. Bimeks lerde stokları tükendi sadece teşhirleri kaldı. Teknosa 3.200 tl ye satıyor biraz pahalı. Electro worldlerde kalmışsa orada fiyatı daha uygundu 2.600tl civarı.

• quote:

Orijinalden alıntı: omer23

Arkadaşlar bu 60le840 diğer yeni ürünlerle ( f8000, w905, 8008 ) kıyasladığmız zaman ne gibi artı yada eksisi var ( Tasarım kriter değil ) ? fiyat olarak gayet makul kalıyor diğer saydığım serilerin ürünlerine göre. ( diğerleri 55, bu 60 olduğundan makul diyorum )

http://www.teknosa.com/urunler/110012693/sharp-lc60le840e-dvb-s-3d-fhd-smart-led-lcd-tv?ref=akakce&v=1.49.8

En büyük artısı Quattron panel ve 60 inç olmasıdır. 60 ile 55 arasında hiçte azımsanmayacak kadar bir büyüklük farkı vardır hafife alınmasın. Samsung'un kanayan yarası olan ışık sızmaları hala F serilerinde de devam etmektedir. sharp 840 serisinde bu sorun ile karşılaşman biraz düşük ihtimal. Smart kullanımı olarak samsung başı çekiyor Sharp ta en sonda kalır bu yönden. f8000 , 905 , 8008 200hz panellerdir. 840 100hz paneldir ve yine işlemcisi tek çekirdektir. Rakiplerinin ki 2x veya 4x şeklindedir. Fiyat olarak seni zorlamayacaksa w905 almanı tavsiye ederim. Fiyat performans olarak bakarsan Sharp seni pişman etmeyecektir.

• @ Arkadaşlar,

SHARP Panel almayı düşünenler....Ankara'da Önderler Spot diye bilinen firmaya mutlaka baksınlar....

Sanal Mağazası firmanın...

http://www.teknopazaravm.com

Teşhirde 60" 857 vardı....Flash belleği takıp 2 tane film izledim....

Tüm modeller var....Peşin alımda güzel indirimleri var....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • acer_max verdigin bilgiler icin tesekkur ederim. Demek urunu inceleme fisratin oldu. Ben henuz bakmadim ama bende baktigimda bende fikrimi belirtecegim. Ama belirttigim gibi bulutlanma olayi hepsinde var demek yanlis olurdu. Bence 60 inc te de bu olay hepsinde yoktur. Goruntu ozellikleri icin eski 831 ve 840 modelleri arayacagimizi soylemissin. Sharp kullanan biri olarak goruntudeki farki bu sekilde fark ettiysen demek ki dinamik mod olayi bozmus. Ama sabitletmis dinamik mod disinda bu renkleri ayarlama imkani veriyir sharp. Bendeki 831s serisinde mesela insan yuzleri kirmizi gibi duruyirdu bir kac ayarla standart ayara getirdim. Ton ayarlari ile bunu cozebiliriz diye dusunuyorum. Genelde standart ayarda izlerim ama bluray filmlerde dinamik ayar cok harika oluyor. Verdigin bilgiler icin tesekkur ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mngb

@ Arkadaşlar,

SHARP Panel almayı düşünenler....Ankara'da Önderler Spot diye bilinen firmaya mutlaka baksınlar....

Sanal Mağazası firmanın...

http://www.teknopazaravm.com

Teşhirde 60" 857 vardı....Flash belleği takıp 2 tane film izledim....

Tüm modeller var....Peşin alımda güzel indirimleri var....

Üstat Ne kadar fiyat aldınız yazarsanız seviniriz.
  • @ xbr ,

55" panellere bakıyorum dum ..... Sony W905 takip ettiğim bir modeldi....Fakat TR SONY tok satıcı.... TV hariç piyasada hakim olduğu ürün gamından malı götürüyor....Samsung agresif fiyat politikasıyla biraz terbiye etmeye çalıştı ; SHARP (DIGICOM) da piyasaya güzel etiketle girdi....Sony artık o etiketlerle mal satamaz....Rekabet arttıkça biz kazanacağız....

60" 857 =====>>> 6100 TL

60" Panel mağazada teşhirde var...Menuleri Panasonic ile aynı gibi....Panel fena değil rakam da ekran boyutuna göre şuan uygun gibi fakat döviz ve piyasa durumu -/+ yönde gelişebilir...Ben şuan beklemedeyim takip ediyorum...

• Tamam hocam çok sağolun bende 840 ile bunun arasındayım ama bir ihtimal projeksiyonda olabilir.
  • @wiseman

Bana eMail den ulaşan sizmiydiniz bugün acaba(veya bir başka arkadaş olabilir,ya da ben karıştırdım;ama birisi "Sharp" olarka bazı şeyleri sormuş ve cevaplıyorum)

1-Avrupa-Sharp lar,genelde ya yaramaz ya da istenen kalitede değildir;aksi olsaydı herhalde bir Sharp uzmanı olarak bu mereti ilk ben alır kullanırdım
    ama ben Tosh paneller kullanıyorum daima!

Avrupa için efsane HD1,Araba parasına satılan ve Sharp buluşları olan Full-array baclit+Local dimming+RGB Led özellikleri(RGB LED aynı zamanda Sony X45x panelde de
    kullanılmıştır ama ancak Sharp XS1 bu işin en iyisiydi ama fiyatı da acaip iyiydi barındıran XS1(bu panelden TR de sanırım 30/50 kadar satıldı ENKAY dan ve benim
    aldırdığım XS1 sayısı da sanırım 10/12 kişi olmuştu)son olarak 925 serisi hariç hiç bir panel(bugünküler de dahil)aman aman değildir!

Kısaca 60/70/80/90 Sharp lara temkinli yaklaşın!

Bu TFT-LCD tekniğinde("teknolojisinde" değil;çünkü bu olay yalnış biliniyor ve insanları neyi görseler,kafadan teknoloji diyorlar ama bunlar teknoloji değildir;bunlar hala kullandığımız
    eski/klasik TFT-LCD panellerdir!) bugün için ebat 55/60 üzerinde LCD ler de beklenen kalite işin bir kısım teknik zorlukları sebebiyle ne SD lerde ne de HD lerde yakalanamayıp bunlar
    için hala ilk tercih PDP panellerdir heleki "FILM" ci iseniz! ama ne olsa yerim,ayırt etmem derseniz bile 60 üstünde yine LCD ler sorunlu olup,60max sınırdır ki çoğu panelde bu ebatta
    bile çuvallıyor LCD olarak!

2-Sharp ın özellikle Sakai-City Plant daki Glass-substrate(Modül için) bandları bugün itibarıyla 105" e kadar uygundur ve sadece Sharp a ait bir teknikle bu bandlar modülerdir!!
    Ancak maliyet ciddi yüksek olup,herifler maliyetten kırpmak için genelde Local-dimming den kaçıyorlar,full-array dan bile kaçıp Cluster+LED sayısını kırpıyorlar ki,maliyet binmesin
    ancak bu büyük ebat panellerde işin tekniği gereği FL+LD mutlaka olması gerekiyor aksi halde Edge-LED ile sorun çıkıyor!
    RGB-LED i zaten Sharp buldu çıkardı ama bir daha asla buna yönelmedi!"maliyet" sebebiyle

Sharp taki VA varyant-tip UV2a-XGen panel tipleri çok yüksek maliyetlidir ve bu sebeten Sony/Phil 9xx serilerindeki Modülleri artık Sharp tan almıyor!

Sharp ayrıca bir "Marka Değeri" taşır ve bunu da size maliyet olarak yansıtmaktadır! Modül maliyetine bu çok fena biniyor!

3-Sharp larda Default değerler ya çok kötü ya da kötüdür,Sharp panel kullanmayanlar bunu bilmez ve paneli gördükleri zaman,doğru set edemezler!
    Bir kere bu panellerde Reddish/Orangey/Pniky gibi sapmalar fazladır ve "flesh-tone"(örneğin insan suratları-cild rengi)tutmaz,ancak Sharp lar prof.ISF yapılırsa
    oldukça veya çok iyi netice alınır settings için(TR de bu işi yapan arkadaşımız vardır,ISF için bana eMail den sorabilirsiniz!)

Bilmeyenler için garip ama gerçek bir değişik panel gelir karşınıza ve Menü sistemi hep ayınıdır çok uzun senelerdir!

"Dynamic Mode" ile hiç bir şey izlenmez ne Sharp da ne bir diğer panelde,ama "zevkler-renkler" tartışılmaz örmeğin bir "FILM" için "Dynamic" seven birisine
    ben zaten bir şey diyemem! işin bu kısmı size kalıyor artık

4-Latency değerleri Sharp larda aşırı yüksektir! input-LAG fazladır,ancak Sharp ların şöyle bir değişik özelliği vardır;

A-Normal mod larda LAG aşırı yüksektir
    B-Game mod da ise en düşük seviyededir(bu konuda Gaming için özellikle büyük panellerde en iyisi her zaman Sharp tır! ama her serisi değil tabiki!

USA/Canada/Japan/Avustralya da hard-core Gamer lar 32" Sharp kullanırlar genelde!(bu paneller Avrupada yoktur!)

Sonuç olarak panelin LAG değeri "orantısızdır" 5-180/200ms arasında gezer durur!

5-Maliyeti düşürmek için ayrıca panelleri True-50 veya büyük ebatlarda True-100Hz kullanıyorlar!! ve ayrıca 10-bit yerine;8-bit panel kullanılmaktadır!

Sonuç itibarıyla bu Sharp lar alınırmı diye sorarsanız,tabiki "alınır" ama F/P olursa alınır(bana göre)

Ayrıca Avrupa Sharp da olsa bazı panellerin fiyatlarına bakarsanız arada ciddi fiyat farkları vardır! pahalısını alın derim ama ben bunu da diyemiyorum Avrupa serileri için!
    sadece "nokta-atışı" bir Sharp olursa(XS1/HD1/925 olsaydı;kafadan alın derdim)kaldıki bunlar 2008/2009/2010 model panellerdi! yani artık bitti!

Bu arada efsane tüm paneller 2008 ve 2009 da bitti ve nokta atışı paneller bunlardı(bazı Marka/Seriler tabiki!),günümüzde 2010 dan başlayarak herifler işi başka mecralara taşıdılar artık

Son efsane "Sharp-ELITE" idi ama bu da bitti(Pio nun 24 aylık Lisans anlaşması sona erdi 2010 yılında)

Sonuç olarak fiyatlarına bakın ama büyük ebat büyük kalite filan getirmez LCD panellerde! daha o seviye bir tekniğie gelemediler,kaldıki bu paneller miadlarını çoktan doldurdu yaw!
    üstelik Sharp larda(çoğu panelinde)kalite yerlerde sayılır ve ciddi bir HW sorunu var,ÇİN malı kullandıkları için!Meksika/Malezya/Çin deki montaj Fabrikalarını bir uyanık Çin li aldı
    geçtiğimiz yıl ve çoğu serileride panel için resmen dökülüyor

Yani işin birde bu tarafı vardır!

Japan/USA/Canada da yaşasak alacak bir Sharp her zaman buluruz v.s ama Avrupada bu iş biraz sakat,zaten sakat olmasaydı 2000 den beri Sharp Avrupada çok çok fazla satardı
    ama hiç de öyle değil(fiyatla da alakası yok bu olayın!)tek tük çıkan süper paneller dışında zaten Sharp ın da Avrupada "malım satılsın" diye de bir derdi hiç olmadıki

++
    Son olarak,ENKAY ın bırakması iyi oldu,bunlar işi bilmiyordu;zaten Servisleri de direk paneli değiştiriyordu!
    Digicom işi çok iyi bilir,en önemlisi Pio gibi bir panelin Dist.firması idi ama bunlar da ENKAY gibi şak diye panel değiştirmez! Sabri Bey,adamı felaket uğraştırır

Not;"Quatron" çok eski CRT den kalma bir Panasonic uygulamasıdır! 70 li yıllda(80 lerin başı gibi) o zaman Markaları "NATIONAL" olan Pany CRT lerin H-End bazı serilerinde
    aynı bugünkü RGB-Y uygulaması vardı ve ismi de "Qintrix" idi,o zamanda Yellow yine sırıtıyordu bugünde böyle;ayrıca secondary-col,üzerinde Magenta/Cyan da sapma veriyor!
    "Sharp-ELITE" hariç ki ondan bile sapma var,bu iş "hikaye" kalıyor hala!kaldıki Sharp daki sapmalar çok fazladır;ISF hariç settingsa tutturmak(prof anlamda)ciddi zordur!

"FILM" ciler içinse daha da zordur! set etmek paneli!

Sharp istese nokta atışı paneli her zaman üretir! zaten özel üretim Multi-Display panelleri vardır ama bunlar $ 10-50bin arasındadır!

"ELITE" gibi bir paneli bekliyoruz,son 2 yıldır! Pio ile Lisans süresi bitince,neden uzatılmadı,anlamış değilim,9xx serisi geliyordu bu da muamma gibi oldu,veya 9xx için Pio
    destekli veya benzer bir şeyler söylendi ama sonu gelmedi!

"Yüksek maliyetli" bir Sharp paneli mutlaka pazara çıkmalıdır ve en azından parası olan alır ve işte budur deriz bizde!kaldıki böyle bir panel örneğin Avrupada ve TR de çok da
    güzel satar,heleki işin içinde Pio da olursa tadından yenmez ve çok rahat da satar!pahalı olması önemli değil ama nokta atışı olması önemlidir yoksa gerisi çok kolaydır!

++

Not; diğer sorduğunuz konu burasıyla alakalı olmadığı için;eMail den ulaşın yanıtı için

++

B.Bleeding/Mura efekti/Panel banding(özellikle Sharp Modüllerde!!)/Col.banding(Sharp larda)/DSE efekti/Homojenite bozukluğu/izleme açısı sorunu(Sharp lar geniş açı vermezler!)
    ve diğer malum sorunlar ise tüm TFT-LCD lerin günümüzdeki "ortak" sorunlarıdır;bunlar için sadece "ŞANS" faktörü yanımızda olmalıdır!

Ayrıca Digicom her görünen sorunu kabul etmez!! sorun onlar nezdinde şayet bir sorun ise ancak o zaman kabul ederler ve ...normal abi... derler

+

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 26 Haziran 2013; 23:43:24 >

• Dün itibari ile yeni seri Sharp'ları gördüm...Renkleri Samsung'a benzemiş tipi de öyle aslında...Geçen senenin modeli olan 840 serisi ile Bursa Carrefour Bimeks'te dileyen yan yana görebilir.Tip olarak gerçekten çok ileri gitmiş.Bu japonlar için büyük gelişme...

2'side 60 inç Tv'lerin,yeni seriye gelirsek bariz şekilde vivid olmuş...Nasıl dizginlenir bilmiyorum...Yalnız aklıma acaba bu herifler Abd'lilerin baskısına uydu ve paneli 3D için mi diye parlattı diye gelmiyor değil...Ayrıca başka bir mağazada Sharp 7 serisi ile Samsung F6 serisi yan yana idi ve sadece 7-8 cihaza aynı Blu-ray disk görüntüsü veriliyordu,Samsung bariz şekilde detayları net ve keskin olarak veriyordu ayrıca renkleride daha doğruydu...Sanırım bu seneki Uv2a'larda maliyet kesintisine gitmiş Sharp,ama birkez daha en iyi panelin S-Pva olduğunu gördüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbr -- 27 Haziran 2013; 9:47:23 >

• xbr kullanıcısına yanıt
    Goruntu ayartları ile oynama imkanın oldu mu? cunku ben bıre bır yasamıstım bunu fırma satmak ıstedıgı urunu dınamık yaparken dıgerlerını dusuk yapıyor.
  • Görüntü ayarlarıyla oynayamadım hocam ama ne yaparsanız yapın Sharp'ın eski serilerini öyle parlatamazsınız...
  • bugün galiba 7 serisini gördüm mağaza modunda(kontrast full olur genelde ) ışık sızmaları çok belli oluyordu lg ve samsungtan farkı kalmamış ki onlarda mağaza modunda fenaydı
  • Albani arkadaşım,
    bilgi düzeyin bende hayranlık uyandırdı.
    Tam sharp 60 inç 857 alacaktım.Yazdıklarından sonra kararımı beklemeye aldım.samsungun parlaklığını sevmiyorum (özellikle es serilerindeki) yeni F serisi daha iyi gibi.
    Sharpın eski modellerindeki donukluğk da çok fazla. Tam yeni sharp 857 yi görünce benim tv'm bu demiştim ama kafam karıştı şimdi.
    alternatiflerim şunlardı
    1.sharp 60 le 857
    2.sony 55 w 905
    3.philips 55 pfl 8008
    4.Lg 55 lm960
    ya da bunların hepsini bir kenara bırakıp 4k sony 55x9005
    11000 tlden çıkacak diyorlar.1-2 sene elimdeki plasmayla idare edip 8000 e düşünce 4k almak.
    görüntü kalitesi haricinde hiçbir şeyin önemi yok uydu bile umurumda değil dersem nasıl bir tavsiyen olur yardım lütfen

• Beyler selam

>>çok fazla eMail geldiği için ltf,DH(veya TF) nick inizi de belirtin ki kim kimdir tanıyayım!çoğu kere hiç bir bilgi yok veya şu başlık bu başlık deniyor
    ama sorular bile bazen karışık veya tam ne soruluyor anlamış değilim

>>Sharp için,küçük bir ipucu/uyarı;örneğin fiyatına bakın acaip pahalı ise,basın alın bu panelın;pahalı ise önce bir bakın sonra bunu da alabilirsiniz
    "ucuz" ise veya serisi eskimiş(eski model) ve hele de çok ucuz ise aynen kaçın!

>>39/50 ebatlı paneller var bu sene;bunlar "çok ucuz" ama böyle olması da çok normal çünkü bunların üzerinde CMI/Taiwan Modül takılıdır
    DigiCom bolca getirmiş ve TeknoSA larda satışta!

Sharp da eskiden beri CMI Modül olan özellikle 37/40/42/32 paneller vardı;hala da vardır(Kıta/Ülke bazlı)

Zaten Sharp daki(bunu bilen bilir!)pahalı ise alınır ucuz ise alınmaz!

Mağazalarda Sharp rı ne satan ne de Dist.bile bazı bilgileri bilmez! örneğin .....abi bunun paneli Sharp tır ve Sharp dünyada en büyüktür,en iyisidir.... filan derler
    ve bunlar doğru ve SHARP bu işi piridir(TFT-LCD işinde)ama her gördüğünüz sakallı misali,her Sharp da o tahmin ettiğiniz Sharp değildir

Sharp bir Japan/USA panelidir aslında;zaten en büyük pazarları da Japan domestic dir! sonra da USA/Canada gelir;bundan gerisi onlar için "hikayedir"!(arada çıkan nokta
    atışı paneller hariç tabiki!)bir de bu herifler "özel" paneller(Modül dahil)üretirler ki bunu da bir tek Sharp becerir! Mitsu/Fuji/NEC v.s gibi ana üreticilere Modül verir,kendisi
    arada "Daire" parasına Monitör filan üretirLoewe ile B&O ya da Modül verir(HiEnd serilerinde ama artık onlar bile almıyor bu Modülleri ve LGE/Samy den alıyorlar çok
    pahalı olduğu için!) bir de şu anda(2010 dan beri)dünyanın en iyi paneli de "hala" Sharp-ELITE(powered by Pioneer)dir

gördüğünüz gibi diğer ana üreticilere ve hatta hiç kimseye benzemez Sharp!

++

@mercimek

>960 paneli unut(sen bunu şimdilerde ucuz diyemi seçtin ama unut bence!)
    >8008 tavsiye etmiyorum,latency bu panelde falsolu!(8007 biraz daha iyiydi!)bu sene Phil den aman aman ses getirecek bir panel göremedim ben!
    >857 için henüz "erken"(bana göre)büyük panel diye her büyüğe saldırmayın!(bana göre 55 üstünde hala PDP ler en iyisidir!) 857 için özellikle
    Avrupalı kullanıcı yorumlarına bakmak lazım! ancak bu panel bir kere teknik olarak zayıf! ne full-led var ne de LD var,bit-değeri düşük,Hz için de
    True-100Hz yine düşük+LAG değeri yüksektir Sharp larda v.s v.s bunlar Sharp ın "maliyet odaklı" üst serileridir ama bana göre bunlar üst seri filan
    paneller değildir! yukarıda yazdığım gibi bu panelleri ben "almam" ama fiyat çok cazip ise o zaman alınabilir(ben yine almam)zaten bu heriflerin
    çoğu paneli(Avrupada) F/P olunca satılır veya maliyet odaklı düşük seviye panelleri olduğu zaman satılır v.s

>4K paneli nereden çıkardınız bilemiyorum açıkçası??? bu işi tek öncüsü Tosh dur ama onun da efsane "CELL_TV" modeli çıkamadan doğru dürüst
    üretimden kalkmıştı! 4K paneller için çok ama çok erken;yaw bunlar yine de "eski nesil" paneller 8K olsa hikaye Beyler!
    Adamlar "safları" bulmuşlar habire yeni diye,eski leri bir şekilde çevirip çevirip sunuyorlar!
    Teknik olarak bu 4K dan bir şey "olamaz"!

AmoLed/OLed panellere geçilmesi "ŞART" artık! aslında çok çok geç kalındı!

>LCD olarak 60" için bir alternatif de Samy deki ES8x olabilir ve sanırım bu panelin F8x 60 olanı da var(varmı,biliyormusunuz??) bu panelin üzerinde
    Sharp Modül vardır ve alınabilir ancak Samy deki renkleri sevem vivid/canlı/sature v.s den hoşlanıyorsanız bir alternatif olabilir!

>65" olarak bana göre piyasadaki en iyi LCD ise 2011 Model Sony 920 dir(sanırım hala bulunuyor,teşhir)

>BacklightBleeding,Clıuding,Torch-Lighting,Uniformity(ki bu durumda izleme açısı da öne çıkıyor!)gibi klasik malum sorunlar özellikle panellerin
    "çok ince" olması sebebiyle,bu sorunların olması/çıkması da çok normaldir!sadece şansı olanlarda bunlar ya çıkmaz ya da çok çok azdır ve rahatsızlık
    vermez v.s

"EDGE-LED" aslında bu sistem için son derece yalnış bir uygulamadır ama çakal üreticiler bir dünya paraya sattıkları,çok ucuz maliyetli LED leri kenarlara
    dizerek hem maliyetten kaçıp hemde göze hitap eden(örneğin LGE ve Samy deki gibi)acaip yakışıklı panelleri üretebiliyorlar;müşteri açısından ise "bilinçsizlik"
    zaten diz boyu olunca,panelin asli vazifesi dışında daima başka yerlerine bakıldığı için ana sorunlar da genelde gözden kaçıyor ve bu da o uyanık üreticileri
    çok ama çok sevindiriyor

>Sharp da açı sorunu fazladır! 15/20dereceden fazla izlemeyin!!

>İnce panel yapısı ki çoğu böyledir panellerin,aşırı arka ısınma sebebiyle özellikle Clouding i tetiklemektedir!!(bu konuyu 2 sene önce şu meşhur Samy deki sorunlar
    başlığında oldukça detaylı anlatmıştım!)panelin arka tarafından FAN lar çalıştırarak veya arkasına vantilatör koyarak ısıyı atmak ve homojeniteyi düzeltmek de mümkündür
    Kısaca tasarım hataları çok fazla! panel incecik olursa,çünkü bu panellerde kullanılan tüm elemanlar dandik ve ucuz olduğu için bu yapıdaki bir panelde böyle kusacaktır!
    İşin Fizik ve Matematik kuralları gereği!!

Bu sorunları olmaması tabiki mümkündür(ki bunu Hitac bir sefer becermişti ama panel fiyatı da absürt pahalıya çıkıyordu!)veya son olarak Sharp XS1 de böyle idi ama bunlar
    hep "özel elemanlar" ki bu eşittir maliyet demekti ama neticede yapılabiliyor!

Full-LED çıkardılar ama bunu da adam gibi işletemediler yine az da olsa sorun çıktı veya fazla sorun çıktı(örneğin Sony 920) yine ışık kaçırma,bulutlanma oldu,çünkü
    yine panel ince ve Local-dimmimng doğru/stabil çalışamıyordu!

Geriye bir tek bu işi de Tosh SV685 kaldı ki halen dünyadaki en örnek FL+LD için bu paneldir;hiç bir panel bu konuda(Sharp-ELITE de dahildir buna) SV gibi çalışamıyor
    Local-dimming sisteminde!

DAha bir sürü örnekleme verebilirim teknik olarak,ama bunların adı hem maliyet hemde işi becermektir! kısaca paran varsa da bu işleri bazen olamıyor! kısaca full-led leri
    bir dünya koysanız bile full-array olarak bunu çalıştıracak DriverBoard+LDBoard v.s sisteminide adam gibi becermeniz gerekiyor ki,2007/2008 lerde;çoğu ana üretici FL+LD
    li paneller ürettiler aslında ama hemen hiçbirisi tam başarılı olamadı bu konuda(aslında bir tek Tosh SV başardı sıfır sorunlu olarak)bu sebebden daha sonyıki senelerde de
    ana üreticiler FL+LD işinden "kaçtılar"!!

>Sharp da ise bu sistem aslında çok iyidir ama yine maliyet söz konusu olunca iş yatıyor,"Full-array" bir Sharp buluşudur,Full-RGB-led bir Sharp buluşudur!
    Local-dimming de bir Sharp buluşudur! Ambiant-light-sensor de Sharp buluşudur ve diğer bir çok önemli buluşlar Sharp ındır zaman içinde bunların örneklerini veren
    panellerde çıkıyor ama yukarıda yazdığım gibi ya özel paneller ya da acaip pahalı panellerdir bunlar!

++
    Saygılar

• albani kullanıcısına yanıt
    Üstad Sharp LC60LE857E hakkındaki yorumunuz nedir? sizin kıstaslarına göre bu tv alınır mı alınmaz mı soru net üstad :)
  • Urunu dun inceleme firsatim buldum. Ve kesinlikle anlatilan gibi degil bence. Sorunlari vardir ama bunu insanlar almaya basladiktan sonra gorecegiz. Goruntusu kesinlikle cok guzel. Hizli sahnelerde ve futbolda cok basarili. Tasarim olarakta harika. Takinti degil benimki ama urunu burda konusmak yerine ya da yabanci forumlarda okuyup yorum yazmak yerine alan arkadaslardan dinlemenizi tavsiye ediyorum.

• Panasonic 60st60 modelini beklemenizi oneririm. 0,0018fl siyah seviyesiyle bir onceki flagship model vt50 den iki kat iyilesme ile 19.000:1 contrast seviyesine ulastiki SAMSUNG F8000 led lcd 2.930:1 seviyesinde geziniyor ne yazik ki....
    http://www.soundandvisionmag.com/article/test-report-panasonic-tc-p60st60-3d-plasma-hdtv

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.