Şimdi Ara

Sharp yeni ledleri ile bayağı iddalı olacak sanırım LC-60LE857E (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
2
Favori
28.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiyat olarak en iyi sharp 60le857 fiyatı nerede arkadaşlar. paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mngb

@ xbr ,

55" panellere bakıyorum dum ..... Sony W905 takip ettiğim bir modeldi....Fakat TR SONY tok satıcı.... TV hariç piyasada hakim olduğu ürün gamından malı götürüyor....Samsung agresif fiyat politikasıyla biraz terbiye etmeye çalıştı ; SHARP (DIGICOM) da piyasaya güzel etiketle girdi....Sony artık o etiketlerle mal satamaz....Rekabet arttıkça biz kazanacağız....

60" 857 =====>>> 6100 TL

60" Panel mağazada teşhirde var...Menuleri Panasonic ile aynı gibi....Panel fena değil rakam da ekran boyutuna göre şuan uygun gibi fakat döviz ve piyasa durumu -/+ yönde gelişebilir...Ben şuan beklemedeyim takip ediyorum...
    Bu kadar bilgi bu kadar ustalığa karşı donanımhaber sn.Albani'ye ayrı bir bölüm açmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shazneci -- 22 Ağustos 2013; 17:19:03 >

• @albani

Hocam size bişi danışmak istiyorum.

Bende Sharp 40LE810E led tv mevcut, 2011 şubatta almışım.
    hiçbir sorunu yoktu tatile giderken fişten çektik döndüğümüzde tv açılıyor bi 5-10 dk arası çalışıp
    kapanıyor. sharp logosunun bulunduğu aydınlatma ledi arka arkaya birer saniye yanıp sönüyor.
    tvyi kapatıp açtığımızda tekrar görüntü geliyor.
    garantisi bitmiş. malı bize enkay satmış. kendilerini servis için çağırdım gelecekler ama
    sharp artık serviste digicoma geçiş yapmış.

sormak istediğim izninizle,
    - bu arıza büyük bir arıza mıdır, fahiş fiyat çıkartırlar mı bize,
    - enkay gelip bakacak ama servisler digicoma geçmiş hata mı yaptık eski servisi çağırmakla,
    düşüncenizi alabilir miyim çok teşekkürler,
  • Evet sevgili arkadaşlarım benim için TV macerası bitmiştir. Bugün itibarı ile
    Sharp 60LE857 (5998 TL) + 5 yıllık uzatılmış garanti (600 TL) + Digitürk 12 ay HD ligtv paketi (549 TL) + sonorous surefıx 240 askı aparatı (59,99 TL) + Sharp AN-3DG40 gözlük 2 adet (0,20 TL) + Samsung UE32F5570SSXTK LED TV (900 TL) + Achill UB40 ASkı aparatı (39,99 TL) = Toplam 8157,17 TL / 12 ay olmak üzere almış bulunmaktayım. İnşallah güle güle kullanmayı Allah nasip eder. Baya hızlı bir karar ile 32 inç samsung led tv yi de mutfağa aldım. Allah herkesin gönlündeki TV yi nasip eder inşallah. Hızlı karar vermeme Medimarktaki % 30 luk indirim neden oldu. 60LE840 da 5500 TL civarındaydı. Smasun 55F8000 de 4300 TL ye geliyordu. Herkese gösterdiği sabırdan dolayı teşekkür ediyorum. özellikle sana albani usta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahdettinp -- 22 Ağustos 2013; 23:40:34 >
  • @vahdet
    Hayırlı olsun o zaman+

Sorun olursa veya takıldığın v.s yerler bana eMail den ulaşabilirsin+

MM deki indirim ise dikkat çekici ve rakam bu durumda oldukça iyi hale gelmiş!

Sen "FILM" ci miydin yoksa ne olsa yeriz abi diyenlerdenmisin olmadı bir 500 kağıt daha bayılırsın sana özel muamele çekeriz(bana EM den ulaş!)

++

@cem

Digi sanırım,ENKAY ithali panellere bakmaz! bunu geçmişte LGE de yapmıştı! dolayısıyla senin panel de ENKAY ithali olduğu için çok büyük ihtimalle
    senin işini de Enkay ın yapması gerekiyor,ama Digi ile Enkay bir özel anlaşma yaparak tüm işi de Digi devralmış olabilir,sen bir şekilde bu durumu
    zaten öğreneceksin ve bana göre Enkay da olsaydı olay daha ucuza gelirdi,Digi biraz kazıkçıdır nede olsa Pio gibi bir devin Servisi ve her şeyiyle pahalıdır bu herifler!

Arıza ise MB deki RemoteBoard ise basit ama komple MB nin değişmesi gerekiyor!arıza elektriksel ve geçirgen devre(relay-power) arızası ise bu sefer PWB değişiyor!
    veya bir şekilde sistem arızası varsa ki en basit ucuz arıza budur ve SW yeniden yükleniyor

100-500 arası fiyat isteyebilirler!
    Bana bildir sonucu

• albani kullanıcısına yanıt
    Aslına bakarsan filmciyim. Yaklaşık 15 senedir film merakım mevcut. Genelde 1080p mkv izlerim. DM 800 HD reciverım var. Ne yapmamız gerekiyor bu durumda üstad.
    çok teşekkürler,

enkay bugün almaya gelecek,
    bakımda 50 alıp götürmede servis ücreti 75 tl imiş.
    umarım çok masraf çıkmaz bana.

- cihazın fişini çekin diyorlar kılavuzda ee çekiyoruz zooort arıza..
    - korumalı prizde kullanın diyorlar ee kullanıyoruz zooort arıza..
    10 yıllık tüplü tv çalışıyor hala :(

çok teşekkürler bilgi için @albani hoca..
  • quote:

Orijinalden alıntı: vahdettinp

Aslına bakarsan filmciyim. Yaklaşık 15 senedir film merakım mevcut. Genelde 1080p mkv izlerim. DM 800 HD reciverım var. Ne yapmamız gerekiyor bu durumda üstad.

Senin panel kuruldumu? kurulduktan sonra biraz incele ama ayarlara dokunma! bir kaç gün böyle izle ve panelini tanımaya çalış,hangi Şehirdesin sen bu arada?

Gözüne çarpan şeyleri de not edersin bana ok+

DB800 itele gitsin,sana malum CS işi için başka bir şey aldırırım herhalde DB yi FTA için kullanmıyorsun değilmi
    Receiver konusu en son durumdur,sen panelini tanı öncelikle

CAN++

• quote:

Orijinalden alıntı: romancem

çok teşekkürler,

enkay bugün almaya gelecek,
    bakımda 50 alıp götürmede servis ücreti 75 tl imiş.
    umarım çok masraf çıkmaz bana.

- cihazın fişini çekin diyorlar kılavuzda ee çekiyoruz zooort arıza..
    - korumalı prizde kullanın diyorlar ee kullanıyoruz zooort arıza..
    10 yıllık tüplü tv çalışıyor hala :(

çok teşekkürler bilgi için @albani hoca..

yaw servis ücretini tam anlamadım? ENKAY mı bunu yapan yoksa Digi mi?
    50 kağıt+75 kağıtmı oluyor bana biraz ilginç ve ters geldi de!

Bu arada heriflerin dedikleri doğru da,"asıl doğruyu" söylemiyorlar(büyük ihtimalle de bilmiyorlar bile)

valla bana çok kişi ulaşır ve son zamanlarda çok fazla kişide PWB hataları çıkıyor!! buna dikkat çeken bir şeyler yazıyorum ama bazı hiç işten anlamayan tipler ise
    tepki gösteriyorlar,ülen aç içini incele desem onu da yapamaz ölç desem onuda yapamaz ama "dandik" dediğim için kötü oluyorum,buna senin panelin durumu da dahildir!

Kalitesizliği dile getirmek bizim memlekette suçdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 23 Ağustos 2013; 15:04:02 >

• bu dediğim firma Enkay..

digicom zaten tv bizden önce alınmış diyerek enkaya yönlendirdi beni..
    şöyle ki almaz evde bakar tespit eder yaptırmazsam 50 tl
    ufak sorunlarda servis ücreti

cihazı alıp götürürler ve merkezlerinde baktıktan sonra yaptırmazsam 75 tl imiş.
  • Üstadım tv bugün geldi. Kısmetse yarın kurulacak. Ben Bursa'dayım. DM800 için neden öyle dedin. Tavsiyen nedir. Mail attım sana cevaplarsan sevinirim.
    Bu arada çok ilginç bir durumla karşılaştım. Sharpın kumandasında herhangi bir tuşa bastığımda digitürk reciverda kanal değişiyor. Sharp tv kumandasının digi cihazını kumanda etmemesi için ne yapmalıyım. Dinamikten standarta geçeceğim mesela pat kanal değişiyor. Ya da sharp menü tuşuna basıyorum tak digi kanal değişiyor. Benzer sorun yaşayan oldumu acaba arkadaşlar. Selamlar...
    hocam

şimdi aradılar,
    power board arızalı olmuş,
    elektronik cihaz olabilir dediler,

değiştirme sıkı durun tam 900 tl

ama tamir ederlerse 350 tl imiş
    6 ay garanti veriyorlar

mecbur tamir edin dedim. :(
  • @Cem

ENKAY bu işlerdne hiç anlamaz zaten ve çok iyi oldu Digi ye geçmesi!

ENKAY genelde tamir değil de ki zaten çoğu durumda da tamir olmaz ve direk parça değişir!
    Senin olay yukarıda yazdığım gibi PWB den oluşmuş ama bunun değişim ücretini ise çok ciddi sallamışlar ve bunun Türkçesi
    şudur(özellikle Enkay için) "bu panel öldü,git yeni bir panel al demektir"

Herifler Pio PWB simi takıyorlarda 900 kağıt istiyorlar!

Ayrıca Sharp-Avrupa panellerinin çoğu da "kalite" anlamında dandikdir;bunu daha da önce de defalarca yazmıştım,hatta bir kaç Serisi
    hariç hepsi böyledir!zaten panelin içinde PWB+MB var başka bir bokda yok ve bunlarda aynen kalitesizdir,kimse bunları bilmediği veya
    görmediği ve de kalitesinin ne olduğunu bilmediği için adını SHARP diye görünce;her gördüğünü Babası sanıyor anlaşılan

"Made in Japan" dır bunlar ama aslında değildir,Japonya ya giderseniz harbi Sharp ların neresinde nasıl bir sticker ile Sharp yazdığını
    görürsünüz(eskiden ise kabartma kapak yazısı ile bunlar yazardı)

Bu durumda değişim "hiç değmez" çünkü rakam absürt,ayrıca o PWB o para etmez!!

Sanırım herifler PWB yi DC-PowerSupply ile test edip bazı devrelerini ölçüp tamir edilebilir buldukları için sana tamir edilebilir deyip fiyat vermişler
    ve aslında bu fiyat da yüksek!

O zaman bu tamir ile panelini bir süre daha kullanırsın ve umarım 1/2 yıl daha seni götürürse sonrası Allah kerim dersin

• quote:

Orijinalden alıntı: vahdettinp

Üstadım tv bugün geldi. Kısmetse yarın kurulacak. Ben Bursa'dayım. DM800 için neden öyle dedin. Tavsiyen nedir. Mail attım sana cevaplarsan sevinirim.
    Bu arada çok ilginç bir durumla karşılaştım. Sharpın kumandasında herhangi bir tuşa bastığımda digitürk reciverda kanal değişiyor. Sharp tv kumandasının digi cihazını kumanda etmemesi için ne yapmalıyım. Dinamikten standarta geçeceğim mesela pat kanal değişiyor. Ya da sharp menü tuşuna basıyorum tak digi kanal değişiyor. Benzer sorun yaşayan oldumu acaba arkadaşlar. Selamlar...

Receiver işini biraz sonraya bırak,hele panelini sen bir tanı sonrası kolay+

Bazı Paneller/Receiver lar v.s cihazları birbirini tanıyor,örneğin benim Tosh panel ile Pany BD de birbirini tanıyor öyle idare ediyorum!

Ancak tam hangi konfig.ler yapılıyor bunu bilmiyorum,örneğin panelin Kılavuzunda kod lar yazılıdır buradan kontrol ediver,bu aslında hem iyi
    hemd ekötü olabiliyor,örneğin bendeki durumda iyi oluyor çünkü Pany BD nin kumandası Touch-pad ve hiç sevmiyorum ve Tosh panelin
    kumandası ile idare ediyorum

Veya yeni Sharp ların menüsünde "Sync" ayarı da olabilir ve buradan değiştirmek gerekiyor!(benzer durum Sony de vardır!)

Veya Kumandadan "DTV" yi seçiyorsun;sendeki belki de SAT seçilidir!

Veya "Aquos Link" ayarını OFF da yapabilirsin ama bu sefer paneli kapattığında ekran kapanmaz ise kumandadan off yapman gerekiyor!
    (HDMI-CEC ayarı devre dışı kalır!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 28 Ağustos 2013; 1:07:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

@Cem

ENKAY bu işlerdne hiç anlamaz zaten ve çok iyi oldu Digi ye geçmesi!

ENKAY genelde tamir değil de ki zaten çoğu durumda da tamir olmaz ve direk parça değişir!
    Senin olay yukarıda yazdığım gibi PWB den oluşmuş ama bunun değişim ücretini ise çok ciddi sallamışlar ve bunun Türkçesi
    şudur(özellikle Enkay için) "bu panel öldü,git yeni bir panel al demektir"

Herifler Pio PWB simi takıyorlarda 900 kağıt istiyorlar!

Ayrıca Sharp-Avrupa panellerinin çoğu da "kalite" anlamında dandikdir;bunu daha da önce de defalarca yazmıştım,hatta bir kaç Serisi
    hariç hepsi böyledir!zaten panelin içinde PWB+MB var başka bir bokda yok ve bunlarda aynen kalitesizdir,kimse bunları bilmediği veya
    görmediği ve de kalitesinin ne olduğunu bilmediği için adını SHARP diye görünce;her gördüğünü Babası sanıyor anlaşılan

"Made in Japan" dır bunlar ama aslında değildir,Japonya ya giderseniz harbi Sharp ların neresinde nasıl bir sticker ile Sharp yazdığını
    görürsünüz(eskiden ise kabartma kapak yazısı ile bunlar yazardı)

Bu durumda değişim "hiç değmez" çünkü rakam absürt,ayrıca o PWB o para etmez!!

Sanırım herifler PWB yi DC-PowerSupply ile test edip bazı devrelerini ölçüp tamir edilebilir buldukları için sana tamir edilebilir deyip fiyat vermişler
    ve aslında bu fiyat da yüksek!

O zaman bu tamir ile panelini bir süre daha kullanırsın ve umarım 1/2 yıl daha seni götürürse sonrası Allah kerim dersin

hocam bizim yerimizde olsaydınız napardınız
    çizik bile oluşmamış cihazı çöpe atamayacağınıza etrafınızda bu paneli tamir edecek kimse olmadığına
    göre, 350 lirayı verip arızalanmaması için dua mı ederdiniz :)
    yaptırmaz yenisini mi alırdınız :)

bu arada aradılar cihaz hazırmış. arıza giderilmiş..

• O zaman ok dir al panelini devam et kullanmaya,olumlu bak olaylara
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

O zaman ok dir al panelini devam et kullanmaya,olumlu bak olaylara

Şunu demeye çalışıyorum
    Siz paneller konusunda bilgilisiniz arızalar konusunda da..
    Biz tüketicilerin yerinde olsaydınız büyük tekno marketlerden sunulanlar içinde en beğendinizi alıp bi ton
    Para da vermiş olan biri olsanız arıza durumunda teknik servisi çağırmaz mıydınız hadi çağırdınız
    Söylenen parçalarda size geçirdiklerini bildiğiniz halde nasıl davranırdınız?
    Tvyi çöpe mi atardınız?
    Başka tamirciye mi gösterirdiniz, tamir yapılabiliyor mu artık mahalle elektronikçilerinde?
    Olumlu bakmak değildi burdaki durumum çaresizlikti..
    Anlatabilmişimdir umarım..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Albani üstad selamlar. Panelim için bir receiver almak şart oldu. Diğer forumdaki yazdıklarınızdan yola çıkarak yurt dışından opticum hd 9600 s prima, katherin ufs 913, opticum hd actus duo CI + pvr linux full hd 2xsat cihazlarından birini getişrtmek istiyorum. 1. önceliğim opticum hd 9600. İnşallah resim kalitesi olarak benim yüzümü kara çıkartmaz bu cihaz.
  • Opti9x ok dir ancak actus hk.bilgimiz yok,çünkü TR de henüz kullananı yok üstelik çok pahalı! macera aramak yerini,bildik-denenmiş cihazı almak gerekiyor,gerçi
    ben arada macera ararım Receiver işinde,ama millete bunu tavsiye etmem!Kamax Hoca bu işi Doktorudur,o ne diyorsa o dur gerisini salla gitsin!

Ancak 913 tercihi daha iyi olacaktır ben bunu tavsiye ederim yine de,ama sen fiyata göre mukayese yaparsan veya Kati değil de Opti olsun dersen bu da ok dir

Bu cihazlar resim kalitesi olarak mükemmeldir başkaları da var tabiki ama çoğu TR yok veya kullanıcısı yok v.s

++

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.