Şimdi Ara

Sharp yeni ledleri ile bayağı iddalı olacak sanırım LC-60LE857E (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
2
Favori
28.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bimeks'in yüzde 30 indirim ve yüzde 5 hediye çeki kampanyası ile uzun süredir takip ettiğim sharp 60le857 tv aldım. servis kurulumu yaptı, fakat internete bağlanamadı ve aldığım kablosuz klavyeyi de çalıştıramadı. superonline kablosuz modemi televizyon görmedi. ben de tplink marka bir çift eternet adaptör alarak modemden elektrik hattı üzerinden kablolu olarak sharpte internete bağlandım, internet sorunum kalmadı.
    ancak 2 sorunumu henüz halledemedim. logitech K400 kablosuz klavyeyi tv' a tanıtamadım ve harici hard diske yüklenmiş mkv formatındaki filmlerin tamamına yakınını 3D olarak izleyemiyorum, ayrıca Türkçe altyazı da çıkmıyor. mkv player alayım diyeceğim ama bazıları açılıyor, nasıl olduğunu anlamadım.
    bu sorunları olup da çözmüş olan veya bilen arkadaş bana yardımcı olursa memnun olurum. teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merk65

merhabalar,
    Bimeks'in yüzde 30 indirim ve yüzde 5 hediye çeki kampanyası ile uzun süredir takip ettiğim sharp 60le857 tv aldım. servis kurulumu yaptı, fakat internete bağlanamadı ve aldığım kablosuz klavyeyi de çalıştıramadı. superonline kablosuz modemi televizyon görmedi. ben de tplink marka bir çift eternet adaptör alarak modemden elektrik hattı üzerinden kablolu olarak sharpte internete bağlandım, internet sorunum kalmadı.
    ancak 2 sorunumu henüz halledemedim. logitech K400 kablosuz klavyeyi tv' a tanıtamadım ve harici hard diske yüklenmiş mkv formatındaki filmlerin tamamına yakınını 3D olarak izleyemiyorum, ayrıca Türkçe altyazı da çıkmıyor. mkv player alayım diyeceğim ama bazıları açılıyor, nasıl olduğunu anlamadım.
    bu sorunları olup da çözmüş olan veya bilen arkadaş bana yardımcı olursa memnun olurum. teşekkürler.

Hocam hayırlı olsun. TV'den biraz bahsedebilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: TuncayGunger

Merhaba Arkadaşlar,

Sharp 60le840 tv'den s4 ile çekilmiş görüntüleri gönderiyorum. Bu televizyonu merak edenler hakkında yardımcı olabilirim.

Dostum merhaba

Bende 60" bir tv alma arifesindeyim. Aklımda Samsung'un 60" F7000 vardı ama sonrada sözüne inandığım bir yakınım bana Sharp LC60LE840E 60" Led Televizyon önderdi.
    Siz bu televizyonu kullanıyorsunuz. Yorumlarınızı alabilir miyim? Teşekkürler
  • Cengiz bey merhaba,

Sharp tv'yi ağustos ayından beri kullanıyorum. Bu tv'yi aldığıma hiç pişman olmadım. Ben de aylar önce tv araştırmasına Sony, Samsung, Philips, Panasonic ve Lg markaları ile başladım.
    Bütün bu markalardan kendime 55" Samsung f8000'i yakın gördüm. Hatta bir firmadan uygun fiyata alma girişimim oldu. Fakat sitede taksit konusunda sıkıntı olunca siparişi iptal ettim.
    Son aylarda pek bilinmeyen sharp tv inceliyordum. Ani bir kararla hem fiyatta hem de ekran büyüklüğünde artışa giderek sharp 60 inch tv'yi almaya karar verdim. Bu tv.nin samsung f8000
    kadar smart özellikleri iyi değil, fakat panel olarak çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Forum da s4 ile çektiğim resimleri incelerseniz TV'den çekildiğini anlamazsınız. Sharp tv nin bu modeli ile
    Samsung'un F7000-8000 modelleri arasında daha detaylı bilgiyi sayın albani'den alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuncayGunger

Cengiz bey merhaba,

Sharp tv'yi ağustos ayından beri kullanıyorum. Bu tv'yi aldığıma hiç pişman olmadım. Ben de aylar önce tv araştırmasına Sony, Samsung, Philips, Panasonic ve Lg markaları ile başladım.
    Bütün bu markalardan kendime 55" Samsung f8000'i yakın gördüm. Hatta bir firmadan uygun fiyata alma girişimim oldu. Fakat sitede taksit konusunda sıkıntı olunca siparişi iptal ettim.
    Son aylarda pek bilinmeyen sharp tv inceliyordum. Ani bir kararla hem fiyatta hem de ekran büyüklüğünde artışa giderek sharp 60 inch tv'yi almaya karar verdim. Bu tv.nin samsung f8000
    kadar smart özellikleri iyi değil, fakat panel olarak çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Forum da s4 ile çektiğim resimleri incelerseniz TV'den çekildiğini anlamazsınız. Sharp tv nin bu modeli ile
    Samsung'un F7000-8000 modelleri arasında daha detaylı bilgiyi sayın albani'den alabilirsiniz.

Dostum faydalı bilgiler için teşekkür ederim.

Bende sizin dediğiniz gibi 60" F7000 - 65" F8000 ve Sharp LC60LE840E 60" Led Televizyon arasında gidip geliyorum.
    @albani'ye email attım ama sanırım yoğun, cevap veremedi.

Tekrar teşekkür ederim

• Beyler şimdi Sharp LC-50LE752V yada LC-50LE652V düşünüyorum 2350 civarı bu tv hakkında ne düşünüyorsunuz ?
    Yoksa Samsung yada başka bir tv alınabilirmi bu fiyata Fiyat performans olarak ?
  • axiom2005 A kullanıcısına yanıt
    panasonic tv almayı düşünürken bimeks'te bu tv ye görünce ani bir kararla almıştım.Çünkü aklımda sharp markasının görüntü konusunda hep çok başarılı olduğu imajı vardı.Nerdeyse koreli rakipleriyle ayni fiyata bu japon teknoloji devinin tv sini görünce fırsat olarak gördüm aldım ve hata yaptım.Ancak şunu söyliyebilirm ki benim açımdan hayal kırıklığı oldu.Tv de müthiş derecede bulutlanma vardı.Değişim yaptılar ancak gelen tv de ayni sorun devam ediyor.8 serisini bilemem ama 7 serisin de kesinlikle bulutlanma had safhada. Eğer benim gibi görüntü takıntısınız varsa tv izlemek sizin için bir kabusa dönebilir. Ayrıca bir hatırlatma daha yapmak isterim half sbs 3d filmleri oynatmıyor. Altyazıları zaten açmıyor.Yani 3d izliyecekseniz bir de medai player alıcaksınız bunuda göz ardı etmeyin derim ben.
  • Arkadaşlar merhaba , görüyorum ki aranızda tv konusunda gerçekten ilgili ve bilgili kişiler mevcut.Benim sizden bir ricam olacak , 10-15 bin TL butcem var ve 70 '' den ufak olmamak kaydıyla bir TV arıyorum , aklımda SHARP LC-70LE857E var ama emin değilim...Bana öneriniz neler olabilir.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Beyler Sharp için bir bilgi daha vereyim(özellikle HIZ konusunda)

1-Sharp Modüller hızlı veya çok hızlıdır>>(gerek ASV gerekse de Kameyama ürünleri-eski fabrika,yine yeni fabrika Sakai-City X-Gen dahil>>>Sharp daki üretim prosesleri+"kalite"+teknik çalışması v.s v.s
    çok ama çok farklıdır>>>örneğin bir paneli "çok pahalı" ise ki bunu tavsiye ederiz ama bunlar da Avrupada pek bulunmaz veya 3/5 senede bir gelir ve kapın deriz dolayısıyla
    Sharp panel üretimleri kendine hastır ve diğer hiç bir üreticiye benzemez,dolasıyla her Sharp panelin de üzerine atlanmaz!))

2-"Baclight scan" sistemi zaten bir Sharp buluşudur,diğer her bir LCD teknolojisi gibi!

Örnek;Sharp 100Hz ile tarar(ama harbi 100Hz) X Marka panel 400/800/1000Hz gibi sallama değerler ile tarar ama Sharp daha iyi yapar bunu!

Sharp paneller(Matrix)>>normalde True50Hz veya True100Hz olurlar,True200Hz leri siz bulamazsınız! ama bu heriflerin True50Hz panelleri bile bilmem ne markasının "sallama scan"
    değerinden çok daha yüksektir!

3-Sharp panellerin,çoğu Serileri(bunlar daha çok Japan/Canada/Aussi/USA da bulunanlardır) özellikle "Game Mode" da dünyanın en hızlı panelleridir
    Örneğin "caponlar" oyun manyağıdır,dolayısıyla panelde(TV den bahsediyorum)acaip hızlı olmalıdır!! Sharp burada devreye girer işte! Japonya da en çok Sharp satılır hemde ezici bir
    yüksek oranda(%55-57 gibi)bunun ana sebebi Hızlı olmalarıdır
    Ama bu paneller örneğin Avrupada yoktur!

Bu paneller normalde True100Hz olurlar ama Hız konusunda süperlerdir

Ama bazı panelleri ise bu konuda çok kötüdür! Game Mode bile kurtarmaz!

Yine Sharp paneller şöyle bir davranışta bulunurlar(dikkatinizi çekerim)

A-Normal/Standard mode çalışmaısnda Latency değeri aşırı yüksektir>> 120/180ms gibi

B-Game Mode ta ise 5-15ms gibi acaip düşüktür

Sharp ları sakın diğer tüm Markalar ile karşılaştırmayınız!

4-Avrupa serilerinden günümüzde 6/7 leri aynen geçin! 8 lerin de bazılarını geçin>>örneğin 840/852/857 ok dir

Not;mağazalardaki görüntüler tam/kesin netice vermese bile,işi bilenler yine de çoğu şeyini anlar ancak siz incelemenizde kendi cihazınızı
    götürerek yine de test edin derim!

5-"SD" kalitesi iyi olmaz 52 ve üstünde bu paneller de ve bu bir genel kuraldır! Sharp ların SD işlemeleri ebata göre konuşursam iyi değildir!
    ancak işin bu kısmı görecelidir ve sizin ne anladığınıza veya beklediğinize bağlı olarak epey değişir,panelin DVB-S Tuner SD kalitesi bana göre iyi değildir!
    60/70/80 olarak konuşursam ve zaten teknik olarak da böyle çok büyük ebatlarda özellikle TFT-LCD ler de SD ler de panel kötü çuvallıyor ama PDP ler de
    çok daha iyidir!

Sonuç olarak sakın SD kalitesine göre paneli değerlendirmeyin veya alın çok kalite bir Receiver onunla SD leri izleyin,en azından panelin DVB-S kalitesinden
    çok daha iyi olacaktır

6-Örneğin 60/840 Teşhirler sanırım 5,5 kağıt civarına bulunuyor! fiyat/performans olarak bana göre en iyi seçenek bu panel olur/olabilir!

7-Sharp ların çoğu serileri,SD ler de falso verir(52 ve üstü ebatlarda)>>panel özellikle yüksek "bit-rate" resim istiyor!! HD ler de bile zaman zaman TV yayınlarında
    (veya SD-DVD izlemede)falso yapıyor!!

60/70/80>>"TFT-LCD" düşünenler>> iyi düşünsünler,onun bunun bilmeden gazına gelmesinler ve illa büyük olur iyi olur tezi teknik olarak çoğu durumda "tutmaz"
    kaldıki bizim TÜRK insanı,ne olsa izler,yani ortaya ne gelirse yemek ister ama hepsinin de aynı güzel lezzet de olmasını ister ama bu mümkün değildir hele de panel
    60 ve üstü ise!!

8-840/852/857 panelleri büyük ebat olarak düşünenler,değerlendirsinler ama her bir şeyi süper yapsın gibi bir düşünceye de kapılmasınlar! olayı daha çok veya tamamen
    FILM izleme+HDTV izleme üzerine inşa etsinler,o zaman sonuç beklediğinizden çok daha iyi olacaktır

9-Bir başka Sharp tekniği konusu da şudur;Modüller deki eskiden olan sıkıcı "panel-banding" yeni panellerde pek kalmadı sayılır!ama sıfır hata da değildir!

video-band efektleri hala var ve içerik kalitesi düşükse daha fazla oluşuyor(vertical-band)ama diğer benzer büyük başka marka panellere göre bu konuda biraz daha iyidir!

DSE efekti(patching) var ama çok çok az!!!

"Camera-pan-scan" yaparken ki falso eskisi gibi değil!blur efekti yok ama az da olsa banding(vertical)vardır! ancak bu her panelde vardır(az veya çok)

Bu konularda eski klasik/kronik Sharp sorunları büyük ölçüde giderilmiştir!

Ancak Sharp paneller upscale/upgrade işlemlerinde iyi değildir>>kısacası kaliteli içerik ister bu meretler

++

Olayı bağlarsam;Sharp da her bir numara vardır,bu meretleri üretme de ki zaten TFT-LCD nin Atası da Sharp tır
    En babası da Sharp da ama düşük/vasat ları da Sharp da vardır,hatta kendi modüllerini bile kullanmadığı(örneğin 39/50 ebatlılar veya 26/32/37/40 gibi ebatlarda)CMI-Taiwan/Young Group Çin
    den Modül kullanıyor,her Sharp gördüğünüz Sharp değildir!!

Bir diğer teknik durum ise ki bana göre en önemlisi de budur;

A-"Full-array LED" panel olmalıdır ama çoğu böyle değildir!

B-"Local dimming" olmalıdır ama çoğu böyle değildir!

C-10-bit olmalıdır ama çoğu 8-bit dir!

D-True200Hz olmalıdır ama çoğu böyle değildir!

gibi daha bir çok sayabileceğim teknik eksiklikleri vardır!

+++

Merhaba , sizden bir ricam olacak , 10-15 bin TL butcem var ve 70 '' den ufak olmamak kaydıyla bir TV arıyorum , aklımda SHARP LC-70LE857E var ama emin değilim...Bana öneriniz neler olabilir.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

• Merhaba,
    Uzunca bir süre bu konu başlığını ve özellikle albani üstadın verdiği bilgileri , vahdettinin izlenim ve görüşlerini okuduktan sonra bimekste 5.600 TL + 10% hediye çeki fiyatı da kararsızlıklarımı ortadan kadırdı ve 60LE857E modelini aldım. Henüz sadece 2 gündür kullanıyorum ama uzun süredir mesaj yazılmamış bu konuyu sorularım ve eğer verebilecek olusam cevaplarım ile biraz canlandırayım diye düşündüm

TV nin görüntü kalitesi benim için muhteşem. Ben her televizyonda olduğunu düşündüğüm için ışık sızması bulutlanma gibi konulara pek takılmıyor olsam da televizyonu yeni almış olmanın verdiği şüphecilikle farklı ışık seviyelerinde inceledim ve gözüme batan en ufak bir sorun yaşamadım. Belki öneide bulunmak için biraz erken olabilir ama 60" bir tv düşünenler tercih etsinler derim. Tabiki sorunları olacaktır ama benim için en önemlisi görüntü kalitesiydi. Bu konuda beni pişman edeceğini hiç sanmıyorum.

Kullananların birkaç konuda yardımına başvuracağım vakit bulursanız yönlendirebilirseniz çok sevinirim.

1 - TV yi internete başarı ile bağladım fakat ağdaki diğer aygıtlar ile etkileşimini sağlayamadım. PC den network aracılığı ile görüntü aktarma hayalim gerçekleşemedi henüz. Ana Ağ bölümüne girdiğimde bağlantı yok diyor çözülebilir mi?
    2 - Kurulum yapan teknik servisçi tv nin yazılımsal mevzularında biraz korkuttu. Ayrıca firmware update yapmadı. Firmware uptade sonrası muhtemel bir sorun yaşarmıyım, önerirmisiniz?
    3 - TV nin kapalıyken fotoğrafları oynatması için resimleri önbelleğe nerden atabilirim ?
    4 - USB'den film oynatırken türkçe karakter sorunu çözülebiliyor mu?

• Arkadaşlar bende bu Tv'den alma düşüncesindeyim, acaba aranızda konsol ile oyun oynayan var mı, performansı hakkında bilgi verebilecek biri var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sharp LC50LE652V 3D Smart Led TV 1900 TL YE BULDUM alınırmı - lg 47la660 inmesinimi bekleyim ?
    sharp için ne diyorsunuz , fikirlerinizi bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrBeyaz

Arkadaşlar bende bu Tv'den alma düşüncesindeyim, acaba aranızda konsol ile oyun oynayan var mı, performansı hakkında bilgi verebilecek biri var mı?

merhaba yaklaşık 1 aydır tv yi kullanıyorum ve ps3/fifa14 ile epey zaman geçirdim. TV yi oyun moduna almadığınızda hareketlerin ardında iz kalabiliyor (belli belirsiz) fakat oyun modunda benim görüşüme göre kusursuz diyebilirim.
  • Başlığı baştan sona okudum ama bir sonuca varamadım. Birkaç hafta içinde ben de 60LE857 almak istiyorum. Gittim gördüm, gayet güzel bir cihaz. Ama yorumlara bakınca bu cihaz alınır mı, alınmaz mı inanın çıkaramadım.

60" TV almak için yola çıktım, tam Sharp için karar vermiştim ama kayboldum sonunda. Bu cihazı çok fazla beğenenler de var ama bulutlanma, ışık sızması gibi konularla yerden yere vuranlar da var. Albani hocanın zaten ne dediğini anlayamıyorum. Sharp için güzel yorumları var ama Türkiye'de satılan Sharp'ları hep bunun dışında tutuyor. Piyasada o kadar çok TV var ki, insan doğrusunu bulamıyor. Dünyanın parasını verip de, sonra da "ya bu sorunu söylemişlerdi, inanmamıştım" demek de istemiyorum.

Sonuçta bu cihazı almış ve kullanan arkadaşlar memnunlar mı ? Aldığınız için pişman olduğunuz negatif birşeylerle karşılaştınız mı ?

Ben TV'mi Media Player ile film izlemek ve Digiturk ile kullanacağım. Benzer şekilde kullanan arkadaşların değerlendirmeleri benim için çok önemli, bu nedenle yorumlarını rica ediyorum.

• Sharp diğerlerine göre görüntü kalitesi açısından daha mı iyi ?
  • FoRaNeWDaY kullanıcısına yanıt
    Valla kötülemek için kötüledğini dusunen bır kullanıcısıyım sharpın. yaklasık 1. bucuk yıldır kullanıyorum sharp tv. bana da zamanında alma gıbı laflar yaptılar. teorık acayıp seyler soledıler su kotu bu eksık bu yok vs. aldım ve ıyıkı almsım dıyorum. bugun tv yı goren cogu arkadasım kı bunlarda tv lere az buz para vermedıler hepsı gerek goruntusune gerekse verdıgı renklere hayran kaldılar. bu abartma degıl ben 1 bucuk yıldır kullanıyorum eksık gordugum bırsey olsa burdan belırtırdım.

bana gore boyle yorumlaradan cok kullanıcıların yorumları onemlı. memnunlar mı? bugun forumları okudugumda verılen modellere bakıyorum o modellere sorun yokmus gıbı anlatıyolar. o zaman gıdın alın. bakın bakalım neyle karsılasacaksınız?
  • Bugün Bimeks kampanyasından 60LE857'yi aldım. Kupa nedeni ile indirimle 4999TL'ye satıyorlar. Açıkçası uzun süredir takibini yapıyorum, ortalama fiyatı 5500TL altına inmedi. 500 TL'ye yakın bu indirim benim için mantıklı oldu. Umarım hayırlı da olur :)
    Yorumunuz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoRaNeWDaY -- 23 Haziran 2014; 22:52:25 >
  • FoRaNeWDaY
    Tv niz hayırlı olsun.
    Biraz yorum yaparmisiniz, sd ,3d görüntü nasıl? Izleme acisi iyi mi? Eski tv niz ne idi? Usb den film izleme nasil, türkçe karakter sorunu var mi? Tv nin dahili uydu alicosisini kullanıyor musunuz?
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur466 -- 1 Temmuz 2014; 15:27:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugur466 U kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, maalesef çok fazla yorum yapacak kadar kullanamadım. Evlilik hazırlığında olduğum için uygun fiyata bulduğum için satın aldım, teslim edildi ve kargo problemleri olmasın diye yetkili servise kurulumu yaptırdım, ardından bir gün kadar deneyip tekrar paketledim. Bir ay içinde taşınana kadar kutusunda duracak. Şu anda oturduğum sitede D-Smart'ın SmartCity uygulaması var, yani normal anten üzerinden dijital yayın diyebiliriz. Aynı anten kablosundan SD yayın da veriliyor. Açıkçası ikisinde de memnun kaldım. HD ve SD performansı oldukça tatmin edici, zaten ben de bu cihazı görüntü kalitesi için almıştım. USB'den film izleme konusunda sadece menüyü inceledim, altyazı deneme şansım olmadı. Ancak NTFS formatlı olmasına rağmen (ve kitapçıkta desteklediği yazmasına rağmen) TV maalesef 1 TB'lik 2,5" Western Digital diskimi görmedi. Taktığım 8 GB'lık USB'deki filmi ise kolayca açtı. Dahili uydu alıcıyı henüz kullanmadım. İnternete bağlayıp Smart özelliklerini denedim. Fena değil ancak iyi denemez. Zaten bu konuda da aşırı bir beklentim yok. Menüler karışık falan diyorlar, ancak ayar menüleri çabuk öğrenilebilir, bana pek karmaşık gelmedi. TV kapalı iken düşük enerji tüketimi ile gösterdiği duvar kağıtları hoş bir yetenek olmuş. 3D performansını deneyemedim, çünkü Bimeks gözlükleri göndermeyi unuttu :)

Maalesef çok bilgi veremedim, ancak taşınmamın ardından daha detaylı bilgi verebilirim. Bu arada eklemek isterim, TV çok ağır. Yani tek başına hareket ettirmek oldukça zor. Sağlam bir sehpa ya da duvar aparatı istiyor.

• Sayın kullanıcılar bende bu tv yi düşünüyorum,
    Hd film ve tv aynı zamanda oyun için kullanacağım,

Panel kalitesi nasıldır, pırılpırıl ,berrak ,dr(dynamic range) derinlikli detaylı sahibi siyah bölgeler ve renkler arıyorum tabi akıcılıkla betaber, paneli kullanan arkadaşlar yorum yaparsa çok memnun olurum.. 5000tl civarına bulunabiliyor şuan, rakip olarak, sony 55w955 var...

Uzun süredir kullanan arkadaşlar vardır mutlaka artı ve eksi yönlerini söylerlerse 1-2 güne almam gerekiyor..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.