Şimdi Ara

Sharp yeni ledleri ile bayağı iddalı olacak sanırım LC-60LE857E (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
2
Favori
28.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende sharp 60le 857 aldım umarım hata etmemişimdir.. 2-3 kargo gelir ve kurulumu biter.
    Buarada bimeks indirimi+ indirim kuponu+ bipara ile 4600 tl ye geldi kapalı kutu..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: vahdettinp

Albani üstad. Sharp le857 nin en iyi resim ayarlarını nereden bulabilirim. Google dan bir kaç adet buldum ama birbirinden çok farklı ve saharpın farklı modelleri için. Bu konuda yardıma ihtiyacım var. Kullanan arkadaşlar da tecrübelerini paylaşırsa çok makbule geçer.

Selam

"FILM" için sett.

Öncelikle sormak istediğim ise şudur;FILM leri nereden izliyorsun?? örneğin sen de BD varmı? varsa bu sett.ler 1080p/BD-media içindir ve ilk etap da bunu uygula!

Not;

A-USB-stick/USB-HDD ile izleme durumu farklıdır(BD-rip veya BD-netten indirme 1080p olsa bile!)PC de farklıdır v.s

B-Sharp ların Menü sistemi genelde aynıdır veya tepkimeleri de aynı sayılır!

C-Panel Default ayarlara gelsin veya resetle! sonra işleme başla!
    ++

Pict.Mode;MOVIE

>OPC;off yap öncelikle!

Backlight;+14/16
    Contrast;+35(veya 40/42 dene!)
    Brightness;-12/15
    Colour;0(ancak içeriğe göre bundan sapma olur!)
    Tint;+2/3(içeriğe göre değişecektir!)
    Sharpness;-2/3/4(içeriğe göre değişecektir!)

>Adv.Sett.

Colour Gamut;Expanded(içerik buna uygun ise! aksi halde 0-255 skalası 235 değerine iner standard da!)
    Motion Enhanc.;Off(bu da içeriğe göre değişiklik gösterebilir!!)
    Act.Cont.;Off
    Gamma;+1(bunu zaman içinde kendin izleyerek yeniden ayarlaman gerekir ve içeriğe göre yine değişiklik gösterir!!)
    Black-level;default
    Film mode;On(içerik org.BD media ise,değilse Off)bu ayar 24/25fps ye göre panelin Cadance(doğru aşağı ölçeklemesini) yapacaktır!

Col.Temp;Middle(FILM ler-Hollywood yapımları normalde "sıcaktır" veya bayağı sıcaktır!dolayısıyla bunu içeriğe göre yeniden ayarlaman gerekebilir!)
    High>>Blueish yapar/Low>>Reddish yapar! "Blue" sıcaklık FILM lerde asla olmaz!! bunu ancak SD&HDTV programlarında kullanabilirsin(Film/Dizi v.s hariç!)
    Aşağıda verdiğim 10-point ayarı işte bu olayı daha geniş biçimde ayarlayan set.dir!

Şimdi "10-point White-Balance" ayarını veriyorum;ancak bunu set.etmeden önce öncelikle yukarıda verdiğim değerleri girip resmi inceliyorsun(içerik tabiki FILM olacaktır!)
    daha sonra "test" amaçlı aşağıda verdiğim değerleri giriyorsun ve resmi tekrar izliyorsun!

Position;

RED Green Blue

1- +28 +12 +27
    2- +7 +5 +10
    3- -1 +2 -5
    4- -10 -2 -7
    5- -14 -1 -10
    6- -16 -1 -17
    7- -18 -2 -20
    8- -18 -1 -20
    9- -15 +2 -5
    10- -5 +1 0

Not;aslında bunun sett.çıplak gözle v.s yapılmaz ve prof.ISF gerektirir!! ve tabiki içerik FILM ise ortam aydınlamasına göre panelin ISF cihazlarıyla
    set.edilmesi gerekir!! örneğin bu değerler ortam ışık şiddetiyle alakalıdır!

Adv.Set."CMS" HUE ayarları

R+1/Y-1/G-2/C+1/B 0/M+3

CMS Saturation ayarları

R-2/Y-1/G-2/C-2/B-7/M-2

CMS Value/Bright ayarları

R+3/Y-2/G+2/C-2/B 0/M-2

Bu CMS ayarları da yukarıda bahsettiğim gibi aslında prof.ISF ile tam doğru ayarlanıyor!

QuadPixel;advanced
    DNR ve diğer ayarları off yap

++++++

Not;Sharp daki "Movie Mode" normalde Default olarak "karanlık ortam" için set.edilmişdir!!
    sen bence verdiğim set.leri User mode a uygula ve dene!(Kullanıcı modu olarak)

İçerik 1080p ise(org.media dan bahsediyorum!!) x.v Colour aktif olmalıdır ancak bu durum bir HDMI kablo ile bağlantıda olur!gerçi normalde herkes HDMI kablo kullansa bile,kablo kalitesi burada söz konusudur!! ....abi 10 liralik kabloda aynıdır.... olayı burada söz konusu değildir

Aspect;Movie 16;9 seç!!!(alt-üst barlarda boşluk kalacaktır ama bu aslında Filmin native aspect ayarıdır,Wide v.s seçerek resmin org.formatını bozma!!)

Diğer ayar ise(öğe) 1080i/p HDTV içeriklerde dot-by-dot seç!

++

Daha olmadı sana özel prof.ISF sett.yaptırırız(FILM için)

CAN++

Bu ayarları deneyen oldumu?

• Merhaba, ben de Panasonic Plazma'dan vazgeçip Sharp'a ilgi duymaya başladım.
    Şu an 5000 TL'ye 2 gözlük hediyeli LC60LE857 bulunuyor.

Kafamı karıştıran bir detay;
    Türkiyede 3 çeşit LC60LE857 var.
    1- LC60LE857 (Bimeks)
    2- LC60LE857E (Mediamarkt, Gold, Ereyön)
    3- LC60LE857V (Teknosa, Kliksa)

Muhtemelen ithal edildiği ülkeye göre uzantıları var ama bu işi bilse bilse @albani bilir

Bir de @caver, son 15 gündür bir şikayetiniz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: meke

Merhaba, ben de Panasonic Plazma'dan vazgeçip Sharp'a ilgi duymaya başladım.

1- LC60LE857 (Bimeks)

Muhtemelen ithal edildiği ülkeye göre uzantıları var ama bu işi bilse bilse @albani bilir

Size detaylı bir yorum yapayım, amatör fotoğrafçı ve photoshop kullanan olarak.

Pekçok tv kullandım philips, sony, lg den orta ve üstü serilerde eski ve yeni.. Gözümün gördüğüne de güvenirim,

Sharpı 60le857 almadan ve aldıktan sonrada çekincelerim vardı keza çok inceleme yok int.de..ancak şuan objektif değerlendirmelerimi yapabilirim..

1)siyah bölgelerde dr(dynamic range) beklentimin çok üstünde çıktı, derinlikli detay ve kıvrımlarda çok iyi... pek çok tvde yerlerde başarım maalesef zaten bu yuzden bulutlanma denen fotoğrafçılık değimiyle "noise" yaparlar, ( bu konuda phil. 9xxx de iyiyidi) film ve dizilerde siyah bölgeler çok olur ve başarısılık kabul edilemezdi, o yüzden çok memnun oldum..
    2) renk ve görüntü kalitesi, bu tv sharpın kendi patenti quattro( rgb-y) sarıyıda algoritmaya eklemiş yani standart bir rgb led tvden tüm renkler açısından 3milyona yakın farklı tonlamalarda renk verebilme mevcut buda özellikle belgesel kanallarında inanılmaz öne çıkıyor özellikle açıksarı(beyaza yakın) - k.rengi tonları- koyu turuncu(kırmızımsı)lara kadar, tam bir şönel... Derinlikli mavilerde ayrı bir çekici..
    3) berrak ve kaliteli bir Paneli var her nokta ve açısında zengin, 60" gibi ekranda gayet güzel..
    4) tasarımı çok güzel arka girişlere ulaşım kolay duvara monte ettk...
    5) bu tv alıpta standart yayın izlemek çöpe atmak demek,
    Ben dijiturk belgesel paketi ile hd izttv - natgeo- history gibi kanallarında yayınlarında bu kaliteyi ve blueray rip mkv gibi filmlerde görüyorum, sd yayınlarda görmeniz mumkun değil..
    6)ses sistemi güzel geldi.
    7)menusu güzel bazı ark. Karışık demiş bence değil. Youtubedan izlemesi güzel.
    8) fiyat olarak 6500 lerde çıkıp şu sıralar 4500-5 civarı alınabilecek en güzel panel ki 60" ciddi bir boyut, rakiplerin orta düzey tv var ancak ki 857ye yaklaşamazlar
    9) yine sharpın yakından izleme başarısı sayesinde geniş ekranda gerçek 3 d keyfi yaşanıyor, ps3 de 3d iyiyidi zaten oyun modu başarılı bulunmuş net.dede..

Kısacası bu kalitede bu boyutta bu fiyatta bir tv aldığıma memnunum.. Öyle bir devirdeyizki 2000 tl tel. Alıp 2 sene kullanıyoruz.. 5000 vererk günde 5-6 saat keyifle enaz10 sene kullanılacak bir ürün için fazla değil kesinlikle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caver -- 2 Eylül 2014; 17:56:59 >

• Çok teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 2 Eylül 2014; 19:03:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Çok teşekkürler,

Rica ederim,
    Tv bimeksten almıştım ankamall şubesinde mağzaya özel indirim vardı 4900 tl,
    100tl hediye çeki , %6 bipara iadesi ile, 4600 tl civarına geldi,

Buarada sharp servis oldukça iyi, baya test yaptık panele beraber usb den 1tb hdd takıp,
    Sharpta şöyle bir durum var, orj. Made in japan,
    sony çoğu modelde lg den panel alıyor iyi paneller ancak kendi panelleri olan birkaç serisi lanse edilip ilk çıktıklarında bitiyorlar zaten, fiyatları bile düşmeden ...
    baknz w955-w905 ...

Başka merak ettiğini birşey varsa sorbilirsin?

• Dün yurtdışı sitelerde yapılan incelemeleri okudum.
    Albani'nin dediği gibi bize basit versiyonları getirmişler. Aynı TV 10bit 240 hz satılıyor.
    Bizim alabileceklerimizin de yeterli olduğunu düşünüyorum, 1-2 ay bekleyip 2015 modellere bakmak iyi olabilir/mevcutlar ucuzlayabilir.

Bir yandan da Amazon'daki Oled'leri görüp incelemelerine baktım. Düz ekran Oled de var.
    Siyah becerisi ve refresh rate güzel, bu da düşündürüyor.

• quote:

Dün yurtdışı sitelerde yapılan incelemeleri okudum.
    Albani'nin dediği gibi bize basit versiyonları getirmişler. Aynı TV 10bit 240 hz satılıyor.
    Bizim alabileceklerimizin de yeterli olduğunu düşünüyorum, 1-2 ay bekleyip 2015 modellere bakmak iyi olabilir/mevcutlar ucuzlayabilir.

Bir yandan da Amazon'daki Oled'leri görüp incelemelerine baktım. Düz ekran Oled de var.

Evet baya yeterli, ben bile kılıkırk yaran bir kişi olarak, çok memnunum bence alıp kullanmaya başlamak lazım, sonra stoklarda kalmıyor bazı bimekslerde, en iyi fiyatları daorda..
    Zaten 2013 model bir tv olduğunu düşünürsek fiyatı bimekste baya uygun bir rakama indi şuan aslında, forumun eski sayfalarındaki fiyatlara bakabilirsin
    60" olarak bu boyutta değerlendirmek lazım 156 cm :)

Dediğim gibi örn. Sony 60" rakibi 8xx serisi oda baya geride kalite olarak ki fiyat olarak 5800 tl di sanırı
    Düşük boyutta 55 inc w 955 lg ips panelli sony 5600 tl ki görüntüsü orta vasat, bu tv leri birebir karşılaştırdım..
    Bakılabilecek bir diğer marka 55 phil. 9xxx ama piyasada yok, sony 905w ler teşhir bile yok...
    Lg samsung bakmam bile.. Belki 1 -2 modelleri ama ona bile isteksizim..

Sonuç olarak Daha iyi bir şey istersen Üst modeli 60qu10 sharpın ileri üst düzey, daha yuksek bütçeli bir tv baksam onu alabilirdim, sizinde 857 ile memnun olacağınızı düşünüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caver -- 2 Eylül 2014; 20:42:36 >

• quote:

1- LC60LE857 (Bimeks)

Tvler arasındaki fark nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Den57

quote:

1- LC60LE857 (Bimeks)

Tvler arasındaki fark nedir?

Fark yok sanırım, bu sona kod ekleme laptoplarda da oluyor, kendi kodunu oluşturuyor marlet sanırım son harf ekleyerk.

• Bende sharp ve sony arasındayım
  • Bugün Doğubank'ta fiyat sordum.
    Bir dükkan 4750 TL dedi.
    2 gözlük var değil mi? diye sorunca ilaveten 2 daha var, 4 tane veriyorum dedi.
    Başka bir tane 4900, bir diğeri 5250 fiyat verdi.
  • quote:

Bugün Doğubank'ta fiyat sordum.
    Bir dükkan 4750 TL dedi.
    2 gözlük var değil mi? diye sorunca ilaveten 2 daha var, 4 tane veriyorum dedi.
    Başka bir tane 4900, bir diğeri 5250 fiyat verdi.

Evet 2 gözlük var içeriğinde..
    Gözlüklerin satış satış fiyatı 180- veya 360 gibi bir rakamdı bence iyi teklif

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caver -- 6 Eylül 2014; 10:31:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caver

quote:

Dün yurtdışı sitelerde yapılan incelemeleri okudum.

Evet baya yeterli, ben bile kılıkırk yaran bir kişi olarak, çok memnunum bence alıp kullanmaya başlamak lazım, sonra stoklarda kalmıyor bazı bimekslerde, en iyi fiyatları daorda..
    Zaten 2013 model bir tv olduğunu düşünürsek fiyatı bimekste baya uygun bir rakama indi şuan aslında, forumun eski sayfalarındaki fiyatlara bakabilirsin
    60" olarak bu boyutta değerlendirmek lazım 156 cm :)

Dediğim gibi örn. Sony 60" rakibi 8xx serisi oda baya geride kalite olarak ki fiyat olarak 5800 tl di sanırı
    Düşük boyutta 55 inc w 955 lg ips panelli sony 5600 tl ki görüntüsü orta vasat, bu tv leri birebir karşılaştırdım..
    Bakılabilecek bir diğer marka 55 phil. 9xxx ama piyasada yok, sony 905w ler teşhir bile yok...
    Lg samsung bakmam bile.. Belki 1 -2 modelleri ama ona bile isteksizim..

Sonuç olarak Daha iyi bir şey istersen Üst modeli 60qu10 sharpın ileri üst düzey, daha yuksek bütçeli bir tv baksam onu alabilirdim, sizinde 857 ile memnun olacağınızı düşünüyorum..

hocam merhaba tvniz DTS sesleri çözüyor değil mi? Birde oynatamadığı format var mı? genel olarak tavsiye eder misiniz? cevabınız için şimdiden teşekkürler.

• http://media.datatail.com/docs/specs/145580_en.pdf

Merhaba,
    Dökünmanda 4 sayfaşık detaylı özellikleri mevcut.
    Dts destekliyor tabi. Hdd den 3 kere film izledim onun harici laptop bağladım.
    Türkçe karakterleri desteklemiyor, birde mkv blueray rip bir filmi açmamıştı ama diğer bu formatları açmıştı, filmde bence sorun.. Yinede lg kadar iyi olmasa gerek, ama philipsten iyi gibi panel kaliteli dışındaki diğer smart film oynatma v.s. Diğer özellikler konuusunda..

• 55 lik bir model arıyorum LED olarak Fakat bu model dede 4K yok
    Gördüm çok beğendim. SHARP LC60LE857E yi

Fakat Albani kardeş bu işin uzmanı ne derse ona bakmam lazımm

Selamlar..
  • Arkadaşlar LC60LE857E ve 2 adet gözlük için 5.000 TL fiyat aldım, sizce daha ucuza bulabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrBeyaz

Arkadaşlar LC60LE857E ve 2 adet gözlük için 5.000 TL fiyat aldım, sizce daha ucuza bulabilir miyim?

Syn Beyaz

Sharp ın 60 UQ10 modeli kampanyada
    5999TL ile teknomarketlerde satılıyor.
    Değerlendirmenizi öneririm.

Selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Maverick_77

quote:

Orijinalden alıntı: MrBeyaz

Arkadaşlar LC60LE857E ve 2 adet gözlük için 5.000 TL fiyat aldım, sizce daha ucuza bulabilir miyim?

Syn Beyaz

Sharp ın 60 UQ10 modeli kampanyada
    5999TL ile teknomarketlerde satılıyor.
    Değerlendirmenizi öneririm.

Selamlar

Şartları zorlamama değecek bir tv mi, yani arada ki 1000 TL farkla bunu mu almamı tavsiye edersiniz?
  • Sharp ın son zamanlarda tr pazarına sunulan en kaliteli seri LE857 gibi görünüyor(sharp elite vs panelleri karıştırmıyorum). Ancak f/p paneli değil bana göre. 3.500 gibi rakamlara satılsa okey. Ama 5.000 ve üstü rakamlar bana biraz uçuk gelmekte.(70 inch ve üstü hariç)

Ben sharp markasını uzun süre araştırdım. bu araştırmalar sonucu ülkemizde satılan uq10 serisi harici bir panelini beğenmedim. İlgili panel 2K dır ve 4K Ready olarak geçer. Upscale kısmı fena sayılmaz. Ama İnput lag a etkisi nasıl olur test etmek lazım.

Çok test yok ilgili panelle. Ama 857 serisinden daha daha üstün özelliklere sahip görünüyor. Standart bir kullanıcı olarak ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Ama performan konusu ve teknik veriler için Albani ustanın yorumlarını okuyabilirsiniz.

@ironman
    Sen de aynı paneli düşünebilirsin.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.