Şimdi Ara

Shutter Island (2010) | Martin Scorsese | Leonardo DiCaprio (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SelimSaglam33 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
549
Cevap
1
Favori
39.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kaplanmete

Filmi begendim ( 8/10). Ama acikcasi oyle basyapit denilecek bir performans gormedim filmde. Baslarda biraz yavas basladi, sonra sorular isaretleri kafada birikmeye baslayinca film gercekten guzel bir hal aldi diyebilirim. Ama @_AMADEUS_`un dedigi gibi bazi yerlerde zorlama muzikler girdi, filmin kalitesini biraz dusurdu. Birde Michelle Williams`in oyunculugu cok kotuydu bence...

Doğrudur. Bence de bu film bazıları için başyapıt olarak kalacak filmlerden. Ama tekrar izleyince ben de herkes gibi esas görüşümü net bir şekilde yazabilirim. Ama Avatar falan hikaye, böyle bir sinema tadı uzun zamandır almamıştım.

Michelle Williams çok iyi oynamadı bence de. Ama çok göze batan bir zayıflık hissettirmedi. Sir Ben Kingsley de her zamanki gibi çok iyiydi. Mark Buffalo'yu da sürekli duyuyordum ama pek filmini izleyememiştim. O da iyiydi bence. Genel olarak baktığım zaman Caprio için Oscar'lık, diğerleri için de başarılı diye düşünüyorum.

• Film güzel ama kafam karıştı en son bi laf söylüyor, iyileşti ama orda kalmayı tercih ettiğini anladım umarımda öyledir.böyle filmleri sinemada seyretmek lazımmış çeviri çok kötüydü en önemli yerleri çevirmemiş adam sinir oldum.

• Yahu nasıl iyileşti..? Benmi farklı film izledim yoska sizmi..? Adam iyileşti sanıyordu fakat sonda tekrar diyordu burayı kapattıracaz vs.. Filmin başına dönüyordu..Bende sonunu tahmin ettim diyordum sonra mağarada o kadınla karşılaşınca dedim bu hasta değil.. Sonda dumur oldum..

8/10
  • quote:

Orijinalden alıntı: smd

quote:

Orijinalden alıntı: Tun4

Ben beğendim filmi.

@smd

Sana katılmıyorum hocam;

Filmin sonu belliydi, adamın son cümlesi her şeyi açıklayordu zaten.Bir canavar olarak yaşamaktansa iyi bir insanmış gibi ölmeyi tercih etti.İyileşmişti aslında.

İyi de belli miydi ki onun da kesin olduğu? Sürekli dönüp durdular son yarım saat farklı olaylar arasında. Son cümlelere de pek inanmadım açıkçası.

Bi de 2 yıldır burdasın diyorlar. Hangi ara geçti iki yıl? Hem deli hastanesine yatacakken silahı da var o nasıl oluyor? Rüya mıydı onlar da? Baya da dışarıda dolaşıyor. Diğerleri sadece bahçede takılabiliyor.

@Barbar
    Bi kere Di Caprio resmen oyunculuğunu konuşturmuş. Muhteşem oynamış. Film psikolojik-gerilim tarzı. Gerilim de genelde aniden gelen seslerle yapılıyor. Yani aniden çakmak çakması, hasta sesleri falan.
    İlk yarısı da baya yavaş geçti. 2. yarıda daha aksiyon beklerdim ama pek beklediğim gibi çıkmadı. Son sahneler çok karışıktı. Açıkçası ya sonunu anlatamadılar tam olarak ya da ben anlamadım bilmiyorum

Güzel film. Ama IMDB'deki yerini hakediyor mu bilmiyorum. Bu türe hayran olan arkadaşım bile tam olarak tad alamadığını söyledi

Hocam 2 yıldır ordaydı.Ama birkaç gün önce serbest bıraktılar adamı bakalım böyle iyileşebilcek mi diye.Eline silahını falan verdiler.Doktoru onun polis arkadaşı rolünü oynadı.En tehlikeli hastaydı ve ölmemesi için ellerinden geleni yaptılar onu iyileştirnek için.

@nevarbe

Hatırlarsan filmin sonunda Di Caprio canavar olarak yaşamaktansa iyi bir insanmış gibi ölmeyi tercih ederim diye bir cümle kuruyor.O sıradaki konuşmada(Filmin sonunda merdivende doktoruyla konuştuğu zaman) aslında iyileşmemiş gibi davranıyor ama en sondaki kurduğu bu cümle aklının yerinde olduğunu gösteriyor.Sadece ölmek istiyordu ve o yüzden öyle konuştu.Hatta merdivenden kalkıp ilerlerken doktoru arkadan seslendi bir an inanamadı.Ama tercihini yapmıştı zaten.

• Martin Scorsese`den beklenilmeyecek derecede kötü bir filmdi...

Hikaye sürprize açık, kurgu güzel ama sahne geçişleri berbat. İ
    lk başlarda adamın sorunlarının kaynağı 2. dünya savaşı ve karısının trajik ölümü gibi göstermeye çalışıyor ki anlamayalım diye ama bunu beceremiyor işte.
    Pat diye atlamalar, gereksiz kullanılan müzikler. Hayır film yeni başlamış, arabayla adanın içinde limandan binaya gidiyorsun sadece, gündüz vakti, ortalık yeşillik piknik yeri gibi ama alttan vampir filmi gibi müzik veriyorsun. Saçma sapan replikler zaten iyice batırıyor.

Şuna biraz özense Beautiful Mind kadar etkili bir film olacak ama nerdeee...

Böyle basit bir son yerine sen filmi bitirirken, herkes adamı deli sanıp tüm filmi kendi hayali sanarken versene hafiften " bu polisten de kurtulduk daha ne kadar saklayabiliriz bilemiyorum... " tarzı bir replik millet apışsın.
    Ama yok, içine etmişsin Martin Scorsese kusura bakma da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouL InvictuS -- 19 Mart 2010; 8:52:24 >

• güzelmi değilmi karar veremeyeceğiz yorumlardan en iyisi izlemek
  • quote:

Orijinalden alıntı: RiverIsland

güzelmi değilmi karar veremeyeceğiz yorumlardan en iyisi izlemek

Hurt Locker 6 oscar alıyorsa bunun 20 tane falan alması lazım yani o derece...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simon_Adebisi

quote:

güzelmi değilmi karar veremeyeceğiz yorumlardan en iyisi izlemek

Hurt Locker 6 oscar alıyorsa bunun 20 tane falan alması lazım yani o derece...

Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca;

Filmi izlemediysen okuma:

Sonundan nasıl emin oluyorsunuz hala anlayamıyorum. Ben ilk başta sinemada izlediğimde adam marşal dedim, daha sonra evde son kısmına baktım deli dedim. Ama neresinden bakarsan bak ortada belirsizlik var. İnternette ne kadar yorum okuduysam iki tarafa da çekilebileceği yönünde, aynı benim düşündüğüm gibi.

Yukarıda sonundan emin olan bile var. Adamlar sonu muallakta kalsın diye bir taraflarını yırtmışlar, inanılmaz zekice hazırlanmış diyaloglar var. Bizim göremediğimiz bir şey de olabilir, altyazılı izlediğimiz için. Kesin olan bir şey varsa, onu da açıklayın da bilelim.

Pazartesi günü büyük ihtimalle sinemada bu filmi tekrar izleyeceğim. Şu an fikrim 10/10'luk film olduğu yönünde, tekrar izleyince kararım değişecek mi bakalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armasova -- 19 Mart 2010; 15:01:09 >

• Orijinalden alıntı: Sendromkaan

Adamlar sonu muallakta kalsın diye bir taraflarını yırtmışlar.

Pazartesi günü büyük ihtimalle sinemada bu filmi tekrar izleyeceğim. Şu an fikrim 10/10'luk film olduğu yönünde, tekrar izleyince kararım değişecek mi bakalım...

Sorun burada aslında. O kadar zorlayıp saçma sapan sahne geçişleri yapmış ki yönetmen bunu yaparken filmi bozmuş. Profesyonel yönetmen değilim ama çoğu sahnede resmen yalvardım çevir şu kamerayı diye, o kadar kötü açılar seçilmiş o kadar gereksiz yerlere önem verilmiş ki.

Kurgulamayı düzgün oturtsa, flashback tarzı sahneleri güzel yedirse ve şu saçma salak araya giren o kakafoni müzikleri düzgün yapsa çok çok iyi bir film olabilirmiş.

Geçmişe dönüp bir düşünün Beautiful Mind hayal üzerine kurulu bir film baştan sona. Ama hangi sahnesi gerçek değilmiş gibi geldi size, bu filmde gerçekler bile seyirciyi kararsız bırakmak adına zorlanmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouL InvictuS -- 19 Mart 2010; 15:09:26 >

• Sonunu ben ve yanımdaki 2 arkadaşım da film arasında tahmin ettik. Hatta salonda bikaç kişiden de duydum. Bence bende bir anormallik yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOGOMEZ

quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

quote:

Shutter Island Blu-ray
    Paramount Pictures | 2010 | 138 mins | Not rated | Jun 24, 2010

Shutter Island (2010) | Martin Scorsese | Leonardo DiCaprio

Bu resmi koyduğunda br çıktı sandım bi an. Hemen tor leech e girdim aradım aradım bulamadım, Allah bildiğin gibi yapsın seni hocam.

Mesajına çok güldüm yeminle gülmekten elimdeki colayı'da halıya döktük çok yanlış etmişim sana kankam yaaa

gogomez niye arkadaşı yanıltıyosun bak çocuk aramış aramış bulamamış garibim ya yazık

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

quote:

Shutter Island Blu-ray
    Paramount Pictures | 2010 | 138 mins | Not rated | Jun 24, 2010

Shutter Island (2010) | Martin Scorsese | Leonardo DiCaprio

Bu resmi koyduğunda br çıktı sandım bi an. Hemen tor leech e girdim aradım aradım bulamadım, Allah bildiğin gibi yapsın seni hocam.

Mesajına çok güldüm yeminle gülmekten elimdeki colayı'da halıya döktük çok yanlış etmişim sana kankam yaaa

gogomez niye arkadaşı yanıltıyosun bak çocuk aramış aramış bulamamış garibim ya yazık

Hiç sorma sadece pasif bi cover koydum ama herkes BD/çıktı zanneti emin ol birdaha yapmıcağım bende izledimde güzel bir film Di-caprio oscarı alsın diyorum bu yıl-heleki Kanlı elmastan sonra fanı olduk adamın

• kanlı elması izleme fırsatım olmadı ya. ilk fırsatta izlemek lazım
  • Altyazı çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cane®

Altyazı çıktı.

Ne zaman ?
  • aldım bileti 18.15 seansına çok umutluyum bu filmden...

Bu arada cinebonusta 8 salon var 7 sinde Türk filmi... Yuh oha... Ban.gif
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cane®

Altyazı çıktı.

Ne zaman ?

2 saat önce.

http://divxplanet.com/sub/m/20846/Shutter-Island.html
  • Beyler filmi nereden çekebilirim bulamadım hiçbiryerde.

edit: Buldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heathen -- 20 Mart 2010; 18:34:01 >
  • sinemada izliyorum şuanda ara verdi.. Şuana kadar gayet başarılı ve sıradışı bir konuya sahip...

Ekleme : başyapıt olmasada mükemmel bir fimdi... Scorcese in en iyi 3 filminden biri demek yanlış olmaz...

10/9 veriyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbar -- 20 Mart 2010; 21:00:43 >
  • Bende yeni izledim.Nedense beni çok etkiliyor bu tarz filmler,çok başarılıydı her anlamda izlemeyenler veya tereddüt edenler için kesinlikle izleyin
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.