Şimdi Ara

Sıcak Ekran Kartı için GPU Tweak ayarı ve Sıcaklık düşürme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle bu programı veya msi afterburner ı bir çok kişi kullanıp fan ayarlarını kendi yapmıştır.

benim kullandığım ekran kartı ise Asus TUF modeli 1660 süper, (Evo olmayan model) revize olmayan model yani.

oyunlarda %100 kullanımda 87 dereceleri görüyor kart. üstelik kasamda hava akışı iyi olduğu halde kartı alırken çok araştırmamıştım asus markasına güvenip almıştım ama bu TUF modelleri sıcaklık

konusunda zayıf kalmış içindeki heatsink ler çok ince yapılmış gerçekten. evet ekran kartı 95 maks kullanım derecesi var ama yinede 87 - 90 çok bence.

malum ekran kartları çok pahalı birden satıp yenisini alamıyoruz. bende alamam zaten şu dönem. bu kart ile ilgi ne yapabilirim diye düşündüm.

ilk olarak Asus GPU Tweak 3 ile fan ayarı yapmak geldi aklıma çünkü kart 87 lere çıksa bile fan yarı hızda dönüyor ısrarla sessizlik olsun diye. bende kendim custom fan ayarı yaptım

bu sayede 87 derece olan sıcaklığı %100 kullanımlık oyunda 70 dereceye kadar düşürdüm. tabi bunun bir götürüsü var oda ses bu konuda yapacak fazla bir seçenek yok ancak çok sıcak çalışmasından iyidir.

ses çok fazla etkilemiyor daha önceki yıllarda gtx 260 falan kullanıyordum o dönemlerde de deli gibi dönerdi fanlar.

burada videoda önce kartı maks sıcaklığa çıkarıp sonra fan ayarını devreye aldığım da ne kadar düştüğünü kaydettim. oyun world of warcraft ve bu noktada gpu %100 kullanımda.

GPU TWEAK OYUN TESTİ FAN PROFİLİ İLE SICAKLIK DÜŞÜRME.. - YouTube

daha sonra kasam dark guardian model altta zeminde 2 tane fan vardı onlar ekran kartına yetişemiyordu onları ekran kartının altına gelecek şekilde bir şey yapmaya karar verdim

Akasa markasının bir parçası var 118 tl civarına satılıyor bunu tam altına gelecek şekilde monteleniyor

yabancı bir bilgisayarcı incelemesini yapmış bende buradan ilham aldım.

Cool your Graphics card down 🔥 ideal for GeForce 3060, 3070, 3080 - Akasa PCI Slot Bracket for Fans - YouTube

ben bunu satın almadım ama bunu kendim plastik kilitler ile yaptım önce fanları birbirine bağladım sonra tam ekran kartının altına gelecek şekilde kasa arkasından kasaya iyice sıkıca gererek monteledim.

sabit ve sağlam bir şekilde taktım. sallanma titreme yok.

bu şekilde yaptıktan sonra video daki yaptığım testi tekrarlarım ve 70 e düşürdüğüm sıcaklık 65 dereceye düştü yani extradan 5 derece daha fark etti. dana önce altta monteliydi bu fanlar.

max hızda çalışıyor ama sessiz 1300 rpm civarı.

burada dikkat edilmesi gereken tek husus fan stop olan bir ekran kartınız var ise belki bu altta ki fanlar o fanları döndürebilir. benim kartım da yok ancak olan kişilerde bu fan durduktan sonra döndürmesi sorun yaratır mı bilemem. bu konuyu belirtmek isterim.

benim yaptığım fan ayarı da daha yüksekte çalışıyordu 70 derece iken hali ile 65 e inince ses biraz daha azalmış oldu.

tabi bu tamamen size kalmış elinizde olan fanlar ile sizde deneyebilirsiniz, eğer sıcaklık sorununuz varsa deneyebilirsiniz.

üstteki aparat çok pahalı değil benim almama sebebim ekran kartının tam altında micro anakart olduğu için usb power gibi çıkışlar var ve bunları sıkıştıracağı için almadım. olmayacaktı uzun anakart olursa sorun olmaz ama bende o girişler var. o nedenle böyle plastik kilitler ile yaptım.

belki birinin işine yarar diye burada paylaşmak istedim. herkese iyi forumlar.

• Güzel paylaşım, elinize sağlık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • youtube videosu silindi tekrar ekleyeceğim 87 dereceden 70 e indirdiğim video. bilginize.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU ve EKRAN KARTI ISINMA SORUNU
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.