Şimdi Ara

Siemens EQ300 Otomatik Kahve ve Espresso Makinesi - 4949 TL - 250TL Maxipuan veya Worldpuan Hediyeli (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
8
Favori
27.593
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Video 240p tam anlaşılmıyor ama buhar yerine sıcak su veriyor gördüğüm kadarıyla. Buhar çubuğunu iyice oturtmayı deneyin. Muhtemelen tam oturmadığı için buhar kaçıyor.

• Masticore M kullanıcısına yanıt

arkadaşlar forumda birkaç kişi varız, ülkemizde kimsenin zevki kimsenin umrunda değil diye elimizden geleni yapıyoruz ki birkaç kişi hayattan keyif alabilsin. bakın başlık açtım, geyikler sorular da toplansın fırsatların yanında diye.

https://forum.donanimhaber.com/kahve-makinesi-firsatlari-black-friday-2022--154421271

buradan devam ederseniz herkes daha çok yararlanır.

sıkıntıya gelince: (rafadan tayfa profesör hayri bölümündeki ses tonuyla) bu bir sorun bile değil aslında. buhar verip sütü köpürtmüyorsa çubuğu iyi temizlemediğiniz için üzerindeki minik delik tıkanmıştır. o delikten hava çekip köpük yapıyor. biraz incelerseniz küçük bir delik göreceksiniz. iğne ucuyla ya da sıcak su altında orayı açın. iğne kullanırsanız genişletmemeye dikkat edin yoksa bundan sonra aşırı köpüklü olur. yapılan köpüğü çoğu insanın beğenmemesinin nedeni de bu delik. buhar gelen makine arızalı değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• QRX kullanıcısına yanıt
    Ep4346 yi bekliyorum düşmesini ama tek farkı tuşunun/programinin fazla olması gibi. 8500 e düşse bile 5693 e bunu almak daha mantıklı değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenool -- 30 Kasım 2022; 17:18:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fenool kullanıcısına yanıt
    Ben de onu bekliyorum da düşmüyor, tersine artacak gibi. En sonunda filtre kahve makinesi alıp geçeceğim 1000 liraya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • QRX kullanıcısına yanıt
    İki uc gundur takipteyim cok hizli artisa gecti 8500 görmüstüm 10100 oldu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • xiamen kullanıcısına yanıt

Ben otomatik makineden önce çeşitli yöntemler denedim. Kapsüllere göre oldukça avantajlı olduğunu düşünüyorum.

En büyük avantajı hızlı ve her zaman aynı sonucu (gerçi bu biraz tartışılabilir) alıyorsunuz. Benim gibi tek kişi kullanıyorsanız her sefer 1 bardak kahve almak su tüketimini doğal olarak arttırıyor. Neredeyse 1 kahve için bir o kadarda suyu temizlik için kullanıyor. Ama başka bir yöntemle kahve hazırlasakta yıkamak için su harcanacaktı diyede düşünülebilinir.

Ben genelde kg 200 tl civarı çekirdek kahvelerden alıyorum. 1 kahve için 10gr çekirdek tüketse 100 kahve için kahve başına 2 tl + su elektrik vs çok değil bence.

Taze ve çeşitli kahve almak isteyenler için sanalbaharat sitesini tavsiye ederim. Bildiğim kadarıyla toptancı bir firma. Hatta bazı kahvecilerin bunlardan aldığından şüpheleneniyorum.

Makineyi doğru kullanmak için kitapçığı okumakta fayda var. Yanlış hatırlamıyorsam orada koyu ve büyük çekirdekler için kalın, küçük ve çok kavrulmuşlar içince ince ayarda kullanılmasını öneriyordu. çekirdeği öğütürken ayarı değiştirmek gerekiyorki öğütücü zarar görmesin. Ama değişiklik aldığınız kahveye değil daha sonrakilere yansıyor. Ondan her çekirdeğe göre biraz deneme yapmak gerekiyor.

Simensler de genelde sütlü kahvelerin soğuk olduğu eleştirisi var. Philipsler bu konuda daha iyi deniyor. Benim tek gözlemim dolaptan aldığım süte göre dışarıdaki sütü kullanınca biraz daha sıcak olduğu şeklinde.

Otomatik makine almayı düşünenlerin varsa bir arkadaşlarında içecekleri denedikten sonra almasında fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BK2000 -- 30 Kasım 2022; 23:50:25 >

• Ben de 4346 bekliyorum :) 8500'lere gelirse alacağım, yoksa almayacağım.

• Hayırlı olsun, EQ300 7.500 TL'ye yükselmiş.

• kitappay K kullanıcısına yanıt

Bu modelin de kampanyası bitmiş. Bitmeden satın alabildim ancak henüz gelmedi gelince tekrar yorum yapacağım.

• AwJeezRick kullanıcısına yanıt

O fiyata satmaları zor.

• bir konuda deneyimli arkadaşların fikrini almak isterim. bu otomatik makinelerin bazılarında süt köpürtme çubuğu var bazılarında hazne var ve kendi sütü köpürtüp bardağa ekliyor, genelde model ve fiyat yükseldikçe bu işi otomatik yapan modeller olduğu görülüyor ama size hangisi daha iyi köpük kalitesi ve kullanışlılık açısından? (not: muhtemelen temizlik kolaylığı için manuel olanlar daha iyidir?)

• Benim kullanım deneyemilerime göre temizlik anlamında en kolay olanlar LatteGo sistemli Philips makineler. Her seferinde hazneyi yıkamanız gerekmiyor. Kalan sütle birlikte buzdolabına kaldırabiliyorsunuz. LatteGo ünitesini söktükten sonra makine üzerinde süt ile temas eden başka bir alan kalmıyor. LatteGo ünitesi de iki parça. Yıkayacağınız zaman çok kolay temizleniyor.

Daha sonra süt çubuğu olanlar geliyor. Her kullanımdan sonra süt çubuğunu çıkarıp yıkamanız lazım. Ama bu tip modellerde köpürtmeye müdahale etme şansınız var.

Hortumlu olanlar bir hazneden sütü çekiyor. Ama bu hortumları her seferinde sökmek ve içini temizlemek kolay değil. Bu tip makineler süt hortumunun içinden sıcak su geçirerek temizklik yapsalarda süt gibi kolay bakteri üreten bir ürün için bu şekilde bir temizlik yeterince hijyenik olmuyor.

• SwordsMan kullanıcısına yanıt

teşekkürler detaylı cevabınız için. peki köpük kalitesi anlamında ne dersiniz?

• ysahin2000 Y kullanıcısına yanıt

Otomatik köpürtenler biraz fazla köpürtüyor. Kremamsı bir kıvam olmuyor. Süt çubuğu olanlarda daha iyi kalitede köpük alabilirsiniz.

Şunu not olarak belirteyim. Süt çubuklu makinelerde iyi sonuçlar almanız için biraz çalışmanız lazım. Buharı aç sütün içine sok yeterli değil. Teknik önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SwordsMan -- 2 Aralık 2022; 13:17:17 >
  • Siemens' in nazını çekeceğime Malmö' den 9.000 TL' ye (2.500 TL tax free) bunu satın aldım:

https://www.delonghi.com/en-gb/manuals/ecam350-50-b-dinamica-automatic-coffee-maker/p/ECAM350.50.B%20EX%3A4

Siemens EQ300 Otomatik Kahve ve Espresso Makinesi - 4949 TL - 250TL Maxipuan veya Worldpuan Hediyeli

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Gümrükten nasıl geçirdin, heç bir görevli "hoop hemşerim nedir o öyne, göster bakalım" demedi mi?...gümrük vergisi, her türlü haraç, kesinti bilmem ne vs. kesmediler mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem_Alim

Siemens' in nazını çekeceğime Malmö' den 9.000 TL' ye (2.500 TL tax free) bunu satın aldım:

https://www.delonghi.com/en-gb/manuals/ecam350-50-b-dinamica-automatic-coffee-maker/p/ECAM350.50.B%20EX%3A4

Forum olarak rahatladık o zaman
    Hepimize büyük geçmiş olsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Merhaba arkadaşlar, bende Siemens EQ6 plus S300 modelini uzun zamandır kullanıyorum bakımları aksatmadan ve yağlamayı da ara ara yapıyorum.

Son zamanlarda atık haznesi resimdeki gibi olmaya başladı çekirdek ayarını değişik kullanmama rağmen sonuç değişmedi. Sizce durum servislik mi? Başına gelen var mı?

Siemens EQ300 Otomatik Kahve ve Espresso Makinesi - 4949 TL - 250TL Maxipuan veya Worldpuan Hediyeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.