Şimdi Ara

Sıfır Aldığım Jetta Aracımın Ön Kaputu Boyalı yada Boyası Kalın Çıktı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
9.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2011 Model sıfır aldığım Jetta tdı aracımın ön kaputunun değerleri 300-310 milimikron çıktı..Gerekli işlemleri başlattım..Bakalım sonuç ne olacak..

• Geçmiş olsun. Tek kelime ile "rezalet". Hakkınızı sonuna kadar arayın. Şikayet sitelerine yazın. Hakem heyetine başvurup dava açın. Dava açmazsanız hiçbir sonuç elde edemezsiniz. Mahkemenin vereceği karar çok önemli. Mahkeme kararı olmadan asla değişim yapmazlar. Bir de belirli bir miktar indirim alabilirsiniz.

İyi günler...
  • Çok teşekkür ederim ama elimi bağlayan durumlar var..Öncelikle plakası Ankara olması için arabayı dayımın üstüne almıştım..1 ay sonra kendi üstüme geçirdim.Bu durum çok büyük bir handikap olarak karşıma çıkacak diye tahmin ediyorum.İkincisi 2 yıl geçmiş olması..Yinede eksertiz istedim.. ve başvuruda bulndum.SIFIR BİLE ALSANIZ VW MERSEDES BMW BİLE ALSANIZ BOYASINI USTAYA GÖSTERMEDEN ve MAKİNA İLE ÖLÇÜM YAPMADAN ALMAYIN ARKADAŞLAR..!!
  • Malesef kaput boyaniz konu basliginizda belirttiginiz gibi kalın değil kaputta boya var. Anlaşmak yoluna yanasmazlarsa yasal yollara başvurmanız gerekebilir. Araci satmak istediğiniz anda bu durumu fark ettiyseniz değişen parça olmadığı ve çizilmiş kaput boyanmış olduğu için ikinci elde pek zarariniz olmayacaktir. Neticede tüm araç sahiplerinin başına gelebilecek bir olay. (Sıfır aracı boyalı olduğu halde boyasız gibi satmalari kabul edilemez, ikinci elde sadece çizik nedeniyle parçası boyanmış bir aracın değer kayıpsız satilabilmesi kabul edilebilir.) Saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalın kaput boyasını açıklamam lazım o zaman..Gösterdiğim ustalar bu boyayı bir insanın yapamayacağını..Boya damarlarının mükemmel olduğunu..Büyük ihtimalle robot boyası olacağını söylüyorlar..VW ustası makine ile ölçüm yapmasam bu araba boyalı demem şeklinde olayı ifade ediyor. Hatta bana haklı çıkacağım noktanın bu boyanın saniyide yapılamayacağını belirtmemi tavsiye ediyorlar..
  • Bugün ses çıkmadı VW den...
  • Aynisi babamim jettasimin basima geldi. Her seyi yaptik. Ama hicbir donus yapmadilar. Dava acmak istedik ama en saglam avukatlari tutar bunlar diye ondanda vazgectikm paramizla rezil oluyoruz.
    Babamin aracta 2012 modeldi. Bundan sonra babam bile araba satsa bana boya kontrolu yapmadan almam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benimde ümidim yok :S bElki fabrikasyon boya ekspertizi alırım diye bakıyorum..
  • Ben olayı çözdüm !!! Bana boyalı araç satılmadı..Benim kaput boyanmadı...Kaput serviste başka bir kazalı gri jettaya takıldı!!! Şimdi işler değişti!!! O serviste bakıma götürdüğüm sırada kazalı gri jetta olduğunu doğuş kabul ederse o servisi yakarım!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hondaxx

Ben olayı çözdüm !!! Bana boyalı araç satılmadı..Benim kaput boyanmadı...Kaput serviste başka bir kazalı gri jettaya takıldı!!! Şimdi işler değişti!!! O serviste bakıma götürdüğüm sırada kazalı gri jetta olduğunu doğuş kabul ederse o servisi yakarım!!

Kaputun sökülüp sökülmediği çok kolay anlaşılır. Bir ustaya gösterin. Hatta biraz dikkatliyseniz siz bile anlarsınız. Kaputu açın. 2 bağlantı noktasındaki vidaları inceleyin. Vidalarki boya hiçbir şekilde çatlamamış, yıpranmamış olmalı. Sanki bağlantı noktasıyla tek parçaymış gibi olmalı. Buralarda çatlak, boya yıpranması, açıklık vb. bir durum varsa kesin sökülmüştür. Hatta oranın makro fotoğrafını çekip buraya koyun. Ben size yardımcı olmaya çalışırım.

Eğer olay anlattığınız gibiyse işin rengi çok değişiyor. Adli bir olaya dönüşüyor. Olay doğruysa yapılanın hırsızlıktan hiçbir farkı yok. İspat edebilirseniz o servisi batırabilirsiniz. Yalnız çok sağlam delil lazım. Bu da biraz zor görünüyor. Deliliniz yoksa adamlar ""siz bunu dışarıda değişmişsiniz" diyerek kolayca sıyrılırlar.

Gerçekten mide bulandırıcı bir olay. Ben de sırf bu yüzden hafta sonlarına randevu alıp, triger değişimlerinde bile aracı serviste oturur 4 saat beklerim. Dikkat etmek lazım. İyi günler...

• Öncelikle ilginize çok teşekkür ederim...Ama kaputun bağlantı vidaların aşındığı ve söküldüğü bariz bir şekilde belli..Hem Toyota hemde vw servisindeki ustalarında teyit ettiği gibi..Ayrıca kaputu tutan çubuk ve çubuğun yerleştirildiği yuva 2 yıllın bir araçta olmayacak şekilde deformasyonlu..Çalan sadece kaputudeğil o çubuğu bile değiştirmiş..Dediğiniz gibi olay tamamen bir hırsızlık!!
    Bugün Doğuş Otomotivle 3 görüşme yaptım.Dediğim şey şu..Benim malımı çalan eğer sizin elamanınızsa ki araç sizin seerrvis dışında hiçbir oto sanayi,oto servise veya benzer yere girmedi, bu hırsız Doğuş Otomotivinde malını çalar,benden başka müşterilerinizinde malını çalar...Sizden hiçbir maddi beklentimyok..Benim için en önemli şey bu olayı ispatlamama yardım etmenizdir.Paradan daha öenmli olan bunu yapanın yanına bırkamamaktır.Eğer dediğimi ispatlarsanız zararımın teminini sizden değil bunu yapan kişi veya kişilerden istiyorum.Ayrıca cezalandırlmalarını istiyorum..
    Doğuş otomotivdekiler bana mikron fazlalığı olabilir deyince bende peki vidaların sökülmesini ve kaput çubuğu yuvasındaki defarmosyonu neye bağlıyorsunuz deyince cevap veremediler..Ayrrıca 100-110 milimikronla 310-320 mikron arasında 3 kat fazlalık olan bir vakkadan bahsediyoruz..150-160 milimikrondan değil...
    Son durum Doğuş Otomotivin gün içersinde beni 3 kere arayıpbilgi istemesinden dolayı olumlu devam ediyor diye düşünüyorum..
    Konu hakkındaki görüş ve önerileriniz benim için önemli çünkü ispatlayacak gücüm yok...

• vw lerde fabrika boya kalınlığı 100 ile 130 mikron arasındadır öncelikle geçmiş olsun diyorum Hakkınızı mutlaka arayınız vw almanya ya almanca bilen birisini bulup konuyu anlata bir mail atınız, vw almanya bu konuda gerçekten çok hassas eğer sonuç alamazsanız dava açın ve üniversite makina mühendisliğinden bilir kişi talep ediniz bilir kişi ayıplı mal diye rapor yazarsa aracın bedelini dahil geri alırsınız.

sıfır araç alma arefesindeyim ikinci eldeki yalancılardan bıktım şimdide sıfır arabaya da mı güvenemiyeceğiz.
    adam ilan vermiş, ilk sahibinden kazasız boyasız diye halbuki kendisi 3. sahibi ve kazasız dediği aracın bende kazalı resimleri var gel de şimdi ikinci ele güven.
    Siz siz olun baktırmadan 2. el araç almayın şimdi sıfır araç alırken bile baktırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: apa_che

vw lerde fabrika boya kalınlığı 100 ile 130 mikron arasındadır öncelikle geçmiş olsun diyorum Hakkınızı mutlaka arayınız vw almanya ya almanca bilen birisini bulup konuyu anlata bir mail atınız, vw almanya bu konuda gerçekten çok hassas eğer sonuç alamazsanız dava açın ve üniversite makina mühendisliğinden bilir kişi talep ediniz bilir kişi ayıplı mal diye rapor yazarsa aracın bedelini dahil geri alırsınız.

sıfır araç alma arefesindeyim ikinci eldeki yalancılardan bıktım şimdide sıfır arabaya da mı güvenemiyeceğiz.
    adam ilan vermiş, ilk sahibinden kazasız boyasız diye halbuki kendisi 3. sahibi ve kazasız dediği aracın bende kazalı resimleri var gel de şimdi ikinci ele güven.
    Siz siz olun baktırmadan 2. el araç almayın şimdi sıfır araç alırken bile baktırın.

Teşekkür ederim..Almanyada eşimin akrabaları var ve DOğuş Konuyu aydınlatamazsa kesinlikle Almanya ile irtibata geçeceğim..Çok zor değil benim için..Evet sıfır bilearaç alsanız kesinlikle boyasını kontrol ettirin..Bu olay benim için ilk değil aslında çünkü..5 sene önce yine sıfır aldığım Ford Focusu satmaya çalışırken sağ ön çamurluk boyalı çıktı..Satın alacak kişiye boyasız darbesiz demiştim yine..Boyalı çıkınca istersen alma aracı dedim..Adam Ankaradan gelmiş bir galerici idi..dedi ki hocam için rahat olsun ben bunun seninle ilgin olmadığını biliyorum , bunu sana satan tırdan gemiden indirirken vurmuş boyayıp sana satmıştır..dedi..ve aynen anlaştığımız fiyata alıp gitti arabayı..En kötüsü de insanın yalancı duruma düşmesi..

• Araç incelenmek üzere servise çağrıldı..Özellikle boya değerleri istenmiş..

• Anladığım kadarıyla bana mikron fazlası expertizi vermeyi kafaya koymuşlar..Durum bu...
  • SONUÇ: ALMAN BLA BLA...STANDARTLARINA GÖRE BOYA DEĞERLERİ SINIRLAR İÇİNDEDİR...BU ŞEKİLDE EXPERTİZ VERİLECEK..
  • sıfır aldığım jetta aracımın boya değerleri 190-210 arası çıkıyor. sizce değerler normal mi. bagaj da spot lambasının dibinde yani plakanın üstünde de kaynak yada macun izi var. hafif boyasızda yer var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ernesto3455

sıfır aldığım jetta aracımın boya değerleri 190-210 arası çıkıyor. sizce değerler normal mi. bagaj da spot lambasının dibinde yani plakanın üstünde de kaynak yada macun izi var. hafif boyasızda yer var.

Aracınız büyük ihtimalle fabrika çıkışlı olarak iki kat(two coat) boyalı. Sorun edilecek bir durum değil. Bildiğim kadarıyla iki kat boya, bazı kuzey ülkelerinde isteğe bağlı olarak sunulan ücretli bir opsiyon. Size de böyle bir araç denk gelmiş olabilir.
  • Ne kadar kaliteli bir tartışma böyle, tam bir profesyonellik görüyorum, bu sebeple bu siteden çok hoşlanıyorum. Burdaki konuşulan konular serviste bile konuşulamıyordur belkide. Bu arada boya kalınlığı ölçen cihazı nerden ve nekadar fiyat aralığında bulabilirim, artık bende araç alırken gözlerime inanmak istemiyorum :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.