Şimdi Ara

Sıfır Araç Nasıl Alınır? Pazarlık Nasıl Yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
5.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle daha önce benzer konular açıldıysa kusura bakmayın
    internette dolanırken rastladım sitenize
    çok faydalı bilgiler var özellikle benim gibi hem soförlükte hem de motor bilgisinde çaylak olanlar için
    bayram sonrası sıfır araç alacağım
    bi kaç bayi ile görüştüm ortalama hepsi aynı fiyatı söylüyor
    bi tanesine gideceğim artık
    yalnız şöyle bi durum var ilk kez araç alacağım ve bu konuda da çaylağım
    araç alımında tecrübeli arkadaşlardan tecrübelerini bekliyorum
    nelere dikkat etmeliyim?
    nasıl konuşmalıyım mesela abi mi hocam mı beyfendi mi diye hitap etmeliyim?
    pazarlığı nasıl yapmalıyım?okuduğum kadarıyla pazarlık ile bayağı indirim alan var forumda
    bir de hediye olarak ne istemeliyim ve nasıl istemeliyim?

• Hediye olarak, orjinal paspas, ilk yardım çantasını bütün bayiiler veriyor. Bunların dışında park sensörü istiyebilirsiniz yada auto king gibi yerlerden boya koruma gibi alternatiflere yönelebilirsiniz. Belki park sensörünün yanında, bagaj havuzu ve koltuk kılıfıda hediye ederler. Siz bişey söylemezseniz, ilk yardım çantası ve paspasın dışında hiç bişey vermeyebilirler.

Konuşurken, beyfendi gibi hitap etmenize gerek yok, telefonla konuşurken XXX bey diye hitap edebilirsiniz.

Çoğu bayi aynı fiyatı söylüyor. Faturası kesilmiş sıfır km araç var mı elinizde diye sorabilirsin.

Pazarlık yaparken, nakit en son ne olur? diye sorun daha sonra diğer bayilerdende fiyat alayım, hangi bayi daha uyguna bırakırsa oradan alacağım diyebilirsiniz. Ama çoğu bayi aynı fiyatı veriyor. Birde son olarak yeni açılmış bayiler fazla indirim yapabiliyor, sanırım fabrikalar destekleme amaçlı yeni açılmış bayillere biraz daha uygun fiyattan araç gönderiyor.

• Dostum öncelikle , ne tarz ve ne marka araç alacağın önemli , zira herkes indirim vermez kolay kolay.

Hediye vs gibi konularda karşındaki konuştugun kişi ile ve anlaştığın rakamla alakalı sonuçta. Kafanda ki fiyatı net olarak belirle ki , ondan sonraki durum isteyenin bir yüzü kara , vermeyenin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pubu

Dostum öncelikle , ne tarz ve ne marka araç alacağın önemli , zira herkes indirim vermez kolay kolay.

Hediye vs gibi konularda karşındaki konuştugun kişi ile ve anlaştığın rakamla alakalı sonuçta. Kafanda ki fiyatı net olarak belirle ki , ondan sonraki durum isteyenin bir yüzü kara , vermeyenin :)
    ilk kez gidiyormuş gibi yapıp araçlara bak, dıştan göz kararı incele, bagajı aç yeterince genişmi bak, sonra içine otur, orada biri sizle ilgilenirse iyi ilgilenmezse, önce bir satış temsilcisini seç gözünle, nazik kibar bayandan almak en iyisidir.

istediğin donanımın fiyatını sor, o peşin mi kredili mi diye soracak, göz teması ve pozitif tavırla peşin de misal,o size fiyat çıkarır. muhabbet et,
    peki araç ne zaman gelir, elinizde varmı de, biraz düşün, esp varmı, misal.

sonra eğer dediğiniz günde teslim edebilcekseniz anlaşalım de. osana hesap numaraları verir, araç hemen gelecekse 1 hafta sonra, parayı hesaplarına geç.
    noter vekaletnamesini de banka işlemi olduğu gün, noterde imzala, sonra temsilcine telefon edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 22 Ekim 2012; 16:36:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EcheLoN_

ilk kez gidiyormuş gibi yapıp araçlara bak, dıştan göz kararı incele, bagajı aç yeterince genişmi bak, sonra içine otur, orada biri sizle ilgilenirse iyi ilgilenmezse, önce bir satış temsilcisini seç gözünle, nazik kibar bayandan almak en iyisidir.

istediğin donanımın fiyatını sor, o peşin mi kredili mi diye soracak, göz teması ve pozitif tavırla peşin de misal,o size fiyat çıkarır. muhabbet et,
    peki araç ne zaman gelir, elinizde varmı de, biraz düşün, esp varmı, misal.

sonra eğer dediğiniz günde teslim edebilcekseniz anlaşalım de. osana hesap numaraları verir, araç hemen gelecekse 1 hafta sonra, parayı hesaplarına geç.
    noter vekaletnamesini de banka işlemi olduğu gün, noterde imzala, sonra temsilcine telefon edersin.

Alıntıları Göster
    Kredim çıksaydı Astra J sahibi oluyordum.

Ben şöyle pazarlık yapmıştım,6-7 bayii ile birden görüşüp hepsinden teker teker fiyat aldım.Aldığım her fiyatı diğer bayii ye belirttim "bu bayi bu fiyatı verdi şunları hediye etti farklı bi teklifiniz varsa bunu değerlendirmek isterim" diye mail attım,en az 500 tl indirim ve ufak tefek hediyeler geliyordu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: r0x

Kredim çıksaydı Astra J sahibi oluyordum.

Ben şöyle pazarlık yapmıştım,6-7 bayii ile birden görüşüp hepsinden teker teker fiyat aldım.Aldığım her fiyatı diğer bayii ye belirttim "bu bayi bu fiyatı verdi şunları hediye etti farklı bi teklifiniz varsa bunu değerlendirmek isterim" diye mail attım,en az 500 tl indirim ve ufak tefek hediyeler geliyordu :)

Alıntıları Göster
    Bir de yurdun ücra köşelerindeki bayilerde fiyat biraz daha hesaplı oluyor sanki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Bir de yurdun ücra köşelerindeki bayilerde fiyat biraz daha hesaplı oluyor sanki...

Alıntıları Göster
    Bayileri birbirine kırdırma yöntemi oldukça yaygındır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU ARAÇ ALINIR MI
    6 ay önce açıldı
    Bu araç alınır mı sizce ?
    7 ay önce açıldı
    Bu araç alınır mı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ykaraca

Bayileri birbirine kırdırma yöntemi oldukça yaygındır.

Alıntıları Göster
    Abartısız 7 tane bayiyi peşime taktım dakika başı arayıp duruyor adamlar En son Manisa daki bayiye gidip Uşak takiler şu kadara veriyor anahtar teslim artı yanında park sensörü ve kolçak da hediye dedim Bir koştu gitti üst katta patronlar falan hararetli konuşmalar derken geldi tuttu elimi bunlara ilaveten boya koruma da hediye olmak üzere hayırlı olsun deyip anlaştık ...

• quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Abartısız 7 tane bayiyi peşime taktım dakika başı arayıp duruyor adamlar En son Manisa daki bayiye gidip Uşak takiler şu kadara veriyor anahtar teslim artı yanında park sensörü ve kolçak da hediye dedim Bir koştu gitti üst katta patronlar falan hararetli konuşmalar derken geldi tuttu elimi bunlara ilaveten boya koruma da hediye olmak üzere hayırlı olsun deyip anlaştık ...

Alıntıları Göster
    kardeş git çatır çatır pazarlığını yap utanacak sıkılacak bişey yok o sana araba veriyorsa sende para veriyorsun her şey karşılıklı ,sonuçta parayı kimse kolay kazanmıyor.baktın olmuyor fazla da ısrar etme başka marka veya başka bayiye yönel ....bide yıl sonuna doğru kampanyalar artar onları araştır .allah gönlüne göre versin hadi şimdiden hayırlı olsun:)

• quote:

Orijinalden alıntı: samil422

kardeş git çatır çatır pazarlığını yap utanacak sıkılacak bişey yok o sana araba veriyorsa sende para veriyorsun her şey karşılıklı ,sonuçta parayı kimse kolay kazanmıyor.baktın olmuyor fazla da ısrar etme başka marka veya başka bayiye yönel ....bide yıl sonuna doğru kampanyalar artar onları araştır .allah gönlüne göre versin hadi şimdiden hayırlı olsun:)

Alıntıları Göster
    şu bayileri birbirine kırdırma fikri aklıma yattı ben de jazz almayı düşünüyorum yakında (4 aydır yakında jazz alıyorum alamadım bi türlü alayazdım )
    gerçi ankarada 2 tane honda var eminim anlaşmalıdır ikisi de
    en iyisi çevre illerden soruşturmak galiba.daha sonra ankaradakileri arayıp pazarlık etmek

• quote:

Orijinalden alıntı: DMustaine

şu bayileri birbirine kırdırma fikri aklıma yattı ben de jazz almayı düşünüyorum yakında (4 aydır yakında jazz alıyorum alamadım bi türlü alayazdım )
    gerçi ankarada 2 tane honda var eminim anlaşmalıdır ikisi de
    en iyisi çevre illerden soruşturmak galiba.daha sonra ankaradakileri arayıp pazarlık etmek

Alıntıları Göster
    Konuya ve fiyatlara hakim olduğunu belli etmen lazım.
    Karizmatik ve kendine güvenen bir tavır çizilmeli ve gerekirse satıcı ezilerek "bana işin hikaye kısımını anlatma, verebileceğin en iyi rakamı ver, vaktimi alma" gibilerinden bir konuşma yapılmalı.
    Verilen rakam kafandaki rakam ile uyuşmuyorsa kafandaki rakamın mutlaka bir kademe altını söyle ki sonradan senin de adım attığın imajı oluşsun ve sonuçta istediğin rakama gelsin.
    İstediğin rakamı alamazsan kesinlikle minnet eder pozisyona düşme. Şu rakama olur mu gibilerinden yalvarma moduna da girme. Benim verebileceğim rakam bu, olmuyorsa benim için hiç sorun değil, piyasada siz tek marka ve bayi değilsiniz deyip yavaş adımlarla oradan ayrıl ki satıcının tekrar size yetişip yeniden fiyat kırma imkanı olsun.

• Ben "Tüm bayiler aynı fiyatı veriyor. Siz bişeyler yapabilirseniz sizden alayım, yoksa evime daha yakın bayiler var" demiştim..

Sonuç: Tınlamadılar..

Meğer hyundai bayileri bu şekilde ağız birliği yapıyorlarmış, haberi bile çıkmıştı.. Umarım sizin alacağınız markada böyle bir durum yoktur..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla acik acik soyleyin, yapabileceginiz en iyi fiyat nedir gibisinden, Ben chevroletten Aveo icin pazarliga oturmustum bayagi muhabbet ettik satici ile havadan sudan 1 ay oncede arkadasa opel astra almistik ayni yerden onunda etkisi oldu, Aveo icin Liste fiyati 36 kusratli 33000 'e kadar dusurttum. Hersey tamamdi, sonuc almadim arabayi :D (Baska bir yere acil odeme ciktigi icin)

Yani liste fiyatindan 2000-3000 arasi indirim yapabiliyorlar. Volkswagen pek indirim yapmiyor, tek kurus inmediler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Corvette.

Valla acik acik soyleyin, yapabileceginiz en iyi fiyat nedir gibisinden, Ben chevroletten Aveo icin pazarliga oturmustum bayagi muhabbet ettik satici ile havadan sudan 1 ay oncede arkadasa opel astra almistik ayni yerden onunda etkisi oldu, Aveo icin Liste fiyati 36 kusratli 33000 'e kadar dusurttum. Hersey tamamdi, sonuc almadim arabayi :D (Baska bir yere acil odeme ciktigi icin)

Yani liste fiyatindan 2000-3000 arasi indirim yapabiliyorlar. Volkswagen pek indirim yapmiyor, tek kurus inmediler.
    Vw'de indirim almak biraz zordur. Sen almıyorsan, sıradakiiiiii diye seslenirler Ancak falanca kişi ile giderseniz biraz bir şeyler olabilir. Mesela Polis memuru, emniyet müdürü, vekil oğlu vs Ya da satış yerinde tanıdığınız birileri olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stones

Vw'de indirim almak biraz zordur. Sen almıyorsan, sıradakiiiiii diye seslenirler Ancak falanca kişi ile giderseniz biraz bir şeyler olabilir. Mesela Polis memuru, emniyet müdürü, vekil oğlu vs Ya da satış yerinde tanıdığınız birileri olacak.

Alıntıları Göster
    Bence tavırlar kadar zamanlama da önemli. Misal, Mercedes'te çalışan bacanağımın verdiği tüyo; ayın son günlerinde kotasını dolduramamış bayiler hatırı sayılır inidirmler yapabilir. Ancak böyle bayi denk getirmek lazım, kotasını doldurmuşsa tınlamayabilir. Denemek gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bombar Dıman

Bence tavırlar kadar zamanlama da önemli. Misal, Mercedes'te çalışan bacanağımın verdiği tüyo; ayın son günlerinde kotasını dolduramamış bayiler hatırı sayılır inidirmler yapabilir. Ancak böyle bayi denk getirmek lazım, kotasını doldurmuşsa tınlamayabilir. Denemek gerek.

Alıntıları Göster
    bu arada arkadaşlar oto fuarından sonra test sürüşüne gireceğim c elysee nin fakat aracı peşin para vermeden alabilirmiyim işte bu şüpheli çünkü belli bi miktar para istiyorlar acaba alabilirmiyim peşinatsız bu konu hakkında bilgisi olan varsa söylermi arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: hakantrk

bu arada arkadaşlar oto fuarından sonra test sürüşüne gireceğim c elysee nin fakat aracı peşin para vermeden alabilirmiyim işte bu şüpheli çünkü belli bi miktar para istiyorlar acaba alabilirmiyim peşinatsız bu konu hakkında bilgisi olan varsa söylermi arkadaşlar

Alıntıları Göster
    bayileri birbirine kırdırabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: hakantrk

Kredi siciline güveniyorsan diret dostum, onlar yüzde seksen falan diyecekler ama sen ısrar et ben önceki arabamı tamamına kredi ile almıştım ama her halükarda plaka ve euhsat masrafları nakittir yani yaklaşık bin tl...

• quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

bayileri birbirine kırdırabilirsin

Alıntıları Göster
    Onlar genelde cin gibi olurlar.
    Atıyorum sizin aradığınız renkten 1 tane olduğunu söylerler.
    Bunun yanında sizden başka bir kişi daha talip fakat karar veremedi felan derler.
    O kişiye satarsak eğer yenisini beklersiniz felan derler.. Yani sizi acele ettirmeye çalışırlar.
    Zam gelebilir,Zaten bu aracın kar marjı düşük...yeni partiye geçeceğiz, şu olacak bu olacak gibi şeyler muhtemelen palavradır
    Fakat doğru olma ihtimalide yok değildir..
    Sizin yapmanız gereken alıcı olduğunuzu az çok belli etmeniz fakat.. parayı zor kazanmış.. öyle ha deyince kapora vercek bir tip olarak görünmemeniz.
    Ben sürekli diğer markalarıda araştırıyorum.. sürekli kıyaslama yapıyorum.. imajı yaratın.. uygun bir seçenek bulursa kaçırmaz görüntüsü yaratın..
    Pazarlığa oturun.. aynı fiyata başka bir araç var.. şu şu artıları var.. hediyeleri var felan deyin gerekirse..
    En son ne kadar olur dediğiniz zaman.. size bir fiyat verirse eğer.. vazgeçecekmiş gibi.. çıkıp gidecekmiş gibi bir his yaratın..
    Onlar zaten telefon numarası alırlar.. bir siz bir onlar derken.. düşürebildiğiniz kadar düşürün.. zaten belli biyerden sonra daha fazla düşmeyeceklerini sizde anlarsınız.
    En sonunda kaporanızı öder anlaşmanızı yaparsınız..Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

Onlar genelde cin gibi olurlar.
    Atıyorum sizin aradığınız renkten 1 tane olduğunu söylerler.
    Bunun yanında sizden başka bir kişi daha talip fakat karar veremedi felan derler.
    O kişiye satarsak eğer yenisini beklersiniz felan derler.. Yani sizi acele ettirmeye çalışırlar.
    Zam gelebilir,Zaten bu aracın kar marjı düşük...yeni partiye geçeceğiz, şu olacak bu olacak gibi şeyler muhtemelen palavradır
    Fakat doğru olma ihtimalide yok değildir..
    Sizin yapmanız gereken alıcı olduğunuzu az çok belli etmeniz fakat.. parayı zor kazanmış.. öyle ha deyince kapora vercek bir tip olarak görünmemeniz.
    Ben sürekli diğer markalarıda araştırıyorum.. sürekli kıyaslama yapıyorum.. imajı yaratın.. uygun bir seçenek bulursa kaçırmaz görüntüsü yaratın..
    Pazarlığa oturun.. aynı fiyata başka bir araç var.. şu şu artıları var.. hediyeleri var felan deyin gerekirse..
    En son ne kadar olur dediğiniz zaman.. size bir fiyat verirse eğer.. vazgeçecekmiş gibi.. çıkıp gidecekmiş gibi bir his yaratın..
    Onlar zaten telefon numarası alırlar.. bir siz bir onlar derken.. düşürebildiğiniz kadar düşürün.. zaten belli biyerden sonra daha fazla düşmeyeceklerini sizde anlarsınız.
    En sonunda kaporanızı öder anlaşmanızı yaparsınız..Kolay gelsin.

Doğru olma ihtimali kesinlikle var. Accent Era için zam gelecek demişlerdi. Bende babamla birlikte satmak için öyle diyorlardır dedik. Gerçektende bir sonraki ay fiyatlar 1000 TL arttı. Ve millet araba almak için kuyruk bekliyor. Peynir ekmek gibi araba satılıyormuş. Herşeyi ağırdan aldık fakat keşke biraz daha aceleci davransaydık. Üretimden kalkacak dediler, yine önemsemedik, satmak için öyle diyorlardır dedik. Sonunda 28.000 TL'ye Albea almak zornda kaldık.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.