|
Sıfır araç satışına 'yüksek fiyat, aksesuar ve takas' düzenlemesi
-
-
koca devlet şunlarla başedemedi ne diyelim olan vatandaşa oluyor, tek şey noter olacaktı. alınan araca 2 yıl noter satışı yasağı 10000km yasağı koyacaktın ihtiyacı olmayan almayacaktı. adam 5milyonluk araba 10milyon yazıyor, bunun adı ticaretse başka bişey demiyorum.
-
Okumadan dövdüm, kusura bakmayın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Stokçuluğu kanunla engelleyemezsiniz. Yatırım yapacak hiç bir alan bırakmayıp, reel faizi negatife çekerseniz, borsayı tokatlama aracı yaparsanız insanlar yatırım için ev/araba alır, bu da arz/talep dengesini bozar. Kira zam oranını kanunla %25 yaptılar da ne oldu, kim uydu? Ekonomi bu tip kanunlarla metazori yönetilemez. Bunu yaşadık, gördük.
Yönetmeliği çıkarttınız, işletiniz , yoksa işletmedikten sonra bin Tane yönetmelik var. Sadece sitede değil, tv haberlerinde de bunları yayınlanması gerekli.
-
bunu yazmaya gelmiştim. Önce online satışı savunuyordum, artık onun da yetersiz olacağını düşünüyorum. Galeriler online olarak da aynı anda 8-10 sipariş verip toplar tüm araçları yine. Aldığını 3 yıl satamayacak, çözüm bu. 6 ay falan dersen araç hala güncelliğini ve değerini fazlasıyla koruyor, 6 ayı göze alıp yine araçları toplarlar. Yeni kasası çıkmalı en azından. Bütçesi 1-2 sıfır araca yeten bakkal, berber, polis vs. direkt elenir zaten. Ayrıca ihtiyacı olanlar o kadar çok ki 3 yıl yasağında bile stoklar her türlü biter vergi kaybı falan da olmaz. En azından piyasa oturana kadar bir süre denenmeli, sonra yine eski sisteme dönülebilir. Ciddi ve sistematik bir dolandırıcılık var ortada çünkü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr0742 -- 6 Mayıs 2023; 11:3:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vallahi Bayiler hakkında yazıp yazıp sildim. Kelimelerle ifade edilemez. İstiklal mahkemeleri şart oldu.
-
Herifler namussuzluğun kitabını yazmışlar, böyle tedbirler osuruk kadar bile etki yapmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdic -- 6 Mayıs 2023; 11:50:17 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
dün aracımı 400k ya sattım 800-850k bandında Passat ve SuperB bakıyorum piyasa fiyatları uçmuş evet ama devlet sağolsun bankalara bir de kredi taksit limi getirmiş. 400k kredi çekemiyorum çünkü araç 800k tlden fazla olunca %30'unu veriyor ve 24 ayla sınırlandırmış. 8 sene Fiat bravoya bindim , günümün yarısını çalışarak iş yerinden geçiriyorum istediğim bir şeyi taksitle almak istediğimde -ki peşin alacak kadar makul fiyatta değil biliyorsunuz , taksit sınırına takılıyoruz. Telefon alacaksınız 3 den fazla , pc alacaksanız 6 dan fazla , araba alacaksanız 12-24-36-48 ile sınırlısınız. Bırakın insanlar uzun süreli krediyle alsın , 2-3 sene sonra çerez parası gibi gelecek insanlara o kredi hem de missler gibi yeni temiz arabalara binecekler. Daha doğru düzgün stokçuluğun önüne geçemediler , çıkmış fiyat artışına dur demeye çalışıyorlar. O tren kaçtı paşam , millet paranın gözüne vurdu giti..... Cidden bazı şeylerde devlete kah verirken bazı şeylerde saçmaladıklarının farkı değil mi bunlar?
-
Bunu nasıl tespit edecekler? vatandaş gizli kamerayla mı araba almaya gidecek?
-
stokculuk arz talep dengesi bozulmus kriz halindeki ekonomilerde olur. bundan stokcularin kendini suclamak yanginda yanan alevi suclamak kadar aptalcadir.
-
Sıfır araç satan Al sat'çılar stokçular galeriler vatandaş her kim olursa olsun aracı kamu hizmetinde kullanılmak üzere devlet el koymalı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bir üründen kar %5-25 arasıdır. sen %25 vergi aldın mı bu sefer adam satıştan kazanmak yerine vergi kaçırarak kar etmeye çalışır. çünkü vergi kaçırmak daha kolay.
ayrıca koca devleti bırak, 2 sıradan memur gider kapatır ticari faliyetini durdurur o bayilerin 2 ay, mum gibi olur hepsi. van da şov yaparak bim kapattıkları gibi. sanki doları bim a101 artırdı.
ama gidip kapatmıyorlarsa vergileride indirmiyorlarsa demekki aynı tencereden hepsi beraber yiyor. devlet isterse 2 memur ile kapatır. meclistekiler yapmıyor. meclis ile devleti ayrı tut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 6 Mayıs 2023; 13:17:43 >
-
tespit edilemez tabiki. bayi gözünün önüne dizer 500 aracı kendi kiralama şirketime sattım der aha faturası, araç yok diyip işine devam eder. milletin gönlüne su serpiyorlar işte. hatta belki 2 sahte şirket kurup bak kapattık derler olur biter. bu bayilerle tepedekiler arasında birşeyler var. 3 senedir hem medya gık demiyor biliyor ama susuyor hemde bayiler ne olursa olsun bu işten vazgeçmiyorlar. ötv kaçırmaktan tut avans her türlü fırıldaklık var. ortada pasta büyük olunca herkes payını alıp susuyor. bu ötv kalkmalı. yada meclis komple, pastadan pay alan herkes değişmeli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 6 Mayıs 2023; 13:22:18 >
-
Fahiş fiyat çekmenin kanunda zaten para cezası var ama belgeleriyle bakanlığa şikayet ettiğim firmalara bakanlık bişey yapamayız diye cevap döndükçe bundan da bi sonuç çıkmaz. Sonuçta 100-200 bin ceza dişinin kovuğuna yetmez bu firmaların. Milyonluk cezalar olması lazım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bomboş bir karar daha. Hiçbir etkisi olmaz.
al-satçılara etki etmez...
-
uygulanmayacak, milletin gazını almaya yönelik boş bir yönetmelik daha...bu ülkede mahkeme kararları uygulanmıyor, bunu mu uygulayacaklar!
-
Adamlar aracı alıp 2 3 ay kiralamaya veriyor hem ordan kazanıyor hem araç eskidikçe üstüne koyuyor
-
herkes halinden memnun. devlet istediği kadar yasa koysun. alıcı, satıcıya eyw ettiği sürece hiç bişey düzelmez. Millet hala pazarlık yapmaya çalışıyor. şikayet edeceksin. bildireceksin. devlet gidip facebook da gruplara katılıp stokçu aramaz, bayilere baskın yapacam dese hepsi önlemini alır. galericiler arabaları saklar. o yüzden her şeyi devletten beklemeyeceksin. gidip bu kanunlara uymuyor diye şikayetini yap. seni sonsuza kadar görmezden gelemezler. devlet her şeyi yapsın biz rahat bir şekilde yaşayalım.
Stokçuluğu kanunla engelleyemezsiniz. Yatırım yapacak hiç bir alan bırakmayıp, reel faizi negatife çekerseniz, borsayı tokatlama aracı yaparsanız insanlar yatırım için ev/araba alır, bu da arz/talep dengesini bozar. Kira zam oranını kanunla %25 yaptılar da ne oldu, kim uydu? Ekonomi bu tip kanunlarla metazori yönetilemez. Bunu yaşadık, gördük.
|
koca devlet şunlarla başedemedi ne diyelim olan vatandaşa oluyor, tek şey noter olacaktı. alınan araca 2 yıl noter satışı yasağı 10000km yasağı koyacaktın ihtiyacı olmayan almayacaktı. adam 5milyonluk araba 10milyon yazıyor, bunun adı ticaretse başka bişey demiyorum.
|
Herifler namussuzluğun kitabını yazmışlar, böyle tedbirler osuruk kadar bile etki yapmaz.
|
Vallahi Bayiler hakkında yazıp yazıp sildim. Kelimelerle ifade edilemez. İstiklal mahkemeleri şart oldu.
|
tespit edilemez tabiki. bayi gözünün önüne dizer 500 aracı kendi kiralama şirketime sattım der aha faturası, araç yok diyip işine devam eder. milletin gönlüne su serpiyorlar işte. hatta belki 2 sahte şirket kurup bak kapattık derler olur biter. bu bayilerle tepedekiler arasında birşeyler var. 3 senedir hem medya gık demiyor biliyor ama susuyor hemde bayiler ne olursa olsun bu işten vazgeçmiyorlar. ötv kaçırmaktan tut avans her türlü fırıldaklık var. ortada pasta büyük olunca herkes payını alıp susuyor. bu ötv kalkmalı. yada meclis komple, pastadan pay alan herkes değişmeli.
|
Bayiler milletin anasını belledi şimdi kalkmış boş yapiyorsunuz. 2hafta önce liste fiyatı 786.000 olan aracın 2021 modeline 750000 verdim. Bayiye adam sokup fiyat aldım normalde 120 150 arası avanta alıyorum ama sizden 80 alalım dedi şu anda içimden geçenleri yazssam bu platformdan atilirim o yüzden susuyorum.
|
uygulanmayacak, milletin gazını almaya yönelik boş bir yönetmelik daha...bu ülkede mahkeme kararları uygulanmıyor, bunu mu uygulayacaklar! |
bir üründen kar %5-25 arasıdır. sen %25 vergi aldın mı bu sefer adam satıştan kazanmak yerine vergi kaçırarak kar etmeye çalışır. çünkü vergi kaçırmak daha kolay.
ayrıca koca devleti bırak, 2 sıradan memur gider kapatır ticari faliyetini durdurur o bayilerin 2 ay, mum gibi olur hepsi. van da şov yaparak bim kapattıkları gibi. sanki doları bim a101 artırdı. ama gidip kapatmıyorlarsa vergileride indirmiyorlarsa demekki aynı tencereden hepsi beraber yiyor. devlet isterse 2 memur ile kapatır. meclistekiler yapmıyor. meclis ile devleti ayrı tut. |
Yapılacak şey çok basit;.
1)Alınan araçlar bir yıldan önce satılamayacak. 2)Galericilik yapan tüzel ve gerçek kişilere bayiden satış yapılamayacak. 25 bin km altında hasarsız hiç bir araç galerilere satılamayaak. 3) Kiralama şirketleri de dahil olmak üzere hiç bir şirket aldıkları aracı 3 yıldan önce satamayacak. 4) Bir kişi bir yılda en fazla iki adet sıfır araç sahibi olabilecek. Bu araçları 25 bin kmden önce satamayacak. 5) Stokçuluk yapan ve avanta alan bayiler anlaşıldığında lisans iptali yapılacak! Bunlar yapılsın, o zaman bakın bakalım kalıyor mu bu stokçuluk işleri? |
Benzer içerikler
- microsoft pc manager
- iphone zil sesi yapma
- final cut pro fiyat
- netflix şifre paylaşma
- whatsapp numara kaydetmeden mesaj atma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X