Şimdi Ara

Sıfır geçiş devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sıfır geçiş noktasını algılamak için bir devre kurmam lazım.
    Şebekeden gelen 220 v u uygun direnç ile düşürerek 4n25 e bağlamak istiyorum.
    4n25 içerisindeki kızılötesi ledin 1.5 v ve 10 ma ile çalıştığını düşünürsek
    (220-1.5)/0.01=21850 ohm luk direnç gerekir.
    peki bu direncin gücü ne olmalıdır?
    218.5x0.01=2.185 watt gibi bir değer buldum.
    22 K 3 Watt lık direnç bu için uygun mudur?
    Yani prizden bir direnç ile 4n25 i çalıştırabilirmiyim? Transistörlü kısmını da pice bağlayıp kontrolü yapıcam.
    Cevaplar için teşekkürler.

• Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
  • Hocam degerleri kendin tertemiz bulmussun :) Hesabin mantikli.. Ancak sebeke geriliminde kutuplar yer degisince diod kapali kalacagi icin,50Hz'lik bir kare dalga elde edersiniz, Sizin amaciniz sifir noktasi yakalamak oldugu icin, bu isi koptu diyotla yapmaniz daha uygun, boylece do while dongusu ile sorunsuz bir sekilde yakalarsaniz...20kOhm'luk bir direnci kopru diyoda baglayabilirsiniz. Bu konuyu 18F4620 ethernet projesı basliginin 2. sayfada konustuk..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanc -- 11 Aralık 2009; 0:57:30 >
  • Anladım. Yani 20k ile 4n25 arasına bir köprü diyot koymak lazım. Teşekkürler.
  • hayir, ben 20kOhm, sonra kopru diyot, kopru diyot cikisini da direk olarak baglayin demek istedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.