Arkadaşlar merhabalar,benm laptopun bataryası %40 dolu gösterirken pat diye kapanıyordu garantiye gitti pili değiştirmişler sıfır pil takmışlar.Şimdi ben bu pilin performansını maximumda nasıl tutabilirim?1 saatten fazla gidiyor şimdilik,bu seviyede tutabilmek için çıkartıp sadece pile mi takılı kullananayım,kimisi üzerinde kalsın zaten dolunca kendisi ilişkiyi kesiyor diyorlar,kimisi %100 olduğunda çek pili kullan pil bitme sinyali verdiğinde de tekrar tak böyle kullan diyorlar..Doğrusu hangisi arkadaşlar?( Laptop=> Asus K52JC-EX201D )
Beni fikrim bataryanın notebook un üzerinde kalmasından yana neden diye sorucak olursan diyelimki bilgisayarın fişte çalışır durumda bir anda elektirikler kesildi elektirik kesilince direk bilgisayar bataryaya geçer bu gibi durumlarda örneğin önemli bir işlem yapmaktasın hem bilgisayar kapanmaz hemde dosyayı kurtarmış olursun. Benim batarya hep notebook un üzerindedir. Ve bu güne kadar ne bir arıza çıkardı nede performans kaybı oldu.
Kardeşim laptopun güç kablosunu prize tak yani şarz kablosu sonra bataryayı cıkar bolelikle sadece elektirik ile calısmıs olur bataryada 0 gibi kalır .
quote:
Orijinalden alıntı: Smiven
Kardeşim laptopun güç kablosunu prize tak yani şarz kablosu sonra bataryayı cıkar bolelikle sadece elektirik ile calısmıs olur bataryada 0 gibi kalır .
Evet benim de kafama öyle yatıyor ama kapasitesinden kaybeder diyorlar forumları baya bir dolaştım da doğrusu ne aceba diye sizlere sorayım dedim..
bence hic alakası bile yok pc nin bataryası icin de iken takarsan bataryaya elektirik ordan pc ye sonucta burda bataryayı kullanmıs oluyorsun ama prize takınca direk elektirik alıyor bi eve yeten elektirik bi pc yemi yetmicek performans da bir düşüklük yaşamassın ben keşke en bastan kendi soyledigim gibi yapsaydım 2 saat giderdi simdi 45 dk fln bence vakit kaybetme
quote:
Orijinalden alıntı: cihangfb
quote:
Orijinalden alıntı: Smiven
Evet benim de kafama öyle yatıyor ama kapasitesinden kaybeder diyorlar forumları baya bir dolaştım da doğrusu ne aceba diye sizlere sorayım dedim..
bataryanı şarj et %100 olsun sonra kaldır bir köşede dursun
Bir batarya için bir bilgisayar feda etmeye gönül veriyorsan bataryasız kullan. Eğer bataryasız fişte çalışırken voltaj dalgalanması olursa laptop donanımı yanabilir. Pillerin ömrü zaten iki senedir. İki senede bir batarya almak sorun olmamalı. İlla bataryayı çıkarmak istiyorsan bir tane güç kaynağı almanı öneririm. Pratikte batarya görevi görebilir hem de ani elektrik sorunlarında laptop etkilenmemiş olur.
Bir batarya için bir bilgisayar feda etmeye gönül veriyorsan bataryasız kullan. Eğer bataryasız fişte çalışırken voltaj dalgalanması olursa laptop donanımı yanabilir. Pillerin ömrü zaten iki senedir. İki senede bir batarya almak sorun olmamalı. İlla bataryayı çıkarmak istiyorsan bir tane güç kaynağı almanı öneririm. Pratikte batarya görevi görebilir hem de ani elektrik sorunlarında laptop etkilenmemiş olur.
bu cevaba ne denir ki,haklısın kardesim 2 yılda 1 batarya sorun olmaz ancak yine pat diye kapanmalarla karşılaşmaktan da korkuyorum.
arkadaşlar merhabalar 1 buçuk yıllık emchınes laptop format atıp xp kurduktan sonra performans düştü ve ısınmaya başladı fan hiç durmuyor belki tuhaf gelicek ama vista home basıcd daha hızlı çalışıyor ..eski haline nasıl getirbilirim ...??
1. Sürekli olarak pili şarzda tutmayın. 2. 1 hafta yada 10 gunde bir pili tam boşaltın ve tam şarz edin
1 seneyi geçkin bir süredir bataryası üzerinde olarak laptop kullanıyorum. Bazen 9-10 gün hiç kapatmadığım oluyor. Yine de şarjdan çıkardığımda 3 saate yakın bir kullanım sürem oluyor. İlk aldığım günde böyleydi, şimdi de böyle. Ben çıkarmayın derim.
quote:
Orijinalden alıntı: kaantongelci
1 seneyi geçkin bir süredir bataryası üzerinde olarak laptop kullanıyorum. Bazen 9-10 gün hiç kapatmadığım oluyor. Yine de şarjdan çıkardığımda 3 saate yakın bir kullanım sürem oluyor. İlk aldığım günde böyleydi, şimdi de böyle. Ben çıkarmayın derim.
benim ilk aldığım gün bile 1.5 saat gitti :) sanırım 6cell olayları farkı var sizinle benim.Bu yüzden netbook alasım var 10 küsür saat gidiyormuş,harika..