Şimdi Ara

Sıfır Polo 1.6 tdi trendline mı ? 1.0 Comfortline mı ? Kararsızım! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
0
Favori
5.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Öner

Hocam 10x fark nerede yazıyor?
    Ben göremedim. Bir yerde yazdı da ben mi kaçırdım?

Alıntıları Göster
    Comfortlıne 1.6tdı dusunuyormus konu sahıbı, 103bın tl yazmıs bı kac asagıda. Tredlıne ıle comfortlıne cıdden farklı, oturunca anlıyor ınsan ıcıne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel motor ölü gibi 1.0 tsi poloya yeter bence hem hafif hem küçük büyük araç olsa 1.6 dizel derdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Comfortlıne 1.6tdı dusunuyormus konu sahıbı, 103bın tl yazmıs bı kac asagıda. Tredlıne ıle comfortlıne cıdden farklı, oturunca anlıyor ınsan ıcıne

Alıntıları Göster
    Hocam cam comfort model 1.0 tsi motor. 1.6 degil.

• 1.0tsi iyi bi motor ama senede 20bin km ve ustu yapacaksaniz dizel kafa rahatligi saglayacaktir.

• Uzun yolda dizelin sesi de cabası. Bir kaç ay önce 102 bine 308 dizel otm. sattılar.

• Öner kullanıcısına yanıt
    Hocam konu sahıbının dıger yorumlarını okuman gerekıyor, baslıga takılmıssın

• Senelik 20.000 km ve uzun yol dizelle çözülür. Benzinliye gelmez

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.0 TSİ gerçekten ekonomik bir motor. Şehir dışında 4.0 litre ile geziyorum şehir içindede 6.5 litreden fazla yakmıyor. Aracım 2018 Seat İbiza 1.0 tsi style

Bu pazar günü sabah 10.30'da Kartal'dan çıktım ve Yeşilköy'e gittim, dönüştede Saat 14.00 trafiğinde sahil yolundan eminönü ve feribottan sonra harem-kartal yaptım. Genelde akıcı trafik vardı, zaman zaman dur kalklar, trafik ışıkları avm otoparklarına gir-çık vs. Eve döndüğümde 100 küsür kilometre yol yapmıştım ve 100 km ortalamam 4.6 litreydi.

Sizin yerinizde olsam 1.0 tsi alırdım.
  • 97 bin 800 e 1.6 tdi buldum comfortline

• quote:

Orijinalden alıntı: NazımHikmetRan

Bakın basit bir hesap yapalım , ( bakım mal. vs. Maliyetleri hesaba katmadan )
    1.0 TSİ ve 1.6 TDİ
    6,54 * 4,5 = 29,43 TL / 100 km
    6,41 * 3,8 = 24,35 TL / 100 km
    Fark : 5 TL/ 100 km
    Yıllık 20000 km için hesaplarsak : 1000 TL / YIL
    Mtv 1.0 motor için : 1033 TL / YIL
    1.6 motor için : 1799 TL / YIL
    Fark : 766 TL / YIL
    Yakıttan 1000 TL zarar , mtvden 766 kar ediyorsun. 1.0 motor bakım maliyetlerini koyduğun zaman zararın olmaz bu fiyatlarda.
    Peki şunuda düşün arada verdigin dizel motor farkını aracı satacağın zaman alabilecek misin ?
    Karar senin... Ben dizel aldım ama pişman oldum sonradan , aldığım dönemde mantıklıydı şuan değil.
    Referans degerleri aşağıda belirttim. Ortalama fab. Degerleri baz alınmıştır.

Güzel hesaplama, arada verdiğimiz dizel motor farkını aracı satarken alınıyor 2. El fiyatı ona göre belirleniyor Zaten. 2. Piyasasında dizel fiyatları bi tık öndedir hep . Km çok aşırı yüksek olmadığı müddetçe.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5A1BF912D

Trend Polo şirket aracı.
    Uzun yol yapacaksanız üst hızlarda yakıt farkı oluşacaktır ama 120 civarı hızlarda büyük fark oluşmaz.

Fabrika verisi olarak ortalama 0.7 fark var. Siz bunu 1.5 gibi düşünün ve ona göre hareket edin. Bu zaten en kötü senaryo.

Bu 1.0 motora giderek artan bir sempati de var bunu da unutmayın.

Alternatif olarak Ibiza ve fabia da bakılabilir. Asagi yukarı ayni araclar.
    Uzun yol yapacağım için tam güvenemiyorum, sonucta yüksek hızlara çıkılacak 130 , 140 gibi şehir içi 1.0 çok mantıklı tabi .

• quote:

Orijinalden alıntı: nuisance

1.0tsi iyi bi motor ama senede 20bin km ve ustu yapacaksaniz dizel kafa rahatligi saglayacaktir.
    Satış müdürü dizel alırsan psikolojik rahatlarsın dedi, 1.0 benzinle 1.6 dizel aynı yakıt tüketimini yakıyormuş gibi ama inandırıcı gelmedi uzun yol kafamı karıştırıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

1.0 TSİ gerçekten ekonomik bir motor. Şehir dışında 4.0 litre ile geziyorum şehir içindede 6.5 litreden fazla yakmıyor. Aracım 2018 Seat İbiza 1.0 tsi style

Bu pazar günü sabah 10.30'da Kartal'dan çıktım ve Yeşilköy'e gittim, dönüştede Saat 14.00 trafiğinde sahil yolundan eminönü ve feribottan sonra harem-kartal yaptım. Genelde akıcı trafik vardı, zaman zaman dur kalklar, trafik ışıkları avm otoparklarına gir-çık vs. Eve döndüğümde 100 küsür kilometre yol yapmıştım ve 100 km ortalamam 4.6 litreydi.

Sizin yerinizde olsam 1.0 tsi alırdım.
    1.0 güzel ama çevrem çok sakin kullanırsan iyi diyorlar, mesela uzun yoldasın biraz seri gideyim dersen bu defa dizelin avantajı devreye giriyor. Siz 1.0 kullanıcısı olarak yüksek hız limitleriniz dizelle aynı mı yakıt tüketir sizce ?

• Benim şahsi görüşüm. 2. el kilometresi düşük temiz Volvo arac alırdım.

• 1.0 performans ve yakıtta üzmez ama sakin kullanıyorsanız 1.6 isyediğinizi yapın max 7 yaksın 1.0 da 15 20 bike yaktırabikirsiniz. Birde süşğk hacimli turbo motorları düşük km yapıyorsanız öneririm bakın 1.4 1.2 için demiyorum ama 1.0 da 150 200 bin gibi motoru elinize alabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 6 Mart 2019; 8:1:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AMC kullanıcısına yanıt
    çok güzel tespit, her araba gitmez bu memlekette
  • 1.0 al geç .

2 senedir 1.0 tsi golf kullanıyorum ve gayet memnunum. Uzun yolda 120 ortalama hızda 5.2 cıvarı yakıyor 150-160 gitmeyeceksen eger sureklı 1.0 yeterli
  • Daha önce dizel arabası olup tekrar dizel araba alan adama pek akıllı gözüyle bakmam ben. Hele şuan parası olup hala gidip sıfır dizel araba alan adama enayi gözüyle bakarım. Sıfır aldığın arabanın dizeli ile benzinlisi arasında 15 20 bin neredeyse fark var. Sen bu farkı yakıtta kaç yılda amorti edersin ki ? Diyelim 5 yıl sürdü. 5 yıl içinde satma aşamasına gelmeyeceğine emin misin? 5 6 yıl sonra zaten insan sıkılır ve satar. O sürede de zaten benzinli araba sürmenin keyfinin anlar. Bir daha dizel mi ? ASLA !
  • quote:

Orijinalden alıntı: net w

1.0 güzel ama çevrem çok sakin kullanırsan iyi diyorlar, mesela uzun yoldasın biraz seri gideyim dersen bu defa dizelin avantajı devreye giriyor. Siz 1.0 kullanıcısı olarak yüksek hız limitleriniz dizelle aynı mı yakıt tüketir sizce ?

Alıntıları Göster
    Haklılar hocam, performanslı kullanımda Dizel daha az tüketecektir.

1.0 TSİ motorun özelliği sakin kullanımda dizel'e yakın yüketmesi, performanslı kullanımda 1.6 motorlara eşdeğer performans vermesi. Kullanıcısına yakıt tüketimi ya da performans arasında seçim sunması.

• quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

1.0 performans ve yakıtta üzmez ama sakin kullanıyorsanız 1.6 isyediğinizi yapın max 7 yaksın 1.0 da 15 20 bike yaktırabikirsiniz. Birde süşğk hacimli turbo motorları düşük km yapıyorsanız öneririm bakın 1.4 1.2 için demiyorum ama 1.0 da 150 200 bin gibi motoru elinize alabilirsiniz
    Tsi motor Yen'i teknoloji ve kendini kanıtlamış 150 ve 200 bini bırak 500 binde dahi kucagına alamazsın.bu birazda kullanım ve bakımlada alakalı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.