Şimdi Ara

Sıfır Polo 1.6 tdi trendline mı ? 1.0 Comfortline mı ? Kararsızım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
0
Favori
5.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün bayiideydin niyetim 1.6 dizel trendline poloydu. Normalde yılda 20 bin km yol yaparım bunun çok büyük çogunluğu uzun yol , Satış müdürü bana ısrarla 1.0 comfortline önerdi hem donanım olarak fazla hemde yakıt olarak ideal dedi.

Şuan kafam çok karışık sizce hangisi ?

Kriter yakıt ideal olması ? Birde 1.0 comfortline mı ikinci elde daha iyi yoksa , 1.6 trendline mı ?

Not : 1.6 dizel trendline 90 bin , 1.0 comfortline 88 bin , ikiside 2018 model

Çok kararsızım yardımcı olacaklara Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi net w -- 5 Mart 2019; 10:33:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bakın basit bir hesap yapalım , ( bakım mal. vs. Maliyetleri hesaba katmadan )
    1.0 TSİ ve 1.6 TDİ
    6,54 * 4,5 = 29,43 TL / 100 km
    6,41 * 3,8 = 24,35 TL / 100 km
    Fark : 5 TL/ 100 km
    Yıllık 20000 km için hesaplarsak : 1000 TL / YIL
    Mtv 1.0 motor için : 1033 TL / YIL
    1.6 motor için : 1799 TL / YIL
    Fark : 766 TL / YIL
    Yakıttan 1000 TL zarar , mtvden 766 kar ediyorsun. 1.0 motor bakım maliyetlerini koyduğun zaman zararın olmaz bu fiyatlarda.
    Peki şunuda düşün arada verdigin dizel motor farkını aracı satacağın zaman alabilecek misin ?
    Karar senin... Ben dizel aldım ama pişman oldum sonradan , aldığım dönemde mantıklıydı şuan değil.
    Referans degerleri aşağıda belirttim. Ortalama fab. Degerleri baz alınmıştır.

2 sinide kullanmış biri olarak ( 1.0 comfortline amcamda , 1.0 trendline babamda , 1.6 tdi scr comfort bende vardı sattım ) size tavsiyem 1.0 comfortline alın yakıt degerleri çok çok iyi ve trendline ile arasında dağlar var.
    Malzeme kalitesi açısından özellikle. Dizel diye b sınıfı boş arabaya binilmez.
    İkisinide bin dikkat edeceğin noktalar yazayım.
    Direksiyon
    Ön gögüste kullanılan malzeme
    Kademeli bagaj ve arka koltugun arkadı bagajdan görünen kısmı
    El freni
    Göğüsteki parlak kısıma bak ( trendline da mat comfortline da piano black )
    Ön tepe aydınlatması
    Arka ön kapı arasındaki sütunun kaplaması
    Bu yazdıklarım çoğu broşürde yazmaz. Trendline ı alırsan bir comfortline a bindiğinde pişman olursun.
    Daha önce dizel arabası olup tekrar dizel araba alan adama pek akıllı gözüyle bakmam ben. Hele şuan parası olup hala gidip sıfır dizel araba alan adama enayi gözüyle bakarım. Sıfır aldığın arabanın dizeli ile benzinlisi arasında 15 20 bin neredeyse fark var. Sen bu farkı yakıtta kaç yılda amorti edersin ki ? Diyelim 5 yıl sürdü. 5 yıl içinde satma aşamasına gelmeyeceğine emin misin? 5 6 yıl sonra zaten insan sıkılır ve satar. O sürede de zaten benzinli araba sürmenin keyfinin anlar. Bir daha dizel mi ? ASLA !
    Bakın varsayımsal konuşmayalım.
    Eğer çok çok ayrıntılı bir hesap yapmak istiyorsanız amortisman hesabı yapmanız gerekir. Aracın 5 sene sonraki hurda değeri , 5 yıllık amortisman oranı , 5 sene bakım maliyetleri farklarını mtv farklarını hatta ve hatta dizel scr li aracınıza koyduğunuz adblue bile hesaba katılması lazım. Sen dizelin 5 sene sonra enflasyon farkıyla birlikte aldığın fiyata satabileceğinin garantisini verebilirmisin.
  • Ben olsam dizel alırdım. Dizel'de trendline'a ek olarak bluemotion gibi bir ara paketi yok mu?
    1.6Tdi comf. paketle arasında ne kadar fiyat farkı var.
  • İlla Polo olacaksa kesinlikle 1.0 Comfortline. Hem vergi avantajı var. Hem daha donanımlı. Yakıt olarak ta 1.0 TSI ekonomik bir motor zaten.
  • Motoru büyük araba her zaman iyidir avrupa yolu yok bizde çukur bayır dolu her yer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: greatturk

Ben olsam dizel alırdım. Dizel'de trendline'a ek olarak bluemotion gibi bir ara paketi yok mu?
    1.6Tdi comf. paketle arasında ne kadar fiyat farkı var.
    Bu araçların hepsi bluemotion Zaten buda yakıtla alakalı donanımla değil , comfortline dizel 103 bin tl .

• 2 sinide kullanmış biri olarak ( 1.0 comfortline amcamda , 1.0 trendline babamda , 1.6 tdi scr comfort bende vardı sattım ) size tavsiyem 1.0 comfortline alın yakıt degerleri çok çok iyi ve trendline ile arasında dağlar var.
    Direksiyon
    El freni
    Ön tepe aydınlatması
    Bu yazdıklarım çoğu broşürde yazmaz. Trendline ı alırsan bir comfortline a bindiğinde pişman olursun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Polo comfortlind manuel Bursa da 86 bindi. İsterseniz oradan da fiyat alın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İkisi arasındaki donanım olarak hayati fark yoksa dizel tercih edilir.Donanımlarını karşılaştırıp sizin için olmazsa olmaz donanımlar mı onu düşünmeniz daha iyi karar vermenizi sağlayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsmsk

Polo comfortlind manuel Bursa da 86 bindi. İsterseniz oradan da fiyat alın.
    Bursayı aradım 99 bin dedi .

• quote:

Orijinalden alıntı: NazımHikmetRan

2 sinide kullanmış biri olarak ( 1.0 comfortline amcamda , 1.0 trendline babamda , 1.6 tdi scr comfort bende vardı sattım ) size tavsiyem 1.0 comfortline alın yakıt degerleri çok çok iyi ve trendline ile arasında dağlar var.
    Direksiyon
    El freni
    Ön tepe aydınlatması
    Galiba bu gidişle 1.6 tdi comfortline yöneleceğim donanım olarak çok doyurucu olmasada trendline göre bayağı iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: bloodletting.

İkisi arasındaki donanım olarak hayati fark yoksa dizel tercih edilir.Donanımlarını karşılaştırıp sizin için olmazsa olmaz donanımlar mı onu düşünmeniz daha iyi karar vermenizi sağlayacaktır.
    +1

Sürekli uzun yol yaptiginizi yazmışsınız. Uzun yolda 1.0 motor bence fazla yakar.
    Ama ciddi bir de vergi avantaji var.
    Her 6 ayda bir yalittan ettiğiniz kâr vergiye gidecekse 1.0 comfort düşünülebilir.
    Bu detaylar sizin hesap etmeniz gereken detaylat.

• Yılda 20bın km ıcın 1.0tsı alınır. 1.6tdı comfortlıne manuel poloya 10x bın tl lı bı para verılmez. 97bın tl ye sportage verdıler yahu kur aynı vergı aynı

• 1.6 her türlü daha mantıklı arkadaşlar şehir içine benzemez bu 20.000km ciddi rakam bencede gidip dizel alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: net w

Bursayı aradım 99 bin dedi .

Alıntıları Göster
    1.0 TSI dan bahsediyorum dün aradım o fiyatı verdiler.

• Yılda 20bin çok değil, 1.0 TSI ile hem az da olsa performans hem de TDI kadar az yakarsınız. + Yeni kasa comfortline polo donanımı yeterince iyi.
  • Bakın basit bir hesap yapalım , ( bakım mal. vs. Maliyetleri hesaba katmadan )
    1.0 TSİ ve 1.6 TDİ
    Yakıttan 1000 TL zarar , mtvden 766 kar ediyorsun. 1.0 motor bakım maliyetlerini koyduğun zaman zararın olmaz bu fiyatlarda.
    Peki şunuda düşün arada verdigin dizel motor farkını aracı satacağın zaman alabilecek misin ?
    Karar senin... Ben dizel aldım ama pişman oldum sonradan , aldığım dönemde mantıklıydı şuan değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NazımHikmetRan -- 5 Mart 2019; 12:44:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NazımHikmetRan

Bakın basit bir hesap yapalım , ( bakım mal. vs. Maliyetleri hesaba katmadan )
    1.0 TSİ ve 1.6 TDİ

Güzel hesap yapmışsın da dizel alırken fark vermiyor ki?
    ikisi de neredeyse aynı fiyat.

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Yılda 20bın km ıcın 1.0tsı alınır. 1.6tdı comfortlıne manuel poloya 10x bın tl lı bı para verılmez. 97bın tl ye sportage verdıler yahu kur aynı vergı aynı
    Hocam 10x fark nerede yazıyor?
    Ben göremedim. Bir yerde yazdı da ben mi kaçırdım?
  • Öner kullanıcısına yanıt
    Farkı donanım olarak veriyor. Bende bunun gerek olmadığını belirttim.
    İkisinide comfortline olarak kıyaslama yaparsak en az 15 bin lira motor farkı için fiyat çıkarırlar.

• Trend Polo şirket aracı.
    Uzun yol yapacaksanız üst hızlarda yakıt farkı oluşacaktır ama 120 civarı hızlarda büyük fark oluşmaz.

Fabrika verisi olarak ortalama 0.7 fark var. Siz bunu 1.5 gibi düşünün ve ona göre hareket edin. Bu zaten en kötü senaryo.

Bu 1.0 motora giderek artan bir sempati de var bunu da unutmayın.

Alternatif olarak Ibiza ve fabia da bakılabilir. Asagi yukarı ayni araclar.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.