Şimdi Ara

Sıfır Polo 1.6 tdi trendline mı ? 1.0 Comfortline mı ? Kararsızım! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
0
Favori
5.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Terracide

1.6 motor altına binmemişler çekmez diyor zaten 1.0'a. turbo 95 beygir araba deli gibi çeker. 1.2 atmosferik 1200kg arabaya binen birisi olarak söylüyorum
    safkan güç var birde dolaylı yollardan verilmek istenen.

1.6 nın altında kiler hep zorlama ile.

biraz gaza dokununca yakıt değerlerini tanıyamazsınız
    aracı yolcu ve yükle doldurduğunuzda,habire kamçı ve zorlama.

2.0,2.2,1.6,1.5,1.4,1.2 araçları kullandım

dizel ve benzinli

2.0 ve 2.2 dan gerisi sadece motor ve kaportadan ibaret.

adına çeker derseniz bir hareket hali var hepsi o..
  • NazımHikmetRan kullanıcısına yanıt
    yalnız burdaki hesap hep şehir içi sakin kullanım, uzun yolda da 90-110 aralığı hızlarda kullanılıyorsa tutuyor.
    benzinli arabada biraz bu kullanımın dışına çıkınca en az 2lt koyuyor 100kmdeki yakıta.

kullanım tarzı ve yılda yapılan km de önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fufu_38 -- 8 Mart 2019; 11:22:56 >
  • Fufu_38 F kullanıcısına yanıt
    Şimdi o hesapta ben fab. Deg. Ortalama yakıtını aldım.
    Şimdi dediğinizde haklısınız kullanım tarzı , yol şartları tabiki hesaplarda oynama yapar. Benzin ve dizel arasındaki farkın ilerki dönemde ne olacağınıda bilemeyiz. Benim hesabım herkesinki gibi yaklaşımsal bir hesap , herkes için tam dogru degildir.
    Ama bide forumda karnından konuşanlar var , mesela örnek verim.
    20 bin km yapıyorsan dizel al ( neye dayanarak )
    O kadar km dizel al ( neye göre )
    Dizel araç her zaman karlıdır ( nasıl hesapladın )
    Benzinli araca binilir mi bu devirde
    Benzinli araç ocak söndürür.
    Bunun gibi laflar söyleyen insanları dikkate almaktansa yaklaşımsal bir hesapla tercihimi yaparım.
    Hatırlarsınız bir dönen ara eleman lazım diye milleti o dönemin teknik liselerine teşvik ettiler. Bir nesli böyle mahvettiler.
    Aynı şey , motor arızaları yorumlarında da görürsünüz.
    Araç çok yakıyor - cvp ; conta yakmıştır
    Aracın çekişi düştü - conta yakmıştır
    Araç yağ yakıyor - contadır o
    Araç gerçekten alev aldı - conta yanıyordur. :)
    Bu hangi conta ben merak ediyorum. Bir motorda kaç tane conta var bu hangi conta. Galiba türk contası.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• NazımHikmetRan kullanıcısına yanıt
    haklısın katılıyorum. benzer düşünüyoruz aslında.
  • Neden 2. El bir golf almıyorsunuz ki aynı paraya2-3 yıllık ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cedric...

Neden 2. El bir golf almıyorsunuz ki aynı paraya2-3 yıllık ?
    Alınıyor ama 80 90 bindeki golf 6 lara alınıyor maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar bende 2016 veya 2017 polo benzinli almak istiyorum da normalde dizelciyimdir benzinliye bulasmak istemem fakat durumlar malum arkadaş 2015 polo almıs 1.2 tsi benzinli yakıt degerlerini attı 30 40 krusu diye harika felan dedi aklımı çeldi sizce hangisi mantıklı? satarken felan benzinlide sorun yaşarmıyım bılmıyorum bi akıl verirseniz sevinirim. polonun genelde ist trafiğinde veya genelde yakıt tüketimi 1.2 tsi'nin nasıldır? tskler.
  • bloodletting. kullanıcısına yanıt
    Nasıl dizel hocam ? Benzinde ki sessizlik,yeri geldiğinde ses,erken ısınma,titreşim sorunu olmama,performans,sorunsuzluk vs. gibi etmenler dizelde var mı ?
    Şahsen benim dizeli almam için benzinli versiyona göre baya bir ucuz olması lazım.Ayrıca dizel arabayla nasıl uzun yol yapsın bu adam ? Sonuçta bir e serisi 5 yada A6 gibi e segmenti bir arabada almıyor.Yalıtım seviyeside belli.Kafa,baş kalmaz yol bitene kadar.Kilometrede 15-20 kuruş az yakıyor diye değer mi bunlara...

• taha yasin arıcı kullanıcısına yanıt
    1.0 tsi al geç , 1.2 tsidan daha az yakarsın.
    Şehirdışında 4,5 lt rahat yakalıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: NazımHikmetRan

1.0 tsi al geç , 1.2 tsidan daha az yakarsın.
    Şehirdışında 4,5 lt rahat yakalıyorsun.
    1.0 tsi varmı hocam 2016 felan 2017 en fazla? cok fazla araca binen biris idegilim de hep dizelci oldugumdan yarın pişman olurmuyum hocam bılemedım. paraya kıyıp az dızel nı alsak
    Bende 1.6 tdi 95 bg - babamda 1.0 atmosferik 75 bg- amcamda 1.0 tsi 95 bg var. Ben saatım aracımı.
    Çünkü insanın zoruna gidiyor , ben yaklaşık 20 bin tl motor farkı verdim.
    Babamla amcam aynı yolda aynı güzergahta ( Adana - Eskişehir) benimle aynı yakıt değerlerini yakalıyorlar.
    Resmen dizel az yakar mantığıyla aptallık ettim.
    MTV , bakım falan hiç saymıyorum.

• quote:

Bende 1.6 tdi 95 bg - babamda 1.0 atmosferik 75 bg- amcamda 1.0 tsi 95 bg var. Ben saatım aracımı.
    Çünkü insanın zoruna gidiyor , ben yaklaşık 20 bin tl motor farkı verdim.
    Babamla amcam aynı yolda aynı güzergahta ( Adana - Eskişehir) benimle aynı yakıt değerlerini yakalıyorlar.
    Resmen dizel az yakar mantığıyla aptallık ettim.
    MTV , bakım falan hiç saymıyorum.
    gercekten mi hocam suan cok sasırdım clio 4 kullanıcısı olarak cok az yakıyor araç eyvallah ama benzinli eskiden parası olmayanların veya extra zengin olup parayı dusunmeyenlerın aldıgı araçtı. eger böyleyse mantık gidiyor dizelde bu motordaki araçlar için. peki 1.0 ile 1.2tsi arasında cok fark olur mu ben bulamadım mesela 2015 2017 arası polo 1.0. bütçem 90 95 aralıgında oyüzden. birde hocam trendline comfordline arasında cok fark var mı rahatlık donanım aaçısından az daha aprayı kıyıp comfortmu alayım yoksa trend mi bilemedim tskler.

Yeni kasa kullanıcısıydım onun üzerine konuşursam comfortline altını kesinlikle alma.
    1.2 tsi bildiğim kadarıyla 4 silindir , 1.0 tsi 3 silindir.
    Fabrika değerlerinden karşılaştırabilirsin.

• quote:

Yeni kasa kullanıcısıydım onun üzerine konuşursam comfortline altını kesinlikle alma.
    1.2 tsi bildiğim kadarıyla 4 silindir , 1.0 tsi 3 silindir.
    Fabrika değerlerinden karşılaştırabilirsin.
    anladım hocam. şunu bulduum sizin dediğiniz sanırım? bu modelse alınırmı hocam

Bu dediğim model
    Anladığım kadarıyla biraz titiz birisin 😂
    Peki o zaman sana şunu söyleyeyim , 2017 model 2018 model poloların bir kısmı 6 airbag bir kısmı 2 airbag li geldi.
    Bunu güvenlik paket diye millete yutturmaya çalışıyorlar ama yeme.
    Hadi bakalım kolay gelsin benden bu kadar.

• quote:

Bu dediğim model
    Anladığım kadarıyla biraz titiz birisin 😂
    Peki o zaman sana şunu söyleyeyim , 2017 model 2018 model poloların bir kısmı 6 airbag bir kısmı 2 airbag li geldi.
    Bunu güvenlik paket diye millete yutturmaya çalışıyorlar ama yeme.
    Hadi bakalım kolay gelsin benden bu kadar.
    valla öyle hocam pek araca bınen bırısı degılım motorcuyduk ilk araba oalcagın için helal et hakkını cok soru sorduk tmmdır h ocam dediğiniz model bunlardan bakıcam alıcam ınsallah tskler
    Forumu okudukça daha çok kıllanırsın. 1.0 tsi comforline al geç.
    Benim durumuma düşme 😂
    Aynı yolda çok iyi hatırlıyorum , Babam 4,5 lt yaktı ben 4,1 lt birde o ara dizel benzinden pahalıydı. ( Gerçi şimdide çok fark yokta )
    Düşün durumu 20 bin TL motor farkı ver senede 1000 lira fazla MTV ver. 300-400 lira fazla bakım parası ver. Torkmuşda yokuşu şöyle çıkıyormuşta yok ileri atılıyormuşta boş şeyler bunlar. Sanki V8 V12 ye biniyoruz.
    Dizel amele işi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.