Şimdi Ara

sıfır ürünlerde fiyatlandırmaların aşırı farklı olması vs.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında bu konu insanın her yönünü ilgilendiren bir konu fakat ben belli sınırlar içinde açıklamaya gayret göstermek istiyorum. bildiğiniz gibi en populer , en eski , en güvenilir denilebilecek sitelerde bile bir ürün atıyorum 17.999tl etiketi varken birden 8.999tl etiketi yapıştırılıyor ve biz sistemin yarattığı insanlar olarak genellikle 8.999tl den almayı tercih ediyoruz. 8.999tl zararmı, zararsa neden zarar ediyosun? belli miktarda zararına satıp, sonra yüksek fiyattan çok irdelemeyen insanlara satıp ortalamada karlı halemi geliyosun? sorular çoğaltılabilir.. fakat herne olursa olsun şöyle bir durum var " çıkarcı, sürekli fırsat kollayan insanlar hem ödüllendiriliyor, hemde cezalandırılabiliyor" cezalandırma kısmı hemen herkesin şahit olduğu uygun fiyata alınan ürünlerin kullanılmış, iade olmuş, teşhir, tamir görmüş hatta sahte ürünler olması. yani sistem diyor ki "sana ucuz ürünü sıfır ve kaliteli marka ürün olarak satarım ama senin ucuz almak istemeni kötülük olarak tanımlıyorum ve seni cezalandırmayı hak olarak görüyorum , normal sayıyorum" aslında sistem bir yönüyle bakıldığında kendisi çalıp kendisi oynuyor yani uygun fiyata sıfır ve kaliteli ürün satanda kendisi, bu ürünleri alanları "kötü" olarak kodlayanda kendisi, bu doğrultuda cezalandırmayı hak olarak görende kendisi yani tam bir şizofreni durumu var ortada. zira tüketici tarafından bakıldığında herşey doğal türkiye gibi bir ülkede büyük ihtimalle alım gücü düşük ama iyisini uygun fiyata almayı herkes ister buda doğal birşey. yüksek fiyattan satılmasında ne hedefleniyor onuda düşünmek gerekiyor. her yüksek fiyattan alan insanın alım gücünün yüksek olduğunu düşünmekte ciddi bir hata, belki 17.999tl olmaz ama "mutlaka bu ürünün en düşük fiyatını yakamalıyım, haftalarımı hatta aylarımı bunun için harcayabilirim" diye düşünmeyen birisi bu ürünü 12.999tl ye alabilir. peki bu ürünün makul karla satılması gereken gerçek fiyatı ne? yine doğal bir davranış ve yine cezalandırma.. ben sistemin doğal insanlara ne gibi bir kastı var gerçekten çözebilmiş değilim..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.