Şimdi Ara

Sıfırdan Trigonometri Kaç Günde Biter?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
2
Favori
27.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15 Nisana kadar kolay Lys konularını kavrayıp Trigonometri konusuna başlayacağım. Hiç bir bilgim yok Meslek lisesinden mezunum lisede görmedim yani. Sizce ne kadar zamanda biter ? Günlük 4 5 saatimi ayırabilirim. Evet cevaplarınızı bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Trigonometri Kaç Günde Biter?

Trionometride ne kadar ilerlediğine, hedefine, çalışma yoğunluğuna ve anlayış seviyene bağlı olarak, sıfırdan trigonometri konularını bitirme süresi değişkenlik gösterir.

Genel Olarak Süre Tahminleri:

• Temel Trigonometri (1 Günde): Trigonometrinin temel kavramlarını (sinüs, kosinüs, tanjant) anlamak için yaklaşık bir gün yeterli olabilir.
    • Orta Düzey Trigonometri (3-5 Gün): Temel kavramları pekiştirmek ve trigonometrik fonksiyonların grafiklerini, özdeşlikleri ve uygulamalarını öğrenmek için 3-5 gün gerekir.
    • İleri Düzey Trigonometri (7-10 Gün): Trigonometrik denklemler, vektörler ve karmaşık sayılar gibi daha ileri konuları öğrenmek için 7-10 gün sürebilir.

Faktörleri Belirleyen Faktörler:

• Başlangıç Seviyen: Trigonometri ile ilgili önceden bilgiye sahip olmak öğrenme sürecini hızlandırabilir.
    • Hedef: İhtiyacın olan trigonometri bilgisi düzeyi, öğrenme süresini etkiler.
    • Çalışma Yoğunluğu: Günlük olarak harcadığın çalışma süresi öğrenme hızını belirler.
    • Anlayış Seviyesi: Trigonometrik kavramları ne kadar iyi anladığın, öğrenme süresini etkiler.

Öneriler:

• Günlük kısa ve öz seanslar halinde çalışma.
    • Konuları pekiştirmeye yardımcı olacak örnek problemleri çöz.
    • Anlamadığın kavramları bir öğretmenden veya akrandan yardım alarak açıklığa kavuştur.
    • Düzenli tekrar, öğrenmeni kalıcı hale getirir.

Önemli Not: 1 günde tüm trigonometri konularını bitirmek genellikle mümkün değildir. Trigonometri, anlayış ve uygulama gerektiren karmaşık bir konudur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • O 5 saati verimli kullanirsan 2 gune biter 3.gun guzel sorulari cozmeye baslarsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: condrad

O 5 saati verimli kullanirsan 2 gune biter 3.gun guzel sorulari cozmeye baslarsin

Hocam eminsin demi hiç temelim yok sıfır hatta nefret ederdim bu konudan. 3 günde bitsin verimli çalışırım sıkıntı değil.
  • verimli ve yoğun çalışma ile maksimum 2 hafta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bonafide

verimli ve yoğun çalışma ile maksimum 2 hafta
    Benim mat1 hiç yok bende ant mat 3 ve 4 serisini alıcam yapabilirmiyim azimli bi çalışmayla
  • quote:

Orijinalden alıntı: flatron58

Benim mat1 hiç yok bende ant mat 3 ve 4 serisini alıcam yapabilirmiyim azimli bi çalışmayla

Alıntıları Göster
    mat 1 ve mat 2 de baglantılı konuları bilip bilmemene göre süre degişir.
  • Hocam ben gevşek gevşek çalıştım 5-6 gün sürdü sen o kadar saat çalışırsan 2 günde bitebilir ezberin iyiyse o süre yeter de artar fakat ben 3-4 günde sindire sindire bitirilmesi taraftarıyım malum çok formül var acele edecem derken birbirine girmesin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    geometri kaç günde biter
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerbyk1

mat 1 ve mat 2 de baglantılı konuları bilip bilmemene göre süre degişir.

Alıntıları Göster
    çalışma verimine ve hızına bağlı 3-6 gün arası hallolur bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Hocam ben gevşek gevşek çalıştım 5-6 gün sürdü sen o kadar saat çalışırsan 2 günde bitebilir ezberin iyiyse o süre yeter de artar fakat ben 3-4 günde sindire sindire bitirilmesi taraftarıyım malum çok formül var acele edecem derken birbirine girmesin.

O zaman bir haftaya yayıyorum konuyu hocam günde 5 saat çalışma ile umarım biter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bonafide

verimli ve yoğun çalışma ile maksimum 2 hafta

Çüş Türev integral çalışmıyor sonuçta adam
  • Rahat biter bu arada teknofem i tavsiye ederim video olarak
  • Bana kalırsa şey yap.
    Trigo 4 bölümden oluşuyor benim kitapta. Her gün birini bitirip o bölümün sorularını çözsen iyidir.
    4 güne konular biter ama ondan sonra düzenli olarak testlerini çözmen gerekir çünkü benim gibi temelin yok. Ezber kısımları çabuk unutursun ve pratikliğide kaybedeceğin için sınavda yapamazsın.

Ve bence kolay sorularla kendini kandırma. Ben o hatayı yaptım ve geçen sene sınavda patladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkeshnda

Bana kalırsa şey yap.
    Trigo 4 bölümden oluşuyor benim kitapta. Her gün birini bitirip o bölümün sorularını çözsen iyidir.
    4 güne konular biter ama ondan sonra düzenli olarak testlerini çözmen gerekir çünkü benim gibi temelin yok. Ezber kısımları çabuk unutursun ve pratikliğide kaybedeceğin için sınavda yapamazsın.

Ve bence kolay sorularla kendini kandırma. Ben o hatayı yaptım ve geçen sene sınavda patladım.
    valla temelin olsa iki günde biter diyebilirdim de temel yoksa bilmiyorum hocam ben..
  • http://m.youtube.com/watch?v=hkQiURFIjFw

Ezberin iyiyse formülleri çabuk ezberlersen trigonometri zor konu değil günlük 5 saatle bi günde bile bitirirsin
    Trigonometrinin baş kısmından soru gelmez
    Genelde toplam-fark formullerinden geliyor
    Konu bitirdikten sonra ilk iş çıkmış soruları çöz
    Test kitapları yanıltıcıdır
    Şimdiden kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: aata00

http://m.youtube.com/watch?v=hkQiURFIjFw

Ezberin iyiyse formülleri çabuk ezberlersen trigonometri zor konu değil günlük 5 saatle bi günde bile bitirirsin
    Trigonometrinin baş kısmından soru gelmez
    Genelde toplam-fark formullerinden geliyor
    Konu bitirdikten sonra ilk iş çıkmış soruları çöz
    Test kitapları yanıltıcıdır
    Şimdiden kolay gelsin

Hocam Trigonometride istediğim nokta Trigonometrinin girdiği sorularda yani Limit, Türev, İntegral, Logaritma, Karmaşık Sayılar, Toplam Çarpım sembolleri vs. gibi konuların içine girdiğinde bana zorluk çıkartmayacak. O yüzden Trigonometrinin hepsini bitirmek şart mıdır ? Yoksa Trigonometriden 3-4 soru çıkıyor pek önemi yok yani onları yapmanın benim önceliğim diğer konularda çıktığında o soruları çözebilmek.

• Eğer diğer konular için çalışacaksan
    30,45,60,90 gibi trigonometrik değerleri bilmen sin(90+a)=-cosa gibi birbirine dönüştürmeye bilmen bide sin2x+cos2x=1
    Bilmen yeterli
    Ama trigometri,logaritma,koklu uslu ifadeler bunlar kolay ve ana konulardır
    Türev integralden 10-11 soru gelir(zor sorular)
    Diğer 39 soruyu doğru cozmen daha önemli
    Basit konuları bitirmeden zora geçme
    Sonra sınavdan sonra kolay soruları Çözemedin diye çok uzulursun ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aata00

Eğer diğer konular için çalışacaksan
    30,45,60,90 gibi trigonometrik değerleri bilmen sin(90+a)=-cosa gibi birbirine dönüştürmeye bilmen bide sin2x+cos2x=1
    Bilmen yeterli
    Ama trigometri,logaritma,koklu uslu ifadeler bunlar kolay ve ana konulardır
    Türev integralden 10-11 soru gelir(zor sorular)
    Diğer 39 soruyu doğru cozmen daha önemli
    Basit konuları bitirmeden zora geçme
    Sonra sınavdan sonra kolay soruları Çözemedin diye çok uzulursun ;)
    Olum trigonometri matematiğin yarısı lan nasıl 2-3 günde bitiriyorsunuz
  • omerbyk1 kullanıcısına yanıt
    Bağlantılı konular neler geometrinin de etkisi var mı
  • Meslek lisesin de ki adam matematik mi biliyor trigonometriyi nerden bilecek baksanıza 2 3 günde bitirme planları yapmış
  • Niye olamaz mı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.