Şimdi Ara

Sıfırdan Vücut yapmak en az/en fazla ne kadar sürer?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
46.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ciddi niyetle açtım konuyu. 10 kusur gün önce kız arkadaşımla ayrılmak zorunda kaldık. 1yıl kadar beraberdik. Bu ara pek kendime bakmadığımdan(gerek olmadığından ) biraz göbek yapmışım, yanaklarda hafiften toplanmış. Ayrılınca yeni arayışlar içine girdim falan en sonunda kilo aldığımı söyleyenler oldu. Hep aynada gördüğümden farkedemiyodum da, arkadaşlar falan da söyleyince moralim bozuldu. Kendimi yine toplamak için barfiks demiri almaya gidicem yarın, mekik şınav yiyecek programı falan hazırladım kendime. Size sorum şu;

Boy 1.85
    Yaş 17
    Omuz genişliği 105cm
    Karın genişliği 85cm

Yağlı değilim de hafif göbek oldu, bunlara göre sizce tahminen minimum ve maksimum kaç ayda fit bi vücuda(üçgen gibi) sahip olurum, ya da bu ne kadar sürer deneyimleriniz ve tahminlerinize göre yorum yaparmısınız şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Islami vibrator -- 2 Mayıs 2013; 19:43:08 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Vücut Yapmak Ne Kadar Sürer?

Sıfırdan vücut yapmak için gereken süre, bireysel faktörlere bağlı olarak değişir. Bu faktörler arasında genetik, beslenme, egzersiz rejimi ve iyileşme yeteneği bulunur.

Genel olarak, yeni başlayanlar kas kazanmaya başladıktan sonraki 6-12 ay içinde fark edilir sonuçlar görebilirler. Ancak, daha belirgin bir vücut geliştirme için en az 2-3 yıl tutarlı eğitim ve beslenme gerekir.

Vücut Geliştirme Ne Kadar Sürer?

Vücut geliştirme, daha büyük ve daha tanımlanmış kaslar oluşturmayı içeren ileri düzey bir süreçtir. Bu hedefler, tutarlı ve yoğun egzersiz, uygun beslenme ve yeterli dinlenmeyi gerektirir.

Yeni başlayanların gözle görülür kas gelişimine ulaşması en az 6-12 ay sürebilir. Bununla birlikte, daha gelişmiş vücut geliştiricilerinin üst düzey kas kütlesi kazanması yıllar alabilir.

İyi Bir Vücut Yapmak Ne Kadar Zaman Alır?

"İyi bir vücut" öznel bir kavramdır ve bireysel hedeflere bağlı olarak değişir. Bununla birlikte, çoğu insan için iyi bir vücut geliştirme, en az 1-2 yıllık tutarlı eğitim ve beslenme gerektirir.

Bu süre içinde yağ oranını azaltmayı, kas kütlesi kazanmayı ve genel vücut kompozisyonunu iyileştirmeyi içerir.

İyi Bir Vücut Ne Kadar Zamanda Olur?

İyi bir vücut geliştirmek, hedeflerinize ulaşmak için gereken zaman ve çaba açısından önemli bir yatırım gerektirir. Süreklilik, beslenmeye dikkat etme ve yeterli dinlenme dahil olmak üzere yaşam tarzı değişiklikleri gereklidir.

Sıfırdan Vücut Geliştirme Ne Kadar Sürer?

Sıfırdan vücut geliştirme, zaman ve özveri gerektiren zorlu bir süreçtir. Yeni başlayanların gözle görülür sonuçlar görmesi 6-12 ay sürebilirken, daha ileri düzey sonuçlar için en az 2-3 yıl düzenli eğitim ve beslenme gerekir.

Kas Yapmak Ne Kadar Sürer?

Kas yapmak, vücut geliştirmenin temel bir parçasıdır. Yeni başlayanlar, düzenli egzersize başladıktan sonraki 6-8 hafta içinde kas kazanmaya başlayabilirler. Bununla birlikte, daha önemli kas gelişimine ulaşmak daha fazla zaman ve çaba gerektirir.

Vücut Kaç Ayda Gelişir?

Vücut geliştirmenin hızı, bireysel faktörlere bağlı olarak değişir. Yeni başlayanlar, uygun bir egzersiz ve beslenme programıyla 6-12 ay içinde gözle görülür sonuçlar görebilirler. Ancak, daha gelişmiş sonuçlar elde etmek daha fazla zaman ve çaba gerektirir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • vücut tipin beslenmen spor geçmişin hepsi bi faktör. kimse burda sana çıkıpta şu kadar sürede kesinlikle yaparsın diyemez. ama 17 yaşında olup daha öncede bodybuilding geçmişin yoksa en az 1 seneyi gözden çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scalentorn -- 2 Mayıs 2013; 19:51:14 >
  • Sıfırdan sağlam bir vücut için en az 1-1.5 yıl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scalentorn

vücut tipin beslenmen spor geçmişin hepsi bi faktör. kimse burda sana çıkıpta şu kadar sürede kesinlikle yaparsın diyemez. ama 17 yaşında olup daha öncede bodybuilding geçmişin yoksa en az 1 seneyi gözden çıkar.

Hocam daha önce profesyonel taekwondo ve futbolla uğraştım. Ayağım kırılınca bırakmak zorunda kaldım. Bende zaten etkileyen fazla unsur olduğundan "en az/en fazla" yazdım, ... süreyle ... süre arası değişebilir ... faktörlerine göre gibi yuvarlak bi yorum atın diye. Tam olarak bişey söyleyemeyeceğinizi zaten biliyorum, ama üç aşağı beş yukarı bir şeyler söyleyin azim ettim ona göre çalışıcam.
  • Biraz göbek, yanaklar hafiften toplanmış terimleri kime neye göre biraz ya da hafif tartışılır. Hatta SS'le desteklenmesi gerek ki birisi sana doğru şeyler söylesin. Lafla malesef olmuyor dostum.

Öncelikle vücut tipin önemli, mezomorf bir vücuda sahipsen bir adım öndesin acelecilik konusunda. Hızlı kilo alır, hızlı kilo verirler, ayrıca üçgen vücut tipine en uyumlu vücut tipidir.

Fit vücuttan kastın eğer sadece üçgen bir çerçeveye ya da bakışa sahip olmaksa en az altını çizerek 6 ay. Bu arada sıkı çalışılmalı ve ekstrem seviyede beslenmeye önem göstermelisin.

En az dediğim işi bilene. Senin sorundan işi hiç bilmediğin belli o yüzden sana 1 ya da 1.5 sene diyorum. Tabii fit üçgen vücuttan kastın nedir, onu tam olarak anlayamadım. Hafif bir vücutsa, 8 ay seni anca paklar. Ayrıca çok saçma bir soru sormuşsun, birilerinin şu kadar ay demesiyle motive olup başlayacaksan, emin ol ufak bir zorlanmada bırakacaksındır. Başladıktan sonra hedef çizmek daha mantıklı. Vücudunu tanımalısın, ekstrem seviyelerini görmelisin. Herkesin başlangıcı aynı değildir hedef aynı olsa bile. Ayrıca bu işten para kazanan insanlardan yardım alman daha mantıklı, isabetlilik açısından.

• Sağlıklı bir şekilde iyi bir spor salonunda diyet ve disiplinle 2 yil. Ama 2 yıl sonra insanların özenerek baktığı bir vücuda sahip olursun sadece o da degil kondisyonun ve performansında en az 5 katına çıkar. En uzunuda oyle gelip gidenler var salona 1 sene falan oyun oynar gibi bi haltada yaramıyor yaptıkları maymuna dönüp bırakıyorlar. O şekilde bir ömür calissan istediğin sonucu alamazsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: iskandinav.

Arkadaşlar ciddi niyetle açtım konuyu. 10 kusur gün önce kız arkadaşımla ayrılmak zorunda kaldık. 1yıl kadar beraberdik. Bu ara pek kendime bakmadığımdan(gerek olmadığından ) biraz göbek yapmışım, yanaklarda hafiften toplanmış. Ayrılınca yeni arayışlar içine girdim falan en sonunda kilo aldığımı söyleyenler oldu. Hep aynada gördüğümden farkedemiyodum da, arkadaşlar falan da söyleyince moralim bozuldu. Kendimi yine toplamak için barfiks demiri almaya gidicem yarın, mekik şınav yiyecek programı falan hazırladım kendime. Size sorum şu;

Boy 1.85
    Yaş 17
    Omuz genişliği 105cm
    Karın genişliği 85cm

Yağlı değilim de hafif göbek oldu, bunlara göre sizce tahminen minimum ve maksimum kaç ayda fit bi vücuda(üçgen gibi) sahip olurum, ya da bu ne kadar sürer deneyimleriniz ve tahminlerinize göre yorum yaparmısınız şimdiden teşekkürler.

Bazı arkadaşlar seni body building yada her ne ise o işi yapacaksın sanıyor heralde eğer daha önceden temelin varsa en fazla 3 ayda toplarsın normal üçgen vücutlu olursun ama düzen şart. Nette bir ton video var bak istersen. En fazla 3 ay...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eğer beslenmene dikkat edersen yaklaşık 6 ay sonra fit bir vücudun olur. en fazlası olmaz bu işin beslenmene dikkat etmezsen ömür boyuda çalışsan istediğini alamazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narthyard

Biraz göbek, yanaklar hafiften toplanmış terimleri kime neye göre biraz ya da hafif tartışılır. Hatta SS'le desteklenmesi gerek ki birisi sana doğru şeyler söylesin. Lafla malesef olmuyor dostum.

Öncelikle vücut tipin önemli, mezomorf bir vücuda sahipsen bir adım öndesin acelecilik konusunda. Hızlı kilo alır, hızlı kilo verirler, ayrıca üçgen vücut tipine en uyumlu vücut tipidir.

Fit vücuttan kastın eğer sadece üçgen bir çerçeveye ya da bakışa sahip olmaksa en az altını çizerek 6 ay. Bu arada sıkı çalışılmalı ve ekstrem seviyede beslenmeye önem göstermelisin.

En az dediğim işi bilene. Senin sorundan işi hiç bilmediğin belli o yüzden sana 1 ya da 1.5 sene diyorum. Tabii fit üçgen vücuttan kastın nedir, onu tam olarak anlayamadım. Hafif bir vücutsa, 8 ay seni anca paklar. Ayrıca çok saçma bir soru sormuşsun, birilerinin şu kadar ay demesiyle motive olup başlayacaksan, emin ol ufak bir zorlanmada bırakacaksındır. Başladıktan sonra hedef çizmek daha mantıklı. Vücudunu tanımalısın, ekstrem seviyelerini görmelisin. Herkesin başlangıcı aynı değildir hedef aynı olsa bile. Ayrıca bu işten para kazanan insanlardan yardım alman daha mantıklı, isabetlilik açısından.

Hocam başta ben kışa girerken salona yazılmayı düşünmüştüm, fikir o zamandan beri aklımda var. Ama yakınımda 2 salon var daha uzaktakiler okuldan ötürü zorlar. Buradakilere de arkadaşlar gidiyor memnun değiller, ilgilenilmediğini söylüyorlar vs. Hatta o zaman bu tavsiyeyi verenler de salonu bırakıp başka yerlere gittiler.

Sizin vereceğiniz tahmini süreye göre motive olmayacağım ama sadece ne kadar süre çalışmalıyım, tahminen önümde ne kadar zamanlık bi yol var bunu merak ediyorum. Önce hamlığı atmak ve daha düzenli bir vücuda sahip olmak amacım. Yediğimi içtiğimi kontrol etmeye başladım abur cubur kola cips burger kingde abuk subuk yemekler yemekten vazgeçtim. 1haftadır dikkatli beslenip alıştırıyorum kendimi.

İşi bilmiyorum evet, videolarla ve bazı body forumlarıyla kendimi geliştirmeyi amaçladım. Bunun için de zaten barfiks demiri alıcam. Bi haftadır günde 250 mekik gün aşırı 50 şınav çekiyorum hamlığı atabilmek için. Sabah ve öğlen lorlu çift yumurta, karnım kazındığında meyve yiyip geçiştiriyorum. Kısacası azmettim, pek süreye göre kendimi motive etme amacında değilim ama daha önce hakkında bilgi sahibi olmadığım için önümde ne kadar süre var bunu merak ediyorum.

Hocam teşekkür ederim önerin için, az buçuk bişeyler şekillendi kafamda.

• güzel bir spor salonuna git çalışamalara başla.Gündede 4-5 adet yumurta beyazı yedinmi iki üç aya kalmaz değişimleri görürsün kardeş.
  • Kafadan 1.5-2 sene tabi sağlam vücüt dediğinin ölçüsü ne bilmiyorum örnek ver mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuktrkylmz -- 2 Mayıs 2013; 21:55:25 >
  • en fazla iki buçuk ay.

(bkz: Insanity Workout)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phil Coulson -- 2 Mayıs 2013; 22:08:19 >
  • quote:

quote:

Biraz göbek, yanaklar hafiften toplanmış terimleri kime neye göre biraz ya da hafif tartışılır. Hatta SS'le desteklenmesi gerek ki birisi sana doğru şeyler söylesin. Lafla malesef olmuyor dostum.

Hocam başta ben kışa girerken salona yazılmayı düşünmüştüm, fikir o zamandan beri aklımda var. Ama yakınımda 2 salon var daha uzaktakiler okuldan ötürü zorlar. Buradakilere de arkadaşlar gidiyor memnun değiller, ilgilenilmediğini söylüyorlar vs. Hatta o zaman bu tavsiyeyi verenler de salonu bırakıp başka yerlere gittiler.

Sizin vereceğiniz tahmini süreye göre motive olmayacağım ama sadece ne kadar süre çalışmalıyım, tahminen önümde ne kadar zamanlık bi yol var bunu merak ediyorum. Önce hamlığı atmak ve daha düzenli bir vücuda sahip olmak amacım. Yediğimi içtiğimi kontrol etmeye başladım abur cubur kola cips burger kingde abuk subuk yemekler yemekten vazgeçtim. 1haftadır dikkatli beslenip alıştırıyorum kendimi.

İşi bilmiyorum evet, videolarla ve bazı body forumlarıyla kendimi geliştirmeyi amaçladım. Bunun için de zaten barfiks demiri alıcam. Bi haftadır günde 250 mekik gün aşırı 50 şınav çekiyorum hamlığı atabilmek için. Sabah ve öğlen lorlu çift yumurta, karnım kazındığında meyve yiyip geçiştiriyorum. Kısacası azmettim, pek süreye göre kendimi motive etme amacında değilim ama daha önce hakkında bilgi sahibi olmadığım için önümde ne kadar süre var bunu merak ediyorum.

Kilonuz ve boyunuz nedir hocam? Ona göre bir şeyler söyleyebilirim süre konusunda. Yani asla süre tam olarak söylenemez ama üç aşağı beş yukarı, olağan üstü durumlar harici bir insanın disiplinli çalışma ve uyuma ve bunlardan daha da önemli beslenme ile nerelere gelinebileceği tahmini söylenebilir eğer sizi sevindirecek ve motive edecekse.

Gereksiz çocuklar için besinleri kesmeniz çok iyi bir başlangıç olmuş. Bilirsiniz ki vücut 4 kattan oluşuyor. Kas dokusu, yağ dokusu, su ve dış(deri) epitel doku. Başlarda sağlıksız besinleri kestiğiniz için bir su kaybına uğrayacaksınız, hatta bunu sporla desteklediğiniz zaman gerçekten hızlı bir şekilde kilo verdiğinizi düşüneceksiniz. Evet bir şeyler eksiliyor olacak ve bu sizin için iyi bir motivasyon doğuracaktır. Evde çalışınım çok şey kazandırmıyor insana. Hamlık konusunda da bir şey kazandırmıyor emin olabilirsin. Neden böyle dedim, spor salonuna gittiğinde makinesel bir başlangıç yapacaksın ve hareketleri düzeyli ve doğru şekilde yapacağın için daha önce evde bağımsız olarak ve doğru olmayan şekilde yaptığın alıştırmalar, spor salonunda makinesel çalışmalara benzemeyeceği için kasların şaşıracak ve yine bir hamlık düzeyine geleceksin. Bu demek değildir ki hiçbir şey kazandırmayacak, elbette kazandıracak ama bu süreç yerine direk bir spor salonuna yazılarak başlayabilirsin. Kendine 1-2 hafta tanı ve vücut geliştirme forumlarından ne yapman gerektiğini tabir-i caizse yala, yut. Sonra da spor salonuna kayıt ol.

İlgisiz bir ortamda bile başarılı olabilirsin, eğer yeterli bilgi birikimine sahipsen. Bu yüzden teorik olarak da gelişmeyi amaçla diyeceğim ama zaten bunu düşünmüşsün. Güzel bir şey. Yazın spor yapmak zor iş, sıcakta bir şeyler yapabiliyor olmak insanı motive edebilir de edemeyebilir de. Bu yüzden genelde spor salonları kışın daha yoğundur, yaza hazırlık maksatlı.

Bu arada bir deri bir kemik kalmaya çalışma, çünkü spor salonuna gidince eğer ki gerçekten zayıflarsan, bu sefer bulk dönemi dediğimiz, kitlesel büyümeye çalışacaksın, o yüzden kararında zayıflayıp spora başlamak seni daha bir önde tutar.

• Para varsa 1 yılda iyi bir vücut olur.

Sağlam protein, karbonhidrat al
    İyi dinlen
    Doğru çalış
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsungr522tr

Para varsa 1 yılda iyi bir vücut olur.

Sağlam protein, karbonhidrat al
    İyi dinlen
    Doğru çalış

Aynen öyle yoksa en az 2 yıl...
  • quote:

quote:

quote:

Kilonuz ve boyunuz nedir hocam? Ona göre bir şeyler söyleyebilirim süre konusunda. Yani asla süre tam olarak söylenemez ama üç aşağı beş yukarı, olağan üstü durumlar harici bir insanın disiplinli çalışma ve uyuma ve bunlardan daha da önemli beslenme ile nerelere gelinebileceği tahmini söylenebilir eğer sizi sevindirecek ve motive edecekse.

Gereksiz çocuklar için besinleri kesmeniz çok iyi bir başlangıç olmuş. Bilirsiniz ki vücut 4 kattan oluşuyor. Kas dokusu, yağ dokusu, su ve dış(deri) epitel doku. Başlarda sağlıksız besinleri kestiğiniz için bir su kaybına uğrayacaksınız, hatta bunu sporla desteklediğiniz zaman gerçekten hızlı bir şekilde kilo verdiğinizi düşüneceksiniz. Evet bir şeyler eksiliyor olacak ve bu sizin için iyi bir motivasyon doğuracaktır. Evde çalışınım çok şey kazandırmıyor insana. Hamlık konusunda da bir şey kazandırmıyor emin olabilirsin. Neden böyle dedim, spor salonuna gittiğinde makinesel bir başlangıç yapacaksın ve hareketleri düzeyli ve doğru şekilde yapacağın için daha önce evde bağımsız olarak ve doğru olmayan şekilde yaptığın alıştırmalar, spor salonunda makinesel çalışmalara benzemeyeceği için kasların şaşıracak ve yine bir hamlık düzeyine geleceksin. Bu demek değildir ki hiçbir şey kazandırmayacak, elbette kazandıracak ama bu süreç yerine direk bir spor salonuna yazılarak başlayabilirsin. Kendine 1-2 hafta tanı ve vücut geliştirme forumlarından ne yapman gerektiğini tabir-i caizse yala, yut. Sonra da spor salonuna kayıt ol.

İlgisiz bir ortamda bile başarılı olabilirsin, eğer yeterli bilgi birikimine sahipsen. Bu yüzden teorik olarak da gelişmeyi amaçla diyeceğim ama zaten bunu düşünmüşsün. Güzel bir şey. Yazın spor yapmak zor iş, sıcakta bir şeyler yapabiliyor olmak insanı motive edebilir de edemeyebilir de. Bu yüzden genelde spor salonları kışın daha yoğundur, yaza hazırlık maksatlı.

Bu arada bir deri bir kemik kalmaya çalışma, çünkü spor salonuna gidince eğer ki gerçekten zayıflarsan, bu sefer bulk dönemi dediğimiz, kitlesel büyümeye çalışacaksın, o yüzden kararında zayıflayıp spora başlamak seni daha bir önde tutar.

Boyum 1.85
    Kilom 75
    Yaşım 17
    Yararı olur mu bilmiyorum da ilk yoruma omuz ve karın ölçülerini de yazdım.

Yazdıklarınız gerçekten mantıklı ve evde çalışmayla spor salonunda çalışma arasında ciddi derecede fark var gibi görünüyo. Yarın fotoğraf eklerim konuya daha somut fikirler için. Ama daha önce bu kadar net bi fikrim yoktu spor salonu ev farkı arasında. Şu an zor da, okullar kapanacağına yakın kayıt olma fikri cazip geldi. Amacım gösteriş veya yaza hazırlık değil, ama şimdiden başlarım kışı beklemeden yol kat etmek için. Tatilde zaten kendim salondan bağımsız yapabileceğim şeylerle yapacağım formu korumaya çalışırım, onun dışında salona devam ederim.

Okuldan böyle zaman ve emek isteyen aktiviteler kısıtlı ama şimdi ne yapmam gerektiği konusunda ve neler düşündüğüm konusunda biraz daha fikirlerin belirginleşti. Teşekkürler fikirlerimi biraz daha netleştirdiğiniz için, yarın fotoğrafları ekleyeceğim daha gerçekçi bi fikir için.

• Bence de bir spor salonuna yazıl, şu antrenörlü olanlardan. Yazılmadan önce de evde bir takım antremanlar yapabilirsin misal şu linkteki şınav programı gibi:

http://forum.donanimhaber.com/m_36468363/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#36616198

Salona başlamadan önceki hamlığını alacktır, salona daha verimli başlarsın. Bir de bol bol omuz çalışman lazım, 1.85 boya 105 cm omuz çok az.
  • 9 ay 10 gün. ehuehueu.
  • Bir tarihi yok.

Olsaydi en iyi vucudu yapan birakirdi bu sporu. Surekli gelisiyorsun. Ama 6 ayda rayina oturur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.