Şimdi Ara

Şifreleme yazılımı içinde yüklü olan harici harddisk önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba,ben alacağım harici harddiskteki bilgilerimi kimse göremesin istiyorum yani herhangi bir bilgisayara takıldığında harici harddiskimdeki bilgileri benden başka kimse göremesin istiyorum.Bu nedenlede içinde şifreleme yazılımı yüklü olan bir harici harddisk almak istiyorum.

Belki diyeceksinizki şifreleme yazılımı içinde yüklü bulunanlardan almana gerek yok,şifreleme yazılımı yüklü olmayan bir tane al ve bir şifreleme yazılımı bulup onu yükle falan diyebilirsiniz ama ben o şekilde uğraşmak istemiyorum.Kendiliğinden içinde yüklü olsun istiyorum şifrelemek için yazılım..

Bana bu şekilde içinde şifrelemek için yazılım da bulunan hangi harici harddiski almamı önerirsiniz?

Bu arada benim almak istediğim harici harddiskin özellikleri şöyle : 2,5" sata

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olwen -- 22 Mart 2013; 2:55:11 >

• merhaba kardeş, bende uzun süre harici 2.5'' hdd araştırması yaptım ve dün akşam hb den Western Digital My Passport™ 1TB 2.5'' siparişini verdim.ürün daha elime ulaşmadı ama elektronik marketlerde inceleme fırsatım olmuştu.boyutu ve malzeme kalitesi bana göre çok iyi zaten wd kalitesi.
    üstelik içinde sadece yazılımsal değil diğer muadillerinden farklı olarak ''DONANIM TABANLI'' şifreleme özelliği mevcut aradığın ürün bu olabilir diye düşünüyorum..

http://www.hepsiburada.com/liste/western-digital-my-passport-1tb-25-siyah-tasinabilir-disk-wdbbep0010bbk-eesn/productDetails.aspx?productId=bd300516&categoryId=100225&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26categoryid%3d100225%26fh_view_size%3d12%26fh_start_index%3d0%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-item_sale_count_pl%26sc%3d32%26fh_secondid%3dbd300516%26fh_lister_pos%3d3%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f79_dp%253d%257b22e52022%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646_3013121%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646_3013121_100225%257d%26fh_refview%3dlister

• Teşekkür ederim cevap için öncelikle..
    Bu üründe şifreleme yazılımı varmış evet.
    Fakat dış kaplamasının plastik oluşu beni düşündürdü çünkü daha önce yapmış olduğum araştırmalara göre harici diskin dış kaplamasının alüminyum olması ısınmayı önleyici etki yapıyordu sanırım yanlış hatırlamıyorsam..
    yani ısınmasını önleyen malzeme kullanılmış olması önemliymiş kaplamasında.
    Hem içinde şifreleme yazılımı yüklü olan hem de ısınmasını önleyen malzemeden kaplaması olan olsa cok daha iyi olur..Ayrıca fanlı olanlar daha mı iyi oluyo? Fanlı olanlardan mı alsam?

Başka önerisi olan var mı?

• evet alüminyum kasalar sıcaklığı mantıken daha iyi absorbe eder ve gövdeye dağıtır bu nedenle ısınma sorunları daha az görülebilir ancak linkteki dünyanın en çok hdd satan wd kalitesidir ve kullanılan malzemede kalitesi gereği ısınma problemi oluşmuyorsa zaten metalik bir kasaya ihtiyaçta duymuyordur..
    bu diskler her türlü testten geçtikten sonra üretiliyor,gidipte bile bile ısınma problemi olan diskleri piyasaya sürmezler,şimdiye kadarda böyle bir şikayet duymadım..

linkteki toshiba hakkında bir bilgim yok ama toshibada gayet iyi hdd ler üretiyor..
    eğer suya,düşürmeye,darbelere,sarsıntıya vs dayanıklı bişey istiyorsanda silicon power armor modelleri gayet iyi seçim olur.

alacağın ürün uzun süre yoğun kullanım için arıyorsan(mesela tv ye takıp sürekli film izlemek) 3.5'' hdd lere göz atabilirsin ama yer kaplamayan portatif depolama amaçlı kullanacaksan 2'5'' alman daha mantıklı olur..

• Bu Toshiba Canvio’nun 750 gb olanı var bende. İçinde NTI Backup Now EZ adlı bir yazlım var. Sanırım yedekleme ile ilgili. Ben henüz yüklemedim.Kasa plastik ama ısınma sorunu hiç yok gibi.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_71677946/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71677946

@ T.HAWK ''DONANIM TABANLI'' şifreleme konusunda bilginiz varsa şu benim konuma bir iki satır bir şeyler yazın. Ben bunun nasıl çalıştığını merak ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevabın için teşekkür ederim..Aklıma takılan şey şu aslında,acaba Toshiba marka bi hdd kaliteli midir..Genelde forumlara baktığımda daha çok seagate ve wd tavsiye ediliyor.Toshiba tavsiye eden pek görmedim genel olarak..Acaba alsam mı almasam mı tam karar veremedim ondan..
    Sen ne kadar süredir toshiba canvio yu kullanıyorsun acaba ve memnun musun?

Başka önerisi olan var mı arkadaşlar?
  • http://forum.donanimhaber.com/m_62102016/tm.htm

Toshiba Canvio’yu darty den kampanyadan almıştım. Konunun linkini vereyim hocam. Alırken endişe etmiştim ama gayet güzel bir ürün bence. Ama içindeki yazlımın şifreleme özelliğini ben bulamadım.
    Yazılım bakımından bazı WD disklerde bulunan WD smartware yazılımı disk şifreleme özelliği var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wa$abi

http://forum.donanimhaber.com/m_71677946/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71677946

@ T.HAWK ''DONANIM TABANLI'' şifreleme konusunda bilginiz varsa şu benim konuma bir iki satır bir şeyler yazın. Ben bunun nasıl çalıştığını merak ediyorum.

tabiki kardeş gönderdiğin başlıkta yazılım-donanım tabanlı şifreleme farklılıkları anlatan bir kaynak paylaştım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.