Şimdi Ara

Sigarayı Komple Yasaklamalıyız (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
457
Cevap
2
Favori
18.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
366 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artık bazı ailelerde 2-3 araba bulunuyor bir evde. O kadar çok araba oluyor ki trafikte hem zamanımı çalıyorlar , hem havamı daha çok kirletiyorlar. Toplu taşıma kullansınlar hadi bakalım buna ikna edebiliyor musun onları ? Benim zamanımı çalıp havamı emisyon gazı ile kirletenler kusura bakmasın benim kimseyi rahatsız etmeden içtiğim sigaraya felan laf edemez. :) Ciğer benim fakat haklısın hava hepimizin , bu havayı kirletiyor diyenlere soruyorum havayı temizlemek için siz ne yapıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pipoti

quote:

Orijinalden alıntı: saimertug

Sigarada alkolde vs. vergiyi %500 yapsınlar isterlerse umurumda değil inşallah da yaparlar. Hele sigaradan ne keyif alıyorlar anlamıyorum katran soluyorsunuz leş bir şey insan nasıl vücuduna sokar onu yav.

Böyle bir düşünce yapısı olamaz.

Senin de en çok tüketip sevdiğin iki ürüne %500 zam yapılırsa, ''devlet nerde'' diye bağırmaya başlarsın.

O yüzden saçmalamanın alemi yok.

Alkolden alınan vergiler çok fahiştir, 90TL'ye satılan rakıdan alınan vergi minimum 70TL zaten.

Peşinen not da düşeyim, ay da yılda bir içen ve aşırı az alkol tüketen biriyim. Ama alkol ve sigara arasında çok fark var, birisi çok zararlı diğeri az zararlı. Kaldı ki alkolün zararı sağlıktan çok, manevi zararları. İçmeyi bilmeyen cahil çok piyasada. O da kanunların yetersizliği.

Zaten dediğim kadar vergi varmış neredeyse benim lafımı neden şey ettin bu kadar
    Bizim burada alkollü mekan çok var içmesini bilmeyen manyaklar buluyor kafayı havaya sıkmaya başlıyor.
    Alkolü içmesini bilenle benimde sıkıntım yok ama sigara maalesef çok pis bir şey. Hava yani önümde yürüyen adam-kadın içiyor ben de zehirleniyorum.

• Bindiğiniz benzinli arabaların egzoz gazı da çevreye zarar veriyor. O zaman fosil yakıtlı araçları da yasaklasınlar, zehir tüttüren fabrikaları da yasaklasınlar mesela.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

quote:

Türkiye'de günlük ortalama 10 milyon paket sigara satılıyor. 10TL olan bir paket sigaradan devlet 8TL vergi alıyor.

Sence sigarayı yasaklayabilirler mi?

Ayrıca açık alanda sigara içilmesine şöyle bir kanun gelebilir;

Çocuk parkları, hastane bahçeleri, okul bahçeleri vs... gibi kamu alanları bahçelerinde yasaklanır, sokağa izmarit atanlara da 500TL direkt ceza kesilir.

En büyük sorunumuz izmarit bence, yerler çöp.

@Hümiyettin

Sigara bilinçli veya bilinçsiz ne şekilde tüketilirse tüketilsin zararlıdır.

Alkol bilinçli tüketildiği zaman zararsızdır.

Hayır, alkol de içildiği kadar vücuda zarar verir. Alkolün yararlı olması ve az içilirse zarar vermediği safsatası konuları yüzeysel olarak ele alan ulusal basın yüzünden yayılmıştır.

Sana göre öyle, büyük ihtimalle de dini yönden baktığın için böyle bilimden uzak konuşuyorsun.

Alkol zaten başlı başına kötü bir tüketim ürünü değildir, yapay olmadığı için.

Şöyle örnek vermek gerekirse; her gün fast-food yemek yiyen biri ile her gün aynı miktarda viski için iki insan 10 yıl sonra muayeneye alındığında fast-food yiyen kişinin vücudu viski içene göre daha fazla çürümüş ve kendi kendine hastalık üretmiş olacaktır. Bu bilimsel bir şey mesela.

Alkolü savunup her gün için diye bir görüş yok.

Sadece haftalık 1-2 defa veya ay da 1-2 defa alkol tüketen biriyle tüketmeyen birisi arasında fark yoktur, vücut gelişimi ve hastalıklar bakımından.

Bilimsel verilere dayanarak yazdım. Benim inancıma da uygun olduğu için sorun olmuyor.

Her alkol içmeyeni hamburger tüketicisi olarak ele alırsanız öyle çıkabilir. Ne alkol, ne de hamburger tüketmeyen birisi daha sağlıklıdır. Doğal olması yararlı olduğu anlamına da gelmez. Çünkü yılan zehirleri de doğaldır.

Yeni yayınlanan bir araştırmaya göre 'normal içicilik' bile beyne zarar veriyor:

http://www.nhs.uk/news/2017/06June/Pages/Even-moderate-drinking-may-damage-the-brain.aspx

İngiltere'de Baş Tıbbi Sekreterleri'n hazırladığı kılavuzda da ''güvenli bir içme sınırının'' olmadığı belirtiliyor:

http://www.nhs.uk/news/2016/01January/Pages/New-alcohol-advice-issued.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 30 Temmuz 2017; 18:2:43 >

• Konu sahibi geçici süre banlanmış

Devlet yasaklamaz Alkol ve sigaradan alınan vergiler aşırı yüksek

• Üniversitedeki hocamız; "10 cm'lik sigara karşısında kendine hakim olamayan yarım insandır" derdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ickide yasaklansin InshAllah, yasaklara uymayanlara 100 kirbac cezasi verulsun.

Seriat isteruk
  • Aynı fikirdeyim kardeşim.Ara sıra Kenya ya gidiyorum. Orada sigara içmek içeride ve dışarıda yasak. Sokakta bir yakın kendinizi karakolda bulursunuz. Adamlar özel sigara için odalar yapmışlar girip oralarda içip çıkıyorsunuz. Oh mis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F30ED544B -- 30 Temmuz 2017; 17:29:13 >
  • Elektronik sigaralar geleneksel sigaralardan çok daha güvenli [10] ama yine de zararları olabilir. Pasif içiciler riski yok.[11]

Vikipediden alıntıdır. Esigaradan niye rahatsız oluyorsunuz anlamıyorum. Bir arabanın onda biri kadar bile zararı yok.

Elektronik sigaraların çalışma şekli apayrıdır. Dışarıya duman değil buhar çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: They Call Me Alpha

Sigara icenler saglik hizmetlerinden ekstra ucretle yararlansinlar.

Veya sigara icmeyenlere vergi indirimi vs. olsun

Gunde 3 oğun makarna ile sağlıksız beslenen adamlardan da ekstra para alsın ssk nasıl fikir? Hatta kronik haslığı olanlardan da ekstra para alsın?

Birşey isterken beynini kullanmama hastalığı var bizim insanımızda. Akk kalksın diye bağırdılar kotayı geri getirdiler

Senin isteğini biri gorurde ciddiye alırsa gorursun dunya kaç bucak. Allah bir hastalık verir allah korusun o zaman anlarsın fazla para odemek ne demek

Savuncaksanız mantıklı bir şekilde savunun.

Mesela ben kamyonların kullandığı yolu paylaşmak istemiyorum. Hiçbir kontrol yok. Mazot mu yakıyolar yağ mı belli değil. Trafikte 3 şeritim 2 si kamyon. Bu kabul edilemez

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lawnate

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TURKISHBOSS

Sanane? Hadi sigara neyse alkolden sanane? İnsanlar özgürdür.

Sigara ile alkolün ne farkı var?

Sigara yasaklansın diyen değişikler kendileri de zehirleniyor sandıkları için diyorlar hadi de alkolün sana ne zararı var kardeş zorla ağzına dayayıp içermedikleri sürece işine bakacaksın sen :)

Evet, sigara dumanı çevredekilere de zarar veriyor. Alkolü fazla içenler de çevresine zarar verebilir. Ne sigara, ne de alkol içilmesini tasvip ediyorum ama yasaklamakla olmaz. Toplumun bilinçlendirilmesi gerekiyor.

Olayın toplumu bilinçlendirmekle en ufak bir alakası yok. Hiç düşünmeden sallamışsın. Avrupa'ya bak bazı ülkeler bizden de çok içiyor. Sorun bağımlılık ve bir insan ne kadar bilinçli olursa olsun böylesine güçlü bir bağımlılığı sırf bilgiyle yenemez. Doktorlar bile sigara içiyor sence zararlarını bilmediklerinden mi?

Çözüm tamamen yasaklamak. Mevcut bağımlılar için de rehabilitasyon uygulanır. Ancak o zaman amacımiza ulaşırız.

• quote:

Orijinalden alıntı: kronin

quote:

Orijinalden alıntı: They Call Me Alpha

Sigara icenler saglik hizmetlerinden ekstra ucretle yararlansinlar.

Veya sigara icmeyenlere vergi indirimi vs. olsun

Gunde 3 oğun makarna ile sağlıksız beslenen adamlardan da ekstra para alsın ssk nasıl fikir? Hatta kronik haslığı olanlardan da ekstra para alsın?

Birşey isterken beynini kullanmama hastalığı var bizim insanımızda. Akk kalksın diye bağırdılar kotayı geri getirdiler

Senin isteğini biri gorurde ciddiye alırsa gorursun dunya kaç bucak. Allah bir hastalık verir allah korusun o zaman anlarsın fazla para odemek ne demek

Savuncaksanız mantıklı bir şekilde savunun.

Mesela ben kamyonların kullandığı yolu paylaşmak istemiyorum. Hiçbir kontrol yok. Mazot mu yakıyolar yağ mı belli değil. Trafikte 3 şeritim 2 si kamyon. Bu kabul edilemez

Amerika aynen öyle yapıyor cahil kardeşim. Alkol sigara içene, obeze sağlık sigortası için fahiş fiyatlar koyuyorlar. Neden çünkü o adamın yarın bir gün yatağa düşeceğini biliyorlar. Kendine dikkat edene, sağlıklı beslenene ise çok uygun fiyatlar sunuyorlar. Doğrusu da bu. Sağlığima dikkat eden biri olarak neden geçmişte günde 3 paket sigara içmiş, bir adım yürümemiş adamla aynı sağlık sigorta primini ödeyeyim?

• Sigara içilmeyen kapalı alan görmedim, bi de açık alanlarda yasaklatcak 😂

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: day1972

Üniversitedeki hocamız; "10 cm'lik sigara karşısında kendine hakim olamayan yarım insandır" derdi.

Aga be valla yaktım okuyunca

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

quote:

quote:

quote:

quote:

Sigara yasaklansın diyen değişikler kendileri de zehirleniyor sandıkları için diyorlar hadi de alkolün sana ne zararı var kardeş zorla ağzına dayayıp içermedikleri sürece işine bakacaksın sen :)

Evet, sigara dumanı çevredekilere de zarar veriyor. Alkolü fazla içenler de çevresine zarar verebilir. Ne sigara, ne de alkol içilmesini tasvip ediyorum ama yasaklamakla olmaz. Toplumun bilinçlendirilmesi gerekiyor.

Olayın toplumu bilinçlendirmekle en ufak bir alakası yok. Hiç düşünmeden sallamışsın. Avrupa'ya bak bazı ülkeler bizden de çok içiyor. Sorun bağımlılık ve bir insan ne kadar bilinçli olursa olsun böylesine güçlü bir bağımlılığı sırf bilgiyle yenemez. Doktorlar bile sigara içiyor sence zararlarını bilmediklerinden mi?

Çözüm tamamen yasaklamak. Mevcut bağımlılar için de rehabilitasyon uygulanır. Ancak o zaman amacımiza ulaşırız.

Önemli olan sigaraya başlamalarını önlemek, bağımlı olduktan sonra bırakmalarını sağlamak değil. Şimdikiler sigara içerek ölebilirler ama sigara içmeyen yeni bir nesil oluşturulabilir.

Yasaklamak sadece kaçakçılık yapan PKK'lıların işine gelir.

• alkol değil ama sigara yasaklanmalı
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Önemli olan sigaraya başlamalarını önlemek, bağımlı olduktan sonra bırakmalarını sağlamak değil. Şimdikiler sigara içerek ölebilirler ama sigara içmeyen yeni bir nesil oluşturulabilir.

Okuduğunu anlama sorunun var mı senin?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Okuduğunu anlama sorunun var mı senin?

İstediğiniz gibi cevap vermek zorunda değilim. Üslubunuzu düzeltmenizi öneririm.

• Haklı bir isyan. Kafelerin kapalı alanları dolu olduğunda, açık alanlarında takılıyoruz ve herkes sigara içtiği için 15 dk. otursanız bile o pis sigara kokusu kendiniz içmişsiniz gibi üzerinize siniyor. Böyle berbat bir koku yok gerçekten.
    Kaldı ki o kişinin özgürlüğüm diyerek içtiği sigaranın dumanı başkasını zehirliyorsa orada özgürlük konuşulmamalı. Özgürlük birisine zarar verdiğin noktada tartışılır.
    Sigara sadece evlerde içilmeli, kaldırımda bile sigara içilmesi çok sinir ediyor.

Özellikle işe kafelerin açık alanlarından, sonra da kaldırımlardan başlanmalı. Buralar da yasaklandıktan sonra iyice sigara içen sayısı azalacaktır.
  • Şu foruma ne zamandır yorum yazmıyordum da bu arkadaşa iki çift lafım var. Dumanını başkasına solutmak yanlıştır evet. Fakat komple yasaklamak kimsenin haddine değildir. Kişi içer içmez o seni ilgilendirmez. Siz önce adaletsizliği ve kaosu düzeltin sigaraya sonra gelirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.