Şimdi Ara

Sigarayı Komple Yasaklamalıyız (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
457
Cevap
2
Favori
18.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
366 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Çekilin Ben Baytarım

Hiç kimse sigara içenlerin doğaya saldığı emisyonu düşünmüyor. Bugün buzullar eriyorsa biraz da bunlar yüzünden.

Motolu taşıtlar daha fazla zarar veriyor neden elektrikli araçlar yaygınlaşmıyor
  • Ot gibi yaşamaya devam edin bigün biri sizide içer elbet.
  • Bi bitmediniz..
  • Elektronik sigaradan nasıl bir koku çekiyorsun anlamadım? Sayesinde sigarayı bıraktım, nerede içsem "ohh ne güzel kokuyo buuu" tepkileriyle karşılaştım. Sigaradan %95 daha AZ zararlı, ki pasif içicilere bir zararı yok. Elehdronik sigara ganser yapıyoohhh diyen sığırlara da bakma, devletin vergi ve e-sigara yasağıyla yediği rüşvetten ötürü bunlar. Yeşilay dan bir yönetici gördüm tv de e-sigarayı kötülüyor, Allahın mahosu sigaraya yöneltiyor, yöneticilerimiz, mevki sahiplerimiz hep satılık maalesef. Yabancı kaynaklardan şaşmamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpikalpi

Elektronik sigaradan nasıl bir koku çekiyorsun anlamadım? Sayesinde sigarayı bıraktım, nerede içsem "ohh ne güzel kokuyo buuu" tepkileriyle karşılaştım. Sigaradan %95 daha AZ zararlı, ki pasif içicilere bir zararı yok. Elehdronik sigara ganser yapıyoohhh diyen sığırlara da bakma, devletin vergi ve e-sigara yasağıyla yediği rüşvetten ötürü bunlar. Yeşilay dan bir yönetici gördüm tv de e-sigarayı kötülüyor, Allahın mahosu sigaraya yöneltiyor, yöneticilerimiz, mevki sahiplerimiz hep satılık maalesef. Yabancı kaynaklardan şaşmamak lazım.

Örneğin nargile e-sigara dan daha fazla zararlı çünkü direk tütün var içinde.Aynen katılıyorum E-Sigara nın yasak olmasının %100 nedeni VERGİ .
  • "Tanrı aşkına, esrar içimi serbest bırakılsa içenlerin yarısı bırakır mereti, içki yasağı yüzünden alkolik olanların sayısı anneannemin siğillerinden fazladır, sadece yasak şeyleri yapmak ister insan, kim her akşam karısı ile yatmak ister ki? Ya da haftada bir?"
    Konuya böyle hafif gülümseten bir alıntıyla girmek istedim. Konuyu burada pek çok küçük yaşta arkadaşımız da okuduğu için, şu an yönetim bilimlerinde yüksek lisans yapan; haklar, özgürlükler, demokrasi üzerine bolca okuma yapan birisi olarak ben de bir şeyler yazma gereği duydum.
    Burada konuyu açan arkadaş bir sorun yaşıyor, bunda kızacak, gücenecek hiçbir şey yok. Sigara içmeyen birisi için sigara kokusunun gerçekten rahatsız edici olduğunu, içene olduğu gibi içmeyen kişiye de bir çok zararı olduğunu biliyorum. Üniversite binasından çıkar çıkmaz girişte toplanmış 20 tane adamın sigara kokusundan ben de nefret ediyorum, hem de sigara içen birisi olarak.
    Fakat değerli arkadaşlar, çevremizde bizim kullanmadığımız ve bizi birçok anlamda rahatsız eden şeylerin tek çözümü o şeyi yasaklamak değildir; hatta yasaklamak çoğu zaman tam tersi, istenmeyen sonuçlar doğurabilir.
    Örneğin, hiçbir motorlu araç kullanmayan, köyünde kendi halinde yaşayan bir insan yarın çıkıp size
    "Ya arkadaş, ben bugüne kadar hiç araç kullanmadım; siz şahsi aracınızla rahat rahat bir yerlere gideceksiniz diye niye hava kirleniyor, niye petrol çıkaracağız diye dünyanın, çevrenin ırzına geçiliyor? Derhal bütün şahsi araçlar yasaklansın, herkese toplu taşıma kullanma zorunluluğu getirilsin!" dese, nasıl cevap verirdiniz?
    Sonuçta arkadaş nasıl sigara kullanmıyor ve bundan da rahatsız olup sigaranın tamamen yasaklanmasını kendinde hak olarak görebiliyorsa, mantıken şahsi aracı olmayan veya hiçbir motorlu araç kullanmayan adam da kendisinde bu hakkı görebilir, doğru değil mi?
    Üstte yazdığım örnekteki bu yasaklama nasıl size saçma geliyorsa, aslında sigara yasağı da böyle saçma bir şey. Bu örneği, herkesin ihtiyaçlarının göreceliliğini anlatmak için verdim. Birinin hiç kullanmadığı, başka birisi için zaruri olabilir, birisinin sevdiği diğerini rahatsız edebilir, böyle binlerce örnek verilebilir.
    İşte arkadaşlar, bu yüzden sizden ricam sizleri rahatsız eden. her şeyin tek çözümünü yasaklarda bulmamanız. Çünkü bu yasaklama mantığına bir kere girildi mi, bu mantık bir kere kullanıldı mı, bu mantık, bu düşünce tarzı hayatınızın her alanına yavaş yavaş girmeye başlar, bir bakarsınız sizin sevdiğiniz, sizin kullandığınız şeyleri sevmeyen, onlara hiç ihtiyaç duymayan insanlar bir bakmışsınız onları yasaklamaya başlamış.
    E peki çözüm derseniz? Böyle bir rahatsızlık varsa, komple bir yasak yerine aynı kapalı mekanlarda yapıldığı gibi sınırlandırmalar yapmak. Yurtdışına birkaç örneğini gördüğüm duraklarda, otobüs terminallerinde sigara içmeye bir sınırlandırma getirilebilir; açık alanlarda sigara içenlere özel alanlar yapılabilir vb.
    Yani sözün özü, eğer direk yasaklamayı, direk yasak koyma zihniyetini bırakıp da çözüm üretmeye odaklanırsak, eminim pek çok güzel, birbirinden farklı öneriyle sorun çok daha sağlıklı şekilde çözülebilir. Sigara içen demeli ki "Ya arkadaş ben bu şeyi içiyorum, keyif alıyorum ama başkasını da rahatsız ediyor, başkasını rahatsız etmeden nasıl içebilirim?" İçmeyen de "Ya arkadaş ben rahatsız oluyorum ama bu adamlar da belli ki alışmış, seviyor, içiyor, nasıl yapsak da ikimiz de rahatsız olmadan bu sorunu çözebilsek?"
    Arkadaşlar emin olun, şu düşünme şeklini kazanırsanız, demokrasi, hak, hukuk vb. her konuda çok daha sağlıklı, çok daha uzlaşmacı bir yaklaşıma sahip olursunuz, çünkü emin olun tüm bu demokrasi, hak, hukuk, özgürlük kavramları birbirleriyle belli konuda çatışma yaşayan insanların sorunlarını birbirlerini yok ederek, kendi istediğini dayatarak çözmesi değil, uzlaşmayla, karşılıklı iletişimle halletmesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interestedintech33 -- 30 Temmuz 2017; 23:25:28 >

• Sigara yaktım konuyu izliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: trust88

quote:

Orijinalden alıntı: Çekilin Ben Baytarım

Hiç kimse sigara içenlerin doğaya saldığı emisyonu düşünmüyor. Bugün buzullar eriyorsa biraz da bunlar yüzünden.

Motolu taşıtlar daha fazla zarar veriyor neden elektrikli araçlar yaygınlaşmıyor

Eksoz sesi çıkmayacak diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigara içen biri olarak arkadaşa katılıyorum. Özellikle pazar alışverişi yaparken çok sorun oluyor. Bilirsiniz pazarların üstü brandalarşa kapalı olur, ayrıca sıcak bir yandan kavurur. Orada sigara içenlere ifrit oluyorum. Ülkemizdeki kaldırımlarımız çok dar, yoğun günlerde çok rahatlıkla başkasının dumanına maruz kalabiliyorsunuz. Kimse, başkasının yüzünden zehirlenmek zorunda değil. Heleki kucağınızda çocuk varken dahada anlayabilirsiniz ne demek istediğimi. Selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Abdo Ağanın Oğlu Bilo Ağa

Ekşide gündem neyse burada da aynısı oluyor ne hikmetse

Azıcık özgün olun..

Tam tersi olmasın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • interestedintech33 kullanıcısına yanıt
    +1

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden yasaklasınlarki fiyatının yarısından çoğu vergi :D:D zararlıdır etiketini basarlar ama yasaklamazlar ayrıca 3 ay önce bıraktım şuan çok ciddi midem bulanıyor sigaradan hırlamalı nefes almamda kesildi boğazımdaki gıcık gitti sakaldaki bıyıktaki iğrenç koku yok artık malum durumlarda rahatsız ediyordu falan çok temiz cici olduk işte :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abboww -- 30 Temmuz 2017; 23:22:21 >
  • en azından durakda ıcmesınler saygısızlar
  • Sigara yasaklanamaz. Ancak fiyatını yükseltirler. Millet kaçak sigaraya abanır, doğudaki Kürtler zengin olur. O zengin Kürtler de teröre finansman sağlar.

Bir de bu sigara bağımlıları harbi bağımlı, manyak bunlar. Sigara bulamazlarsa hükümeti devirmeye kalkarlar o derece. Anama bir türlü bıraktıramadım bu meredi, babam bir ara bırakmıştı yine başladı. Ben 1-2 kere sigara içtim, hoşuma gitmedi daha da ağzıma sürmedim. Çok ufak yaşta denediğim için olabilir, sonuç olarak içmiyorum.

Bizim akrabada neredeyse tüm erkekler sigara içer. Dayılarım efsane içicidir. Bir tanesi öksürmekten konuşamıyor, diğerinin de konuştuğunu anlamıyorsun. Eziyet çekmelerine rağmen hala içiyorlar, ulan gebereceksin hala tüttürüyorsun.

Ben hiç bağımlı olmadığım için tam olarak empati yapamıyor olabilirim, o konuda hak veririm size.
  • Türkiye gibi üretmeyen bir ülkede sen devletin en önemli ekmek kapılarından birini kapatmaya kalk. Valla o döt kimsede yok benden demesi. Hele hele şu an ki gibi KDV-ÖTV'yi piyangoyla çıkaran hükümet varken daha da komik olur yasaklamak
  • 365.25*20*5=36525 tl yapar onunla da 1 hastanın 1-2 aylık ilaç parası anca çıkar.

• Alkol ile digerleri bir degil bence. Yasaklamak bence özgürlük karşıtı.

• Tamamdir yasak hayirli olsun .

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.