Şimdi Ara

Sigarayı Komple Yasaklamalıyız (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
457
Cevap
2
Favori
18.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
366 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dalgamı geçıyorsun? Yasaklanması gereken onca Şey varken, sıgaraya dil uzatma. Dışardada ıcılmıycekse nerde ıcıcek bu adam? 1 dal sıgara ıcın evınemı gıdıcek. Malesefki senın keyfin var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancess -- 31 Temmuz 2017; 1:5:58 >
  • Ben de bir sigara içen olarak, yasaklanmasından ziyade belirli ayrılmış alanlarda sigara içilmesine müsaade edilmesi taraftarıyım.
  • Günde 1,5 paket sigara içen adamım. Orda burda içilmesini boşverin; inşallah satışını dahi yasaklasınlar.İçene,satana ceza versinler. Bende 3 ay 5 ay, bağırır çağırır, söver sayarım; sonrasında bırakmış olurum.Başka türlü bırakamıcam bu mereti.Nefret ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LorneMalvo

Sigara yasaklanamaz. Ancak fiyatını yükseltirler. Millet kaçak sigaraya abanır, doğudaki Kürtler zengin olur. O zengin Kürtler de teröre finansman sağlar.

Bir de bu sigara bağımlıları harbi bağımlı, manyak bunlar. Sigara bulamazlarsa hükümeti devirmeye kalkarlar o derece. Anama bir türlü bıraktıramadım bu meredi, babam bir ara bırakmıştı yine başladı. Ben 1-2 kere sigara içtim, hoşuma gitmedi daha da ağzıma sürmedim. Çok ufak yaşta denediğim için olabilir, sonuç olarak içmiyorum.

Bizim akrabada neredeyse tüm erkekler sigara içer. Dayılarım efsane içicidir. Bir tanesi öksürmekten konuşamıyor, diğerinin de konuştuğunu anlamıyorsun. Eziyet çekmelerine rağmen hala içiyorlar, ulan gebereceksin hala tüttürüyorsun.

Ben hiç bağımlı olmadığım için tam olarak empati yapamıyor olabilirim, o konuda hak veririm size.

Valla öyle hocam ya sigara içmeyen birisi empati yapamıyor ama başlayınca bırakması cidden öyle kolay değil kafan bozuluyor yakıyorsun yemekten sonra yakıyorsun sabah kalkıyor yakıyorsun tabi kendine bahane de yaratıyorsun ama bir süre sonra parçan haline geliyor.

Cebinde 10 tl olsun karnında aç olsun diyorsun ulan yemek yicem eee bitti gitti alırım sigara 1 gün içerim

Umarım bırakırım ben de bir gün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İnsan birakamiyo ki kardesim icmesen olmessin olmessinde kafa gidiyo insanin gözü bile doner bi yerden sonra o derece yani bi ara birakim dedim 5 gun icmedim tao biri yanimda sigara yakti kokuyu alir almaz beyin tetikleniyo direk o sigarayi aldin aldin yani yoksa agir sitres basiyo elin kolun bacagin yerinde durmuyo sinir basiyo bi anda uyusturucu gibi bu bagimlilik bildigin alkolde icerim ama hic bagimlilik yapmaz olmassa aman olmasin yanimda biri icse icmesemde olur yani oyle bi asiri bagimliligi yok ama bu sigara ictigin su gibi dusun bi tiryaki oldun mu su icmeden durabilirmisin 2 gun susuz kal damacanayi kafana diker icersin buda oyle nalet bisi iste 2 3 gun icme biri yaninda yaksin olay cikar ya sigara alirsin yada sigara alirsin baska secenek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • içen içsin ona kimse karışamazda. parklarda, piknik alanlarında vs. alkol, tütün yasak olmalı.

• Devlet tütün ürünleri ve alkollü içkilerden çok sağlam vergi kaldırıyor. Ne yasaklanması saçmalamayın.

• sigarayı yasaklayacaklarına satışını kaldırsınlar ,
    yasaklamak döt ister , satışını kaldırmak daha büyük döt ister...
    kısa bir hesap yapalım

20 milyon tiryaki var bu 20 m paket sigara demek , ortalama olarak 10 tl ve bunun 7 tl si vergi

20x7 = 140 milyon tl 140x30 = 4 milyar 200 milyon tl dolara çevirirsek 1 milyar 160 milyon dolar ve bu ayda yıllık olarak da hesapla yaklaşık 14 milyar dolar ,
    devlet bırak yasaklayıp satışını kaldırmayı bu para için gerekirse kitlesel katliam bile yapar ,,,
  • Saçma sapan gündem yaratmayın birader araba egzosuda var arabayıda kapalı alandamı sürelim derdiniz ne la

• Yasaklanmaz çok vergi geliyor devlete ama birazda kısıtlanabilir. Bağımlılarda konuya damlamış hemen o zaman şunuda yasaklayın bunuda yasaklayın diye. Bu her şeye uyarlanabilir yalnız o zaman hiç rahatsız olduğumuz olaylarıda dile getirmeyelim. Neyse iç babam iç iç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxx187 -- 31 Temmuz 2017; 2:42:9 >
  • Sonuna kadar destekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgunozgur -- 31 Temmuz 2017; 3:10:3 >
  • Tineri, bally'yi, esrarı, sigarayı, alkolü aynı kefeye nasıl koydun anlamış değilim.

Sigara dumanına bağlamışsın da özgürlüğü, açık alanda bira içen adamın sana ne zararı var onu deyiver bir?
  • Bırakmak isterim de tek tesellim bu be kardeşim bir başıma şehirde sıkıntılarla boğuşurken.

• quote:

Orijinalden alıntı: arikoglu

Tineri, bally'yi, esrarı, sigarayı, alkolü aynı kefeye nasıl koydun anlamış değilim.

Sigara dumanına bağlamışsın da özgürlüğü, açık alanda bira içen adamın sana ne zararı var onu deyiver bir?

Cam şişeyse kırıp atıyorlar genelde hayvanlara, insanlara herkese zararı oluyor.
  • Bende sağlık, bütçeye zarardan bahsedecek sanmıştım

• Konuyu okurken yaktım bir tane
  • Sigaradan ben de nefret ederim haklısın ama e-sigara dışarı sadece bildiğimiz su buharından veriyor diye biliyorum.
  • Sigara kadar reklamı yapılıp zararlı bu denilen başka bir şey var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CelilOguz

Sigaradan ben de nefret ederim haklısın ama e-sigara dışarı sadece bildiğimiz su buharından veriyor diye biliyorum.

Yanlışınız var, çıkan duman glikozun yanması sonucu olmakta. cihazın sıvı bölmesine şekerle karışık istenilen oranda nikotin konmakta. Normal sigaradan çok daha iyi ama saçma sapan yerlerde içilmesi adamın canını sıkmakta...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxx187

quote:

Orijinalden alıntı: arikoglu

Tineri, bally'yi, esrarı, sigarayı, alkolü aynı kefeye nasıl koydun anlamış değilim.

Cam şişeyse kırıp atıyorlar genelde hayvanlara, insanlara herkese zararı oluyor.

Ona bakarsan etraf izmarit dolu. Dogaya berdiği zarar camdan fazla . Kaç yılda yok oluyordu o izmaritler ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.