Şimdi Ara

Sigarayı Komple Yasaklamalıyız (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
457
Cevap
2
Favori
18.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
366 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    arabistandaki sigara yasağının olması ve havanın temizlenmesi türkiyede yaşayanların bir yararına olmuyor ki. Temiz hava için arabistana gitmek mantıklı bir çözüm değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigara içen birisi olarak bu zıkkımın kökten yasaklanmasını destekliyorum. Zararlı olan herşey devlet yoluyla yasaklanmalı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hiç unutmam kucukken otobusle giderken icinde fosur fosur sigara icilirdi 20 saatlik yolda birde.Ne gunlerdi.

• Dün müşteri geldi, elinde esigara, göz gözü görmüyor işyerinde.
    Az çek şunu bari dedim, içme diyemedim.

Sabah dolmuşa bindim adam dolmuşa binerken sigarasını attı bindi.
    Bir koku var, ortaya sıçsam bu kadar kötü kokamaz.

Bunların üstüne sağlığa faydalı yazsan içen olmaz emin olun.
    Yasaklasan, özgürlüğe karışıyorlar diye yürürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozcn038

Açık alanda nasıl zehirleniyorsun anlamadım hocam

Gerçekten merak ettiğiniz için mi soruyorsunuz yoksa arkadaşla dalga mı geçiyorsunuz?

• İnsanların kendi evi hariç yasaklanmalı. Evinin içinde içmesine karışmaya gerek yok. Ama dışarıda meskun mahalde bir yerde içmesi yasak olmalı.

Böylece nelerden kurtuluruz bir düşünelim. Yolda yürürken bir adım önünüzdeki vatandaş sigarasından derin bir nefes çekiyor ve boru gibi üflüyor. o duman yanında veya arkasında yürüyen vatandaşın ağzına burnuna doluyor. Kucaktaki bir bebek, bir yaşlı hatta kanser tedavisi gören bir vatandaş bile olabilir.

Veya metrobüsten indiniz yüzlerce kişi aynı anda. ( Benim gibi sabah ve akşam yoğunluğundan kullananlar bilir. )
    Adam zor dayanmış kardeşim. Ciğerleri sigara istiyor. Daha durağın basamaklarından inerken yakıyor. Zaten yüzlerce insan omuz omuza yürüyorsun. Kaçınılmaz son, o dumanı hep beraber ciğerlerinize çekiyorsunuz.

Hele bir de şu anlatacağım tipleri gözünüzün önüne getirin. En iğrenç olanı bu. Otobüs, minibüs veya dolmuş beklerken sigara için tipler. Vasıta gözüktü uzaktan. Çekilen dumanlar hızlandı. Otobüs geldi kapısı açıldı. En son ve kocaman bir duman daha çekiliyor. Sigara artık büzüştü o kadar kuvvetli çekildi çünkü. Ayak otobüse atılırken kafa yana çevrilip son duman hızla dışarı bırakılıyor.

Sanki çöle yolculuğa çıkarken su içiyor son kez. Sonra otobüste ağzı kül tablası gibi gelip yanınızda duruyor. Yatın kalkın dua edin telefonu çalmasında ağzı kapalı dursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1905sss -- 31 Temmuz 2017; 10:7:47 >

• Git devlete söyle bunları, bak bakalım nasıl bir cevap alıyorsun.

Tütün ürünlerinden kaç milyon vergi alındığını biliyor musun? Lafa gelince sigara kaka öğğ pis, mesele ekonomiye kayınca kimse engelleyemez.

İçilecek ki para gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    adam bunu bile bile içiyor zaten, sen ne karışacaksın?

not: alkol/sigara kullanmıyorum
  • hukuken mümkün mü bilmiyorum ama 10 yaşı sınır kabul etmemize kimse bir şey demez,
    Hali hazırda 70 yaşındaki dede benim şarabıma kimse karışamaz diyebilir ama.10 yaşındaki çocuğun sigara içmesini neredeyse kimse onaylamaz.
    01.01.2007 ve sonrasında doğanların sigara,alkol vs tüketmesi ve bulundurması yasaklanmıştır.
    uygulanırsa 50 seneye sigara içen oranı şu an esrar içen oranına düşer.
  • Sigara içen biri olarak katılıyorum. Millet sigara bulma derdine düşünce saçma sapan gündem konuları umursanmaz olur ülkede bi kafamız rahatlar belki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eyvallah dumanı çekmek zorunda değilsiniz insanlar buna dikkat etmeli. Yalnız bunu söyleyen kişinin parfüm ve deodarant tarzı şeyleri kullanmaması lazım. Eğer aynı hassasiyete sahipse. Çünkü onlar atmosferi mahveden ve bir çok insanı aynı sigara gibi rahatsız eden birşey.

• Acik havada yemek yemeye, eglenmeye gidemiyoruz sigara icenler yuzunden. Yan masada icen adamin dumani direk bizim masada. Boyle sacmalik mi olur. Kamuya açık hic bir yerde icilmemesi lazim sigaranin. Cok bagimlisi varsa gitsin kuytu bi kose bulsun kimsenin olmadigi orada icsin sigarasini.

• quote:

Orijinalden alıntı: PhiLum

adam bunu bile bile içiyor zaten, sen ne karışacaksın?

not: alkol/sigara kullanmıyorum

Bu elemanlar alköl kullanıp arabaya biniyor. Alkölün sebep olduğu kazalardan boşa ölen onca masum insandan haberin var mı?

Adam yalnız başına içip ölebilir sıkıntı yok. Ama sonra alkölün etkilerinden hasta olunca etrafa yalvarmaya başlıyorlar. Duyar kasmalar vs. Bizde zaten o zaman diyoruz, "biz senin yaşamına karışmıyoruz".

Alköl işi bu kadar basit bir şey değil kısaca, tıpkı sigara ve uyuşturucu gibi. İnsanlar basite indirgemeye çalışıyor ama işin sonunda bütün bir toplumu etkileyen bir döngü var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 31 Temmuz 2017; 10:28:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Shonen Jump

Konunun saçmalığına bir baktım önce sonra en beğenilen yoruma baktım ve yazan cümle aynen şu şekilde "
    Herkes özgürdür ama başkalarının özgürlüğünü kısıtladığınız yerde o özgürlük biter." demiş ve açık alanda içilmesinin doğru olmadığını belirtmiş.Şunu yazanda,beğenenlerde ne kadar beyinsiz bir neslin yetiştiğini gözler önüne seriyor.Ha yazan arkadaş gelir kardeşim ne diyorsun sen 30 yaşımdayım falan derse durum daha vahim gerçekten

Hadi ya

• Tamamen yasaklanması için fabrikalarının kapatılması, tütün üretiminin durdurulması falan lazım.
  • Birader açık alanda içilmesinin sana ne zararı var? Yanında biri sigara içiyorsa başka bi yere git uzaklaş yanından. Kapalı alanlarda eyvallah duman kokusu gitmez ama açık alanda öyle bi şey mi var? Bu ne sığ, ne bencilce bi düşünce ya?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayri Potur

Birader açık alanda içilmesinin sana ne zararı var? Yanında biri sigara içiyorsa başka bi yere git uzaklaş yanından. Kapalı alanlarda eyvallah duman kokusu gitmez ama açık alanda öyle bi şey mi var? Bu ne sığ, ne bencilce bi düşünce ya?

Diyorsun ki; açık alanda yani durakta, parkta, bankta, atm sırasında vs. vs. birisi yanı başında sigarayı yakıp dumanı seninde ciğerine doldurursa, bencil ve sığ olma oradan uzaklaş. :)

Üstad süpersin. Bunu 42 yaşıma kadar düşünemedim. Memleketin senin gibi dahilere ihtiyaca var. :)
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    alkollü araç kullanmak yasak zaten, ben normal kullanımdan bahsediyorum.

duyar kasarsa duymazdan gelirsin, muhatap olmazsın.

alkol de tıpkı sigara ve uyuşturucu gibi bir bağımlılık zaten, kimse buna bir şey demiyor.
  • Sigara içen biri olarak söyleyeyim, ben de açık havada yasaklanması taraftarıyım(yasaklanmadığı sürece içerim ama yasaklanırsa da bu kurallara uyarım). Ama cafe-bar vb. yerlerde sigara içilebilir özel alanlar olabilir ya da sigara içilebilenleri daha fazla vergi vererek tabelasında bir işaretle içilebildiğine dair işaret konulabilir, böylece yanımızda sigara kullanmayan bir arkadaşımız olduğunda oralara gidemeyiz ve biz de sigara içmemiş oluruz. Ha komple yasaklanırsa zaten bırakırız :)

esrar, bali, e-sigara gibi şeyleri ise Allah kullandırmasın ve hatta kullanan birini gördürmesin bile bildiğim kadarıyla da zaten yasak.

Alkol konusuna gelince ise kokan bir şey değil, ona gelene kadar kokan ve rahatsız eden bir sürü şey var(hacı misi gibi; ağır kokuyor ve rahatsız ediyor, yasaklıyor musunuz?)... Sigara dumanı hadi içmeyeni rahatsız ediyor ama alkole karışamazsınız(alkollü araç kullanmadığı sürece veya sarhoş olup orayı burayı dağıtmadığı sürece). Rahatsız olan alkol alınan yere gitmez, isteyen istediği yerde içer(buna park-bahçe gbi açık alanlar da dahil, ayran-şalgam-kola-çay-kahve vs. içmeyi yasaklıyor musunuz açık alanlarda?), içmeyenler içinse zaten alkolsüz lokantalar vs. zaten mevcut, dediğim gibi trafik de alkolsüz, evinde de içmiyorsun, kimse sizin evinize zorla girip alkol almıyor. Sağlık açısından diyorsanız evet sigara sağlığa zararlı komple yasaklanırsa biz de bırakırız(sonuçta kurallara uyarız), alkole karışmak doğru değil ama, alkole gelene kadar radyasyonlu çaylardan tutunda içinde ne olduğu belirsiz sözde içme sularına-asitli ve şekerli gıdalara varana kadar çok daha fazla zararlı şey var ki bazı alkollü gıdaların az alındığı sürece faydası bile olabilir(kan yapma, böbrek taşı düşürme, sahte alkolden zehirlenince kandaki zararlı alkol miktarını düşürmek vs. vs. ayrıca bir tanesi varki resmen sıvılaştırılmış ekmek :) ekmeği nasıl yasaklayabilirsin k?). Ha tabi toplumsal bilinç olarak her yerde içilmese iyi olur, ama sadece toplumsal bilinç olarak, içene ise laf bile söyleyemezsin 18 yaş altı değilse...

• Ya kendi sağlığına zarar veren maddenin ne özgürlüğünden bahsediyorsunuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.