Şimdi Ara

Sigarayı Komple Yasaklamalıyız (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
457
Cevap
2
Favori
18.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
366 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İktidar dediğiniz eli degnekli çobanlar sigara filan yasaklamaz hem sıkar hem de Sigaradan çok tatli vergi alıyorlar Atiyorum 15 liraya bir Marlboro aliyorsan PM sirketi 1 TL sini alırken iktidar 14 lirayı vergi olarak cebine atıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 2 Ağustos 2017; 16:37:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mihrali Bey

quote:

Orijinalden alıntı: nevdar_1986

quote:

Orijinalden alıntı: Mihrali Bey

Kardeşim, ZE-HİR-Lİ-YOR-SU-NUZ!

Var mı ötesi? Saçmalayıp durmayın. Bencilsiniz işte. Sigaraya karşı olunca ak troll, fesli delinin fedaisi diyorsunuz. Kendinizi savunmak için iftira atmaktan da çekinmiyorsunuz.

İnşallah gün gelir tüm dünyada ne alkol kalır ne tütün ne de saçma sapan plastik gibi yiyecek, içecekler.

Bunun yolu basit beyefendi; zehirlendiginiz ortamdan cikar gidersiniz. Sonucta kimse kafaniza silah dayamiyor o ortamda kalin diye. Acik alanda da insanlarin ozgurluklerine laf etme hakki kimseye dusmez.

Daracık köprüde yürürken önümde tüttürüne ne yapayım beyefendi? Aşağı atabilir miyim onu? Veya içip otobüse binmiş, etrafa zehir saçanı da camdan fırlatabilir miyim?

Tam sopalik gerçekten

• Ya var ya bir deli kuyuya tas atmis, bin akilli cikaramamis. Baslik sahibi yemi ortaya atip kacmis. Ne olacagi ortada kkm ne derse desin; o sigara asla YA-SAK-LAN-MAZ, NOKTA. Bunun bicok sebebi var; basta da bi arkin bahsettigi gibi vergi kismi var. Ha bu arada acizsiniz diyen ark; sanirim beynin idrakta zorlaniyor, ben icmedigimi hatta uzun yillar once biraktigimi ozellikle belirtmistim. Ben icenleri savunmuyorum; diyorum ki adamlarin ozgurlugu, karisamazsiniz. Kalkip konuyu hirsizliga getirmissiniz; dusuncelerinizin sacmaligi burdan belli ztn o yuzden lafi uzatmicam. Ne desem anlamicaniz ortada. Kapali ortamlari ben de takdir etmiyorum elbette ama acik ortamda karisamazsiniz, hakkiniz yok. Son olarak; ben erkek degil, bayanim. Oy uzden bi dsha beyefendi diye hitap etmezseniz sevinirim. Sanirim bunu idrak edebilirsiniz.

• Aklınızı kullanın yeter. Yıllardır, malesef sigara içiyorum. Okul önünde, çocuk parkı ve bölgesinde, hastane ve mezarlık gibi yerlerde, kalabalık ortamlarda, etrafta bebek varken asla sigara içmem, hiç içmedim. Eskiden Şehirlerarası otobüslerde serbestti, içmedim, içeni anlamadım

• ozcn038 kullanıcısına yanıt
    Sigara icene zaten kokmaz, icmeyen icin o koku bir iskencedir hocam. Acik havada mangal yapinca kokusu gelmiyor mu sana? Insanlarin sagligini tehlikeye atmaya haklari yok

• Guest-435EB715D G kullanıcısına yanıt
    Bunun cozumu acik mekani ikiye ayirmaktir. Sigara icilen ve icilmeyen olarak veya aigara icen mekandan cikip disarda icip gelecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi besttrr -- 6 Ağustos 2017; 8:47:9 >
  • Ona bakılırsa belli bir kısım internet yasaklansın islama aykırı şeyler var diyorlar. Şimdi onları dinleyip elinden interneti alsalar ne dersin? Sen içinde olmadığın için anlamıyorsun bağımlılık denilen durum var içenlerde.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Bayanların teri de çok kötü kokuyor yani normal ter kokusu gibi değil sigara acayip kötü oluyor.Sigara içen bir bayanla asla bir şey yaşamam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nevdar_1986 N kullanıcısına yanıt
    Sigara yasaklanmasın daha iyi. İnsan popülasyonunu 1% bile zarar verip dengede tutsa bu dünya ekosistemine faydalı oluyor. Sigara nın fiyatı arttırılnalı ve şartları iyi olmamalı. Bunun yanında o sigara ücretnin 1 TL sini de ağaç dikmek için hükümet bağış yapmalı. Sadece sigaradan gelen kazançla her yer yeşertilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de öyleyim, arkadaşlar sen deli misin diyor!

Ağzı kokan bir adam ya da kadın nasıl öpülür abi? Normal şartlarda bazı medikal kondisyonların dışında bu yapay pislik insan şevkini kırıyor.

Evi de leş gibi kokuyor. Ben geçenlerde havalandırma kontrol etmek için bir sigara yaktım iki fırt çektim, tadı bok gibiydi. Ağzım leş gibi oldu.
  • KEyfimizden yürümüyoruz heralde İstanbulda malesef kaldırımda da bir trafik oluyor kalabalıktan. Adam metrobüsten çıkar çıkmaz sigara yakıyor o kalabalığın içinde. Zaten cımbızla işine geleni çekip almışsın. Sigara illa içecek olan gitsin evinde içsin. MAdem özgürlükler başkasının özgürlük sınırına kadar o zaman ona göre karar alınsın. İzmaritleri bile ayrı dert. Her yeri pislik içinde bırakıyorlar ayrıca izmaritlerde toksik atık. Bu işin 2 ucu filan yok. Bilinçsiz özentiyle sigaraya başlamış bağımlı olmuş bırakamayan veya bırakmayan, kendisine ve etrafa verdiği zararın farkında olmayan ya da umrunda olmayan insanlar var.
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Git araştır öğren o zaman kanser hastaları için bir kür kemoterapiye yanında yapılan bağışıklık güçlendirici iğnelere ne kadar para veriliyor. Bir kutusu 30.000tl olan ilaç var. Malesef bu ilaçları biz üretmiyoruz. Bunlar bize hep cari açık olarak geri dönüyor. Senin ödediğin vergilerin büyük çoğunluğu zaten cari açık kaynaklı.

Sonuç olarak kimse sigara içmese sigara kaynaklı hastalıklara devlet para harcamaz ve sigaradan alacağı vergiye de ihtiyacı kalmaz.
    Üstelik daha sağlıklı nesiller yetişir. Sigara sadece kanser ve ya kalp damar hastalıklarına neden olmaz. Her nefeste kendinizi biraz öldürürsünüz ve yaşam kalitenizi vücut beyin fonksiyonlarınızı etkiler. Olması gerekenden daha verimsiz olursunuz her zaman.

Şunu da ayrıca belirtmeliyim ki artan sigara fiyatları sonucu kaçak sigaraya yönelip pkk ve diğer terör örgütlerine ek gelir sağlandığının da umarım herkes farkındadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nyiragongo

Git araştır öğren o zaman kanser hastaları için bir kür kemoterapiye yanında yapılan bağışıklık güçlendirici iğnelere ne kadar para veriliyor. Bir kutusu 30.000tl olan ilaç var. Malesef bu ilaçları biz üretmiyoruz. Bunlar bize hep cari açık olarak geri dönüyor. Senin ödediğin vergilerin büyük çoğunluğu zaten cari açık kaynaklı.

Sonuç olarak kimse sigara içmese sigara kaynaklı hastalıklara devlet para harcamaz ve sigaradan alacağı vergiye de ihtiyacı kalmaz.
    Üstelik daha sağlıklı nesiller yetişir. Sigara sadece kanser ve ya kalp damar hastalıklarına neden olmaz. Her nefeste kendinizi biraz öldürürsünüz ve yaşam kalitenizi vücut beyin fonksiyonlarınızı etkiler. Olması gerekenden daha verimsiz olursunuz her zaman.

Şunu da ayrıca belirtmeliyim ki artan sigara fiyatları sonucu kaçak sigaraya yönelip pkk ve diğer terör örgütlerine ek gelir sağlandığının da umarım herkes farkındadır.

+1 demek istiyorum okuyun bilinçlenin şu zehiri kullanmayın

• Yaza yaza bitiremedik valla..ne zaman durağa çıksam ,hemen bir barzo gelip yakıyor..Deli olacam ya...

Şu pisliği ağzınızla içmeyin!! Dumanı üflemeyin yutun ya...Dumanı ağzınızla vermeyin...

Yeter artık yeterrr..derhal yasaklansın..,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alkolsüz hayat haram bana
  • Maça gidiyoruz türübünde oturduğumuz yerin önünde arkasında sağında solunda sigara içiliyor kalbinden ameliyat olmuş abimle beraber bizde sigaradan nasibimizi alıyoruz açık alan olmasına rağmen buram buram kokuyor. Adamlar evlerinde içse bile balkondan felan koku geliyor kafayı yicem.

Sigara içen adam benim gözümde 3. SINIF insandır. sigarayı havalı bisey sananından tut en ufak derdi olunca ezik bi sümük gibi bi dal yakanına kadar hepsi. Tekel bayii işletiyorum gelip sigara alıyorlar bide veresiye yazdıranları yokmu nasıl sövüyorum bi bilseniz ahh ah..

Sağlık açısından yakınıyorum ama o hal hareket ve tavırları yokmu işte beni en çok bu tetikliyor.

Kafamda bir sürü yazıcak sey var bunlardan birazını kelimelere dökmeye çalıştım daha çok şey yazardım ama gerçekten sinirleniyorum.
  • Ben sigara içen birisi olarak sigaraya karşıyım peki neden içmeye devam ediyorum? Bağımlılık yapan bir ürün çünkü sigara

içenlerin büyük bölümü kendileri söylemeseler de sigarayı bırakmak istiyorlar. Sigaranın kişiye aylık maliyeti 300 TL, sağlığa

zaten paha biçilmez, işin birde manevi boyutu var dinen haram her açıdan zarar. İnsanlar bu illete küçük yaşlarda başlıyorlar 30

yaşından sonra sigarayı ilk defa içip tiryaki olan kimseyi tanımıyorum ben. Küçük yaşta başlanılan bu illet ömür boyu kişiyi

takip ediyor. Ben 6 yıl sigarayı bıraktım fakat tekrar başladım en iyisi hiç içmemek, alışmamak.

Ben eski zamanları hatırlıyorum otobüslerde içerlerdi. Evlerde içerlerdi. Daha farklı bir örnek vereyim ben üniversitede okurken

anlatılan bir şey derslere girildiğinde üni hocası sigara yakarmış, öğrencilerde yakarmış, bir küllükte sınıfta elden ele

gezermiş biz üni'ye başladığımızda böyle bir şey yoktu ama koridorlarda içenleri görüyordum sonra o da kalktı.Peki ne yapalım ki

hem insanları hemde etrafındakileri bu illetten kurtaralım.

1- Sigara birden yasaklanarak çözülecek bir şey değil. Bunu kademe kademe yapmak gerekir. Toplumda sigara kullanımı azaldıkça

yasak kademesinide artırmak gerekir. Ayrıca daha mühim konularda var. Alkol-uyuşturucu-madde bağımlılığı-ahlaki çöküntü vb.

2- Sigaraya genellikle küçük yaşta başlanıldığı için çocuk ve gençlerde bunun önüne geçilmeli. Yani eğitim ama bilgi yükleme

değil manevi eğitim bir öğretmen çocuğun okula gelmediği gün ailesine haber vermeli mesela ya da gördüğü ve şüphelendiği

konularda aileyi uyarmalı. Öğretmenlikte yaptığım için eğitim sisteminde biliyorum ne yazık ki içler acısı biz yeri geldiği zaman

kendi yavrularımızı bile cezalandırıyoruz ama öğretmenin hiçbir etkinliği yok çocuklar üzerinde. Okuldan atamıyor, sınıfta

bırakamıyor, dersten bırakamıyor, dövemiyor öğretmen kukla sanki bu durumda öğrenci öğretmeni neden taksın! Ayrıca bir sınıfta

dersi sabote eden 2 öğrenci yüzünden diğer 18 öğrencide gençliğin etkisiyle onlara uyuyor yandı gülüm keten helva. Öğretmen üzgün

ama yapacak bir şey yok. Öğretmen zamanla duruma alışıyor duyarsızlaşıyor.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.