Şimdi Ara

Sigarayı Komple Yasaklamalıyız (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
457
Cevap
2
Favori
18.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
366 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Atarın kime lan senin ergen, defol git sigara içmeyen insanlardan uzak yerde ne bok yersen ye, sanki satışı yasaklansın diyorum parlak zekalıya bak, iyicene saçmaladınız artık...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duraklarda içenlerden bile ifrit oluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRC_KHAN

Atarın kime lan senin ergen, defol git sigara içmeyen insanlardan uzak yerde ne bok yersen ye, sanki satışı yasaklansın diyorum parlak zekalıya bak, iyicene saçmaladınız artık...

Cevabını alınca hakaretlere başlarsın işte öyle.

• sigara bir özgürlük olamaz nasıl sokakta alkol içilemiyorsa sigara da içilememeli.

sigara ve alkol tüketicisi olarak bunu şiddetle istiyorum
  • Sen beni tanımaz etmezsin, bu yüzden boş boş da sallarsın arkamdan ön yargılı şekilde. Suç sende değil, kafanda o algıyı yaratanlarda. Fakat şundan adım gibi eminim ki yarın bir gün bu ülkede bağımlılık yapan her halt yasaklandığında deli danalar gibi çemkiren gene sen olacaksın kardeşim, benim tuzum kuru, bana ne sanki çok matah bir şey, daha sağlıklı bir hayatım olur içmezsem. O yüzden millete saldıracağına önce kendine bak "Ben ne kadar bu illetin içindeyim?" diye

Geldin bulaşacak birini buldun mastürbasyonunu yaptın şimdi yak bakalım bir cigara, hadin dostum sana kansersiz hayatlar!..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 31 Temmuz 2017; 21:12:19 >
  • E-sigara ne alaka be?
  • Hala bu saçma konu üstte mi? Sigarayı yasaklayamazsınız kardeşim, zaten rahatsız milletiz birde böyle bir şey olursa kitle imha silahına gerek kalmaz...
  • Esrar içebilir miyiz?

• sigarayi tamamen yasaklamak mutlu dünya ütopyasindan daha ütopik bir konu by

• Sigara ile alkolun alakasi yok.

AMA

Sigara iciyorum ve komple yasaklanmasina %100 destek veriyorum.

• Bakın yasaklama falan kısmını geçiyorum şunu unutmayın ki devlet zarar edeceği hiçbir işin altına imzasını atmaz.12 tl lik bir sigaranın 1 2 tl si dışında devlete cuk diye kar olarak gidiyor.Devletin önemli bir gelir kaynağıdır sigara.Milyarlarca liralık bir piyasadan bahsediyoruz.Daha düne kadar elektronik sigara kullanımını azaltmak için medya yoluyla her turlu şeyi yaptılar.Yok içiyordum da ağzım da patladı falan siz onları gerçek mi zannediyorsunuz ? Hepsi birer kamu spotu gibi haberin sonunda zaten şu cümleyi duyarsınız : 'Bir daha asla elektronik sigara kullanmayacağım.' Puhahahhhhh.Kısacası devlet büyükleri yok içmeyin yavrum zararlı bak kurban olam falan dese de işin aslı çok farklı gençler.Hadi iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal1363 -- 31 Temmuz 2017; 22:52:36 >
  • Tamamen yasaklanması imkansıza yakın birşey. Çünkü ülkemizde tütünden ve tütün ürünlerinin vergisinden büyük gelir elde ediliyor. Bir yandan da vergiler arttıkça kaçak kullanımı artıyor. İçecek olan her türlü içer. Engelleyemezsin. Böyle döngüye giriyor
  • Tutun ve alkol mamulleri yasaklanamaz. Onlari yasaklarsaniz ekonomi coker. Sigara ve alkolden gelen vergiyi nereden cikartacaksiniz? Fabrikalarda calisan onbinlerce isciye nasil is bulacaksiniz? Olmaz o is.

Uyusturucu zaten yasak. Bali, tiner vs zaten 18 yas uzerine satiliyor diye biliyorum. Acik alanlarda sigara icilmesinin onlemi gayet basit. Caddelere sigara icilebilir alanlar yapilacak ve herkes orada icecek, yolda yururken icmek yasaklanacak. Cogu ulkede bu sekilde yapiliyor. Uymayanlara da artan oranlarda para cezalari verilmeli.

Alkole karismanin bir manasi yok. Zaten sarhosluk derecesine varirsa polis gelir goturur. Ama sahilde kendi halinde bira icen adamin kime ne zarari var? Ha baskalarina satasiyorsa ayri, o zaten TCK'ya gore suc.
  • Yasak ise yarar mi bilmem ama, ozellikle yururken sigara icenlere uyuz oluyorum. Kalabalik yerlerde oyle hareket de edemiyorsun, kacamiyorsun soluyorsun yani mecburen. Bunlari yasaklasinlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MolagBal

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-435EB715D

quote:

Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

Konu sahibi haklı. Sigarayı açık alanda içmeyi yasaklamak lazım ülkede. İçmek isteyenler için özel binalar yapılsın. İsteyen orada içsin.

Bunu söyleme sebebiniz hava kirliliğiyse o hava her türlü kirlenir.

Ha açık alanda dibinizde sigara içenler varsa, mesela otobüs durağı gibi. Rahatsız oluyorum bir metre ötede içer misiniz demek çok zor bir şey değil. Kafelere falan gelince , açık bölümlerinde sigara her türlü içilir. Mekanı sıkış tepiş göt göte olacak şekilde masa sandalyelerle dolduranlara prim vermeyin. Daha ferah mekanlarda oturun. Duman size gelmez ..

Türkiye'de "sigaranı az ötede iç" dersen 10 kişiden 8'iyle kavgaya girersin.

+10000 Burayi İsvec falan sandi herhalde arkadas. "Pardon kardesim kusura bakma." mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: altaygencaslan

Yasaklanması ütopik olsa da bir adabı olmalı. Beylikdüzü'nü bilen bilir Yaşam Vadisi diye bir yer yaptılar. Yeşil alanlı güzel bir yer. Ben çocuğumla astım hastası eşimle birlikte oraya gidiyorum biraz rahatlayalım biraz çimen kokusu ağaç kokusu alalım diyorum hoop kendini bilmezin biri sigara yakmış. Yer değiştiriyoruz çatt birileri yine sigara yakıyor. Ulan zaten sokakta, caddede, kapı önlerine, avm kapılarında, avm otoparklarında bile sigara içiyorsunuz burada neden? Yeşilliğe sigara içmek için gelen aklınıza tüküreyim. Egzos'dur, is'tir, dumandır her bok var havada 2 nefes almaya gelmişim o parkta elince neden sigara var koçum? Sigarayı al git nerede içiyorsan iç insan gibi rahatlamaya geliyoruz iyice sinirlenip dönüyoruz. Kimi de yolda yürürken içiyor. Çekil kenara insan gibi iç ben senin içtiğin sigarayı solumak zorunda mıyım? karşıya geçiyorum orada da biri içiyor, yola iniyorum bu sefer başkası içiyor. Hele ki metrobüs durakları. Adam almış sigarayı "Sigara İçmek Yasaktır" tabelasının önünde püfür püfür içiyor. Az utanma olur insanda. Senin sigara içme özgürlüğün varsa benim de temiz hava özgürlüğüm var. Ki benim özgürlüğüm daha doğal bir özgürlük ve taleptir. Kimi de gdo'dan sallamış başka şeylerden sallamış. Aklınızı kullanmayı deneyin beyler. Bir şeyler GDO'lu diye, katkı var diye her şeyimiz mi kötü olacak? Bari havamız temiz olsun..

Cok haklisin abi. Yani burada da soyluyorlar iste kenara cekil sigara varsa, sanki o kosede sigara yok. Sigara icilmeyen koseye geciyorsun, hop birisi geliyor yakiyor sigarasini. Nereye kacacaksin? Sahilde cimende oturuyorum, orada bile cok oluyor yeter la artik diyorum kayalara oturuyorum ben de. Bir Allah in kayasinda duman yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

Sigaraya, egzoz dumanına gelene kadar sanayi alanlarına kafayı çevir önce... Atıklarından (duman, atık su, biyolojik & kimyasal atık) daha beter zarar görüyoruz...

Her yer betonlaşıyor, ağaç bırakmıyorlar, sit alanları bir bir yok oluyor.

Önce bunlara sesini çıkart sonra sıra gelir sigaraya, alkole, egzoza...

Nereden biliyorsun onlara da ses cikartmadigimizi?

• quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

DOVLOT 7-8TL VORGOYO NORODON OLSON SONRO ^^

Devlet de devletligini bilsin mafya gibi insanlarin kotulesmesinden para kazanmasin iyi seylerden para kazansin o zaman mesela. Nereye kadar o kafa, adam akilli bir sey uretsin mesela.

• quote:

Orijinalden alıntı: cosef

Amerikada vakti zamanında içki yasaklanmıştı
    Kaçak içki üretenler mafyalar çoğaldı semirdi.

sigarayı yasaklamak çözüm değil:
    Eğitim ile zararlarının yayılması gerekli

Hocam icen adam da aninda gebermiyor ki 30 sene sigara icen adamlara bir sey olmayabiliyor. Keske olsa da cunku bir musibet bin nasihattan iyidir.

• Aslinda yasaklama şu şekilde mumkun ;

98 dogumlu ve sonrasi sigara alamaz satilamaz icemez kanunun cikarirsin..

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.