Şimdi Ara

Sigarayı Komple Yasaklamalıyız (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
457
Cevap
2
Favori
18.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
366 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marowak

quote:

Orijinalden alıntı: TITAN

inşAllah sigaradan alınan vergiyi arttırırlar da ağlarsınız tekrar sigara içiciler. nefret ediyorum sigaradan

keske benzindeki gibi sigarayada katkat vergilendirmeler ciksa

zaten 10 liralık sigaranın 7 -8 lirası vergi
  • quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

quote:

Orijinalden alıntı: cosef

Amerikada vakti zamanında içki yasaklanmıştı
    Kaçak içki üretenler mafyalar çoğaldı semirdi.

sigarayı yasaklamak çözüm değil:
    Eğitim ile zararlarının yayılması gerekli

Hocam icen adam da aninda gebermiyor ki 30 sene sigara icen adamlara bir sey olmayabiliyor. Keske olsa da cunku bir musibet bin nasihattan iyidir.

beyefendi bir mesaj içerisinde birden fazla mesaja cevap verebiliyorsunuz, neden yok yere flood yapıyorsunuz. arka arkaya 6 tane mesaj yazmışsınız.

6) Forum kirliliği : Forumları kullanırken konuları, ait oldukları başlıklar altına açmanızı rica ederiz. Gereksiz başlıklar açmamaya, aynı veya benzer bir konuda daha önce başka bir başlık açılıp açılmadığını 'Arama' fonksiyonunu kullanarak kontrol ettikten sonra başlığı açmaya, gereksiz ve flooding niteliği taşıyabilecek sıklıkta mesaj atmamaya özen gösteriniz.İç içe alıntılar yaparak forum düzenini bozmamaya özen gösteriniz. Eski tarihli konulara eğer ki mesajınız konuyla ilgiliyse mesaj atabilirsiniz. Konuyla alakasız mesaj atarak konuyu güncellemek yasaktır.

• 4. Murad'in yapamadığını yapacak aslan parçası :)

• ozcn038 kullanıcısına yanıt
    Bir kafeye veya restoranta gidiyoruz mesela, içerisi sıcak vs. olduğu için sadece dışarıdaki masalarda oturuluyor. Biz de diyoruz dışarısı güzel güzel esiyo, yeşilliklerin içinde otururuz temiz hava alırız. Etrafımızdaki masalarda herkes sigara içtiği için o iğrenç ve aşağılık duman burun deliklerimize doluyor. Mekanın etrafı açık olduğu için bir şey de diyemiyorsun, resmen bize orada kanser üfürüyorlar.

• Shonen Jump kullanıcısına yanıt
    Kimse açık alan derken herkesin birbirine mesafe koyduğu kocaman geniş bir açık alandan bahsetmiyor. Bilindiği üzere duraklar, kafelerin açık kısımları gibi yerler de açık alan sayılıyor ve buralarda oturduğumuzda ciddi anlamda pasif içici oluyoruz. Bir kafenin yanları açık diye yan masada oturan adamın sigarasından gelen duman değişmiyor, kapalı alandaki etkiyi yapıyor yine. Yine otobüs durağında sıra bekliyorum, önümdeki bi sigara yakıyor, orobüse binene kadar içime işliyor resmen üstüm başım leş gibi kokuyor ve o dumanı solumak zodunda kalıyorum.

• Paket sigara yasaklanmalı iken bunlar paket tütün ve sarma kağıdını yasaklıyor. Kullanıcıyı kaçak sigaraya ve kapalı paket sigaraya mahkum ediyor. Paket sigaraların içinde ne olduğu belli değil tütün e göre 100kat daha zararlı iken içicilere sırf para için bu yapılır mı ?
  • choiboungee kullanıcısına yanıt
    Yanlışın var, artık tütün sarmak ve içmek serbest. Ona da vergi koyuldu. Kilosu 50-70 lira olan tütün 100 lira oldu. Doldurma makaronları ambalajlarının üstüne TAPDK bandrolü yapıştırıldı. Belirli marka tütünler bandrollenerek tekel dükkanlarına dağıtıldı ve satışlarına izin verildi. Kaçak getiren, vergi vermek istemeyen adam yasaklandı der geçer. İçeceksen hala rahatça tütün satılan yerler var. Tütün yasak olsa doldurma makaronlarına bandrol basılmazdı.

Kaçak sigara artık çok zor bulunmaya başladı. Tütün de bir süre sonra paket sigaralar ile aynı hesaba gelmeye başlayacak.

• Eleman odasindan disari cikmiyor birak evi gelmis burda sigara yasaklansin diyor sigarayla baliyi tineri karsilastirarak cigir aciyor. Sigara arada icerim kapali alanda icmedigin surece ustune falan sinmez, otobus duraginda sigari icenler arkadaslari zehirliyormis havayi kirletiyormus mubarek ozaman isine bisikletle git bu kadar saglikli ve cevreciysen lol

Evinden disari cikmayan insanlarla sigara tartisiyoruz hey allahim ya. Dunyada en anti sigara ulke abd` dir orda bile sigara icme orani %20 fiyatlar astronomik olmasa eminim genede %40dan asagi olmazdi sigara icme orani. 21 yas siniri cakmak bile alamiyorsun, sadece yolda icebiliyorsun restoran kafe bar club icinde veya kapisinin onunde icemiyorsun, park bahce gibi yerlerde icemiyorsun, sahilde icemiyorsun. Ona ragmen %20.

Okulum bitsede bu balon abd`den kacsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oberyn -- 1 Ağustos 2017; 7:20:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

quote:

Orijinalden alıntı: cosef

Amerikada vakti zamanında içki yasaklanmıştı
    Kaçak içki üretenler mafyalar çoğaldı semirdi.

sigarayı yasaklamak çözüm değil:
    Eğitim ile zararlarının yayılması gerekli

Hocam icen adam da aninda gebermiyor ki 30 sene sigara icen adamlara bir sey olmayabiliyor. Keske olsa da cunku bir musibet bin nasihattan iyidir.

Evet sigara içen adam anında zarar görmüyor 25-30 sene görülen zarardan da geri dönüş çok zor
    Kanser ve bilimum hastalık baş gösteriyor ama geri dönüş yok

Sigaranın bence ekonomik olarak zararları ilk başta anlatılmalı. 1 paket sigara 10-15 tl.
    her gün verdiğini düşünürsen ciddi para
    ama içenlerin umrunda bile değil maalesef.

• Dh duyar kasanlar grubu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigarayı anlarımda alkolüme karıştırtmam ki sigara içmiyorum zaten

• Marihuana bağımlılık yapmıyor. Bu yüzden öldürmüyor. Ama yasadışı. Sigara ise doğal haliyle bağımlılık yapmıyor ancak ticari sürümlerine kimyasal katıldığı için bağımlı yapıyor. Yasal. Her yıl binlerce insan sadece sigaraya bağlı nedenlerden ölüyor. Sadece sigarayı yasaklamaları yeter. Aslında kapitalizm sigaradan el çektirilmeli. Gerisi kolay. Ama benim fikrimi sorarsanız dünya nüfusu olmuş 7 milyar. İsteyen içsin bana ne. Benim çocuklarıma yer açılsın dünyada. Gereğinden fazla yaşayıp da ne yapacaksınız? Ben sigara içmiyorum. Zaten kapitalizme kılım. Marihuana içerim ama sigara içmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn

Eleman odasindan disari cikmiyor birak evi gelmis burda sigara yasaklansin diyor sigarayla baliyi tineri karsilastirarak cigir aciyor. Sigara arada icerim kapali alanda icmedigin surece ustune falan sinmez, otobus duraginda sigari icenler arkadaslari zehirliyormis havayi kirletiyormus mubarek ozaman isine bisikletle git bu kadar saglikli ve cevreciysen lol

Evinden disari cikmayan insanlarla sigara tartisiyoruz hey allahim ya. Dunyada en anti sigara ulke abd` dir orda bile sigara icme orani %20 fiyatlar astronomik olmasa eminim genede %40dan asagi olmazdi sigara icme orani. 21 yas siniri cakmak bile alamiyorsun, sadece yolda icebiliyorsun restoran kafe bar club icinde veya kapisinin onunde icemiyorsun, park bahce gibi yerlerde icemiyorsun, sahilde icemiyorsun. Ona ragmen %20.

Okulum bitsede bu balon abd`den kacsam.

Odasından çıkmaması ile sigarayı eleştirmesi arasında bir bağ kuramadım. Sana zarar mı veriyor evinden çıkmadığı için. İnsanların duyarlılığı size niye batıyor? Odasından çıkmıyorsa atom bombasından da şikayetçi olmaması lazım. Adam odasından çıkmıyormuş komutanım! Tamam operasyon iptal birlikleri geri çekin! Salaklığın su katılmamış hali beni öldürüyor. Sek salak.

• cosef kullanıcısına yanıt
    hele evli olanların çoluk çocuğuna 3-5 lira vermeyip sigaraya vermeleri deli ediyor beni.
  • Sigaranın alt limiti 30 TL olmalı.
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Ha yani onlar tamam, sıra sigarada..

Anladım...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TÜRKİYE NÜFÜSÜNÜN YARISINI İSTANBULA YIĞARSAN TEMİZ HAVA BULAMAZSIN.
    HERYER BİNA HERYER TRAFİK BİR ARAÇ 5 DK GİDECEĞİ YOLU BİR SAATTE GİDİYOR 55 DK FAZLADAN EGZOZ GAZI.
    AĞAÇ DİKECEK YER Mİ KALDI HERYER BİNA
  • O değilde hastane önlerinde icilmez normalde ama adamin bi ayağı dışarda biri icerde kapi önü tum duman içeri giriyor bizim insaninizda kafa yok maalesef

• Sigara içmeyen arkadaşları gerçekten bu belaya bulaşmadıkları için tebrik ediyorum. Bende bırakalı 3 ay oldu kendime geldim rahatladım. 16 senedir içen biri olarak şunları söyleyebilirim, sigara içmek yüksek derecede bağımlılık yapar ve içenlerin % 90' ı bu belayı içtiği için kendinden nefret eder ve bırakmak ister. Her sabah kültablası gibi bir ağızla uyanılır, millete kokarsın çocuğuna eşine kokarsın, öksürüp durursun her söndürdükten sonra lanet olsun dersin ama tekrar içersin.

O yüzden içmeyenler tebrik edilcek bir hareket yapıp bulaşmamışlar fakat içenleri de bu kadar gömmeyin nasıl bir duygu olduğunu sadece içenler anlar. Kendinizi çok ayrıcalıklı hissetmeyin o şişmiş egolarınızı bir kenara bırakıp sigara içenlerin piskolojisini anlamaya çalışın. Yasak asla çözüm değildir kişinin daha çok içmesine neden olur. Çalıştığım işyerinde aynı burdaki bazı arkadaşlar gibi sigarayı yasaklayan gördüğünde laf eden gn. md yardımcısı vardı Allahtan gitti yoksa hala içiyordum onun inadına içmeye devam etmiştim. Yasak asla çözüm değildir. Bunun yerine insanları bıraktırmak için çeşitli organizasyonlar yapılabilir başka çözümler üretilebilir. Ama bu sektörün o kadar büyük kartelleri varki o kadar büyük para dönüyorki böyle birşeyin olması çok zor.

Sigara yasaklansın diyen zihniyetin çoğuyla başka bir konunun yasaklanması hakkında konuşsan ucu kendilerine dokunuyorsa yasakçılar hakkında demediklerini bırakmazlar. Mesela internete girme süresi günde 2 saate indirilsin kotalar artırılsın? Çoğu çocuk, genç internet yüzünden oyun bağımlısı oldu evde odalarına kapanıp asosyal olarak kimseyle konuşmadan büyüyorlar bence sigara bağımlılığından daha kötü birşey. Karşına alıp konuşsan iki kelime laf edemez ama nette kahraman delikanlı kesilir. Çoğu kişi net yüzünden kişilik bölünmesi yaşıyor. Çözüm üretmeyelim oyunları ve interneti yasaklayalım desem nasıl olur?

Yasakçı zihniyetten kurtulun çözüm üretin. Yasak birşeyin sadece kıymetini artırır engellemez.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.