Şimdi Ara

Sigarayı Komple Yasaklamalıyız (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
457
Cevap
2
Favori
18.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
366 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sigara zaten yasal uyuşturucu hala nasıl izin veriliyor anlamıyorum. Kesinlikle yasaklanmalı, sigara fabrikalarının hepsi kapatılmalı, sigara içenlere para cezası değil hapis cezası verilmeli. Sigara dumanı dünyanın içine etti, izmaritler desen heryerden çıkıyor. Sigara yasağı AKP nin doğru yaptığı nadir yaptırımlardan biriydi. Ama daha fazlası gerekiyor. Sigara dumanını içmeyen birinin üstüne üflemek alanen cinayete teşebbüstür o yüzden diyeceğim o ki İDAM İDAM İDAM !!!!

Not : İroni değildir
  • Uyusturucunun yasaklanma sebebi ne?

Sigara da ayni sebepten yasaklanabilir.

Ayyaslar aglayacak ama alkol de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin başka sorunu kalmadı heralde. İmam evliliğinin meşrulaştırılması ile kadınların haklarının elinden alınması ile ilgili konuda açsaydına. Bencil seni.

• Halkın büyük bir kısmı kullanıyor bu mereti , %85 gibi bir vergi oranı olan bir ürünü neden yasaklasın devlet ? Halkı düşünen kim ?
  • Açık alanlarda belli bir nokta yapmaları lazım, ama bu millet ona da dikkat etmez.
  • İçki ve sigaradan nefret ederim. İkisi de ayrı bir leş. Sigara içip, sigaraya bağlı sebepten ölen adama da zerre acımam. Kendine acımayan adama ben niye acıyım. Ama açık alanda sigara içen adamın da üstüne gidilmesi taraftarı değilim. Rahatsız oluyorsanız gitmeyin yanlarına. Ayrıca tamamen yasaklarsanız da diğer uyuşturucular gibi yasa dışı olarak satılmaya başlar. Ancak temin edilmesi zorlaştırılıp fiyatlar kademeli olarak artırılabilir. Özellikle sigaraya başlamanın en fazla olduğu ergenlik çağındakilerin alamayacağı kadar pahalı olmalı.
  • xSwindLer X kullanıcısına yanıt
    Sigaranın vergisinden devletin çok da bir kazancı yok. Sigara içenlerin yarısı sigaraya bağlı hastalığa yakalanıyor. Bunlar tedavi masrafı yüksek hastalıklar. Akciğer kanseri olan adamın sigara alarak hayat boyu ödediği vergi tedavi masrafını bile karşılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 30 Temmuz 2017; 18:56:22 >
  • Dediğin güzel evet ama içmeyen için ....

bence yapılması gereken sıgara ıcılecek alanların belli olması yani açık havada da içsinler ama belirlenen yerlerde.....

geri kalan kapalı ve açık alanlar dumansız saha olarak ilan edilse iyi olur bizim okulda öyle sigara alanı var...

• Açık alanda temiz bir ortam istiyorsanız evvela motorlu taşıtlardan başlayın.
  • Anarchist Reaper kullanıcısına yanıt
    Tamamen bırakmanız dileğiyle :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Sigaranın vergisinden devletin çok da bir kazancı yok. Sigara içenlerin yarısı sigaraya bağlı hastalığa yakalanıyor. Bunlar tedavi masrafı yüksek hastalıklar. Akciğer kanseri olan adamın sigara alarak hayat boyu ödediği vergi tedavi masrafını bile karşılamaz.

Basit bir matematik hesabı yapayım senin için 13.5 tl'lik bir sigarada 11,19 tl vergi var. Normal bir bağımlı 1-2 paket sigara içse(2+ içtiğim çok zaman oluyordu) ortalama 1.5 paket diyelim.

Şimdi ben misal 16 sene sigara içtim maliyet içinhttps://sigara-maliyeti.hesaplama.net/hesaplama.do kullanabilirsin. Düz hesap ben sana yazayım 13tl lik sigara için 118.053,00 TL ödemişim bunun 97,865 lirası vergi. Bir kere devlet hastanesinde tedavi olmayı başaramadım.

Yani diyeceğim şudur ki bandrollü sigara içip en ağır hastalığa yakalanan biri bile 10 kişilik tedavi parası ödemiş oluyor devlete peşinen ki sigara içenlerin kaç tanesi akciğer kanseri oluyor ona da bak istersen...

P.S. Sigarayı övmüyorum hatta bırakmaya çalışıyorum mümkün ise kesinlikle başlamayın. Sıfır araba parası(vergisiz 2 araba parası) vermişim 16 senede görünce içim acıyor.

• Devlet sigara alkol kullananların yada kullanmayanların sorunlarına göz yumabilir ama onlardan gelen vergiye asla. Büyük bi gelir kapısını insanlar ölüyor diye kapatmaz kapatamaz. Kişi kendinden sorumludur, o ortamlarda bulunmayabilir ama o da pek mümkün değil şu osrtamda.

• Sigara konusu çok enteresan bir durum. Okumuşundan cahiline kadar herkesin elinde. Şahsen ben de bu durumdan fazlasıyla muzdaribim. Misal; otobüs durağında bekliyorum- neyse ki artık çoğu durakta yasak- yanda adam sigara içiyor bize de dumanı geliyor. Öte yandan sokakta yürürken; Öndeki adam sigara içiyor lokomotif gibi duman saçıyor. İnsanların pis dumanını solumamak için hızlanıyorum, bir de ne göreyim! Bir başkası yine egzoz gibi duman saçıyor.

Bir diğer mevzu ise sigara içen insanların genelde leş gibi kokup pis olması; otobüs duraklarında en çok gözlemlediğim bir diğer olay ise sigara içen kişinin otobüsün gelmesi ile izmariti sokağa savurması. Vatandaş olarak yere çöp atan sokakları kirleten kişilerden oldukça tiksiniyorum. Sözde 63 lira da cezası var- ceza güncellenmiş de olabilir- ama kimseye sırf bu yüzden ceza kesildiğini görmedim. Keşke bu tip cezaların uygulamaya geçtiği o aydınlık günleri de görebilsek.

Yere izmarit atan bünyenin bir tık evrimden nasibini almamış versiyonu da sigaranın oluşturduğu balgamı ilkel sesler çıkararak kaldırıma, yola, artık nereye bulduysa lök diye yapıştıranlar... Bunlar hakkında yorumları Yeşilay'cı donanım haber forumdaşlarıma bırakıyorum. Esen kalın sağlıkla kalın:)

• Sigarayı 6 yıl önce bırakrım sigaraya tapan biri olarak , ve 6 yıldır hayat varmış diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

quote:

Orijinalden alıntı: kronin

quote:

Orijinalden alıntı: They Call Me Alpha

Sigara icenler saglik hizmetlerinden ekstra ucretle yararlansinlar.

Veya sigara icmeyenlere vergi indirimi vs. olsun

Gunde 3 oğun makarna ile sağlıksız beslenen adamlardan da ekstra para alsın ssk nasıl fikir? Hatta kronik haslığı olanlardan da ekstra para alsın?

Birşey isterken beynini kullanmama hastalığı var bizim insanımızda. Akk kalksın diye bağırdılar kotayı geri getirdiler

Senin isteğini biri gorurde ciddiye alırsa gorursun dunya kaç bucak. Allah bir hastalık verir allah korusun o zaman anlarsın fazla para odemek ne demek

Savuncaksanız mantıklı bir şekilde savunun.

Mesela ben kamyonların kullandığı yolu paylaşmak istemiyorum. Hiçbir kontrol yok. Mazot mu yakıyolar yağ mı belli değil. Trafikte 3 şeritim 2 si kamyon. Bu kabul edilemez

Amerika aynen öyle yapıyor cahil kardeşim. Alkol sigara içene, obeze sağlık sigortası için fahiş fiyatlar koyuyorlar. Neden çünkü o adamın yarın bir gün yatağa düşeceğini biliyorlar. Kendine dikkat edene, sağlıklı beslenene ise çok uygun fiyatlar sunuyorlar. Doğrusu da bu. Sağlığima dikkat eden biri olarak neden geçmişte günde 3 paket sigara içmiş, bir adım yürümemiş adamla aynı sağlık sigorta primini ödeyeyim?

Cahil derken cahil durumuna düşmek hoş olmuyor ama Amerikada ssk diye bir kurum yok!

Amerikada emeklilik sistemi tamamen özel ve sağlık sigortası da bundan bağımsız. Türkiye de bir ozel sağlık sigortası yaparsanız aynı kurallar geçerli.

İşte şimdi bişi isterken beyin kullanma kısmına geçiyoruz. Amerika kapitalizmin ana vatanı ve sağlık ile ilgili konular bile kar zarar kapsamına giriyor. Paran yoksa kotu şartlarda tedavi oluyorsun. Sigortan bazı hastalıkları kapsayamıyor. Sırf paran yok diye oluyosun. Şimdi sen kalkıyosun bu çok iyi bir sistemmiş gibi örnek verip bunu istiyorsun!! Amerikadaki insanların bundan çok rahatsız olduğunu bilmeden. Dünyanın en yuksek puanlı dizisi breaking bad dizisi kısmen bu durumu eleştirmektedir hatta.

Amerika sosyal anlamda bişiler istemek için hiç iyi bir örnek değil. Gidip bakın bakalım bir iskandinav ülkesinde boyle bir uygulama bulabilir misiniz? Sağlıkla ilgili bir konuda kar zarar hesabı sosyal devletlerde yapılmaz. Yapılırsa da bu sorunu kaynağından çozup vatandaşa yansıtmadan yapılır.

Şimdi iskandinav ülkelerine girmişken adamlar 2030yılına kadar fosil yakıtı yasaklamayı tartışıyor. Sigara ile ilgili herhangi bir tartışma yok bunu çozmuşler. Toz alerjisi olan bir arkadaşım turkiyede sürekli problem yaşarken fransaya taşındıktan sonra problem yaşamamaya başladı.

Özetle neyi ne zaman istediğini bilmek önemli. En önemsiz konuyu en başa koyup kotu çozumu talep edersen durumumuz tam da şu an yaşadığımızdan daha beter olur

• Elektronik sigara için herkes rahatlasın

20 seneden fazla ıcen bırı olarak soluyorum, gercekten yazık ıcmeyın su zıkkımı
  • Sigara gibi bir sektör ve muazzam vergi geliri oldukça sigara yasaklanamaz. Boşuna hayal kurmayın.

• Valla isyerinde acik alanda icip hemde iyi icip yanima gelip isle ilgili konusanlar oluyor. Uzerlerine sinen o kokudan dolayı kusmamak icin zor tutuyorum kendimi. Eşleri felan icici degilse Allah kolaylık versin.

• Hiç kimse sigara içenlerin doğaya saldığı emisyonu düşünmüyor. Bugün buzullar eriyorsa biraz da bunlar yüzünden.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkans

Elektronik sigara için herkes rahatlasın

20 seneden fazla ıcen bırı olarak soluyorum, gercekten yazık ıcmeyın su zıkkımı

Konuyu açan akıllı e-sigara yasaklansın yazmış.E-sigara satışı zaten yasak neyin kafası bu acaba
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.