Şimdi Ara

Sigma 17-50 F2.8 mi Sigma 17-70 F2.8-4 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Canon 550D makinemde kullanmak için Canon 18-55mm 3.5-5.6 IS kit lens yerine başlıktaki ki lensten birini almayı düşünüyorum. 17-50 nin sabit diyaframı malum. ancak tak gez olarak daha geniş kullanım alanı sağlayan 17-70 F2.8-4.0 DC Macro OS C lens de kafamı oldukça kurcalıyor. önümüzdeki hafta ikisinden birini alacağım. Sizlerin de bu konudaki yorumlarını rica ediyorum.

• Aynen kararsız kaldım bende iki lens arSında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Genis kullanim alani" olayina ihtiyac duydugunuza gore 17-70 almaniz mantikli.

Ben 17-70 kullanirken alternatif lense ihtiyac duymuyordum ama arada fazla fark olmamasina ragmen tamron 17-50 alinca illaki zoom yetersiz kaliyordu.

Yada 18-135mm alip olayi tamamen cozun. Yanina da dusuk isikli yada keskinlik gerektiren durumlar icin 35mm 1.8 gibi bisey alirsiniz.

• 70mm yeteri kadar Zoom sağlamıyor. Yani 50mm den 70mm arasındaki zoom tatmin edecek bir zoom değil. (Benim görüşüm)

Aşağıdaki fotoğrafa bakarak aradaki farkı az çok kıyaslayabilirsin. 2,8 sabit diyafram olsa da 50mm de Canon 50mm F1,8 gibi ucuz ve F/P lensi olduğu içinde 17-50 F2.8 sabit diyafram lensin vazgeçilmez lensler arasında olmasını engelliyor diyebilirim.

Fakat iç mekan çekimlerinde oldukça faydalı olduğunu söyleyebilirim. 17-50'yi hayli zamandır kullanıyorum. Dış mekanda alternatiflerim var ancak iç mekanda ciddi fayda sağlıyor.

Sırası ile
    17mm 24mm 35mm 50mm 70mm 100mm 135mm 200mm

https://store.donanimhaber.com/2f/b7/12/2fb712ac22cf0bff0c64264c66695566.jpg
     Sigma 17-50 F2.8 mi Sigma 17-70 F2.8-4 mü?

• 17-70 in avantajı macro modunun olması . Eğer 1:1 macro lens için bütçeniz yoksa ve macro ihtiyacınız var ise 17-70 almak çok daha mantıklı . Ama ihtiyacınız yok ise 20mm için 17-70 almaya gerek yok . 17-50 daha iyi ışık alan bir lens .
  • 17-50 daha iyi ışık alır.. Macro kullanmayacaksanız 17-50.. Aslında aralarında çok büyük uçurumda yok..
  • Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar.Makro çekmeyi seviyorum ve iyi bir makro lens bana biraz fazla gelebilir. 17-70 in çekeceği makroda 1:2.7 büyütme oranı var diyor. Elimdeki 18-55 in ise 1:3 .17-70 ile çekeceğim makrolarda kit lense göre çok bir fark olur mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 17-70, manuel olarak yaklasik 4 cm den netleme yapiyor ama kit lensiniz varsa siz de macro cekmek istiyorsaniz makro lens alin daha iyi olur.

• 1:4 ' ten sonra bana göre her bir adım büyümede gözle görülür fark oluyor . Hem daha yakından hem de daha dar açıyla çekeceğiniz için gözle görülür fark olur . Optik kalite artışı da bir diğer konu .
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumu

17-70, manuel olarak yaklasik 4 cm den netleme yapiyor ama kit lensiniz varsa siz de macro cekmek istiyorsaniz makro lens alin daha iyi olur.

Tavsiye için teşekkürler, bende aynı şeyi düşündüm. Ancak hem bütçe hemde sürekli olarak lens değiştirme sıkıntısından dolayı bu lensi düşünüyorum.
  • O zaman SIGMA 18-300MM F3.5-6.3 DC OS MACRO Contemporary (C ) Serisi

Sıgma 17-70mm F2.8-4 DC OS Macro C serisi çok başarılı , bu objektif
    bir çok isteği karşılamaktadır.Görüntü kalitesi üst düzeydedir.
    Macro özelliğinin olması artı bir avantaj
    70mm 1 stop kaybediyorsun. ama 20mm Kazanıyorsun
  • Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkürler. 17-70 almış bulunmaktayım. İlk izlenimim oldukça iyi. Sadece birkaç defa odaklanma sıkıntısı yaşadı. Ancak kullandıkça daha fazla fikrim olacak.
  • 17-50 lens iyidir onu tercih edebilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.