Şimdi Ara

Sigma APO 70-300mm DG Makro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
6.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce bu objektif 432 TL eder mi? Bu fiyata alınır mı? Apo özellikli olmayanla fiyatı yakın, bana mantıklı gibi geliyor. Önerilerinizi bekliyorum.
    http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=99

• görüntü sabitleyicisi yokmuş..
  • Aynı lensi TripodFoto' da görüp Canon topiğinde bende sordum bir hafta önce ve bir arkadaştan aldığım cevabı aşağıya alıyorum. Başka görüşler varsa işin açıkçası bende bekliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: erdaltuncer07

quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

Arkadaşlar,
    Sigma 70-300 mm f:4-5.6 zoom ve macro lens almayı planlıyorum. Bu lens hk. görüşleriniz öğrenmek isterim Ayrıca bu lenste IS olmaması benim gibi eli titreyen biri için bir sorun olur mu?
    Şimdiden teşekkürler.

benim kullandığım bir lens apo dg olanını kullanıyorum f/p oranı iyi ancak keskinlik konusunda aynı şeyi söyleyemicem.ayrıca afsi oldukça yavaş...makrosu alıştıktan sonra çok çok iyi. fk profilimden 70-300le çekilmiş fotolara bakabilrsiniz...eliniz titriyorsa ve sürekli 250-300mm arasını kullanırım derseniz almanızı tavsiye etmem. ama macro önemliyse aradada tele olarak kullanıyım derseniz çok iyi ve fiyatı uygun bir lens...bu arada macro özelliği 200mm-300mmde etkin...

ekleme: minimum netleme mesafesi makro modu açıkken 95cm kapalı iken 150cm

http://www.fotokritik.com/2078106

quote:

Orijinalden alıntı: hga

Sizce bu objektif 432 TL eder mi? Bu fiyata alınır mı? Apo özellikli olmayanla fiyatı yakın, bana mantıklı gibi geliyor. Önerilerinizi bekliyorum.
    http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=99

• merak ettigim o kuşa o kadar nasıl yaklaşabiliyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslimdayok

merak ettigim o kuşa o kadar nasıl yaklaşabiliyorlar?

sabır ve kamuflaj
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslimdayok

merak ettigim o kuşa o kadar nasıl yaklaşabiliyorlar?

• 2. Foto süper ya .
    Sonuncu ps yanlız .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bugün foto kritikte bir foto gördüm adam suya yumurtlayan bir kız böceği diyor onu çekmiş... sadece kafası suyun üstündeymiş düşünün yani lik aşağıoda...

http://fotokritik.com/2085017
  • arkadaşlar peki sigma mı yoksa tamron apo 300 mü... fotokritikte baktığımda tamronun kuş resimleri kesinlikle daha iyi görünüyor... ayrıca hepsiburada yorumlarında herkez sigmayı tripodsuz kesinlikle almayın diyor... acaba tamron içinde aynı şey geçerli mi? tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse seviniriz.... tripotsuz kullanılabicek buna yakın lens tavsiyesi neler olabilir....
  • Fotoğraf makinenin modelini ve bütçe durumunu söylersen sana model önerebiliriz ..

Ayrıca tamrondada is ya da vr özelliği yok. Yani görüntü sabitleyici. ve sigmadaki apo özelliği sayesinde renk sapması daha az ancak tamronda daha fazla. tamron 70-300mm önermem. Alacaksan sigma al. ondada yavaş af var.

eğer nikonsan 55-200mm vr al. canonsa 55-250mm is al. yaklaşık aynı fiyatlar ikinci elleri.
  • Bu arada macroyla ilgili bir soru :
    Mesela elimde 70-300 başka bir lens var. Macro özelliği yok. Ancak yakın çekim bir şey yapacağım. En fazla 95 cm yaklaşıp çekebilirim. Ama macro modlu bir lens olunca (70-300mm) bu mesafe 150 cm kadar uzayacak mı?

bunun dışında macronun bir özelliği yok mu? Eğer fark yoksa macro modunu sadece daha uzaktan çekmek için mi kullanacağız. ?
  • @murat8550,
    neredeyse 10 gündür 70-300 mm lensi araştırdığımı biliyorsunuz. İşin garibi şu an Tamron' da bu aralıkta indirime gitmiş TR garantili hemde GG' de 400-500 Aralığında satılıyor. Bu konu 2006 yılında yine DH' de, ve Fotokritikte tartışma konusu olmuş. varılan nokta şu. Sigma APO olmak şartıyla 135 mm kadar daha keskin olduğu, 180 mm de macroya geçtiği, Tamron' un 200 mm' de ve 62 mm oluşunun daha avantajlı olduğu gibi bir yığın bilgi var. Ancak Canon kullanıcıları için en mantıklı seçeneğin Canon EF-S 55-250 mm IS lensin, Bu lenslere göre çok çok daha iyi bir seçenek olduğu belirtilmiş. Gerçi Bu lensi bende kullanıyorum. Tahminimdende iyi çıkmıştı. Bu araştırma sonucunda şahsen ben arayıştan vazgeçtim. Çoğu kişinin ortak görüşü bu 2 lensin 200 mmden sonra keskinliğini kaybettiği yönünde. Ayrıca 2 markanında aynı anda bu lenslerde hissedilir bir indirime gitmeleride manidar. Ortak görüş bu tarz lenslerde IS veya benzeri bir sistemin zorunlu olduğu yada tripoda ihtiyaç duyulduğu yönünde. Bu nedenle bu aralıkta 2 firmanında yeni bir IS' li lensi piyasaya sürmesi Olası diye düşünüyorum.
    quote:

Orijinalden alıntı: murat8550

arkadaşlar peki sigma mı yoksa tamron apo 300 mü... fotokritikte baktığımda tamronun kuş resimleri kesinlikle daha iyi görünüyor... ayrıca hepsiburada yorumlarında herkez sigmayı tripodsuz kesinlikle almayın diyor... acaba tamron içinde aynı şey geçerli mi? tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse seviniriz.... tripotsuz kullanılabicek buna yakın lens tavsiyesi neler olabilir....

• @.nevermind,
    Anlayabildiğim kadarıyla lensin mm ile çekim mesafesi arasında bir karışıklık olmuş. Örneğin Bu aralıkta sigma 185 mm civarında macro moduna geçiyormuş ama Macro kipinde (Üzerindeki anahtarı macro konumuna aldığınızda) objeye minumum odaklanma mesafesi 95 cm. Normal konumda minimum odaklama mesafesi ise 150cm. Ancak burada en önemli olay lensin büyütme oranı. Örneğin bu lenste büyütme oranı 200mm ve 300mm arasında 1:2.9 ila 1:2 arasında değişiyor. Bu oran ne kadar büyükse macro performansı o kadar iyidir denir.
    quote:

Orijinalden alıntı: .nevermind

Bu arada macroyla ilgili bir soru :
    Mesela elimde 70-300 başka bir lens var. Macro özelliği yok. Ancak yakın çekim bir şey yapacağım. En fazla 95 cm yaklaşıp çekebilirim. Ama macro modlu bir lens olunca (70-300mm) bu mesafe 150 cm kadar uzayacak mı?

bunun dışında macronun bir özelliği yok mu? Eğer fark yoksa macro modunu sadece daha uzaktan çekmek için mi kullanacağız. ?

• Arkadaşlar bende 70-300 almaya karar verdim makinem 500D yalnız bir soru sorucam aşağıdaki iki model arasında bir fark varmı ?

Sigma 70-300mm f4-5.6 Apo Dg Macro
    SIGMA 70-300MM F/4-5.6 DG MACRO

Apo modeli olmayan sıfır ucuz bir şekilde buldum ama Apo model olan ikinci el ve sıfırdan bir daha pahalı lütfen yardım edin kararsız kaldım
  • @systemstyle
    APO: Renk Sapması (Color Aberration-Chromatic Aberration) sorununu giderebilmek için üretilen Apochromatic lensler renk sapmalarını en aza indirir. Işığın dalga boyuna bağlı olarak çekim yapılacak konunun farklı noktalarından, farklı renkler gelmektedir. Özellikle telefoto ve zoom lenslerde karşılaşılan bu problem, netliği düşük çekimler yapılmasına yol açar. Ancak Sigma’nın APO lenslerinde kullanılan SLD ve ELD (Special Low dispersion - SLD + Extraordinary Low Dispersion – ELD) elementleri bu problemi minimuma indirerek daha net, kontrastlı ve doygun çekimler yapmanıza olanak tanır.

DG: Geleneksel filmli veya dijital SLR makinelerinin karakteristiklerine uygun şekilde tasarlanmış yüksek performanslı lenslerden oluşan bu grup, aynı zamanda çok yüksek düzeyde aydınlanma koşullarına uygun yüksek diyaframlı lenslerdir.

Arkadaşlarında önerisi APO lenslerin alınması yönünde.....

quote:

Orijinalden alıntı: systemstyle

Arkadaşlar bende 70-300 almaya karar verdim makinem 500D yalnız bir soru sorucam aşağıdaki iki model arasında bir fark varmı ?

Sigma 70-300mm f4-5.6 Apo Dg Macro
    SIGMA 70-300MM F/4-5.6 DG MACRO

Apo modeli olmayan sıfır ucuz bir şekilde buldum ama Apo model olan ikinci el ve sıfırdan bir daha pahalı lütfen yardım edin kararsız kaldım

• 2'nci fotoğrafa, ps'de iyi olan arkadaşlar bir timsah ekleyebilirmi ?
  • Arkadaşlar birşey kafama takıldı Sigma 70-300mm f4-5.6 Apo Dg Macro bu lenste AutoFocus özelliği yokmu acaba ? Eğer yok ise bu özelliğin olmaması başımı çok ağrıtırmı ? Daha amatör sayılırım ona göre cevap veriniz.

Teşekkürler......
  • ? @systemstyle,
    İmzanızda Canon 500D yazıyor. Bu model için soruyorsanız AF yani autofocus motoru gövdedir, dolayısıyla makinanızda kullanılan lenslerde AF motoru bulunmayabilir. AF motorlu lensler el mahkum Nikon D40-D40x-D60- D5000-D3000 gibi AF motoru bulunmayan gövdelerde kullanılmak mecburiyetindedir Aksi halde odaklanmayı elle yapmak mecburiyetinde kalırsınız..
    Bu nedenle başınız hiç ağrımaz merak etmeyin.
    Not: Üzerinde AF motoru bulunan lenslerin üzerinde tanıtım amacıyla Sigma lenslerde HSM (HyperSonic Motor) terimi. Canon’da USM (Ultra Sonic Motor), Nikon AF-S (Auto Focus – Silent), yazar. Tüm bunlar benzer sistemlerdir.
    quote:

Arkadaşlar birşey kafama takıldı Sigma 70-300mm f4-5.6 Apo Dg Macro bu lenste AutoFocus özelliği yokmu acaba ? Eğer yok ise bu özelliğin olmaması başımı çok ağrıtırmı ? Daha amatör sayılırım ona göre cevap veriniz.

Teşekkürler......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 17 Ocak 2010; 16:38:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

? @systemstyle,
    İmzanızda Canon 500D yazıyor. Bu model için soruyorsanız AF yani autofocus motoru gövdedir, dolayısıyla makinanızda kullanılan lenslerde AF motoru bulunmayabilir. AF motorlu lensler el mahkum Nikon D40-D40x-D60- D5000-D3000 gibi AF motoru bulunmayan gövdelerde kullanılmak mecburiyetindedir Aksi halde odaklanmayı elle yapmak mecburiyetinde kalırsınız..
    Bu nedenle başınız hiç ağrımaz merak etmeyin.
    Not: Üzerinde AF motoru bulunan lenslerin üzerinde tanıtım amacıyla Sigma lenslerde HSM (HyperSonic Motor) terimi. Canon’da USM (Ultra Sonic Motor), Nikon AF-S (Auto Focus – Silent), yazar. Tüm bunlar benzer sistemlerdir.
    quote:

Arkadaşlar birşey kafama takıldı Sigma 70-300mm f4-5.6 Apo Dg Macro bu lenste AutoFocus özelliği yokmu acaba ? Eğer yok ise bu özelliğin olmaması başımı çok ağrıtırmı ? Daha amatör sayılırım ona göre cevap veriniz.

Teşekkürler......

Çok teşekkür ederim bilgiler için sayenizde bilmediğim yeni birşey öğrendim.Yarın alıyorum lensimi tekrar teşekkür ederim.

• arkadaşlar herkes aynı soruyu sorup duruyor biliyorum ama karar vermek cidden bizim gibi çğrenci insanlar için cok zor..d5000im var 55-200vr daha net kullanışlı gibi geliyo ama Sigma 70-300MM F/4-5.6 APO DG de 300mm kadar çıkabiliyor...FK da 70-300le ilgilide cok güzel fotolar war ne yapmalıyım sizce:(
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.