Şimdi Ara

Sigorta Tahkim Kararını yanlış mi anlıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2021 Ağustos ayında kaza yaptım. Karsi taraf 100% kusurlu.

Aracım tamir edildi, masrafı sigorta ödedi, sigorta şirketine değer kaybı başvurusu yaptım 475 tl ödedi.

Sigorta Tahkim e başvurdum. 100 tl başvuru ücreti, 500 tl bilirkişi ücreti ödedim. Kurul 1075 tl sigorta şirketinin bana + ödeme yapması için ara karar verdi. Itiraz sonrası iki gün önce karar geldi. 10 gün içinde yeniden itiraz edilebilirmiş.

Benim aracim eski, pek fazla bir para da alamayacağımi biliyorum ancak gelen kararda 1075 i bana ödeyecekler.

Anlamadigim yer son madde "avukatlık vekalet ücretini başvurandan alınarak sigorta şirketine ödenmesi" yani tahkim sen 1075 i al ama sigortanın avukat parasını öde mi diyor?

Bilgili, tecrübeli arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

Sigorta Tahkim Kararını yanlış mi anlıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,

Anladığım kadarıyla sizin talebiniz kısmen kabul kısmen de reddedilmiş. Eğer sizin avukatınız olsaydı, kabul edilen tutar üzerinden siz de avukatlık ücreti alırdınız ama olmadığı için size avukatlık ücreti verilmemiş. Talebinizin kısmen reddedilen kısmı içinse sigorta şirketi kendini avukatla temsil ettirdiğinden ret edilen kısım için sigorta şirketi lehine hüküm verilmiş.

Muhtemelen yüksek tutar üzerinden davayı açtınız bu sebeple ret kararı aldınız. Ayrıca faiz de talep etmemişsiniz hakkınız olduğu halde. (kararda taleple bağlı kalınarak ifadesi var)

Sonuç olarak sigortadan 1.075 lira alıp 1.020 lirayı geri vermişsiniz. bir de yargılama gideri cebinizden çıkmış. Geçmiş olsun. Keşke Avukatınızdan destek alsaymışsınız.

• Evet armi binbaşının açıkladığı gibi. Başvurunuzdan dolayı kısmen alacaklısınız, ancak hukuksal olarak kısmen redden dolayıda karşı tarafa avukatlık ücreti ödeyeceksiniz.

Gün sonunda varılan sonuç : Gelirsen kapıma alırsın cevabını kardeşim olmuş.

• Itiraz yolu açık. 3925 TL talep için 1020TL avukat ücreti ödemek...

• 5000 tl talep etmişsiniz, faiz de istememişsiniz . Tahkim talebinizin 1075 TL sini kabul etmiş fakat 3925 TL lik kısmını reddetmiş. Reddedilen kısım için sigorta şirketinin avukatına karşı vekalet ücreti çıkar. 2022 için asliye mahkemelerinde yüzde 15, en düşük 5100 tl dir . Sigorta tahkiminde bu tutarın 1/5 i dir. 1020 tl vekalet ücretini sigortanın avukatına ödeyeceksiniz. Bir avukatla takip etseydiniz sizin avukatınız da sigortadan 1020 tl alacaktı. Gerçi avukatla takip etseniz sizin aleyhinize karşı vekalet çıkmayacak şekilde talepte bulunurdu. Sonuç olarak 55 tl kardasınız daha kötülerini gördüm dert etmeyin.

• Karşı vekalet ücreti 3925/5 olması gerekiyor diye biliyorum. Ama tazminat miktarı değişmeyecek ise itiraz ücreti de olacağından çok birsey farketmez. İtiraz edecekseniz kesinlikle teknik rapor da sunun. Yoksa sonuç pek değişmiyor.

• İtiraz edebilirsin ama bu işten kazancın olmamış hatta zararın var. Başvuruyu önce eksper raporu alıp sonra rapora göre yapsanız iyiydi. Zira zararın tespiti için yapılan masrafları da tahsilini isteyebilirsin TTK da hüküm var.

Avukat bunu icraya koyacak takip kesinleşmeden ödersen icra vekalet ile 1600 küsür, kesinleşirse 1900 küsür alacak. Senin alacağın faizde yok icraya koyarsan takip sonrası faiz işler 100 tl alacağın masrafın var. Baya kötü olmuş. Yaptığın 400 masrafda zarar sayıldı. 800 avukattan direkt eksidesin bu işin masrafları ile 1200 zarar var.

Bu başvuruyu avukata yaptırsan vekalet vermeden sadece başvuruyu hazırlayıp eksper raporu için yönlendirme yapmasına 500tl öderdin bu kadar zarar etmezdin. Haklıyken talep fazlalığından haksıza geçmişsin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.