Şimdi Ara

Sigortalı iş problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, konuyu umarım doğru yere açmışımdır. Üniversite öğrencisiyim 2. dönem part time bir işe girmek istiyorum ve ZARA'ya başvurdum, öğrendiğim kadarıyla ZARA tarzı büyük firmalar sigortasız çalıştırmıyorlarmış ve arkadaşlarımın bana söylediği bi problem var, 25 yaşının altında olduğum için babamın sigortasından yararlanıyorum işe girersem sigortasından çıkıyormuşum işi bıraktığım zamanda babamın sigortasına geri dönüyormuşum ama arada fark çıkıp benden ödenmem isteniyormuş bu konuda beni en net cümlelerle beni aydınlatabilecek var mı acaba, teşekkürler.

• Arada ne ücreti çıkacak? 1.5 yıl sigortalı çalıştım 4 ay sigortasız kaldım. İşten ayrılınca. 4 Ay sonrasında da kendi işimi kurdum. Herhangi bi borcum yok. Şuan babamında sigortası yok, benim sigortamdan faydalanıyor. Yok öyle bir borç felan çıkmaz. :) Sigortasız işçi çalıştırmak diye zaten bir şey yok.
  • Sigortasız adam çalıştırmak suç. Kurumsal firmalar da buna tenezzül etmiyor. Mezun olana kadar ve olduktan 2 yıl sonra da babandan faydalanabiliyorsun. Yani sınır 25 yaş diye biliyorum. 25 yaşına kadar mezun olduktan sonra işe girip tekrar çıktığında babandan faydalanabiliyorsun. 25 yaşından sonra da istersen isteğe bağlı sigorta yaptırabilirsin. Yaptırmazsan da hiçbir sosyal güvencen kalmamış oluyor...

Kesin bilgi için bulunduğun yerdeki SGK bürolarına git.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.