Şimdi Ara

sil.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s3rs3ri1907 -- 4 Nisan 2017; 21:17:47 >

• acikca goruldugu uzere kontrolsuz kavsaklarda; sagi bos olan arac ilk gecer. gecis b aracinin hakki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _mp_

acikca goruldugu uzere kontrolsuz kavsaklarda; sagi bos olan arac ilk gecer. gecis b aracinin hakki.

katılıyorum
  • %75 siz %25 o suçlu. Kavşaklarda geçiş üstünlüğü sağdakinindir. Kavşağa yaklaşırken hız kesmediği için de karşı tarafa %25 verirler. Çok geçmiş olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yol ver tabelasi varmiydi? yoksa %100 A araci kusurlu. hiz olayi olculemedigi için kistas değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azaz06

yol ver tabelasi varmiydi? yoksa %100 A araci kusurlu. hiz olayi olculemedigi için kistas değil.

Hiç bi yerde tabela yok, sanayinin içi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azaz06

yol ver tabelasi varmiydi? yoksa %100 A araci kusurlu. hiz olayi olculemedigi için kistas değil.

Araçlardaki hasardan beyaz aracın hızlı geldiği belli bence ona da ufak kusur verirler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kontrolsüz kavşak ve her iki tarafta cadde ayrıca hiçbir tabela yok ise sağdan gelenin geçiş üstünlüğü vardır. Yani siz suçlusunuz.
  • yukarıdaki tüm yorumlara katılıyorum fakat aynı türden kaza başıma geldi ve ben sizin tutanağınızda ki A aracıydım. %100 karşı taraf suçlu bulundu çünkü benim geldiğim yol ana yol olarak gösteriliyor. B aracının geldiği yön tali yol yazıyordu planlamalarda. Eğer böyle bir durum yoksa kontrolsüz kavşak kuralıyla siz suçlusunuz. Geçmiş olsun.
  • Birbirine göre geçiş üstünlüğü olmayan kavşaklarda geçiş hakkı sağdan gelenin ancak bir ihtimal arka çamurluk veya kapıdan vursaydı beyaz araca verilebilirdi.

Böyle küçük kazalarda genelde kusur paylaştırmayıp bir tarafa veriyorlar. Bu durumda size 100% verecekler gibi duruyor.
    http://www.birebirsigorta.com/pdf/kaza-senaryolari.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 25 Aralık 2016; 10:50:19 >
  • İkinizde baya hızlıymışsınız herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ussuz

İkinizde baya hızlıymışsınız herhalde
    ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s3rs3ri1907 -- 4 Nisan 2017; 21:18:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun

Malasef 8' de 8 kusur sizde.
  • KAVŞAKLARDA İLK GEÇİŞ HAKKI KURALLARI
    Kavşağa yaklaşan sürücüler, kavşaktaki şartlara uyacak şekilde yavaşlamak, dikkatli olmak, geçiş hakkı olan araçların önce geçmesine imkan vermek zorundadırlar.
    Trafik zabıtası veya trafik işaret levhası veya ışıklı işaret cihazları bulunmayan kavşaklarda;
    1- Bütün sürücüler, geçiş üstünlüğüne sahip olan araçlara,
    2- Doğru geçmekte olan tramvaylara,
    3- Doğru geçen tramvay hattı bulunan karayoluna çıkan sürücüler, bu yoldan geçen araçlara,
    4- Bölünmüş yola çıkan sürücüler bu yoldan gelen araçlara,
    5- Tali yoldan anayola çıkan sürücüler anayoldan gelen araçlara,
    6- Dönel kavşağa gelen sürücüler dönel kavşak içindeki araçlara,
    7- Bir iz veya mülkten (geçiş yolundan) karayoluna çıkan sürücüler karayolundan gelen araçlara,
    8- Dönüş yapan sürücüler, doğru geçmekte olan araçlara,
    Kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından farklı olduğu işaretlerle belirtilmemiş ise;
    9- Motorsuz araç sürücüleri, motorlu araçlara,
    10- Lastik tekerlekli traktör ve iş makinesi sürücüleri, diğer motorlu araçlara,
    11- Motorlu araçlardan soldaki, sağdan gelen araca,
    Kavşağa gelen sürücüler, kavşek giriş ve çıkışlarında kutallara uygun olarak karşıya geçen yayalara, geçiş hakkını vermek zorundadırlar.

• Tutanağa baklıp karar verilirse siz suçlu gibisiniz ama fotoğraflardaki gibi yolu ortalamış bitirmek üzereysen ve gelip hızlı çarpmışsa yazık olmuş. Ben bütün kavşaklarda yavaşlar sağıma soluma bakarım ama size çarpan araç belli ki bunu yapmamış. Çok da geniş alan var. Yavaş gitseydi kaçardı bir şekilde. Bence onun da suçu var. Umarım adil bir karar çıkar. Geçmiş olsun.
  • Oncelikle geçmiş olsun. Bence sizin yol ana yol, karşı tarafın yolu ise tali yol kabul edilip yüksek oran hata karşı tarafa verilecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanlış görmüşüm kusur sizde sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Experimentation -- 25 Aralık 2016; 15:27:20 >
  • iki yolunda cadde olduğundan eminseniz suçun yüzdesel oranı çok net bir şekilde size verilecek. geçmiş olsun kazadır olur ancak sanayide daha dikkatli sürmeyi de ihmal etmeyin
  • Büyük ihtimalle kusur sizde ancak hasardan aracın hızlı olduğu belli. %25-%75 diye bir dağılım var mı bilmiyorum ama siz suçlu çıkarsınız büyük ihtimal...
  • Bende benzer kaza yaşadım. Ben durmuştum sağımdan gelen araç aşırı hızlı olduğu için gelip çarpmıştı hatta suçunu kabul edip aracımı yaptırmak istedi. Fakat ücret fazla çıkınca sigorlatalarla yaptıralım dedik. Aşırı hızlı olduğunu yazarak tutanağı tuttu. Bende uyarılarımı ve durduğumu yazmama rağmen tüm suçu bana vermişlerdi. Sağdan gelen araç 8de 8 haklıdır. Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.