PS5 çıkışıyla birlikte PC için de geliyor. İlk Detaylar -Akira Yamaoka ve Masahiro Ito projeye dahiller, Bloober Team ile yakın çalıştılar. -Müzikler ve ses dizaynı tamamıyla yeniden ele alınmış. -The Medium'un yaratıcı yönetmeni SH2 Remake'inde yönetmeni. -Omuz üstü kamera ve modernleştirilmiş bir oynanış ile gelecek. -Lumen ve Nanite teknolojileri ile zenginleştirilmiş Unreal Engine 5 ile geliştiriliyor. -Savaş sistemi de tamamen elden geçirilmiş. -3D Audio ve Dualsense desteği de çıkışta yer alacak. -Oyunda hiçbir yükleme ekranı olmayacak. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 20 Ekim 2022; 7:59:35 > |
SILENT HILL 2 Remake (PC Ana Konu)
-
-
*12 ay sonra değil direk PS5 ve PC sürümleri aynı gün çıkacak. Xbox ve Switch gibi başka formatlar 12 ay sonra çıkacak.
Oyundan ilk detaylar da geldi.
-Akira Yamaoka ve Masahiro Ito projeye dahiller, Bloober Team ile yakın çalıştılar.
-Müzikler ve ses dizaynı tamamıyla yeniden ele alınmış.
-The Medium'un yaratıcı yönetmeni SH2 Remake'inde yönetmeni.
-Omuz üstü kamera ve modernleştirilmiş bir oynanış ile gelecek.
Nibeltwitter“Some Silent Hill 2 Remake details - Masahiro Ito & Akira Yamaoka involved; worked closely with Bloober Team on the game - new musical style & sound design - Mateusz Lenart (creative director of The Medium) is the lead director - over-the-shoulder camera & modernized gameplay”https://twitter.com/Nibellion/status/1582842327990575105 -
Güncelledim hocam teşekkürler
-
KonamiyoutubeHaving received a letter from his deceased wife, James heads to where they shared so many memories, in the hope of seeing her one more time: SILENT HILL. There, by the lake, he finds a woman eerily similar to her... "My name...is Maria," the woman smiles. Her face, her voice... She's just like her. Experience a master-class in psychological survival horror―lauded as the best in the series―on the latest hardware with chilling visuals and visceral sounds. - SILENT HILL PORTAL SITE https://www.konami.com/games/silenthill/ - Twitter(EN) : https://twitter.com/silenthill - Twitter(JP) : https://twitter.com/silenthill_jp - Facebook(EN) : https://www.facebook.com/silenthill - Facebook(JP) : https://www.facebook.com/silenthill.jp - Souvenir shop “Sweet Factory”: https://sweetfactory-store.com/ #SILENTHILL #KONAMI ©Konami Digital Entertainmenthttps://www.youtube.com/watch?v=8qPdInnvMzg
-
Steam sayfası açılmış
store.steampowered.comSILENT HILL 2 on Steamhttps://store.steampowered.com/app/2124490/SILENT_HILL_2 -
Güzel duruyor. Yerimizi alalım bakalım. Umarım 500 TL altında gelir.. -
Hocam Silent Hill F'nin Ana konu başlığını da açarsan sevinirim. :) @_Dominic_Toretto_
-
Siz ya da başkası da açabilir hocam onu :)
-
Afişte ps5 yazıyor ama heralde steam'de gözüktüğüne göre pc'dede çıkacak.
-
Fotolar da tam Wallpaper yapmalık
-
Evet
-
-Steam'e de geliyor :D
-Lumen ve Nanite teknolojileri ile zenginleştirilmiş Unreal Engine 5 ile geliştiriliyor.
-Savaş sistemi de tamamen elden geçirilmiş.
-3D Audio ve Dualsense desteği de çıkışta yer alacak.
-Oyunda hiçbir yükleme ekranı olmayacak.
Nibeltwitter“Some more details on Silent Hill 2 Remake - coming to Steam as well - built with Unreal Engine 5, utilizing both Lumen and Nanite - overhauled combat system and set-pieces - 3D Audio and DualSense support - no loading screens (seamless gameplay) https://t.co/LMBhlND4z4”https://twitter.com/Nibellion/status/1582852381741809664
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hudson51 -- 20 Ekim 2022; 0:58:32 > -
Sistem gereksinimleri bile açıklanmış. Anlaşılan yakın zamanda geliyor 2023'ün sonlarına doğru oynarız gibi. Bloober Team'in Layers of Fears'ı 2023'ün başlarında geliyordu ilk baş onu çıkartacaklar.
-
Sonunda bekledigim oyun geldi..
Kojima yoksa , Beklentileri biraz düşürecegim.. Acikcasi Kojima Duyurur diyordum ! Çok şaşirdim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Absnthe -- 20 Ekim 2022; 1:12:2 > -
Ben en cok ona sasirdim hocam. Oyunun kac gb yer tutacagi bile aciklanmis garip geldi. Henuz cikis tarihi bile verilmemisken.
-
Sistem özellikleri çok feci. Attım istek listesine bekliyorum merakla umarım çok bekletmez ama keşke dediğim bir durum var Akira Yamaoka ve Masahiro Ito yeni çıkan oyunlarda çalışsaydı zaten silent hill 2 remake için elde hazırda bulunan orijinal oyun var. Bu ikiliyi yeni bir üretimde görmek isterim
-
-
Oyun Unreal Engine 5 ile geliştiriliyor. Bence o kadarcık yüksek olsun artık. En erken 2023 yılında çıkacağı düşünülürse.
-
UE5 ve 40xx hazırlık beyler yapıcak bir şey yok. Demişlerdi zaten sistem gereksinimleri birden fırlayacak. 2023 ve sonrası tamamen UE5 ile yapılan oyunlar görücez artık. Kesenin ağzını açıp 40xx serisine geçicez. Ben ortama göre bakacam belki 50xx dönemini beklerim acelem yok oyunlar çoğalsın sıkıntı olmadığı sürece şuan ki sistemden devam ederim gittiği yere kadar.
Biraz ss paylaşalım :) |
Dombili oyundaki Eddie'ye benzediği için beğenmemiştir.
|
Daha oralara dayanamadıysan ileride hastaneden sonraki bölümleri hiç sevmezsin. Oyun hastaneden itibaren tamamen al sana 3 katlı 300 odalı bina. Git 40 tane anahtar peşinde koşup bulmaca çöz diyor. Tam bitiriyorsun yeni haritada yine benzer döngü. Çok kafa yoruyor. İş ameleliğe dönüyor. Bir oyun keyfi bırakıp ameleliğe dönünce tüm keyfi kaçıyor. Akşam işten gelince 2 saat takılayım diyorum kendimi amelelik yaparken buluyorum. Yeter artık yoruldum bitsin diyorum bitmiyorda. Tekrar 3 katlı yeni harita tekrar anahtar aramalar tekrar bulmacalar bayıyor. Lan tamam mevzuyu anladık işte bi sal bi sonuca ulaştır. Oyun süresi, anahtar arama, bulmaca çözme işini bu kadar diretmemeliydiler. Hikayenin gazı kaçıyor. Yeter bitsin artık diyorsun. Soğumuş çaydan 5 bardak daha içmek gibi. Tamam kardeş o sıcakken iyiydi hoştu da artık yetmezmi bu kadarı. Bi tadında bırakmayı bilin. |
Silent Hill 2 hakkında oyunun ilk 3 saatini oynayan medya mensuplarının fikirleri:
Genel olarak olumlu izlenimler, sadık bir uyarlama • "İlk üç saati oynadıktan sonra olumsuz şüphelerim yok oldu” yorumları var. • 60 FPS modu onaylandı • Dövüşü daha akıcı hale getirmek için Dodge düğmesi ve nişangah eklendi • Orijinalden daha fazla keşfedilebilir bina • Canavarlar daha saldırgan ve karşı saldırı yapabiliyor • Yeni bulmacalar onaylandı • Bölgeler genişletildi ve eşya konumları taşındı • Wood Side ve Blue Creek apartman iç dizayn tasarımı elden geçirildi. • Pyramid Head ile apartmandaki dövüş elden geçirildi, yenilendi. • Tüm orijinal sonlar dahil edildi + NG+'da yepyeni sonlar var • Dövüş daha akıcı, ancak Bloober Team SH2'nin dövüş odaklı bir oyun olmadığını vurguluyor • Ses tasarımı gerginlik hissi veriyor • Sis yine çok yoğun • PS5 için UE5 Lumen teknolojisi onaylandı • 8 Ekim'de yayınlanıyor |
Remake orijinaline sadık kalmış hatta çok daha iyi bir iş bile ortaya koymuştur hocam. Sansür kısmında aslında beklediğim kadar günümüz woke olaylarına çokta maruz kalmamışlar. Sadece belirli sahnelerde, karakterlerin bazı durumlarına sansür gelmiş. Spoiler,mesajı görmek için tıklayın.Bunların dışında oyun muhteşem olmuş. Uzunluğu ve bulmaca kısmında çok yakınanlar olmuş fakat ben şahsen her saniyesini çok beğenerek oynadım. |
Ya bu nasıl saçma bir algı. Bloober team silent hill'in altından neden kalkamasın her yerde bloober bloober diye kötüleniyor adamlar. Adamların oyunları The Medium, Observer System Redux Layers of Fear, Blair Witch. Harika oyunlar yapıyor bu adamlar. Sanki ubisofttan bahsediyoruz ya. bloober tü kakaymış. Kim nereden çıkardı bunu? Silent Hill'i gayet kaldırabilirlerdi ve kaldırıp coştura coştura yapmışlar. Yapacakları da belliydi zaten. Kötü oyunu yok adamların. Saçma sapan ubisoft leşlerini ayıla bayıla oynayanlar "blubır tim meh abi yeaa" der olmuş. |
Oyuna güncelleme geldi. Steam sürümü 128 Mb civarı ve güncellemeyle birlikte ; -Oyuna her girişte hızlı bir gölgelendirici önbellekleme(compiling shaders) işlemi gerçekleşlyor. -Frame Generation(Nvidia/AMD) ve Scene Occlusion grafik seçenekleri eklenmiş. Güncelleme en son DLSS(3.7) ve FSR(3.1) kütüphane dosyalarını içeriyor ve böylece native FG desteği sunuyor. Scene Occlusion ise yeni bir ayar, güçlü bir gpu zayıf bir cpu varsa kapalı, tam tersi ise açık öneriliyor yada varsayılan ayarda bırakılabilir. Güncelleme notları henüz paylaşılmamış ama bir çoğu modlarla yapılan yani FG, Reflex, Ray Reconstruction gibi özellikleri eklemişler. Edit: Güncelleme Notları steamcommunity.com Steam :: SILENT HILL 2 :: SILENT HILL 2 – Patch 1.04 is Available Now! https://steamcommunity.com/games/2124490/announcements/detail/4538031421716523317 |
Resident Evil 2 gibi oynarmış gibi oynuyorum oyunu oradan bir şeyler al aldığın şeylerle bir kapı aç açtığın odadan başka bir şey al bu sefer başladığın yere dön oradaki kilitli kapıyı aç falan derken maalesef dağ fare doğurdu. Orijinal oyunlara vaktinde yetişemedim, onlar da mı böyleydi bilmiyorum ya da oyun yapısı gereği böyle olmak zorunda mı onu da bilmiyorum da o Silent Hill kafasına giremedim. En son Re Village oynarken bile gerim gerim gerilmiştim, bunda korkunun esamesi okunmuyor. Sanırım remake uzatmak için uzatılmış biraz da. Böylesi bir oyunun rafine, konsantre olması lazım. 8-10 saat yeter de artarmış. Ben 8. saatte hala kasa açmaya çalışıyorum hikaye ilerlesin diye. |
22 saatin sonunda oyunu bitirmiş bulunmaktayım.Daha önce hiç bir SILENT HILL oyunu oynamamıştım.Kişisel fikirlerimi buna göre belirteceğim. İlk olarak oyunun duyurulduğu andan itibaren takip ettim fakat herkes gibi hiç bir şekilde beklentim olmadı.Yayınlanan videolar ve oyunu yapan ekibin ortalama oyunlar (Observer hariç) yapması bunun en büyük nedeniydi.Bloober Team hepimizi çok feci şekilde şaşırtıp ters köşe etti.Bu ekibin bu oyunun Remake yapımı altından kalkaması taktir edilesi bir durum. Bloober Team oyunu özümseyerek yaptığı çok belli.Sonuç olarak ortaya oldukça başarılı bir proje çıkmış. Oyunun orijinali de aşk ve tutku ile yapılmış yaptığım araştırmalar bunu gösteriyor. +İnanılmaz bir atmosfere sahip.Çok etkileyici ve insanı içine çekebiliyor.Sisi nasıl bu kadar iyi yapmayı başardınız tebrik ediyorum.Atmosfer olarak oynadığım en iyi yapımlar arasında ki yerini aldı.Karanlığı çok iyi resmetmişler. +Grafik kalitesi üst seviye.Müthiş bir görsellik söz konusu.Kaplama kalitesi oldukça yüksek seviyede. +Karakter modellemeleri çok başarılı.Yüz animasyonları inanılmaz. Karakterlerin yaşadığı duygular yüzüne vuruyor. +Ses efektleri ve ses dizaynı kusursuz.Atmosfere sağladığı katkılar oldukça fazla. +Herkesin aksine oyunda bulunan bulmacalar bana göre tam tadında,hiç sıkılmadım çözerken. Ne eksik,ne de fazla. Bulmacaların kalitesi de yüksek,tekrar etmiyor kendini. +Bu yapım köküne kadar Old School oyun.Dolu dolu 15-16 (20-22 saate kadar gidebiliyor) saat oyun süresi sunmakta. +Hikaye tarafı muhteşem.Aklımda kalan boşluklar var biraz araştırma yapacağım bu konuda. +Boss savaşları çok tatminkar.Vuruş hissi çok başarılı. Düşmaların yapay zekaları günümüz oyunlarını 10a katlar seviyede. -Oyunun tek eksi yönü ise kesinlikle stutter olması.Yani sağa dönerken,sola dönerken sürekli stutter yaşamak oyun zevkini baltalıyor.RTX 4090+7800X3D 45-55 fps arası gidip geldi.DLSS açarak bir nebze 60+ üzerini gördüm.Unreal Engine 5 denen özürlü motor yüzünden. Genel olarak fikirlerim bu yönde.Oyunu çok severek oynadım.Oynarken müthiş keyif aldım. Bu seviyede bir iş beklemiyordum.Gerilim ve korku unsurlarına gelecek olursak beni 1-2 sahne dışında hiç korkutmadı,germedi.Türe alıştığım için mi biliyorum sebibini.Çoğu yorumlarda çok gerildiğinden bahsedenler olmuştu. Capcom uzun süredir sessiz olan Konamiyi RE Remake projelerinin başarısı sayesinde gözünü açmış bulunmakta.Buna vesile oldu resmen.Gelecek yıllarda diğer oyunlar içinde Remake bekliyorum,mutlaka devamı gelecektir. Oyunu türü sevenler için tavsiye ediyorum.Bir kaç görsel ile yazımı noktalıyorum.Spoiler içermez |
Benzer içerikler
- mafia 2 kaç bölüm
- epic games kuyruğa alındı hatası
- assassin"s creed 1 türkçe yama
- mafia 3 kasma sorunu
- metro last light redux türkçe yama
- call of duty modern warfare 2 sistem gereksinimleri
- cs2 wallhack kodu
- cs2 fps arttırma
- resident evil 9
- valorant hesap açma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X