Şimdi Ara

silinebilir (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
0
Favori
7.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dolu derken direksiyonu falan vardır umarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomsson

Dolu derken direksiyonu falan vardır umarım.

Ona bakarsanız poloda direksiyon olduğunu zannediyorsunuz sanırım , 2 sininde içi komple leğen plastiği iken esp siz 2 airbag yol bilgisayarı olmayan şehiriçi 8lt benzin tüketen 70bg vw amblemli bir şahin ile marka kıyası yapmaya dahi değinmem ha huzurlu olacaksınanız aynı paraya titanium fiestada alınır seçenek çok eklenir gider liste.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

Şu an cebınde o kadar para olan adam gıdıp sıfır a3 alıyor.. Şu donem 70-80 e 2. El arac satmak çok zor. Audide kı 1.0 a3 kampanyası yıl sonuna dek surecek sanırım.

hakikatten çok güzel bi kampanya o. motor da çok iyi tasarruflu bir motor. içi dar olduğu halde audi diye alırdım biraz para olaydı cepte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

quote:

Şu an cebınde o kadar para olan adam gıdıp sıfır a3 alıyor.. Şu donem 70-80 e 2. El arac satmak çok zor. Audide kı 1.0 a3 kampanyası yıl sonuna dek surecek sanırım.

Kesinlikle Manuel isteyen insanlarında aklını 308 çeliyor.

1.0 audi varken isterse dizel otomatik olsun 308 aklımı çelmez. çoğu kişinin de çeldiğini sanmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProfesörCan

74 golf alacağıma 46 daha ekler VOLVO S60 alırım.

ben de senin 46'nın üzerine bir 40 daha ekler 320i alırım. tamam 74 fazla da 46bin çok küçük bir paraymış gibi konuşuyorsun. :)
    %50'den fazla bir fark söylediğin. bir golf'le çürük ege'nin arasında bile o kadar fark yok. o paraları vermek o kadar kolay değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

quote:

Orijinalden alıntı: aLLyC

Araba bir yatirim araci degildir ekonomik omurlu mallar statusune girer. Kullanildikca deger kaybeder. Zaten sorun bunu hesaplamamakta. 7 ile 10 yil ekonomik omru olan malin 3 yili kullanildiginda bunun degerlendirilmesi gerekir.
    Fatura edilen doviz cinsini baz alan arabanin degerini dolar uzerinden belirlemek ancak klasik araclar olabilir.
    Prömünyüm vosvos golf bir de klasik oldu ise onu bilmiyorum.

Çok yanlış, herşey kur uzerınden hesaplanır. Hesaplanmak zorunda. Bu konuyu örnek alırsak.

2014 de dolar kuru 2 TL > 82.250 TL ( 41.250 DOLAR )
    2016 da dolar kuru 3 TL > 74.000 TL ( 26.660 DOLAR )

Arada 14.590 dolar fark var. Bugunun kuruyla 40.000 - 45.000 tl fark edıyor. Sen gelmiş 7.500 tl den bahsedıyorsun. Aslında fiyatı yarı yarıya ucuzlamış.

Edit: Turkıye de her yıl arabalara ve diğer ithal ürünlere zam gelıyor. Aslında fıyatları aynı sadece bızım paramızın alım gücü azalıyor her yıl. Eskıden 1 dolar ıcın 2 tl verırken, şimdi 3 tl verıyoruz. Halıyle cebımızden daha fazla tl cıkıyor ama dolar fıyatı aynı degısmıyor.

sayın arkadaşım ekonomi okumadığın belli. herşey kura bağlı değildir. dolayısıyla herşey kur üzerinden de hesaplanmaz. enflasyon dahi tam olarak kura bağımlı değildir. hele ki herşeyin dolar fiyatı aynı demen çok enteresan. en basitinden bilgisayarcıyım diyorsun. 10 sene önce sıradan bir bilgisayar 1000$'dı. şimdi çok güzel birşey alınabiliyor o rakama. vakti zamanında 4.000$'a almıştım sıradan bir bilgisayarı.
    $ uzun süre 1,5 lira kaldı ve enflasyon da devam etti. şimdi de deli gibi artıyor ama enflasyon doların altında artıyor.
    benim en önemli şey alım gücüdür. kur filan hikaye. alım gücü artıyor. eskiden golf alamazdı kimse. ama şu an en çok satan hb araç. otomobil alma oranı çok arttı. otomobil alabilme alım gücünün en büyük göstergelerinden biridir benim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aLLyC

Araba bir yatirim araci degildir ekonomik omurlu mallar statusune girer. Kullanildikca deger kaybeder. Zaten sorun bunu hesaplamamakta. 7 ile 10 yil ekonomik omru olan malin 3 yili kullanildiginda bunun degerlendirilmesi gerekir.
    Fatura edilen doviz cinsini baz alan arabanin degerini dolar uzerinden belirlemek ancak klasik araclar olabilir.
    Prömünyüm vosvos golf bir de klasik oldu ise onu bilmiyorum.

Çok yanlış, herşey kur uzerınden hesaplanır. Hesaplanmak zorunda. Bu konuyu örnek alırsak.

2014 de dolar kuru 2 TL > 82.250 TL ( 41.250 DOLAR )
    2016 da dolar kuru 3 TL > 74.000 TL ( 26.660 DOLAR )

Arada 14.590 dolar fark var. Bugunun kuruyla 40.000 - 45.000 tl fark edıyor. Sen gelmiş 7.500 tl den bahsedıyorsun. Aslında fiyatı yarı yarıya ucuzlamış.

Edit: Turkıye de her yıl arabalara ve diğer ithal ürünlere zam gelıyor. Aslında fıyatları aynı sadece bızım paramızın alım gücü azalıyor her yıl. Eskıden 1 dolar ıcın 2 tl verırken, şimdi 3 tl verıyoruz. Halıyle cebımızden daha fazla tl cıkıyor ama dolar fıyatı aynı degısmıyor.

sayın arkadaşım ekonomi okumadığın belli. herşey kura bağlı değildir. dolayısıyla herşey kur üzerinden de hesaplanmaz. enflasyon dahi tam olarak kura bağımlı değildir. hele ki herşeyin dolar fiyatı aynı demen çok enteresan. en basitinden bilgisayarcıyım diyorsun. 10 sene önce sıradan bir bilgisayar 1000$'dı. şimdi çok güzel birşey alınabiliyor o rakama. vakti zamanında 4.000$'a almıştım sıradan bir bilgisayarı.
    $ uzun süre 1,5 lira kaldı ve enflasyon da devam etti. şimdi de deli gibi artıyor ama enflasyon doların altında artıyor.
    benim en önemli şey alım gücüdür. kur filan hikaye. alım gücü artıyor. eskiden golf alamazdı kimse. ama şu an en çok satan hb araç. otomobil alma oranı çok arttı. otomobil alabilme alım gücünün en büyük göstergelerinden biridir benim için.

Bılgısyarcıyım demedım, o kısmı tekrar oku. Aldıgım anakarttan sıradan bır örnek verdım. 2014 de 1400 tl ye aldıgım kart bugun 2200 tl civarı dolar fıyatı aynı.

Enflasyon rakamları gerçek değil. Ben burda arabanın değerini hesapladım o noktada yıne yanlışın var. Ben bu adamın 2014 de verdıgı paranın kaç dolar oldugunu ve sımdı kaç dolar ettıgını yazdım.

Son olarak, alım gücünün arttığı fılan yok. Eskıden bankalar önune gelene kredı vermezdı, bu kadar kredı kartı taksit olayı yoktu. Suan araba alanların cogu kredıyle borçla alıyorlar. Alım gücü artmış demen çok komık olmuş, bunu yazarken cıddı mı yazdın ? Herşey zamlanmış, tl nın degerı yerlerde surunuyor. Eskıden 60 70 bıne golf alıyorduk, şimdi 100 -120 binlere cıkmıs.

1000$ a iyi bılgısayar toplayamazsın. Suan son cıkan ekran kartı gtx 1080 nın fıyatı tek basına 3000 tl. Amıral gemısı dedıgımız telefonlar eskıden 2000 tl ye alıyorduk, bugun 3500 - 4500 tl ye alıyoruz.

Yıne tekrarlıyorum, bu kadar fazla araba satılmasının sebebı her önune gelene kredi vermeleridir. Herkes borçla yaşıyor. Asgarı ucret 1300 tl yanı 400 dolar yapıyor. Sen buna alım gucumu dıyorsun ?

Kur filan hikaye ne demek ? Ne kadar anladığın belli oluyor. Aldığın her şey yurt dışından ithal edılıyor, gelmiş kur hıkaye dıyor. 2 tl ye aldığın ürünü 3 tl ye alıyorsun ve gelmiş kur filan hikaye, alım gucu artıyor yazıyorsun. Bu nasıl çelişkidir arkadaş.

Nick - mesaj uyumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 29 Ekim 2016; 0:44:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

quote:

Kesinlikle Manuel isteyen insanlarında aklını 308 çeliyor.

1.0 audi varken isterse dizel otomatik olsun 308 aklımı çelmez. çoğu kişinin de çeldiğini sanmam.

Çelmiş olacak ki 10 günde ben dahil 550 kişi 308 aldı. :) 70.000'e dizel full araba verdi adamlar. Audi kampanyasından haberim olsaydı alır mıydım ? Tabii ki almazdım. Çok basit ve sıradan bir araç benim gözümde. Tabii ki işçilik, kalite vs anlamında üstün olduğu tartışılmaz. Fakat sırf dizel diye bile Fransıza binilir, bunu tekrar tecrübe etmiş oldum. 308 beğendiğim bir araçtı fakat almak aklımın ucunda bile yoktu. Güzel kampanya olunca alıyor insan. Belli bir bütçesi olan adam 70.000'e dizel 308 alabiliyorken, benzinli A3'e çıkarıp 10-15.000 daha vermez. Parası vardır verir, orası ayrı.

• piyasada durgunluk var arkadaşım.Ben dahil çevremde 3-4 kişi araçlarımızı satmaya çalışıyoruz galerici arkadaşıma da sordum piyasada sıkıntı var diyor.O yüzden 2.el yavaşladı

• quote:

Eskıyor ama aradakı kur farkınıda hesaba katacaksın. Öyle 2 yılda 7.500 tl fark var demeyeceksın. Fark 45.000 tl. bunu anlatmaya calısıyorum tabı ekonomı bılgısı sıfır olanlar anlamaz.
    Yurt dısı aynı arabanın ama senın paran degersızlesıyor. 1 dolar almak ıcın 2 tl verırken. bugun 3 tl verıyorsun. Artan bırsey yok burda. Alım gucu dusen turk lırası.

Arsa ne alaka anlamadım ? Arabası deger mı kazanmış ? Yarı yarıya deger kaybetmış arabası. 2014 de 41.250 dolara almış arabayı. Bugun 26.660 dolara satıyor. TL olarak 45.000 tl kadar fark var arada. Tartıştıgımız ınsanlara bak ekonomıden zerre anlamıyorlar.

Aracın Avrupalı olduğunu unutmayalım. Dolar değil Eurodan bakmak, eskime payını dikkate almak, sıfır araç satışı artışı, sene sonu kampanyaları ve 2. el Golf için yapılan algının etkisinin azalması. Bütün bunlar etken :)

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    S60 320i ile karşılaştırılamaz
    S60 ın rakibi 520 i dir.
    S90 ın rakibi M760 li xdrive dır.
    XC90 ın rakibi Q7 dir.

Edit:Egzoz mühendisliği okuyorum.
    Bu yüzden araba konularında epey bilgim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Giacchino -- 1 Kasım 2016; 9:11:19 >
  • Vay be millet gerçekten 3 yaşında arabalara sıfır parası veriyormuş. Bizim millete bu ötv düzenlemesi müstehak.

• quote:

Orijinalden alıntı: h.aras.k

Ben ikinci el olarak golf alacak olsam lokal boyalı olanı almazdım... İkinci el golf sayısı baya fazla.. Gider boyasız, hasarsızı alırım alıcı olarak..

Bundan kaynaklıyor olabilir.

Boyasız golf bayilerde var.

2. el boyasızlar bayi fiyatına veriyorlar.
  • Boşver hocam, burası Türkiye. 74 değil 85 yaz. Bugün olmazsa 2 3 ay sonra yine satarsın.
    Neden alıyolar bilmiyorum ama alıyolar.
  • o değilde araç satıldımı satılmadı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProfesörCan

S60 320i ile karşılaştırılamaz
    S60 ın rakibi 520 i dir.
    S90 ın rakibi M760 li xdrive dır.
    XC90 ın rakibi Q7 dir.

Edit:Egzoz mühendisliği okuyorum.
    Bu yüzden araba konularında epey bilgim var.

s60 da bmw 320 de d segmenti araçlar. benim gözümde volvo bmw'nin yanında çöp bile değil. tipten kaybeder benim için en başta. araba konusundaki bilgin egzozlarla sınırlı sanırım. bu arada gerçekten egzoz mühendisliği diye bir bölüm açıldı mı yoksa kafa mı buluyorsun?
  • Satis sozlesmesi isteriz, bu arabaya 72.500 veren insani merak ettim.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    320i nin rakibi focus tur.

Ayrıca s90 760li dan daha şık.
    Egzoz mühendisliği 3 sınıfım bu arada burada bize sadece egzozlar hakkında değil aracın bütün bölümleriyle ilgili bilgi veriyorlar.

silinebilirsilinebilir

• Ben de aynı durundayım. 2012 1.4T Sport sedan Astra aracımı 55.000 TL'den ilana koydum geçtiğimiz Cumartesi 600 kişi gördü iki kişi favoriledi ama kimse aramadı. Pazarlıkla bir şeyler de yapacaktım oysaki Civic'i ilanı daha sahibindene düşmeden facebooktaki gruptan satmıştım nerdeyse her şey yarım saat içinde olup bitmişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humerus06 -- 1 Kasım 2016; 15:21:22 >
  • Egzos muhendisligi ne ya

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.