Şimdi Ara

silinsin (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
411
Cevap
6
Favori
24.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bizim arkadaşların fiat linea sıfır aldıydılar ankarada bi bayi 10000 bakımında arabayı yan yatırmıslar :D allahtan zararı karşıladılar bu opel ne yapıcak merak ediyom bakalım hangisi düzgün bi firmaymıs :D
  • yağ yakan tabuttan ne bekliyordunuz ki? gaza bazsan gitmez frene bassan durmaz zaten torku beygiri düşük çöpten hallice bi araç git reno fiat al daha iyi. çöpe para verene müstehak.
  • Arkadaşlar, araç hacizli değil, rehinli. Hacizi kaldırmanız için tüm haciz borcunu ödemeniz gerekirken rehini kaldırmanız için aracı rehin gösterdiğiniz bedeli ödemeniz gerekli. Bu da sanırım 12000 TL gibi bir meblağdı yazılanlara göre. Tüm vekalet de aracı servise veren hanımın üzerine olduğuna göre araç onun sayılır, sayılmakla da kalmaz. Araçla ile ilgili bütün işlemleri o bayan üzerinden yürütürken kendisi muhattap oluyor iken araç böyle bir olaya dahil olduğunda yine muhattap alınacak kişi kendisidir. Burada istenen miktar bana kalsa 250 bin TL olmalıydı. Az bile istemişler eğer 90 bin istedilerse.

Benim aracım benden izinsiz alınacak, 115km yol gidecek, kullanılacak, kaza yapılacak, hemde bu kaza alkollü ve ehliyetsiz biri tarafından olacak, servis beni oyalayacak, kaza yapıldığı kişinin de masrafları bana itelenmeye çalışılacak, ben bana şu kadar verin ve bunu resmi olarak yapın dediğimde karşılık bulamayacağım. Üstelik tüm belgeler ve kayıtlar benim lehime işlerken afedersiniz ama o firmanın sahibini dahi hoplatırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krauser DMC -- 13 Ekim 2016; 1:18:29 >

• Mağdur arkadaşımıza geçmiş olsun diyorum.

Bu durum hepimizin başına gelebilir. Sessiz kalmama taraftarıyım. Gürses Opel'in Facebook sayfasında DH tayfayı gördüm, sağlam troll dönüyor

Aynen devam

Bu rezilliği duymayan kalmayacak.
  • alkollu carpana ne oldu kimse bilmiyor mu ya... alkollu ehliyetsiz bir trafik canavarı aramızda mı geziyor? ceza almadı mı? bütün parayı bu herife yıkmalılar bence.. ömür billah çalışsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydarkarapuar

yanlız arabada başkasının haczi var ve bir başka şirket üzerine satışı verilemiyor opel biraz haklı gibi yetkisiz biri muhattap kabul edilip para almaya çalışıyor firmada hukuki olarak buna yanaşmıyor

Ben ekşideki her mesajı da okudum olayı da okudum. Kadın arabayı satınalmış ama araba şirket üzerine ve banka tarafından 19bin civarında üzeride rehin varmış, zaten rehin muhabbeti bu ay bitiyormuş. Bitmese bile 2 dakikada halledilecek bir durum. Alım satımdaki para transeri de zaten kanıtlanabilir.Gürses bahane yaratıyor , zaten servise veren kişi naz hanım , sürekli mesajlaştıkları naz hanım.Yanı opel çamura yatıyor. önceki mesajlarda da 95bin gibi rakamlar dönüyor ama araç sahiplerinin öyle bir isteği olmamış. 60bin(araç tutarı+değer kaybı+oyalanan zamanlardaki kiralık araç bedeli) civara tutar teklif etmişler, kabul edilmiş ama kağıt üzerinde işlem yapılmak istenince gürses caymış. Kağıt üzerinde bunlar yapılmazsa sonrasında şöyle bir durum çıkma ihtimalı var, park halindeki aracın tamir tutarı da naz hanımdan cıkabilir ki zaten karşı tarafa biz naz hanımla anlaştık siz onlardan tahsil edeceksiniz tutarı demişler. Öyle yağma mi var arkadaş , servis arabayı parçalayacak ben de onların çarptığı aracı ödeyeceğim. Ben böyle rezalet görmedim , zaten herşeyi belgeli mahkemede çatır çatır kazanacaklar belli, belki firma bu tepkilerden sonra akıllanır diye düşünürken adamlar yavuz hırsız cıktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugacomtr

alkollu carpana ne oldu kimse bilmiyor mu ya... alkollu ehliyetsiz bir trafik canavarı aramızda mı geziyor? ceza almadı mı? bütün parayı bu herife yıkmalılar bence.. ömür billah çalışsın...

Normal şartlarda başka bir yerde böyle bir şey olsa ilk olarak o çalışanla ilişkimizi kestik derler açıklamanın başında. Kesin kendi akrabaları , onu kolluyorlar. Allah vere birisine çarpmamış, yazık olurdu. Kaza tutanağına baktım , karakolun önünde kaza yapmış servis elemanı. Kesin kaçardı eleman ama arabanın teker nanay olduğu için kaçamadı.Böylelerinden her şey beklenir. 9 eylülde tamir edilip 10 eylülde ehliyetsiz eleman tarafından alınmış ve 17sine kadar eleman araçla takılmış 100küsür kilometre yol yapmış.Ondan sonra oyala da oyala...

• quote:

Orijinalden alıntı: Krauser DMC

Arkadaşlar, araç hacizli değil, rehinli. Hacizi kaldırmanız için tüm haciz borcunu ödemeniz gerekirken rehini kaldırmanız için aracı rehin gösterdiğiniz bedeli ödemeniz gerekli. Bu da sanırım 12000 TL gibi bir meblağdı yazılanlara göre. Tüm vekalet de aracı servise veren hanımın üzerine olduğuna göre araç onun sayılır, sayılmakla da kalmaz. Araçla ile ilgili bütün işlemleri o bayan üzerinden yürütürken kendisi muhattap oluyor iken araç böyle bir olaya dahil olduğunda yine muhattap alınacak kişi kendisidir. Burada istenen miktar bana kalsa 250 bin TL olmalıydı. Az bile istemişler eğer 90 bin istedilerse.

Benim aracım benden izinsiz alınacak, 115km yol gidecek, kullanılacak, kaza yapılacak, hemde bu kaza alkollü ve ehliyetsiz biri tarafından olacak, servis beni oyalayacak, kaza yapıldığı kişinin de masrafları bana itelenmeye çalışılacak, ben bana şu kadar verin ve bunu resmi olarak yapın dediğimde karşılık bulamayacağım. Üstelik tüm belgeler ve kayıtlar benim lehime işlerken afedersiniz ama o firmanın sahibini dahi hoplatırım.

90bin firmanın sallaması ki istese yeri var , bu kadar net bi rezalet görmemiştim. Adamlar çatır çatır yüzsüzce heryerden engelliyorlar , twitterda da hesabı korumalı yapmışlar

• quote:

Orijinalden alıntı: hebelehubele

quote:

yanlız arabada başkasının haczi var ve bir başka şirket üzerine satışı verilemiyor opel biraz haklı gibi yetkisiz biri muhattap kabul edilip para almaya çalışıyor firmada hukuki olarak buna yanaşmıyor

Ben ekşideki her mesajı da okudum olayı da okudum. Kadın arabayı satınalmış ama araba şirket üzerine ve banka tarafından 19bin civarında üzeride rehin varmış, zaten rehin muhabbeti bu ay bitiyormuş. Bitmese bile 2 dakikada halledilecek bir durum. Alım satımdaki para transeri de zaten kanıtlanabilir.Gürses bahane yaratıyor , zaten servise veren kişi naz hanım , sürekli mesajlaştıkları naz hanım.Yanı opel çamura yatıyor. önceki mesajlarda da 95bin gibi rakamlar dönüyor ama araç sahiplerinin öyle bir isteği olmamış. 60bin(araç tutarı+değer kaybı+oyalanan zamanlardaki kiralık araç bedeli) civara tutar teklif etmişler, kabul edilmiş ama kağıt üzerinde işlem yapılmak istenince gürses caymış. Kağıt üzerinde bunlar yapılmazsa sonrasında şöyle bir durum çıkma ihtimalı var, park halindeki aracın tamir tutarı da naz hanımdan cıkabilir ki zaten karşı tarafa biz naz hanımla anlaştık siz onlardan tahsil edeceksiniz tutarı demişler. Öyle yağma mi var arkadaş , servis arabayı parçalayacak ben de onların çarptığı aracı ödeyeceğim. Ben böyle rezalet görmedim , zaten herşeyi belgeli mahkemede çatır çatır kazanacaklar belli, belki firma bu tepkilerden sonra akıllanır diye düşünürken adamlar yavuz hırsız cıktı.

araç tutarı kazasız 40 iken buna neden artı değer kaybı eklenmiş birde nasıl bir araba kiralamış değer kaybı ile beraber 20bin tutmuş
    ben şüphe ettim biraz o kadın doğruyu söylemiyor olabilir biraz çelişkili ki sende olsan arabanın üzerinde hiç hakkı olmayan insana anlaşmazsın sonra o rehinin sahibi ile sen muhattap olursun

• Söylenenler gerçekten doğruysa araç sahibi gayet insan gibi anlaşmaya yönelmişken yazılı taahhüt vermeleri ve mağduriyetini gidermeleri gerekirdi.Firma bu tür yaklaşımdan uzak küçük hesaplar içine girerek kendi itibarını zedelemiştir.Opel genel merkezi ile iletişime geçilip bu sorun dile getirilmeli ve çözüm bulunamazsa hukuki süreç gecikmeden başlatılmalıdır.Umarım kısa zamanda sorun çözülür takipteyim.
  • hebelehubele H kullanıcısına yanıt
    Bir avukat arkadaşımı aradım durumu anlattım. "Keşke senin arabaya öyle bişey yapsalar da sana yüklü miktar tazminat alsak" dedi adam. Övdü mü sövdü mü anlamadım ama iyi bişey söyledi heralde. Bu arada dava açıp istersek davayı Avrupa'daki ilgili mahkemelere taşıyabileceğimizi söyledi. Çünkü yetkili servis ve distribütor, firmanın ülkedeki temsilcilikleri olduğundan doğrudan Opel hatta General Motors'a kadar dava edilebileceğini belirtti.
  • Takip , umarim yöneticiler kaldırmaz konuyu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

araç tutarı kazasız 40 iken buna neden artı değer kaybı eklenmiş birde nasıl bir araba kiralamış değer kaybı ile beraber 20bin tutmuş
    ben şüphe ettim biraz o kadın doğruyu söylemiyor olabilir biraz çelişkili ki sende olsan arabanın üzerinde hiç hakkı olmayan insana anlaşmazsın sonra o rehinin sahibi ile sen muhattap olursun

Valla bu kadar rezilliğe rağmen az bile istemiş. Aslında mantık basit , servise kim teslim etmiş, bu vakte kadar kimle muhatap olmuşlar belli. Hepsindeki karşılarında kadın var, zaten her türlü vekalette kendisinde.Aracın kağıt üzerindeki sahibi bu işe ses cıkartmıyorsa kusura bakma gürsesin bunla ilgili söz söyleme hakkı yok. Zaten yedikleri nane bunlardan bağımsız şekilde rezalet ötesi, her türlü zararı misliyle karşılamak durumda. Aynı şey senin başına gelse sen ne yapardın? Firma tarafından çok ciddi şekilde kötü niyet var. Servis elemanı kim bilir arabada neler yaptı çarpana kadar. Valla insanın evine hırsız girince ne kadar tedirgin oluyor, evden soğuyor benzeri durum burada da var.Ben şahsen arabadan falan soğurum , arabayı bi şekilde geri alsam bile alkole batırır yıkatırım.

• quote:

zaten uygun bir cevap verilmiş ama yanlış anlamadıysam vekalet verilmiş. Muhattap kabul etmedikleri adam noterden vekalet aldı ise arabayı atarda satarda heralde ben mi yanlış biliyorum acep?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Valla bu kadar rezilliğe rağmen az bile istemiş. Aslında mantık basit , servise kim teslim etmiş, bu vakte kadar kimle muhatap olmuşlar belli. Hepsindeki karşılarında kadın var, zaten her türlü vekalette kendisinde.Aracın kağıt üzerindeki sahibi bu işe ses cıkartmıyorsa kusura bakma gürsesin bunla ilgili söz söyleme hakkı yok. Zaten yedikleri nane bunlardan bağımsız şekilde rezalet ötesi, her türlü zararı misliyle karşılamak durumda. Aynı şey senin başına gelse sen ne yapardın? Firma tarafından çok ciddi şekilde kötü niyet var. Servis elemanı kim bilir arabada neler yaptı çarpana kadar. Valla insanın evine hırsız girince ne kadar tedirgin oluyor, evden soğuyor benzeri durum burada da var.Ben şahsen arabadan falan soğurum , arabayı bi şekilde geri alsam bile alkole batırır yıkatırım.

ruhsat sahibi yada rehin sahibi alacaklı sonradan itiraz edip yetkisiz birine ödeme yapmışsınız hak sahibi benim diyebilir sonuçta mal hukuken onun veya alacaklı alacağım rehin ipoteğin değerini değiştiriyor buda zarara yol açıyor ipotek sizin alacaklı siz olduğuuzu düşünün

• Krauser DMC kullanıcısına yanıt
    Valla burası Türkiye , ben aracın misliyle değiştirilmesini bekliyorum sadece, üstüne de araçsız kalınan zamanla ilgili tazminat verirlermiş gibi geliyor. Tabi avrupada böyle bir şey olsa ki olmaz adamdan öyle bir kan alırlar ki bir daha kimse cesaret edemez. Umarım yurtdışında dava açabilirler ama sanmıyorum, iç hukuk tükenmeden o taraflara gitmez gibi geldi . Benim başıma böyle bir olay gelse ben her gün servise uğrardım bizim araba bitti mi noldu diye sorardım. Dandik bi kaporta hasarını bi haftada tamir etmeleri de garip geliyor. Adamlar kadın görüp biz bunu kandırırız diyip sallamışlar bu vakte kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

quote:

zaten uygun bir cevap verilmiş ama yanlış anlamadıysam vekalet verilmiş. Muhattap kabul etmedikleri adam noterden vekalet aldı ise arabayı atarda satarda heralde ben mi yanlış biliyorum acep?

ödeme alamaz ipotek sahibi var birde ödemeyi yapan kişi mülkiyeti isteyecek haliyle vekalet sahibi devredemeyeceği zaten belli ipoteği var yani

benim söyledğim idda değil ihtimal
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ruhsat sahibi yada rehin sahibi alacaklı sonradan itiraz edip yetkisiz birine ödeme yapmışsınız hak sahibi benim diyebilir sonuçta mal hukuken onun veya alacaklı alacağım rehin ipoteğin değerini değiştiriyor buda zarara yol açıyor ipotek sizin alacaklı siz olduğuuzu düşünün

Servis satışı kabul etse zaten rehin falan kalmayacak hemen rehini çözüp satışı yapacaklar. Servis satışa yanaşmıyor, sözleşmeye dökülmesini de istemiyor. Rehin çözülür , ruhsat sahibi ve araç sahibiyle beraber ortak bi sözleşme yaparlarsa sonradan hiç bir sıkıntı cıkmaz ki zaten mağdur olan sözleşme yapmak istiyor. Benim başıma gelse bu şekilde yapardım kimse de mağdur olmazdı. Servis sözleşme yapmadan aracı yapıp üstüne sus payı verip yollamayı istemiş ama bu durumda park halindeki insignianın hasarını sigorta ruhsat sahibinden çatır çatır alır ki zaten insignianın sahinine ruhsat sahibi sizin hasarınızı karşılayacak deyip kandırmışlar. Benim arabamı dangalağın teki izinsiz ve alkollü şekilde çarpacak sonra ben de o sığırın yaptığı hasarı ödeyecem...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

quote:

ödeme alamaz ipotek sahibi var birde ödemeyi yapan kişi mülkiyeti isteyecek haliyle vekalet sahibi devredemeyeceği zaten belli ipoteği var yani

benim söyledğim idda değil ihtimal

Burda açıklaması var hepsinin
    Araç sahibinden alıntı

quote:

araç üzerinde rehin olduğu için satış yapılamayacağını fakat gerekirse rehinin satış için tarafımızca kaldırılacağını ilettik. biz de şu teklifleri sırasıyla sunduk:
    *aracın söylenildiği gibi 90.000tl değil, 65.000tl(bedeli+değer kaybı+arabasız kaldığım süreç göz önünde bulundurularak) olarak gürses opel’e satış yapabileceğimizi teklif edildi.

*aracın tamir ettirilip üzerine 30.000 tl para verilmesi teklif edildi.

bu teklifler kabul görmeyince, hukuki süreç ile uğraşmamak için kendilerinin teklif ettiği “biz, hem kazalı cruze nin hem ınsıgnıa nın hasar bedellerinin ödenmesini veya hasarların tamir edilmesini, değer kayıplarının karşılanmasını, cezaların ödenmesini, araçsız kalınan günlerin bedellerinin ödenmesi” sözleşme ile tarafıma taahhüt edildiği şartlarda kabul edeceğimi söyledim. fakat bu teklifim de bildiğiniz üzere kabul görmedi.

quote:

şirket tarafına gelince, hatalarını telafi etmek için pek bir şey yapmıyorlar, aracımı satın alın diyorum yok efendim biz sadece 0 araç satışını desteklemek için 2.el araç alıyoruz diyorlar. aracımı yaptırın satın aradaki değer kaybını da ödeyin diyorum, yok yönetim kurulundan karar öyle çıkmadı diyorlar. kurul kararına göre aracımı yaptıracaklarmış (kazadan kaynaklı cezaları ödeyeceklermiş), değer kaybını ödeyeceklermiş ve o sırada arabasız kaldığım sürenin araba kiralama bedelini vereceklermiş. ben de teklifi kabul edeceğimi söyleyip verdikleri taahhütler üzerinden sözleşme imzalamayı önerdim. fakat bunu kabul etmediler ve benim zaman kaybına neden olduğumu öne sürüp 1 haftalık araç kirası bedelini vermemekle tehdit ettiler. üstüne aracın tamir edildiği tarihten değil de kaza yaptığı tarihi baz alacaklarını belirterek hatanın kendilerinde olmasına rağmen küçük hesapların peşine düştüler.
    bu kadar vurdumduymaz olmalarından dolayı lanet olsun bir an önce anlaşayım bitsin, hasardan dolayı oluşan değer kaybını da ne olursa kabul edeceğim dedim.

ekimin 3. haftası gibi işlemleri başlatacaktım. aracım trafikten alkol ve ehliyetsiz kullanımdan dolayı men olduğu için cezaları ödetip otoparktan çıkartacaktım. fakat beni bugün arabasına çarptıkları 2. şahıs aradı, firmanın benim ile anlaştığımı, karşı tarafın değer kaybını ödemeyi kabul etmediklerini, bana dava açarak maddi kaybını karşılayabileceğini söylemişler. ben bu konuşma üzerine artık dayanamayarak çıldırdım tabi. adamlar bana aracına çarpılan kişiyle anlaştık, faturaları ödedik her şeyi hallettik demişlerdi. sanıyorum benim aracımı teslim ettikten sonra karşı tarafın hasar ve değer kaybını bana ödeteceklermiş.

• Demek başlığı silmezsen suç duyurusunda bulunacaklarmış öyle mi? Duysa kargalar bile güler, hiç vakit kaybetmesinler hemen suç duyurusunda bulunsunlar, savcı bunlara ha...tir çekip takipsizlik veriyo mu vermiyo mu görürler o zaman.

Gerekirse arabasız kalın ama sonuna kadar uğraşın. Uzlaşacak olan siz değilsiniz onlar, dersin ki kardeşim benim aracımın değeri siz kaza yapmasaydınız şu kadardı, kuruşu kuruşuna onu ve karşı tarafın tarafıma açacağı davadan kaynaklanacak tüm maddi sorumluluğu alarak benle sözleşme imzalarsınız, imzalamazsanız da kendiniz bilirsiniz. İşlerine gelmezse zaten er ya da geç mahkeme sonuçlanınca kaybınızı faiziyle beraber seve seve ödeyecekler.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.